Mode & stil / 2013 / 0       

Nya kläder inför sommaren

Förra fredagen slutade jag lite tidigare från praktiken så runt kl. 12 mötte jag upp min syster på stan för att äta lunch tillsammans. Efter det gick vi en runda på stan. Jag var på jakt efter ett par vita skor och mer färgglada kläder inför sommaren.
 
Så när vi kom hem igen hade jag köpt ett par mörkgröna lösa haremsbyxor, en prickig klänning med spets, ett blommigt linne, ett par vanliga vita tygskor (och jag fick ett skovårdset på köpet!) och en ljusgrön t-shirt. Jag känner mig riktigt nöjd men jag har lovat mig själv att jag ska inventera i min garderob, det känns som att jag bara använder en tredjedel av allt som finns där inne.
Vackra saker / 2013 / 0       

Söta elefanter

Elefanter är så coola djur när man tänker efter. Jag får alltid upp en bild av de där marscherande elefanterna i Djungelboken när jag ser elefanter. En av mina kompisar skrev på Facebook om en dokumentär på SVT Play om föräldralösa elefantungar. Jag tror att den här dokumentärfilmen har gått som tv-serie på Viasat Nature, jag känner faktiskt igen det. För att se på dokumentären, klicka på bilden!
 
Strax utanför Nairobi finns det ett barnhem för elefantungar som blivit föräldralösa. Här tar skötarna hand om elefanterna, ger dem mat och kärlek, för att de ska komma över chocken och saknaden av föräldrar, få tillbaka livskraften och blicka framåt. Så småningom ska de kunna släppas ut i det fria igen, där de hör hemma.
Ytliga saker / 2013 / 0       

Erbjudanden hos Indiska


Just nu har Indiska fina erbjudanden. Man kan bland annat köpa sex av deras handgjorda glas som finns i sex olika färger för 149 kr (ordinarie pris ett glas 29 kr). Min syster har de ofärgade glasen och de är verkligen jättefina. Deras mönstrade kuddar finns också i sex olika färger och nu kan man köpa två st för 99 kr (ordinarie pris för en kudde 99 kr). Blommönstret finns på både bak- och framsidan och innerkudden ingår. Ljusen finns i tio olika färger och nu kan man köpa fyra st och betala för endast tre. De brinner i ca 10 timmar och ett ljus kostar 10 kr.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2013 / 0       

Espresso House Frapino Cream

På lördagen för tre veckor sedan åkte jag ock min syster ut till Erikslund Shoppingcenter för att köpa några saker. När vi gick förbi Espresso House såg vi reklam får deras nya (?) kalla dryck Frapino Cream som göras av is, mjölk, grädde och smaksättare. Vi köpte då varsin, jag valde en Fraponi Cream Choklad och min syster tog en Fraponi Cream Jordgubb/Vit choklad. Till detta köpte vi även varsin muffins, en med hallon- och ingefärasmak och en chokladsmak.
 
Jag blev riktigt imponerad av Fraponin, den med vitchoklad- och jordgubbssmak var definitivt godast. När man druckit upp ungefär 2/3 av den så kommer man till is-lagret, vilket inte var lika gott, det blev rejält kallt. Men allt som allt kommer jag köpa den igen.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Tre nya skönhetsprodukter

För några veckor sedan köpte jag lite nya saker: En ny ansiktskräm från Nivea, en concealer från KICKS och ett puder från Isadora. Det här blir min tredje burk av ansiktskrämen, den är jättebra, doftar gott och känns inte kletig på ansiktet. Jag använde innan Maybelline Fit Me Concealern men den var egentligen för mörk för mig så jag letade efter en ljusare. Den här från KICKS egna märke i nyansen Porcelain var perfekt, men nu när jag har använt den i några veckor har jag upptäckt att den inte ger så mycket färg, den är ganska genomskinlig, så jag är inte helt nöjd. Pudret däremot är jag helnöjd med. Jag har använt detta puder i flera år och kommer förmodligen bara använda det pudret i framtiden.
Tankar / 2013 / 0       

Bra stunder

Det finns vissa stunder som jag faktiskt kan längta efter ibland:
 
Att stiga ut från bussen på stan på väg till praktiken och ta ett djupt andetag av den frisk vårluft.
Att efter en lång dag äntligen får ta av mig mina kläder och krypa ner i sängen.
Att det blir fredag och veta att man nu kan ha sovmorgon två dagar innan en ny vecka börjar.
Att det fortfarande kan bli lite kyligt i luften samtidigt som man blir värmd av solen.
Att cykla ner till stan (ca 5,5 km) och bli överraskad över hur lätt det går trots att det var över ett år sedan jag cyklade så långt.
Att klappa en katt och höra hur den spinner och jamar.
Film & TV / 2013 / 0       

Två filmer

 

De här två filmerna har jag ganska nyligen sett på tv. Först är det A Dangerous Method som handlar om när Sigmund Freud och Carl Jung tillsammans arbetar fram psykoanalysens grundtankar. Här blev jag riktigt imponerad av Kiera Knightley som spelar en rysk kvinna som blir deras patient. Filmens första scen, när Kieras karaktär skrikandes släpas in på ett mentalsjukhus, är rikligt bra.
 
Den andra filmen, Black Swan, handlar om Nina, en ballerina som får ett slags psykiskt sammanbrott när hon får huvudrollen i Svansjön. Det är en riktigt läskig historia, och jag hatar verkligen skräckisar, men jag var nyfiken på denna film som jag hört mycket om. Just när jag så den här filmen så fungerade inte textningen på tv:n och jag hade väldigt låg ljudnivå eftersom jag misstänkte att det när som helst skulle bli läskigt, så jag hängde faktiskt inte riktigt med i handlingen, och till slut slutade stängde jag av. Jag vet inte hur den slutar men jag blev inte lika imponerad av Natalie Portman i huvudrollen som jag blev av Kiera Knightley i A Dangerous Method.
Mat & recept / 2013 / 0       

LOKA likes old school

Loka har nu i vår kommit ut med nya smaker: Lemon Pie, Chocolate Shake och Strawberry Icecream. Det låter kanske konstigt med kolsyrat vatten som ska smaka choklad och det tyckte även jag. Av de här tre smakerna så gillade jag chokladsmaken minst, vatten ska inte kunna smaka choklad, då är det ju konstgjort. Jag skulle nog säga att Lemon Pie var mest okej, men ingen av dem var så där jättegoda.
 
Jag blev dessutom lite besviken när jag tittade på ingredienserna för två av flaskorna. De innehåller nämligen exakt samma saker, trots att de ska smaka olika. "Naturliga aromämnen" är ju en ingrediens, och nu är det väl den som gör att de smakar olika men det borde åtminstone stå till exempel "Naturliga aromämnen (citron/choklad)" så att man förstår.
Mode & stil / 2013 / 0       

Ett nytt halsband

För två veckor sedan köpte jag ett nytt halsband. Det är inte ofta jag köper smycken, eller planerar att köpa smycken, men på vägen till bussen hem en dag så gick jag genom en galleria och där finns butiken Glitter som säljer smycken. Jag var inte på jakt efter något speciellt men jag tyckte verkligen om det här halsbandet så jag köpte det. Jag tycker om halsbands-modet som finns nu, det ska vara ganska stora halsband, men inte för stora. Då tycker jag att det här halsbandet var precis lagom.
Övrigt / 2013 / 0       

För ett år sedan

För ett år sedan, den 24 maj 2012, ville jag fira för att jag dagen innan hade haft min allra sista föreläsning i programmet jag pluggade, Kandidatprogrammet i språk och humaniora. Jag hade fortfarande kvar ventileringen för C-uppsatsen, men jag hade inga fler lektioner att gå på. Vad jag inte visste då var ju att jag skulle fortsätta plugga, jag gick en kurs i webbdesign på höstterminen. Men den 24 maj hade jag den där underbara känslan av att jag aldrig mer behöver ta upp mitt skrivblock för att anteckna det läraren säger på en lektion och det ville jag fira.
 
Det firade jag med att köpa sushi. Eller jag ringde och bad min syster, som var nere på stan, att köpa det åt mig, för jag var hemma eftersom jag hade en ledig dag. Jag tror att det var våren förra året som jag upptäckte att sushi var gott. Först hade jag svårt att bestämma mig, men sedan blev jag riktigt sugen på sushi.
Ytliga saker / 2013 / 0       

Detaljer från mitt hem

1. Paprikaplantor i badrumsfönstret.
2. Smyckeshållare på byrån i mitt rum.
3. Översta hyllan i bokhyllan i mitt rum.
4. Lampor i den nyrenoverade badrummet.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Det perfekta färgade läppbalsamet


 
Jag har ett favoritläppbalsam som egentligen är jättegammalt och som håller på att ta slut. Det är lite mörkrosafärgat och luktar hallon. Jag har i flera år försökt hitta något att senare ersätta den med för jag vill verkligen inte att den ska ta slut. Nu tror jag att jag har hittat något.
 
När jag läste Emelies blogginlägg om ACOs färgade läppbalsam så blev jag väldigt nyfiken. Det här verkade vara precis vad jag letade efter. Så jag gick till närmaste Apotek och letade men jag hittade den inte. När jag frågade personalen sade de att de inte visste något om ett färgat läppbalsam. Typiskt tänkte jag. Men när jag och min syster var på Erikslund Shoppingcenter för några veckor sedan och den första affärer vi gick förbi var Apoteket Hjärtat då gick jag tillbaka och där fanns den!
 
Så nu är jag riktigt nöjd med mitt inköp. För 29 kr får man alltså ett färgat läppbalsam som återfuktar bra och som luktar jättegott vanilj. För er som inte vill ha så mörka läppar finns den även i en ljusrosa nyans.
Vackra saker / 2013 / 0       

Snart blommar det i trädgården

Helt plötsligt ser det ut som att det är sommar om man tittar i vår trädgård. De här bilderna tog jag förra sommaren, och nu kanske det inte riktigt ser ut så än, men det är på gång. Jag tror inte att det dröjer länge, i alla fall inte om det kommer fortsätta vara så här fint väder.
Litteratur / 2013 / 1       

Vindens skugga

Förra veckan började jag läsa den här boken, Vindens skugga, och jag tycker att den är riktigt bra. Den har några år på nacken (den utgavs på svenska 2005 tror jag) och jag kan inte förstå varför jag inte velat läsa den tidigare.
 
"Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla stad. Där finner han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid.

Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad."
 
I början av boken kan jag inte låta bli att dra paralleller till Charles Dickens Lysande utsikter som också handlar om en ung man som fattar tycke för en flicka och snabbt får veta att det handlar om något större. Jag har ju inte läst klart denna bok än, men det känns som att det kommer finnas många sidospår i handlingen. Det är många karaktärer att hålla reda på och jag tror att själva huvudhandlingen ibland glöms bort när man får veta mer om karaktärerna, den stannar ibland upp. Anledningen till att jag gillar den här boken är nog för att den handlar om litteratur och att den har en blandning av allt; mysterier, spänning, kärlek och historia. Boken har fått 5 stjärnor av läsare både på Bokus och på Adlibris så jag är inte ensam om att tycka om den.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2013 / 0       

Tankar inför sommaren

De senaste dagarna har man nästan kunnat tro att sommaren faktiskt är här. Solen har skinit, det har varit varmt ute och man kan sitta ute i solen i kortärmat. Jag tycker fortfarande att det känns som att snön knappt har smält bort, jag har liksom inte riktigt fattat att det snart är sommar.
 
Det här blir bara min andra sommar då jag faktiskt inte har sommarlov. Jag har ju pluggat fram till förra sommaren, så nu känns det jättekonstigt. Min praktik tar snart slut och jag fortsätter självklart att söka jobb men jag tror inte att många företag är angelägna om att rekrytera ny personal mitt i sommaren. Jag söker jobb, men jag tror att det finns bättre chans efter sommaren.
 
Jag vill njuta av den här sommaren. Jag och min familj ska faktiskt åka iväg en vecka på semester, det var jättelänge sedan vi gjorde det sist. Det ska bli roligt. Sedan vill jag också fortsätta träna. Det känns som att jag kommit igång bra nu de senaste veckorna och jag vill inte att det ska rinna ur sanden till sommaren. Allt som allt ska jag verkligen njuta och känna att det är sommar. Jag ska försöka sitta ute i solen mycket, ta vara på de soliga dagarna och göra massor av saker.
Mat & recept / 2013 / 0       

Ett bröd bakat från ett 70 år gammalt recept

Förra sommaren fick jag tre gamla recepthäften från farmor. I ett av dem, som heter Bra mat i svår tid och som trycktes 1942, finns ett recept på grovt formbröd. En söndag för fyra veckor sedan blev jag sugen på att baka så jag bestämde mig för att prova detta recept. Det kändes lite spännande att det var så gammalt, det fanns ju till exempel inga bilder på hur brödet skulle se ut när det var färdigt.
 
Själva bakandet gick bra men när det var dags att trycka ut degen i formen såg det verkligen ut som en klump med sågspån. Jag gissade att det var den stora mängden grovt rågmjöl som var orsaken till det. Men när jag sedan tog ut det från ugnen blev jag nöjd, limpan såg jättefin ut, förutom att den var väldigt tung (igen, det måste bero på mängden mjöl). Vi skar upp brödet och åt det till kvällsfika på söndagen, jag tog en bit, och dagen efter fick jag sådan magknip. Jag var tvungen att stanna hemma från praktiken i en hel vecka efter det, det gjorde så ont i magen och den blev uppblåst och jobbig. Jag antog att det berodde på rågmjölet, jag vet inte om jag är känslig mot det, men det var ju tydligt att min mage protesterade.
 
Så, så kan det gå när man försöker baka ett bröd från ett gammalt recept. Jag tror ju inte riktigt att det är något fel på receptet, det är ju snarare min mage som inte riktigt kommer överens med rågmjöl. Så jag tror inte att jag kommer baka just det här brödet igen, men det finns massor av andra saker i det här recepthäftet som ser spännande ut!
Övrigt / 2013 / 0       

En bra dag

Idag var en bra dag. Jag cyklade till praktiken men först hade jag ett möte på ett servicehus i ett område som jag aldrig varit i förut. Så det var riktigt spännande att cykla runt bland kvarteren där och tänka "här någonstans ligger det... ah, det var där jag skulle cyklat in..nähä, men vart ligger det egentligen?.". Det gick i alla fall bra och jag ska nu skriva en ny beskrivande text för servicehuset som ska publiceras på kommunens hemsida. Jag har gjort liknande saker tidigare, men att faktiskt åka ut till verksamheten som jag ska skriva om hjälpte mycket.
 
Solen sken när jag sedan cyklade vidare mot platsen där jag praktiserar, det kändes verkligen som sommar. Jag knäppte till och med upp jackan. Sedan köpte jag lite godis, det är ju ändå fredag. Sedan när dagen var slut cyklade jag hem igen. Totalt 15 km har jag cyklat idag. Jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv, och det var inte ens jobbigt. Jag har cyklat några gånger till praktiken tidigare och jag blev även då överraskad över att det var så lätt. Jag blev knappt andfådd. Det kanske är så att jag har förbättrat min kondition genom att inte träna alls (om det ens är möjligt). Det brukar bli så att jag blir riktigt varm, trött i benen och andfådd att jag alltid tänker "det där gör jag aldrig om", men så som det är nu så ska jag försöka cykla ner oftare.
Film & TV / 2013 / 0       

Andra säsongen av Barnmorskan i East End

SVT kommer i helgen börja sända den andra säsongen av Barnmorskan i East End. Trailer för den andra säsongen finns att se här. Så här beskriver SVT serien:
 
"Våren 1957 anländer den nyutexaminerade barnmorskan Jenny Lee till Londons East End för att påbörja sin karriär. Efter att hon kommit över den första chocken över att hennes nya hem, Nonnatus House, är ett kloster snarare än ett privatsjukhus, blir hon snart fullt upptagen med sitt nya jobb. Att bo med nunnor och arbeta i ett område fullt av färgstarka karaktärer är totalt olikt något Jenny varit med om tidigare. Genom henne upplever vi såväl sorgerna som glädjeämnena som följer med att vara barnmorska."
 
Säsongsstart söndagen den 19 maj kl. 19.00 i SVT1.
Mode & stil / 2013 / 0       

Vårkläder från Cubus

Nu har det ju varit nästan som sommarväder de senaste veckorna när solen skinit så mycket. Men det är ju fortfarande bara maj, och jag tycker att det är för tidigt att lägga undan vårjackan, det är ju fortfarande lite kyligt på morgnarna.
 
Jag har i alla fall märkt, som jag gör varje vår, att jag har väldigt få färgglada vårkläder. Jag har till exempel ett korallrosa linne som jag köpte förra sommaren, men annars har jag mest gråa kläder. Cubus har många fina kläder, inte så där skrikiga färger utan mer neutrala. Jag borde åka dit och se om jag kan hitta något. Den blommiga blusen och de ljusa jeansen ser till exempel riktigt våriga ut.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2013 / 0       

Bilder från mobilen 2013 #1

 
Här kommer några bilder som jag tagit med mobilen.
 
1. En vecka köpte vi massor av färska bär, jordgubbar, blåbär och hallon., det var så gott.
2. En söndag klappade jag en svart katt. Det var svårt att fota henne, hon kan inte sitta still, men den här bilden lyckades jag i alla fall ta.
3. Det blev riktigt sommarväder och vi tog fram utemöblerna och satte oss och fikade på altanen.
4. Jag testade att cykla ner till stan, till min praktikplats. Det gick ju jättelätt, så jag borde verkligen göra det oftare.
5. En dag matchade jag mitt linne (från H&M) och nagellack (från E.L.F.) i en slags korallrosa färg.
6. När jag åker buss ner till stan brukar jag vara väldigt tidig till bussen. Här sitter jag och väntar på att bussen ska åka iväg.
Vackra saker / 2013 / 0       

Fyra citat

 
Från följande böcker
Lewis Caroll, Alice’s Adventures in Wonderland
J.R.R. Tolkien, The Hobbit
Terry Pratchett, Thief of Time
Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Mina favoritnagellack för våren

Jag målar inte naglarna lika ofta som jag brukade göra men nu under våren har jag verkligen hittat tre nya favoritnagellack. Det lila och det gröna kommer från Ginatricot och heter "47 Lilac Me" och 50 Have a Mint". De är mycket finare i verkligheten men de är svåra att fota. Det silvriga nagellacket i mitten kommer från Depend och heter "223". Det var min systers från början men hon har jättemånga silvriga och gråa nagellack så jag fick detta. Jag verkligen älskar det, det är nog mitt favoritnagellack av alla de som jag har.
Mat & recept / 2013 / 0       

Att känna sig lurad av ICA

Igår kväll åkte jag och syrran till närmaste ICA för att köpa lite godis. Jag var sugen på Plopp så jag började plocka på mig några sådana. Men sen blev jag tvungen att påminna mig själv om att titta på bäst-före-datumet på dem. De senaste tre gångerna som jag har köpt Plopp på ICA så har de nämligen redan gått ut i datum, de har alltså sålt gammalt godis. Så var det även denna gång.
 
Jag ville köpa tre stycken Plopp Kärlek (den rosa) men av alla de som låg i hyllan (och det var jättemånga!) så hittade jag bara en som inte hade gått ut i datum. Majoriteten av dem hade gått ut 24 februari 2013. De är med andra ord snart tre månader gamla! Ska man som kund verkligen behöva gå igenom varenda Plopp för att hitta en som inte är gammal? Jag har påpekat för personalen på ICA att de säljer snart tre månader gammalt godis (jag har till och med varit i två olika ICA-butiker, båda sålde Plopp som var snart tre månader gamla) och som svar fick jag bara "Det var ju synd". Finns det inga lagar på att butiker måste meddela när produkter blir gamla, typ "Utgående datum"?
 
Nu är det säkert helt okej att äta tre månader gammal choklad, man borde ju i alla fall inte bli sjuk, men jag tycker att man som kund har rätt att få veta när man köper gamla varor. Annars känner man sig grovt lurad av ICA! Det finns ju fler än jag som slarvar med att titta efter hållbarhetsdatumet när jag väljer något vid godishyllan. Plopp är mitt favoritgodis och jag kommer absolut köpa det fler gånger men jag kommer hädanefter alltid titta på bäst-före-datumet innan jag lägger ner något i min varukorg. Det gjorde jag visserligen innan också, men ibland glömde jag det.
Film & TV / 2013 / 0       

Vänner

Jag tycker att Vänner är en av de bästa serier som har gjorts. De visas ju på repris på minst en kanal hela tiden, jag tror att Kanal 5 visar dem runt kl. 18.00 just nu. Oavsett vilket humör man är på så tror jag att man kan skratta till Vänner. Serien handlar ju om sex vänner som bor tillsammans. Det är svårt att välja vilken karaktär man gillar mest, men jag tror nog att Phoebe och Joey är mina favoriter. Kolla in min Tumblr-blogg för mer bilder från serien.
 
 
 
 
 
Övrigt / 2013 / 0       

R.E.D.D Free och Rikspolisstyrelsen

I början av veckan fick jag två tampongpaket från R.E.D.D Free. Den här gången var reklamen på paketen lite dold och det av en orsak. Det är R.E.D.D Free:s tystaste men kanske viktigaste kampanj. Det är Rikspolisstyrelsen som vill uppmärksamma brott i nära relationer, minska mörkertalet och att få fler att anmäla brotten.
 
Vill du också bli medlem i R.E.D.D Free och få gratis tamponger i brevlådan, gör det här.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Ett halsband - tre olika outfit

I höstas köpte jag ett silverhalsband på H&M. Jag använde det inte så mycket då, jag tyckte bland annat att det var krångligt att ha en tjock halsduk på mig under de kyliga dagarna, halsbandet fastnade i det. Det är först nu på våren som jag har börjat använda halsbandet. Jag har också kommit på att jag har väldigt mycket kläder från H&M i min garderob. Men H&M har väldigt bra kläder, om man hittar dem. Under rea till exempel kan man verkligen se att en del kläder är dåliga, men om man verkligen anstränger sig och letar så kan man hitta fynd. Klänningen till exempel fyndade jag för 50 kr (ordinarie pris 299) eftersom något hade tagit bort knapparna, men det var ju bara att sy i nya när jag kom hem.
 
1. Randigt linne, grått linne under och jeansleggins från H&M, grå kofta från Ginatricot.
2. Mintgrön klänning med tillhörande bälte från H&M, grå kofta från Ginatricot.
3. Beige skjorta, grå kavaj och jeansleggins från H&M.
Vackra saker / 2013 / 0       

Våren är verkligen här

Nu när det börjar dyka upp krokusar lite här och var känns det verkligen som att våren är här. I vår trädgård har vi blåa, vita och gula krokuser, jag tycker nog att de vita är finast. Jag har än så länge inte sett några vitsippor eller blåsippor men maskrosor har jag sett. Det känns verkligen bra att våren är här och att det blir varmare.
Mat & recept / 2013 / 0       

Jamie Olivers kokböcker

Jamies Matrevolution (2009), Middag på 30 minuter (2011), Middag på 15 minuter (2013).
Mat för hela året (2010), Nya mat för hela året (2012)
 
Jag gillar Jamie Oliver, det har jag gjort länge. Jag har sett många av hans matlagningsprogram på tv men jag har inte lagat så många av hans recept. Hans idé om att det ska vara enkelt att laga mat, alla ska kunna laga mat, och det ska kunna gå fort, känns bra. Han har en hemsida, jamieoliver.com, där man kan läsa många av hans recept, se klipp från hans matlagningsprogram och läsa nyheter och artiklar.
 
De här är i alla fall de Jamie Oliver-böcker som jag har. Jag tycker att alla är riktigt bra, det finns många olika slags recept i dem, men Mat för hela året känns som lite mer exklusivare eftersom recepten ibland innehåller lite annorlunda ingredienser som man inte använder till vardags. Jag tror nog att Middag på 15 och 30 minuter är de böcker som jag kommer använda mest, det känns som att de har recept som man kan laga varje dag.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Litteratur / 2013 / 0       

Recension av En dag

En dag är en bok av David Nicholls. Jag och min syster såg filmen som är baserad på den när den gick på bio och sedan funderade vi på att läsa boken. Så nu har jag gjort det och här kommer en recension av den.

"Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig ...15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. I morgon måste de gå skilda vägar. Men var kommer de att vara den här dagen om ett år? Och varje år som följer?"
 
Man får alltså följa två personer som känt varandra länge och som ibland funderar på om det är så att de faktiskt älskar varandra. De är bästa vänner och har därför stunder då de hatar varandra men även stunder då de verkligen behöver varandra. Boken är lätt att läsa, men bara glider in och får följa huvudkaraktärerna genom sina liv. Det är intressant att läsa konversationer mellan två personer som känt varandra så länge att de kan småflörta med varandra, skämta och skrika åt varandra men även veta att det inte förändrar deras relation. Det är naturliga dialoger och snygga formuleringar. Allt som allt tycker jag att En dag var riktigt bra och det är nog mest de två huvudpersonerna som gör det bra. De har framtidsdrömmar, funderingar om familj och vänner, och helt plötsligt har de vuxit upp och vet inte vad de vill med livet. Det är nog så verkligheten är och därför är det lätt att känna igen sig.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Ett läppstift i pennform

Jag fick en 7-nummers prenumeration gratis av Veckorevyn i en kampanj som Arla och Kellogs hade i november. I ett av de senaste numerna av tidningen fick man med en läppglanspenna. Jag skulle snarare kalla detta för läppstift i pennform, det är inte alls ett läppglans. Färgen är överraskande bra, precis lagom rosa och bra pigmentering.
 
Nu börjar det bli populärt med sådana här läppstiftspennor. Clinique har sina Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm, Lumene har sina Raspberry Miracle Lip Sorbet, MaxFactor har sina Colour Elixir Giant Pen Stick och Isadora har sina Twist-Up Gloss Stick. Priset skiljer sig ganska mycket mellan dessa, Clinique kostar till exempel 215 kr, lite väl dyrt. Jag har varit nyfiken på sådana här pennor ett tag nu men jag känner mig ganska nöjd med den här som jag fick med Veckorevyn.
Film & TV / 2013 / 0       

Land Girls på SVT2

 
Nu på lördag kl. 18.15 kommer SVT2 visa en serie som jag redan har sett och rekomenderar alla att se. Det är en brittisk dramaserie som utspelar sig under andra världskriget. Fyra unga kvinnor utkvarteras från storstaden till ett gods på landbygden. De ska göra sin plikt i kriget som civilister i Women's Land Army bland annat genom att hjälpa till på bondgården. För kvinnorna blir det en chock att behöva utföra ett så tungt arbete men de försöker tänka på framtiden mer än det förflutna eftersom samtliga av dem har ett förflutet de vill glömma.
 
Lördag 4 maj kl. 18.15 SVT2
Ytliga saker / 2013 / 0       

Nu händer det något med paprikaplantorna!

Det här är mina paprikaplantor. Det är snart ett år sedan jag planterade dem med frön från en vanlig paprika som köptes i mataffären. Det är totalt sex stycken krukor med plantor, två står i badrumsfönstret och resten i köksfönstret. Jag vattnar plantorna någon gång i veckan eftersom de ofta ser lite ledsna ut. En av plantorna har blommat men jag valde då att inte göra något åt det, så blomman ramlade av. Nu i helgen blommade en andra blomma och jag försökte mig på pollinering för att det ska bli frukt. Jag vet inte om det funkade men jag kommer nog få fler försök när andra blommor kommer fram.
 
Men det finns ett problem: De fyra plantor som står i köksfönstret har tappat väldigt många blad och de ser jättetorra ut, trots att jorden är fuktig. Jag vill inte vattna dem för ofta men inte heller för sällan. Jag har än så länge inte provat att ge dem näring så det är kanske det som fattas. Men jag hoppas att jag lyckas få dem bra igen så jag får fler försök till pollinering.
Tankar / 2013 / 0       

En gosig katt

I helgen fick vi besök av den här katten. Hon är vår grannes katt men hon är en utekatt så hon vandrar runt i kvarteret och lägger sig ofta på vår altan där det blir riktigt varmt när solen skiner på. Den här bilden är visserligen tagen förra sommaren men hon ser ju likadan ut nu. Hon jamar jättetöntigt, det är som ett litet pip, och hon kan verkligen inte sitta still (så det var ju nästan ett under att jag lyckades ta den här bilden). Hon går alltid fram och tillbaka och puffar sig mot saker.
 
Jag vill verkligen ha en katt när jag flyttar hemifrån, de är så gosiga. Det kanske inte är ett av de första sakerna jag skaffar, men så småningom.
Mode & stil / 2013 / 0       

Fina smycken från Ginatricot

Jag köper inte längre så mycket kläder från Ginatricot men jag har istället fått upp ögonen för deras smycken. I februari fyndade jag tre par örhängen för 20 kr (ordinariepris 160 kr!), sånt gör mig glad. Ginatricot har ganska många smycken som ser använda ut, de ser lite gamla ut nästan. Det är det jag gillar. Jag tror inte att jag någonsin har tyckt om smycken som är jätteblanka och fina, de ska istället se lite äldre ut. Mina favoriter bland smyckena här ovan är örhängena i det nedre vänstra hörnet.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It