Mat & recept / 2013 / 0       

En kaka till påsken

Vad får man om man blandar smör, socker, ägg, citronsaft och rivet citronskal och sedan vispar ner mjöl?
 
Jo, man får en saftig påskkaka med fräsch smak.

175 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
3 msk pressad citron
2 dl vetemjöl 
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Blanda ner socker, ägg, citronskal och citronsaft. Tillsätt till sist mjölet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde. 
 
Receptet kommer från tidningen Allt om mat, nr 4 2013.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It