Mat & recept / 2014 / 0       

Mazarinkaka

Jag har blivit förtjust i bittermandel så en lördag bakade jag en mazarinkaka. Med bittermandelolja, malda mandlar och ägg blir denna kaka riktigt god. Man kan dekorera den med glasyr gjord på vatten och florsocker och sedan strö mandelspån över. Servera kakan på ett fint fat tillsammans med ett glas mjölk så blir det riktigt gott.
 
1 ägg
8 droppar bittermandelolja
1 1/2 dl mjölk
3 dl strösocker
3 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
25 st malda mandlar
1 msk vaniljsocker
175 gr smält smör
 
Vispa ägg, bittermandelolja och mjölk. Tillsätt socker, mjöl, bakpulver, mandel, vaniljsocker och smöret.
Grädda i en rund form med avtagbar kant i 150 °C i ca 1 timme.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It