Film & TV / 2014 / 0       

Fyra intressanta dokumentärer på SVT Play

Jag gillar att titta på dokumentärer, särskilt på SVT Play. Här nedan tipsar jag om fyra bra dokumentärer som alla handlar om hälsa på olika sätt. Klicka på bilderna för att se dokumentärerna på SVT Play.
 
Ditte serverar sina barn Coca Cola till frukost och dricker själv tre liter om dagen. Vad gör vi med dem som informationen inte biter på? Är det dags för tuffare åtgärder som i USA?
 
Alfred var bara 12 veckor när det visade sig att han har flera farliga kemikalier i blodet - miljögifter som han måste ha fått via sin mamma. Miljöminister Lena Ek förfasas över resultatet av blodtestet. Men hur agerade hon själv när hon hade möjlighet att påverka EU:s nya kemikalielag?
 
Apparna som mäter dig. Med telefonens appar kan vi mäta och kolla vår hälsa, kost och träning. Digital teknik håller på att förändra medicinen i grunden. Här möter vi läkare som är mer benägna att skriva ut appar än läkemedel till sina patienter. Telefonen kan nu bli ett verktyg både för att diagnostisera depression och spåra influensa. Och vi kan själva samla in de fakta som ger oss nya kunskaper om vår hälsa.
 
 Hur ska man träna smartast? Vi går till botten med myterna om träning - ska man stretcha, och måste man äta efter gympasset? Vi besöker Sveriges mest avancerade center för träningsforskning. Vi undersöker hur folk tränade förr i tiden. Och så tar vi reda på hur mycket svenskarna ljuger om sitt eget sportande.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It