Skönhet & smink / 2013 / 0       

Recension: Dream Cream från Lush

När jag och min syster åkte till Stockholm i april så köpte jag den här krämem från Lush. Dream Cream innehåller bland annat rosvatten, havremjölk, kakaosmör, olivolja och lavendel för att behandla eksem och svalka ner het och skadad hud. Den doftar lite annorlunda, lite starkt och kryddigt. Det tar nog ett tag att vänja sig vid lukten och nu älskar jag den! Själva krämen är vit, luftig och lätt att använda. Jag brukar smörja in halsen och armvecken efter jag duschat, jag använder aldrig krämer över hela kroppen, jag upplever att den är ganska fet för det.
 
Jag skulle inte säga att den sjunker snabbt in i huden. Det är bäst att ta pyttelite (att börja med) och sedan massera in. Det är lätt at ta för mycket och då kommer den inte sjunka in, den ligger kvar som en fet hinna. Om man tar lite i taget och verkligen masserar in den så blir det bättre.
 
Dream Cream kostar 209 kr för 240 gram. Kanske lite dyrt men jag köpte min i april, jag använder den ca två gånger i veckan och det ser ut som att jag inte använt den alls. Den räcker med andra ord riktigt länge!
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Gratis utegympa

I söndags kväll cyklade jag och syrran till Swedbank Park här i Västerås för att vara med på ett gratispass utejympa med Friskis&Svettis. Totalt blev det motion i 1,30 h, så det var bra träning (på bilden ovan skulle vi precis cykla hem igen, en tur på ca 15 min). Igår morse kände jag ingen träningsvärk alls, jag blev riktigt överraskad, men på eftermiddagen kändes det stelt i axlarna och överarmarna.
 
Själva jympan var rätt så kul, det var svårt att hänga med när det blev dansliknande rörelser, men jag försökte i alla fall, och det var mycket styrka och kondition också, det gillar jag. Det här var faktiskt bara andra gången som jag provar ett pass hos Friskis&Svettis. Jag har tidigare varit på ett gratispass yoga. Jag kan absolut tänka mig att prova flera pass.
Vackra saker / 2013 / 0       

Fem fina bloggar

Nu i sommar har jag hittat några nya bloggar att läsa som jag vill tipsa om.
Sandra bloggar om träning, hälsa och om mat. Hon skriver om sin dagliga träning, vilka mål hon har med träningen, tankar om mat och självbild.
 
Stina bloggar om lite allt möjligt, bland annat om hur det är att leva med en kronisk sjukdom, om sin tro, om kläder och stil och om livet som mamma.
 
Jennifer studerar i Skottland och tar jättefina bilder, det är mäktiga skogar, fina byggnader och snygga porträtt. Hon beskriver sig själv som tidernas bästa sconesbagare och älskar katter.
 
Elsa bor i Stockholm och bloggar om vintage. Hon bloggar om katter, länningar och pyssel.
 
På The Beauty Department bloggar tre tjejer som kan mycket om smink, skönhet och hår. De ger tips på hur man kan göra och jag har lärt mig massor genom att läsa den här bloggen.
Film & TV / 2013 / 0       

Livet som tre

Jag såg en film, Livet som tre, på tv för några månader sedan. Originaltiteln är Un Heureux Événement, vilket betyder En lycklig händelse. Det är en fransk film som handlar om två unga singlar som blir kära i varandra, reser tillsammans och sedan bestämmer sig för att skaffa familj. De tycker att det ska bli spännande men samtidigt läskigt. Jag tror att den här filmen faktiskt visar hur det kan vara att få barn: känslorna före, under och efter barnet kommer - när två blir tre. Man förbereder sig (tror man) och sedan när man blivit en familj så är livet inte längre som det var innan. Filmen visar nog en ganska bra bild av hur livet påverkas när man får barn.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Badkläder från H&M

 
Jag är inte en sådan tjej som brukar bada på sommaren. Jag kommer faktiskt inte ihåg sist jag badade i havet, förutom när jag doppade fötterna när vi var på Gotland för några veckor sedan. Visst, jag har badat i badhus, men det var också riktigt länge sedan. När jag kikar på badkläder på H&M:s hemsida blir jag riktigt sugen att köpa några bikinis, trots att jag inte badar så ofta. Jag gillar särskilt den ljusblåmönstrade och den beigemönstrade bikinin.
 
Mat & recept / 2013 / 0       

Mina favoritfrukostar

Jag skulle nog säga att frukost och mellanmål är mina favoritmåltider. Jag försöker se till att äta ganska varierat till frukost, att inte äta likadant som jag åt dagen innan. Min favorit är nog smoothie och fruktsallad. Ägg äter jag ibland, men jag blir i perioder äcklad av det så det blir inte så ofta. Just nu funderar jag faktiskt på att rosta min egen granola, det var ett tag sedan. Det blir godare och man kan bestämma själv vad som ska finnas i.
 
Fruktsallad med mango och kiwi. Havregrynsgröt med jordgubbar och mjölk och ett glas citronvatten. Två skivor Finn Crisp och en hallon- och blåbärssmoothie. En skål med vaniljyoghurt, müsli, banan och russin. Fruktsallad med kiwi, apelsin och nektarin och en kopp te. En skål vaniljyoghurt med flingor och jordgubbar och en kopp te.
Litteratur / 2013 / 0       

Den trettonde historien

Den tillbakadragna Margaret Lea arbetar i sin fars antikvariat när hon en dag får ett brev från den bästsäljande författarinnan Vida Winter. Margaret vet inte mycket mer än alla andra om den gäckande personligheten när hon andäktigt läser brevet. 56 romaner på lika många år, fler böcker sålda än bibeln, 19 filmer baserade på hennes romaner - men vid varje intervjutillfälle har författarinnan diktat upp historier om sitt liv och sin bakgrund. Nu, om man kan tro brevet, vill Vida Winter berätta sanningen om sig själv. Detta är i sig märkligt nog, men ännu märkligare är: hur kommer det sig att hon vill berätta den för Margaret?

Nervös och mycket nyfiken reser Margaret till Yorkshire för att möta den åldrade författaren och höra hennes berättelse om den vackra familjen Angelfield, den viljestarka Isabelle och hennes vilda, rödhåriga tvillingar, Adeline och Emmeline. Biografens uppgift är dock att skildra fakta och på något sätt litar Margaret inte helt på Vida och den snåriga resan mot sanningen avslöjar mörka familjehemligheter.
 
Det är andra gången jag läser den här boken och det är konstigt hur man kan glömma bort en boks handling så som jag gjorde. Jag gillar den här stilen, den utspelar sig på ett stort gods ute på landet, handlingen hoppar mellan nutid och dåtid och det finns många mysterier. I mitten någonstans tappade jag bort mig, jag hade svårt att hänga med i vad som var huvudkaraktären Margaret och vad som var författarinnan Vidas tankar. Men det är nog där som mysteriet tätnar och det blir riktigt spännande. Slutet, jag ska inte berätta för mycket om det, det var slutet som jag blev överraskad över, trots att detta var andra gången jag läste boken. Att jag kunde glömma bort hur det slutade! Det är en riktig knorr på slutet och Diane Setterfield har lyckats knyta ihop säcken på ett bra sätt. Jag har hört att hon ska komma ut med en ny bok snart, jag är ganska nyfiken på den och hoppas att den är lika bra som denna.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Tre veckor med GI-metoden

Nu har det snart gått tre veckor sedan jag började äta mindre snabba kolhydrater. Målet är att hålla blodsockret på en jämn nivå så jag inte får akuta hunger- eller mättnadskänslor. Det gick bra den första veckan, då åt jag couscous istället för pasta, drack i princip ingen läsk och åt inget godis eller fikabröd. Senare "fuskade" jag lite då och då, drack läsk till middagen, åt lite naturgodis. Det kändes fortfarande helt okej, man kan ju inte vara duktig hela tiden.
 
När det var dags för fika igår eftemiddag så fuskade jag lite. Jag åt några kakor och inget annat. Det var ju ett dåligt val, jag drack inget till och jag visste att jag snart skulle bli hungrig igen. När det blev dags för middag på kvällen hade jag fått sådan magknip. Jag åt endast en skiva hårt bröd till middag, jag kunde verkligen inte få ner något annat, jag ville inte ens tänka på mat. Senaste gången jag hade sådan magknip var när jag praktiserade i våras och då var jag tvungen att stanna hemma en vecka för det gjorde så ont. Nu tog jag i alla fall en Inside Brus och värme vetekudden som jag lade över magen. Magknipen började i den nedre vänstra delen av magen men strålade sedan ut till höger också. Jag skulle kunna berätta mer om det men det höll på länge och jag känner fortfarande av det lite.
 
Jag vet inte om magknipet har med mat att göra. Jag har under den här perioden inte märkt av mina magproblem alls förrän nu. Om jag har ätit en kolhydratrik måltid så har jag känt mig supermätt väldigt fort, så det kanske är så att magen vänjer sig vid kosten. Jag ska i alla fall försöka skärpa mig, för jag vill inte känna så här igen.
Ytliga saker / 2013 / 0       

En paprika

När vi åkte på semester till Visby var jag lite orolig att mina paprikaplantor skulle ge upp. De skulle inte få vatten på en vecka och nu när det var varmt så blir de verkligen törstiga. Det hade börjat växa en liten paprika på en av plantorna och nu, veckorna efter vi kommit tillbaka, så har det vuxit jättesnabbt. Nu är den ca 5 cm i diameter. Det finns också en till liten paprika på gång, så nu känns det roligt.
Vackra saker / 2013 / 0       

En utflykt till Uppsala

Förra tisdagen åkte jag och min familj till Uppsala på en liten utflykt. Vi gick runt lite på stan, åt lunch, kollade in några second hand-butiker och tog en glass.
 
Först gick vi in till Helping Hand som ligger på Kungsängsgatan. De har kläder och en trappa ner ännu mer kläder, böcker, glas och porslin. Jag köpte en prickig klänning, den första saken jag köpt på loppis faktiskt. Jag kan absolut tänka mig att gå hit flera gånger. Bredvid Helping Hand ligger Myrorna som vi också gick in i men jag fotade inget där.
 
Sedan gick vi in till Ruth och Raoul på Sysslomansgatan. Inredningen här var jättefin och även om de inte har så jättemycket saker så kändes det dyrt. De har massor av fina läderväskor som man verkligen borde kolla in mer om man är ute efter en ny väska. När jag kollade upp adressen på Google innan vi åkte så upptäckte jag att man kan se hur butiken ser ut inuti, klicka HÄR så får ni se.
Övrigt / 2013 / 0       

60 frågor

1. Hur gammal är du? 
Tjugotvå.

2. Hur gammal känner du dig? 
De senaste åren har jag känt mig yngre än vad jag är, typ 19 år.

3. Vad har du gjort i dag? 

Än så länge har jag ätit frukost, en hallon- och blåbärssmoothie, ett stekt ägg och en kiwi, städat och ätit lunch.

4. Vilken film såg du senast? 
The Amazing Spiderman. Den gick på tv här om kvällen och den var helt okej.

5. Vem ringde du senast? 
Det kommer jag faktiskt inte ihåg. 

6. Är du besatt av någonting? 
Nej, det tror jag inte.

7. Är du rädd för blod? 
Nej. När jag lämnar blodprov hos doktorn tittar jag bort men det är nog inte blodet jag vill undvika, det är att se hur de sticker in nålen.

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Jag sitter vid skrivbordet i mitt rum. Det är tidig eftermiddag, solen skiner och jag hör fågelkvitter. 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Nej, det kommer jag inte kunna men jag kan försöka. Carl Bildt, Göran Persson... Där tog det stopp. Jag orkar inte hålla koll på sånt.

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Nej, det gjorde jag inte.

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? 
Grått.

12. När vaknade du i dag? 
09.02

13. Vilken är din favorithögtid? 
Åh, det är svårt. Det får bli julen eftersom vi inte firar så många andra högtider.

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Sittande på vår altan med en bra bok. 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? 
Jag hoppar över den här frågan för jag kan inte komma på något svar.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag vill vara frisk, bo i ett fint hus och ha en bra familj.

17. Vad lyssnar du på just nu? 
Ingenting faktiskt. Det var riktigt länge sedan jag lyssnade på musik över huvud taget.

18. Har du någon gång brutit ett ben? 
Nej, aldrig.

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?
 Riskakor, yoghurt, kanelmandlar, choklad och banan.

20. Vem är din favoritkändis? 
Jättesvår fråga igen, men det får bli Adele. 

21. Vad är du på för humör just nu? 
Helt okej. Det är en ny vecka med nya möjligheter och jag försöker fylla mina dagar med arbete istället för att bara sitta vid datorn.

22. Vilka världsdelar har du varit i?
 Europa, jag har faktiskt aldrig varit utomlands så svaret blir väl Europa. 

23. Snarkar du?
 Nej.

24. Vilka yrken har du provat på? 
Haha, yrken, nej, några sådana har jag inte haft. Jag har pluggat i hela mitt liv fram tills för ett år sedan, så jag har faktiskt inte jobbat så mycket. Men det har varit som inventerare, receptionist och administratör. Sedan har jag haft praktik som informatör men det räknas väl inte riktigt. 

25. Hur går du helst klädd? 
I leggins och någon lagom lång klänning. 

26. Vilket stjärntecken är du född i?
 Lejon.

27. Vilket är ditt favoritgodis? 
Jag äter inte lösviksgodis längre, det blir mer naturgodis. Jag älskar kanelmandlarna. 

28. Vad sa du senast?
"Eller förresten, de har inte öppet idag" till min syster när vi planerade att åka till en loppis utanför Hummelsta.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? 
Svenska och engelska. Jag var inte så mycket för grammatiken, men jag gillade språk och litteratur.

30. Vad har du på dig just nu?
 Ett par svarta leggins och en grå- och rosarandig klänning. Mycket skönt. 

31. Vilken är din favoritaffär? 
H&M. 

32. Vad har du för storlek i kläder? 
Det blir oftast Medium. 

33. Vad har du i dina fickor? 
Har inga fickor.

34. Vad köpte du senast? 
En vitprickig beige klänning på Helping Hand Second Hand i Uppsala.

35. Hur många gånger har du flyttat? 
En gång.

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? 
En bok att läsa. Först skulle jag nog njuta men sedan skulle jag nog vilja åka hem, så en båt är ju bra. Till sist en telefon, utifall det händer något.

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
 Jag skulle säga morgon, trots att jag ibland kan ta rejäla sovmorgonar. Jag är ingen kvällsperson, går och lägger mig ganska tidigt eftersom jag blir trött.

38. Senaste filmen du såg på bio? 
The King's Speech.

39. Har du blivit sydd någon gång? 
Nej, aldrig.

40. Har du någon gång badat naken utomhus? 
Inte vad jag komma ihåg. Förmodligen när jag var liten.

 41. Vad åt du till frukost? 
Det har jag redan berättat, men en hallon- och blåbärssmoothie, ett stekt ägg och en kiwi.

42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Jag var tolv...Jag kommer inte riktigt ihåg. Som många andra tolvåringars liv, förmodligen.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? 
Nej, har aldrig blivit stoppad.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? .
 Passar på den här frågan också. 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? 
På sängbordet. 

46. Vad var det sista du åt? 
Lunch: pasta, lufttorkad skinka och salami. Och en bit äppelpaj med vaniljsås efter det! 

47. Vem är världens vackraste kvinna? 
Adele är väl vacker? Hon verkar vara en bra människa.

48. Är du blyg? 
Ja, jag skulle nog säga att jag är blyg.

49. Vilken var den sista konserten du var på? 
Jag är inte en person som går på konserter, men den sista konserten jag varit på var Fall Out Boy för... tusen år sedan.

50. Vad heter du i andra namn? 
Anna.

51. Har du varit med om en bilolycka? 
Nej, ingen allvarlig. Men en gång när vi närmade oss ett övergångsställe så tvärnitade bilen framför oss för att släppa fram gående och då krockade vi. Vår bil läckte kylarvatten och var tvungen att bogseras till verkstan men annars var det inte så allvarligt.

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? 
Ja, absolut, det tror jag att alla har.

53. Vilken är den roligaste träningsformen? 
Då man inte ger upp för att det blir för jobbigt. Promenad är väl okej, annars kör jag med pilates, då blir man inte så svettig när man tränar.

54. Har du några husdjur? 
Nej, inga husdjur.

55. Vill du gifta dig?
Ja, självklart.

56. Var växte dina föräldrar upp? 
Runt Eskilstunatrakten.

57. Har du någon gång ringt polisen? 
Nej, aldrig.

58. Har du svenskt ursprung? 
Ja.

59. Har du, eller har haft, något smeknamn?
 Carro. Det är väl väldigt vanligt att de som heter Caroline får Carro som smeknamn.

60. Vilka är dina största svagheter?
Det har nog med planering att göra. Jag skriver tusen listor över allt möjligt och det kan ibland bli jobbigt istället för att underlätta vardagen. Men jag gillar det och vet att det är en del av min personlighet.

Listan kommer från Hanna.

Film & TV / 2013 / 0       

The Paradise


I kväll kl. 21.00 visar SVT1 det första avsnittet av BBCs nya series The Paradise som är baserat på Emile Zolas roman. The Paradise berättar om livet för de som arbetar, handlar och lever runt det allra första varuhuset i norra England. I centrum står unga Denise, flickan från landsbygden som får anställning i varuhuset och som snabbt visar framfötterna. Handlingen påminner om serien Mr Selfridge och jag hoppas att det inte ska bli likadant förutom att den utspelar sig tidigare i historien. Jag gillar visserligen den tidsperioden, men det skulle ju vara lite tråkigt om det är samma sak.
 
Men i alla fall, ikväll kl. 21.00SVT1.
Litteratur / 2013 / 0       

William Shakespeares sonett 30


Ur boken Från Sapfo till Strindberg.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Två reafynd

Förra veckan gick jag och min syster på stan för att titta in det som finns kvar på rean. På Kappahl hittade jag denna tunna bomberjackan för halva priset. Den är mörkgrön, har dragkedja, fickor och detaljer med pärlor på axlarna. Den blir nog skön att ha på sig när det blir lite svalare ute.
 
På Vero Moda köpte jag detta mönstrade linne för endast 45 kr, det var 70% rea. Den har en snygg rygg, det syns ju inte på min bild men den har både brottarygg och vanlig rygg. Den passar nog bra till vanliga blåa jeans.
Mat & recept / 2013 / 0       

Kalle på Spången

En dag i december gick jag och min syster på stan. Vi brukar åka ner så att vi är där när affärerna öppnar och nu insåg vi snabbt att vi inte skulle bli klara med shoppingen innan det var dags för lunch. Istället för att köpa en dyr lunch på stan så gick vi in till ett mysigt café som heter Kalle på Spången. Det ligger ganska nära Stora Torget här i Västerås. Det är lite speciellt, här serveras fika på udda porslin och det finns gamla bord och stolar att sitta vid. I taket hänger gamla lampor och på en del bord ligger det små virkade dukar.
 
Jag beställde en nötpaj och min syster en blåbärspaj. Till det fick vi jättemycket vaniljsås, det svämmade nästan över från talriken. Det kanske är lite dyrt här, men jag tycker i alla fall att man ska gå hit och man vill sitta i en trevlig miljö och äta något gott.
Ytliga saker / 2013 / 0       

A Beautiful Mess

I vintras hittade jag den här bloggen, A Beautiful Mess, som jag nu vill tipsa er om. Här finns recept till goda saker, DIY-projekt (Do It Yourself) och annat pyssel. Jag gillar verkligen den här bloggen, här kan man få mycket inspiration till att själv pyssla.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Produkter som jag inte skulle säga nej till - del 1

1. Depend Mirage nagellack - 2055
2. Lush "Love Lettuce" ansiktsmask
3. E.L.F. Lip Stain - First Date
4. H&M Dipliner
5. Maybelline Color Sensation Vivids  läppstift - Hot Plum
6. Yves Rocher Couleurs Nature glansigt läppstift - 03 Körsbär
7. Nivea Daily Essentials Skin Refining Scrub 
8. Lush The Comforter bubbelbit
9. Depend nagellack - 347
10. MAC Mineralize Skinfinish highlighter - Soft & Gentle
Film & TV / 2013 / 0       

Fyra spännande filmer

Jag var inne på IMDB.com för några dagar sedan och såg trailers för fyra filmer som verkar bra. Jag vet inte när de har premiär i Sverige men det lär väl inte dröja alltför länge.
 
 
 
 
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Garderobsrensning

Förra veckan rensade jag i min garderob. Jag hade som regel att lägga undan kläder som jag inte rört på flera år och det gick förvånansvärt enkelt. När jag gjort det förr så har det alltid funnits några kläder som jag tvekar om jag ska lägga undan och då har jag helt enkelt hängt tillbaka dem i garderoben. Nu sade jag till mig själv att om jag inte använt dem på flera år så var chansen mycket liten att jag skulle börja använda dem helt plötsligt.
 
Totalt blev det sju kjolar, sju klänningar, fem t-shirt, fyra linnen, 2 byxor och fyra långärmade skjortor som plockades bort. Det blev lite mer plats i garderoben, men sedan kom jag på att det ligger lite kläder i tvättkorgen som efter tvättningen sedan ska få plats i garderoben. Då blir det trång igen. Men det känns i alla fall bättre nu när jag har tagit bort några gamla kläder.
Övrigt / 2013 / 0       

Bilder från mobilen 2013 #2

1. En katt som inte vill ligga still.  2. Klädseln en dag på stan.  3. Köttfärslimpa som jag lagade helt själv
4. Väntar på min tur på Arbetsförmedlingen*.  5. Hittade ett fint läppstift från Lumene (nr 4).   6. Klädde mig för ett träningspass på ett utegym.
 
 
*Jag gick dit en dag för att berätta om mitt korta sommarjobb. Då var det 74 nummer före mig i kön, vilket enligt min erfarenhet skulle ta mer än tre timmar. Så jag kastade lappen och gick därifrån. Vid nästa försök var det "bara" 56 nummer före, men jag gick dit på min lunchrast, så jag hade verkligen inte tid att sitta och vänta i flera timmar, gick därifrån. Sista gången var det endast 17 nummer före mig, vilket tog ungefär en timme. När man har ett ärende hos Arbetförmedlingen, då måste man ha tid att vänta..
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Att byta ut snabba kolhydrater mot långsamma

För en vecka sedan tänkte jag om lite när det gäller mat. Jag har haft problem med magen till och från i flera år och nu ville jag verkligen göra något åt det. Jag har börjat äta enligt GI-metoden som förespråkar för mer långsamma kolhydrater. Det innebär att jag har försökt undvika snabba kolhydrater som pasta, ljust bröd, läsk och godis. Detta saker gör nämligen att blodsockret skjuter i höjden för att sedan snabbt falla igen. Jag gissar att mina magproblem kan ha med blodsockret att göra så för att hålla det på en mer jämn nivå äter jag saker som tar lång tid för kroppen att bearbeta. På så sätt slipper jag få mättnadskänslor efter att jag bara tagit några tuggor av mat eller bli så hungrig helt plötsligt så det känns som att jag kommer dö utan mat.
 
Än så länge har det bara gått en vecka och jag har redan kommit på saker som jag tycker är krångligt:
 
Jag har bytt ut pasta mot couscous men jag börjar tröttna på det. Är inte couscous egentligen samma sak som pasta, är det inte gjort av samma deg? Jag äter fortfarande potatis. Vi äter det inte så ofta så det känns dumt att byta bort det.
 
Läsk försöker jag bara dricka på fredag och lördag, men om det blir över till resten av veckan så dricker vi upp det. Jag har försökt byta ut det mot kolsyrat vatten istället men det känns som att det är samma sak som läsk (innehåller kolsyra och socker).
 
Det är svårt med frukost. Havregrynsgröt går fortfarande att äta, och det blir mycket yoghurt, smoothies, frukt och ägg. Men det känns som jag äter samma sak hela tiden. På en vecka har jag nog ätit bröd två gånger till frukost för att jag verkligen inte visste vad jag skulle äta annars.
 
Jag vill verkligen att dessa förändringar ska bli vanor, det ska inte vara en diet. Men efter bara en vecka känns det som att jag inte riktigt kan njuta av maten. Någon som har förslag på hur jag ska göra för att det ska bli roligare?
Mat & recept / 2013 / 0       

Rynkeby Fruit Likes Water

Jag har fått prova Rykebys Fruit Likes Water Peach &Passionfruit via Smartson. Rynkeby beskriver drycken som en ny typ av drickfärdigt fruktvatten som passar bra både till middagen och som törstsläckare under varma sommardagar. Här kombineras söta och syrliga frukter med friskt vatten och lite socker, vilket gör drycken till en naturlig och fräsch favorit i sommar.
 
Fruktvatten? Vad är egentligen det? Det låter ju som något ganska nyttigt, vatten blandat med frukt? Om man tittar på ingredienslistan så kan man se att drycken består till stor del av vatten. I näringsvärdetabellen står det också att den innehåller 8,5g socker per 100 g. Det är nästan en tiondel, vilket är mycket. Den ska smaka persika och passionsfrukt och det kanske den gör när man dricker första klunken, men senare smakar det mer ananas och päron.
 
Nja, allt som allt så var den väl sådär, varken gott eller äckligt. Jag skulle inte köpa den igen i alla fall (eller jag köpte den inte nu, jag fick den gratis). Det känns som man köper en stor kartong med vatten som är smaksatt med massor av socker och lite frukt.
Vackra saker / 2013 / 0       

Bilder från Visby

Visby innerstad ser verkligen ut på ett speciellt sätt. Det ser så puttenuttigt ut med kullerstenar på marken, massor av blommor och växter, trähus och smala gränder. Jag tog inte så många bilder på själva ringmuren men jag fotade i alla fall det här tornet som jag tror är det mest fotograferade av alla torn i muren. De här bilderna är tagna under vår sista dag på Gotland, precis innan vi skulle åka och ställa oss i kön till färjan tillbaka hem. Vi tog en tur genom innerstan, ner mot hamnen och trängdes bland allt folk som kommit dit för Almedalsveckan.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Blå och lila produkter i badrumsskåpet

En dag för några veckor sedan när jag skulle ta ut min dagkräm från badrumsskåpet kom jag på att jag har väldigt många blå eller lila produkter. Det är inget som jag tänkt på tidigare, men jag kanske tycker om den blålila färgskalan? Jag har ju inte valt att köpa produkter på grund av förpackningarnas färg, det har bara blivit så här. Men lite roligt är det i alla fall.
 
Bakre raden
Loreal Elvital Volume Collagen Balsam, Nivea Daily Essentials Gentle Eye Make-Up Remover, AO Sept Plus linsvätska, Nivea Visage Aqua Sensation Refreshing Cleansing Gel.
 
Främre raden
Lumene Premium Beauty Rejuvenating Eye Cream, Nueva Läppcerat, Nivea Visage Aqua Sensation Refreshing Day Cream, CLEAN Rain parfym.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Litteratur / 2013 / 0       

Två böcker jag läst i sommar

Jag tog med mig de här två böckerna till resan till Gotland. Jag lånade de på biblioteket och hade väl egentligen bara tänkt ta med mig Den hemliga historien, men sedan såg jag Artighetsreglerna och tog med den hem, kanske på grund av att omslaget var så snyggt.
 
Artighetsreglerna
Nyårsafton 1937 i New York. På en jazzbar i Greenwich Village lär Katey och hennes väninna Eve känna den framgångsrike, världsvane och charmerande bankmannen Tinker Grey. Eve och Tinker tillhör överklassen och vet allt om de oskrivna reglerna i societeten, men för Katey är det en helt främmande värld. Hon arbetar som sekreterare, kommer från mycket enkla förhållanden och har inga fina anor. Trots sina olika bakgrunder blir de tre oskiljaktiga vänner. Men en tragisk olycka förändrar allt och snart är Katey indragen i ett komplicerat triangeldrama med de två människor hon älskar mest av allt. Hon försöker att finna sig tillrätta i sin nya tillvaro men upptäcker att under den polerade ytan frodas avundsjuka, svek, åtrå och hänsynslösa ambitioner.

Det lät väl ganska så okej, jag gillar böcker som utspelar sig förr i tiden. Början av boken var bra, men till slut bläddrade jag fram massor av sidor för det blev tråkigt. Så, nja ingen riktig favorit.

Den hemliga historien
När Richard Papen börjar college accepteras han snart av skolans innersta intellektuella krets. De är människorna han vill vara med, som han fascineras av, men han inser snabbt att de inte bara är kultiverade och spännande - något som han själv gärna velat vara - utan att de ägnar sig åt mycket mer än vanligt collegeliv. Dessa sex ungdomar testar målmedvetet och dekadent alkohol, droger och ritualer i sann dionysisk anda men deras lekar går snabbt för långt och någon måste ta skulden.

Den här boken började också riktigt spännande. Författaren förklarar att ett mord begåtts och så småningom för man reda på hur det gick till. Jag lånade den här boken mest för att min absoluta favoritbok, Fördjupade studier i katastroffysik, brukar jämföras med denna. Men jag tycker faktiskt inte att den var så bra. Det känns som att huvudpersonerna, efter att bakgrunden till mordet avslöjats, bara dricker och tar droger för att sluta tänka. Det blir liksom inget bra. Nej, jag håller mig till min favoritbok.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Rea hos Bik Bok

Just nu har Bik Bok rea. Jag är inte inne i den affären så ofta men när jag kollar igenom rean på deras hemsida så undrar jag faktiskt varför. En del av kläderna är riktigt fina, Biks Boks kläder har en speciell stil som jag tror att jag inte riktigt passar i, men en del kläder skulle jag faktiskt kunna tänka mig att köpa.
Mat & recept / 2013 / 0       

Middag en kväll för några veckor sedan

Det här åt vi till middag en kväll för några veckor sedan. Couscous, grillad entrecote, mozzarella, en skiva salami, soltorkad tomatsås, stekt sparris och sallad. Till efterrätt blev det en gigantisk marängtårta med grädde, banan och jordgubbar. Det var såå gott så det är verkligen synd att man blir mätt. Vi åt faktiskt upp hela tårtan, vi var ju nästan tvungna att göra det, marängtårta blir ju bara mjuk och geggig om den sparas.
Övrigt / 2013 / 0       

Semestern på Gotland

Vecka 26 var vi som sagt på Gotland på semester. Vi åkte med bilen till Nynäshamn där vi tog färjan till Visby och sedan körde till ett litet hus som vi hyrde hela veckan. När vi gick runt i Visby första dagen blev jag lite förvånad över att man kan se så mycket av havet. Vi åkte färjan från Fårösund till Fårö där vi tittade på raukar och fikade på en knäpptyst stenstrand, det var en konstig känsla.  Vi körde ner mot Tofta Strand där vi doppade fötterna, det var så kallt så vi badade faktiskt inte.
 
Sedan åt vi glass flera gånger på samma glasställe i Visby hamn. Jag smakade på pistageglass för första gången och blev förälskad. Vi gjorde några fler utflykter runt på ön, bland annat till Katthammarsvik för en glass och till Ljugarn där det fanns minigolf. Sista dagen i Visby gick vi runt på stan, tittade bland annat in i domkyrkan och ställde oss till slut i kön till färjan tillbaka till Nynäshamn. På vägen hem stannade vi till i Strängnäs hamn och köpte ytterligare en glass.
Ytliga saker / 2013 / 0       

Sommar hos H&M Home


H&M Home har så mycket fint just nu. Jag gillar speciellt den vita stickade filten, de blommiga sängkläderna och den beiga skålen. H&M Home finns ju på Drottninggatan i Stockholm, så man kan ju åka dit och klämma och känna på sakerna, men ibland är det roligare att sitta framför datorn och drömma sig bort.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Sex månader utan schampo

Nu har det gått lite mer än sex månader sedan jag använde schampo sist när jag tvättade håret. Jag har under hela denna tid kört med något som heter Balsammetoden, vilket innebär att jag har slutat använda hårprodukter som innehåller onaturliga och konstiga ämnen. Jag tvättar nu mitt hår med endast balsam och använder inga stylingprodukter alls. Jag kände inte att jag behövde fota mitt hår igen för det har inte förändrats så mycket sedan april. Men skillnaden från när jag började i januari är ju enorm!
 
Jag brukar tvätta mitt hår max två gånger i veckan, ungefär som jag gjorde tidigare. Nu i sommar har jag ofta satt upp det i en fläta direkt efter jag tvättat det. Mitt hår är så tjock och det blir riktigt varmt om jag har det utsläppt. Jag har också sovit med håret i en fläta och när jag sedan släpper ut håret är det jättevågigt och vackert.
 
De här produkterna har jag använt. Först ICA Sensitive Hair Oparfymerat Schampo. Det här använde jag som mitt sista-schampo, dvs ett schampo som ska skölja bort alla silikoner och mineraloljor som sitter kvar från t.ex. hårspray eller andra schampo. De första månaderna använde jag Garant Så Klart Balsam, som är godkänt av Astma- och Allergiförbundet. Det är oparfymerat men jag gillade inte hur det gjorde mitt hår elektriskt när jag borstade ut det. Jag började därför använda Loreal Elvital Volume Collagen Balsam. Det doftade jättegott men efter några månader ville jag använda ett annat balsam. Den gröna flaskan, det är Garnier Fructis Nordic Hair Care Pure Volume Balsam, som jag använder nu. Jag gnuggar in det jättenoga i hårbotten och tar lite av innehåller i den rosa burken, Loreal Elvital Nutri-Gloss Inpackning, i topparna. Jag låter det sitta i några minuter, ofta medan jag duschar, och sköljer sist ut allt balsam, igen jätttenoga och ganska länge.
 
Jag tycker Balsammetoden fungerar kanon i mitt hår. Jag fixar inte håret lika mycket som jag gjorde innan. Nu tvättar jag det bara, låter det lufttorka och sätter sedan ofta upp det i en fläta eller en knut. Ingen hårspray, inget värmeskydd för att locka det med locktång, ingenting.

Jag har tidigare bloggat om mina tankar om Balsammetoden, läs mina inlägg HÄR och HÄR.
Film & TV / 2013 / 0       

Snow White and the Huntsman

 För några veckor sedan såg jag filmen Snow White and the Huntsman på tv. Man kan säga att det är en mer actionfylld version av den klassiska sagan om Snövit. Kristen Stewart har huvudrollen och Charlize Theron spelar den elaka drottningen. På Moviezine jämför man denna film med Spegel, Spegel som kom ut samma år och som också handlar om Snövit. Versionen med Kristen Stewart vinner helt klart.
 
Jag blev imponerad av specialeffekterna men tycker egentligen att det gick för långt. När Snövit träffar dvärgarna och vandrar för att rusa upp för fajt tycker jag att man går ifrån sagans handling lite. Men det är nog ett medvetet val för att få en mer spännande film. Om man gillar sånt så är det här nog en passande film, men jag skulle föredragit lite mer fokus på huvudpersonerna istället för på specialeffekterna.
Övrigt / 2013 / 0       

Lite allmänna tankar om Arbetsförmedlingen

Nu är det ett år sedan som jag fick min fil. kand. i svenska efter att ha pluggat på Kandidatprogrammet i språk och humaniora med inriktning kommunikation i tre år. Ett år utan att ha fått ett jobb som jag är utbildad till. Det är nog allmänt känt att det finns ett överskott på informatörer och kommunikatörer i Sverige just nu, men man tycker ju att jag i alla fall kan ha fått något jobb med liknande arbetsuppgifter, men, nej.
 
Jag har länge funderat på om jag ska dela med mig av mina erfarenheter av Arbetsförmedlingen, men jag har haft så många negativa möten med dem så jag tror inte att det skulle bli intressant att läsa. Det skulle dessutom ta alldeles för lång tid att berätta vad som har hänt, det finns så många små regler som ställer till det istället för att hjälpa till. Jag har fått olika besked om vad som gäller och det gjorde bland annat att jag var tvungen att skjuta upp min praktikstart i våras trots att vi redan hade skrivit på alla papper. Jag var också tvungen att vänta dubbelt så lång tid, alltså totalt sex månader, innan jag kunde få någon som helst ersättning för min arbetslöshet. Då är var det ju tur att jag bodde med mina föräldrar, annars hade jag blivit rejält arg, det har blivit svårt annars.
 
Nej, jag vill inte gå djupare in på ämnet, men jag har inga som helst positiva arfarenheter från Arbetsförmedlingen. Det är nästan så att jag längtar tills jag hittar ett arbete utan hjälp från Arbetsförmedlingen för att visa hur ineffektiva de är. Deras regler gör att arbetslösa ungdomar i min ålder snarare måste vänta ännu längre på arbete än att få ett lämpligt jobb så fort som möjligt.
Litteratur / 2013 / 0       

Att lämna ett avtryck i böcker

Det finns människor som läser sin favoritbok om och om igen. De kan vika ner favoritsidorna, stryka under vackra meningar och skriva saker i marginalerna. Jag har insett att jag är en sådan person som inte alls vill göra så här. Jag använder alltid ett bokmärke och jag har aldrig skrivit något i en bok som jag läst. Av någon anledning vill jag att boken ska vara alldeles "ren", så jag skulle aldrig få för mig att göra något sådant.
 
Hur gör ni, viker ni ner sidor eller skriver dit något i böcker?
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Packning för semester

I måndags kväll kom vi hem från en veckas semester i Visby, Gotland. Mer bilder därifrån kommer snart upp på bloggen men först vill jag visa lite av min packning. Det var länge sedan jag gjorde en sådan lång resa så det var klurigt att packa. Det gällde att verkligen komma ihåg vad man behöver. Jag tog med kläder för tre olika väder, tre par skor och badkläder. För att spara plats i väskan tog jag med förvånansvärt lite smink och sånt. Det blev bara en liten parfym, handkräm, lypsyl med solskydd och tre sminkprodukter.
 
Mat & recept / 2013 / 0       

Det här med socker

För ungefär två månader sedan såg jag en dokumentär på SVT Play. Den handlar om hur man kan bli beroende av socker och hur det kan påverka hälsan. I dokumentären får vi följa en mamma som dricker tre liter Coca Cola om dagen och också ger sin lilla dotter läsk till frukost. Att tidigt få socker på detta sätt kan ju skapa dåliga vanor som påverkar hälsan. Jag själv skulle aldrig få för mig att dricka läsk till frukost, jag skulle aldrig ge min kropp socker det första den får på morgonen. Se dokumentären om ni tycker det här låter intressant.
 
KLICKA HÄR för att se dokumentären.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It