Mode & stil / 2014 / 0       

Sommarfint från Cubus


Cubus har fått in massor av fina saker. Jag gillar halsbandet, jag har länge tyckt att guldsmycken är finare än silversmycken. Väskan ser också fin ut men den är nog lite för orange för min smak. Den leopardmönstrade skjortan påminner om en blus som jag köpte för ungefär ett år sen. Nu får vi bara hoppas på fint väder, så här i semestertider, så man vill ha sådana här somriga kläder på sig. Jag själv ska bara ha två dagar semester och har inte planerat att göra något speciellt egentligen.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2014 / 0       

Bilder från mobilen 2014 #4


1. Träd som blommar fint vid högskolan, är det körsbärsblommor?
2. Jag och syrran gick på bio och vi hade biosalongen nästan helt för oss själva.
3. Har åkt buss hemifrån kl. 05:50 för att hinna med tåget till Eskilstuna.
4. Kom hem en dag och läste det senaste numret av tidningen Retro i solen på altanen.
5. Åkte hem med senare tåg efter trevlig after-work i Eskilstuna.
6. När det varit så varmt har jag haft sköna leopardbyxor på mig.
Film & TV / 2014 / 0       

Fyra tv-serier på BBC som verkar spännande





Litteratur / 2014 / 0       

Fallhöjd av Nick Hornby

Fyra mycket olika och mycket olyckliga människor möts en nyårsafton uppe på ett tak som är ett känt självmordsställe. De är alla där för att ta livet av sig, men blir så distraherade av varandra att de beslutar att leva till nästa riktigt sorgliga dag i almanackan; alla hjärtans dag den 14 februari. Det är en tv-personlighet på dekis, en ensamstående mamma till en handikappad son, en plågsamt utlevande politikerdotter, och en misslyckad popstjärna. De håller kontakten och träffas för att ge varandra skäl att inte begå självmord.
 
Nick Hornby är känd för romaren som Om en pojke, High Fedility och Juliet, Naked, men den här boken är annorlunda. Jag kan säga redan nu att jag inte gillade den här boken. Jag brukar kanske vara ganska negativ i mina recensioner, vare sig det handlar om böcker, filmer eller mat, men jag skriver som är och nu råkar jag inte gilla den här boken särskilt mycket. För det första, vem skulle komma på att skriva en bok om fyra människor som tänkt begå självmord? Själva handlingen är så overklig, jag tror bara inte på den. Karaktärerna är så olika att jag inte tror att de ens skulle bry sig om varandra, ännu mindre träffas mer än den gången de hade tänkt hoppa ner från taket. Det finns sidor i boken som bara är fylld av dialogen, riktigt irriterande men sen finns det också sidor med monologer. Det är dessa sidor som jag helst läser. Boken har några bra insikter och tankar om just självmord och vad som gör livet värt att leva. Den är lite analytisk och just detta var intressant, men jag kommer inte läsa boken igen och skulle inte tipsa om den.
 
Men... boken har filmatiserats och har bland annat Pierce Brosnan, Toni Colette, Imogen Potts och Aaron Pauli huvudrollerna och jag tror att filmen blir bättre än boken. Se trailern här.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Jordgubbar eller choklad - att äta nyttigt eller onyttigt?

De här jordgubbarna och chokladbitarna med mörk choklad representerar ett problem som jag får varje fredag kväll. Fredag är speciella, det är slut på arbetsveckan och starten på två dagars ledighet. Jag vill fira, det är tradition med godis till helgen, men jag har de senaste månaderna märkt att det har gått överstyr för mig.
 
Jag älskar choklad, det är ingen nyhet, men jag mår inte bra efter att ha ätit det. Det är svårt att äta lagom mycket, och när det väl blivit för mycket, då vill jag för resten av kvällen inte ens tänka på choklad. Men jag har också provat perioder utan godis och även det har varit svårt. Jag beundrar människor som totalvägrar godis och sötsaker. Jag vill vara en sådan men jag tror inte att jag skulle kunna klara av det. Hur länge ska man till exempel låta bli godis? Det kan ju inte vara förbjudet i hela mitt liv?
 
Jag tänker för mycket på det, det vet jag, men eftersom jag har märkt att det är jobbigt så måste jag bestämma hur jag ska göra. Jag tror inte på dieter, jag har provat GI-metoden, om man nu kan kalla det för diet. Diet är något kortsiktigt, enligt min mening. Det ska ge resultat fort, men så fort man börjar äta "normalt" igen så är man tillbaka i gamla vanor. När man totalvägrar godis och socker tror jag att det kan var lätt att få återfall. Att äta godis "ibland" kan ju vara ett alternativ, men hur ofta är ibland? Varje fredag, en gång i månaden, när man blir sugen (vilket kan bli varje dag)?
 
Min favorit har alltid varit mjölkchoklad och det är väldigt lätt att äta. De senaste gångerna när jag stått på ICA och valt vilken choklad jag ska köpa så har det istället blivit mörk choklad. Det är inte lika gott men jag äter den långsammare och hinner inse när jag snart ätit lagom. Jag har dålig självdisciplin - varje gång jag blir chokladsugen så går jag och köper en chokladkaka utan att tänka efter men det ska det bli ändring på. Jag ska åtminstone försöka göra nyttigare val. Det kanske är lättare än jag tror när jag  väl har börjat.
Tankar / 2014 / 0       

Tips för er som bloggar

Jag har bloggat sedan sommaren 2008, vilket gör att det blir totalt sex år i år. Det känns absolut inte som så länge men jag kan säga att jag har bloggat på allvar i kanske bara fyra av de sex åren. De första åren (på min gamla blogg, Words by Caroline) var mer som dagboksanteckningar men de senare åren har jag skrivit mer om vad jag är intresserad av och vad jag själv skulle vilja läsa på en blogg. Som person är jag väldigt strukturerad, jag älskar listor och att ha ordning och reda. Så det är kanske ingen överraskning att jag planerat hur jag ska blogga. Jag har en svart anteckningsbok där jag skriver upp allt som har med bloggen att göra. Allt för att jag ska ha bra koll på det och en bra blandning på inläggen.
 
Min syster tipsade häromveckan om Fanny Staafs blogg, och när jag läste den så såg jag att hon i ett inlägg gav tips till bloggare. Mycket handlar om att det är bloggaren själv som styr sin blogg, att ha många bilder i inläggen istället för endast text, att ha en enkel och läsvänlig bloggdesign, att ha en struktur i planeringen av inlägg, att uppdatera bloggen ofta och att inte blogga bara för att blogga samt att ha en kommunikation med sina läsare och att inte ta negativ kritik på för stort allvar.
 
Jag håller med mycket som Fanny Graaf skriver om. Det känns mycket lättare att blogga när man har struktur. Så jag tipsar alla som bloggar och känner att de behöver mer struktur att skaffa en fin anteckningsbok och börja skriva. Jag har en lista över vilka inlägg som kommer upp vilka dagar, en över förslag på inlägg (sorterat på de olika kategorierna), en lista över förslag på inlägg då jag får skrivkramp samt en över återkommande inlägg.
 
Blogg.se, där jag bloggar, har nyligen publicerat en bloggskola där man kan läsa mer om hur man kan blogga. Klicka på bilden ovan för att lära dig mer om typsnitt, copyright, fotografering samt hur man kan blogga genom blogg.se.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Loreal Paris Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water

Ansiktsvatten för torr och känslig hud som avlägsnar alla spår av makeup och orenheter och ger en bättre hudkvalitet. Den kristallklara hypo allergena formulan utan parfym och alkohol avlägsnar makeup skonsamt från ansikte, ögon och läppar, lugnar känslig hud och ger en silkeslen hud och en behaglig känsla.
 
Jag har alltid använt Nivea Daily Essentail Gentle Eye-Make Up Remover för att ta bort smink men förra veckan började den ta slut så då fick jag prova denna från Loreal som min syster använder. Den luktar inget speciellt, till skillnad från Niveas sminkborttagningsmedel som doftar typiskt Nivea. Jag skulle säga att båda produkterna tar bor smink lika bra men båda lämnar också en fet hinna som jag måste skölja bort med en tvättgel för att få bort. Men det känns bra att veta att jag kan använda denna om jag tröttnar på Nivea.
 
Loreal Paris Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water finns att köpa på Kicks för 75 kr.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Fina saker från Åhlens

Jag bor med mina föräldrar och har länge velat flytta till en egen lägenhet. Men för att göra det måste jag ha ett tillsvidarejobb och det har jag inte lyckats hitta än. Jag har ändå köpt lite grejer tills när jag flyttar hemifrån och de ligger i kartonger och redo att användas. Jag har sett att Gabriella Rose på Youtube också börjat köpa flytta hemifrån-prylar (se hennes inredningsvideosar här, här och här) och det har gjort att jag ändrat min inställning till det här. Jag har ju ett jobb nu så det är väl lika bra att fortsätta köpa saker jag behöver när jag flyttar redan nu, för själva flytten kommer ju kosta en hel del.
 
Här är några saker från Åhlens och jag skulle kunna tänka att köpa alla saker. Men jag gillar särskilt den gröna pallen, den vita bestickmuggen, den bronsfärgade lampan, det rosa fatet på fot och den vita spegeln. Jag har börjat gilla ljusa pastellfärger mer och mer och kommer förmodligen ha det som tema i min framtida lägenhet.
Mat & recept / 2014 / 0       

Lax i paket med hasselbackspotatis och saffranssmör

En av mina absoluta favoriträtter är något som vi kallar för Lax i paket. Det är ungsbakad lax och grönsaker som vi brukar servera med hasselbackspotatis och saffranssmör. Det är lite pyssligt att laga men det är värt det.  Genom att hälla över lite vermouth på laxen och grönsakerna innan de ställs in i ugnen så blir de saftiga och goda. Receptet nedan är för fyra portioner.


Fyra laxfileér
2 morötter
½ purjolök
1 liten fänkål
Salt och svartpeppar
4 bitar smörgåspapper
4 msk torr vermouth
Värm ugnen till 225 C. Skölj, torka och strimla grönsakerna riktigt tunt.
Ta en rulle smörgåspapper och klipp ut fyra fyrkantiga bitar (ca 35cm
x 35cm). Lägg lite av de strimlade grönsakerna i mitten av papprena.
Lägg en laxfilé ovanpå varje grönsakshög. Salta och peppra på laxbitarna.
Lägg över resten av grönsakerna över laxbitarna. Häll över en matsked
vermouth över varje laxbit och stäng paketen genom att rulla ihop hörnbitarna
på smörgåspapprena. Lägg paketen på en plåt och ställ in i ugnen i 10 minuter.
Vackra saker / 2014 / 0       

Ångans Dag i Mariefred

Förra lördagen var den Ångans dag i Mariefred. Vi åkte dit även förra året men då var det lite bättre väder. Vi började dagen med att äta lunch (saffransrisotto med sparris och soltorkade tomater) på Gripsholm Slottpaviljong. Vid hamnen var det veteranbilsutställning med historia bilar. Därefter gick vi förbi ångbåten som sedan 1903 har trafikerat rutten mellan Mariefred och Stockholm. Vi gick vidare mot centrum och såg på när Svenska Järnvägars Musikkår spelade, kikade bland loppis på torget och köpte varsin glass. Till sist gick vi till museijärnvägen där huvudattraktionen var ångtåget från 1907.
 
Ångans dag är ett av Mariefreds årligen återkommande evenemang (första lördagen i juni) där man firar ångkraftens betydelse för Mariefred. Evenemanget drar många besökare till den lilla pittoreska staden utanför Strängnäs. Förutom ångbåten, veteranbilsutställningen, aktiviteter på torget och ångtåget kan man även besöka Gripsholm slott eller ta en promenad eller picknick i slottsparken.
Mode & stil / 2014 / 0       

Min vårjacka

Lagom när vi skulle åka till Stockholm för att köpa vår nya bil så invigde jag min nya vårjacka. Nu är den ju inte ny längre, jag har använt den nästan varje dag sedan dess, så det var ett riktigt bra köp. Den är beige, ofodrad och har dolda tryckknappar samt ett skärp i midjan. Den kostade dessutom bara 299 kr på H&M, vilket kap för en jacka!
Övrigt / 2014 / 0       

Present från SheSocial

Jag fick nyligen ett utskick från R.E.D.D Free och jag blev därför överraskad när jag för några dagar sedan fick ytterligare ett paket. Den innehöll tre produkter från den nya hårvårdsserien Essense Ultime som har utvecklats i samarbete med Claudia Schiffer för Schwarzkopf. Produkterna är utvecklat för skadat och slitet hår, vårdar på djupet med omegaolja, pärlessens och keratin. Jag som tvättar håret enligt Balsammetoden gav dessa produkter till min mamma och jag tror att de kommer väl till användning.
 
Tack SheSocial för utskicket!
Film & TV / 2014 / 0       

Foyles War på TV8

Jag som gillar 40- och 50-talet och Storbritannien började så klart titta på Foyles War nu när TV8 har börjat sända serien från säsong ett igen. Jag gillar tempot i serien, det går långsamt (till skillnad från moderna kriminalserier) och huvudpersonen, Foyle, verkar vara riktigt klok och snäll.
 
Lördagar kl. 20:00 i TV8.
 
Det är 1940 och Storbritannien står nästan ensam i sin kamp mot Nazityskland på kontinenten. De fasansfulla nattliga bombanfallen matchas endast av den rädsla befolkningen känner vid tanken på den till synes oundvikliga tyska invasionen. Det är i denna miljö som superintendent Christopher Foyle, i polisen på Englands sydkust, lever och verkar. Efter att ha nekats en plats i själva krigsinsatsen, är Foyle ändå tvungen att se mänsklighetens allra mörkaste handlingar på daglig basis. Med sin chaufför, Sam, och sin underordnade, Paul Milner, utreder Foyle mord och rån, spionverksamhet och krigsförbrytelser, passionsbrott och illgärningar som grundar sig i girighet. Brottsligheten tar inte en paus bara för att ett världskrig har utbrutit...
Litteratur / 2014 / 0       

Himlens fånge

Förra våren läste jag Vindens skugga av Carlos Ruin Zafón. Den gillade jag eftersom den handlar om litteratur. När jag fick se att vi hade Himlens fånge av samma författare i bokhyllan så började jag genast att läsa den, men insåg snabbt att detta var bok nummer tre i serien och att jag inte har läst bok nummer två, Ängelns lek. Men jag fortsatte att läsa och det gick ganska bra. Dock jag gillade inte den här boken lika mycket som den första i serien. Jag vet inte vad det var men det kändes inte lika spännande. Men den handlar ändå om litteratur och har stora kopplingar till Greven av Monte Cristo som jag läste för inte så länge sedan.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Film & TV / 2014 / 0       

Svett & etikett

Jag är intresserad av träning så när min syster tipsade mig om att titta på programmet Svett & etikett på SVT Play så satte jag direkt vid datorn och såg alla åtta avsnitt på samma dag. Programmet handlar om att prova olika träningsformer för att ha kul och lära sig något nytt. Vissa inslag är lite komiska och ironiska med träning men själva budskapet känns viktigt. Programmet påminner lite om Historieätarna som i och för handlar om mat under olika årstionden, men programledarna är lika roliga. Kolla på alla åtta avsnitt på SVT Pay.
 
Varje vecka får du följa Kalle Zackeri Wahlström när han kastar sig handlöst in i en ny värld, guidad av de mest namnkunniga profilerna inom varje träningsform. Han marscherar med fallskärmsjägare, dansar med hiphopare, lyfter atlasstenar med sveriges starkaste män och tävlar i crossfit. Kalle kommer att testa åtta olika träningsformer, från träning till tävling och i varje avsnitt ställs han inför en tuff utmaning.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 21 - 24

 
Vecka 21           Vecka 22
Måndag 19/5
9,6 km cykling utomhus - 36:31 min
Torsdag 22/5
Yoga - 17:47 min
Söndag 25/5
2,6 km powerwalk - 29:32 min
 
Måndag 26/5
9,3 km cykling utomhus - 37:59 min
Torsdag 29/5
Yoga 20:09 min
Söndag 1/6
2,6 km powerwalk - 28:05 min
Vecka 23   Vecka 24
Måndag 2/6
12,8 km cykling utomhus - 48:15 min
Onsdag 4/6
Styrka med kroppsvikt - 35:59 min
Fredag 6/6
2,6 km joggingtur - 25:54 min
Söndag 8/6
3,0 km powerwalk - 32:46 min
 
Måndag 9/6
12,8 km cykling utomhus - 52:16 min
Onsdag 12/6
Styrka med kroppsvikt - 15:38 min
Lördag 14/6
4,9 km powerwalk - 56:57 min
Söndag 15/6
2,6 km joggingtur - 23:21 min
 
I början av maj gjorde jag ett träningsschema med målet att till sist kunna jogga 5,9 km. Jag trappar upp antal träningstillfällen i veckan och de sträckor jag går och joggar. Jag har hittills följt träningsschemat och börjar känna att det faktiskt fungerat rätt så bra. Jag tycker att det är svårt att träna på vardagarna då jag åker hemifrån kl. 06:00 och kommer hem från jobbet igen runt 18:00. Det finns absolut ingen möjlighet att träna föra jobbet (jag går redan upp 04:30, hur tidigt skulle jag då bli tvungen att gå upp?) så jag har istället tränat korta tillfällen när jag kommit hem. Jag förbereder för träningen dagen innan - lägger fram träningskläderna och bestämmer exakt vad jag ska träna. Helgen är fortfarande favoritdagarna att träna, då känner jag mig inte lika stressad.
 
Genom att ha ett träningsschema så är det lite svårare att hoppa över ett träningspass. Jag vill skriva in i kalendern att jag har tränat när jag har bestämt det och jag vill inte få dåligt samvete som jag kommer få om jag skippar att träna en bestämd dag. Så istället för att få tankar om att jag inte ha lust att träna så har jag istället bara tränat, utan att tänka efter så mycket att jag börjar tveka. Men jag har varit ganska flexibel med schemat. Om vädret varit dåligt eller om jag känt att jag inte hinner träna så har jag gjort det en annan dag men jag ändå lyckats träna alla de tillfällena då jag bestämt även om det blivit andra dagar.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

En guldig ögonskugga

Jag och syrran köpte i julas en gemensam julklapp till oss både, en palett med ögonskuggor från Viva La Diva.I paletten fanns en jättefin guldig skugga som jag nu har provat och gillar jättemycket. På bilden ovan har jag lagt guldskuggan mitt på ögonlocket och suddat uppåt samt lagt en matt brun skugga i globlinjen. Till sist tog jag min eyelinerborste och lade den matta svarta skuggan från samma palett längs fransraden. Det är roligt att prova nya produkter och färger, jag hade tidigare aldrig kunnat tänka mig att guld skulle vara snyggt men nu har jag ju sett att det faktiskt är det.
Mat & recept / 2014 / 0       

Fem nya produkter jag testat

Via Smartson har jag och min syster tillsammans fått prova på fyra nya olika produkter. Jag rekommenderar Smartson för alla som gillar att prova nya saker gratis. Kravet för att få prova produkter på Smartson är att du skriver om dem i sociala medier.

Tropicana Refresh Red Grapefruit Juice
Jag gillade inte alls den här, jag tycker grapefrukt är beskt och surt, så detta var ingen hit för mig. Men den består av 100% pressad frukt vilket är ett plus.
 
Digestive Lemon och Vanilla Cheesecake Creams
Vaniljsmaken var godare än citronsmaken men allt som allt var det lite mesigt. Smakade som digistive-kex med krämfyllning, vilket ju är vad det är, men jag som från början egentligen inte gillar digistive-kex tyckte inte att detta var något speciellt.
 
Kelda Grillsås Svensk Örtagård
Den här såsen serverade vi kall till en ljummen fetaostsallad med fläskfilé. Det var kryddan med typiska svenska kryddor och smakade fräscht och gott. Jag kan absolut tänka mig att köpa denna igen och kanske då servera den till lax eller kyckling.
 
Kelda Amerikansk Barbequesås
Den här såsen gillade jag inte alls. Det var som vanlig creme fraische som man blandat i vanlig chilisås och lite andra starka kryddor. Nja, ingen favorit.
 
AXA Havregröt Original
En påse med havregryn som man ska hälla varmt vatten över och så blir det färdig havregrynsgröt på bara några minuter. Själva konsistenn var lite klistrig men den smakade gott. Dock är socker andra ingrediensen och den innehåller också vanillin för att ge vaniljsmak. Jag skulle uppskattat den mer om den inte hade dessa ingredienser, men då blir det ju bara vanliga havregryn.
Vackra saker / 2014 / 0       

Loppis på Rademachersmedjorna

Rademarchersmedjorna, som ligger på Rademachergatan, är ett område i centrala Eskilstuna som har utvecklats till att kulturreservat där hantverk och tradition hålls levande. De första smedjorna stod färdiga 1659 och utgjorde en del av Carl Gustafs Stads järnmanufaktur, anlagd och uppkallad efter kung Karl X Gustav. I början av 1900-talet öppnade Eskilstuna första museum i en av smedjorna. Idag finns här knivsmed, guldsmed, järnsmed, lövsågare, textilhantverkare, möbelrenoverare, slöjdbutiker, restaurang och café.
 
När jag och syrran åkte tåg till Eskilstuna gick vi in till Rademachersmedjorna. Jag hade läst om att de hade loppis just den dagen och villa titta lite vad som fanns. Det var riktigt mysigt att gå omkring där bland de gamla röda stugorna, solen sken och det var jättevarmt, nästan för varmt. Man kan för en liten peng hyra en plats på loppisarna och sälja den man inte längre vill ha. Här kan man hitta allt från inredningsprylar till kläder, leksaker och böcker. Om ni har vägarna förbi så rekommenderar jag er att besöka Rademachersmedjorna.
 
Loppis
Lördagarna 23 och 30 augusti kl. 10:00 - 14:00
 
Höstmarknad
Lördagen den 20 september kl. 10:00 - 14:00.
Mat & recept / 2014 / 0       

Loppi BlogBag Änglamark

I lördags hämtade jag ett paket från Loppi BlogBag med ekologiska produkter från Änglamark. Syftet med paketet är att göra fler uppmärksamma på den ekologiska maten och vilken makt vi som köper mat egentligen har. Coop satsar just nu extra på ekologiskt och målet är att 20% av all mat som säljs där ska var ekologisk år 2020.
Tankar / 2014 / 0       

Numera tågpendlare

Nu har jag också blivit en sådan där person. En tågpendlare menar jag. Jag har tidigare åkt buss till jobbet i Eskilstuna men nu har bussen tagit sommaruppehåll och då är det tåg som gäller. Det är dubbelt så dyrt som bussen, totalt 1435 kr/mån i tre månader men å andra sidan går det 10 min fortare. När jag fick veta att jag fick det här jobbet i Eskilstuna så var jag inställd på att börja pendla men jag vill ju så klart ta den billigare alternativet. Nu blir jag en sån där person som måste gå upp extra tidigt på morgonen (04:30 ringer min klocka), lämna hemmet vid senast 06:00, åka till centralstationen, gå på tåget och vara på jobbet ca 07:20. Jag bävar för den dagen då det blir förseningar eller andra problem, för jag är egentligen ingen van tågresenär.
Men det handlar nog om att vänja sig.
Mode & stil / 2014 / 0       

Två fynd från Myrorna i Eskilstuna

För snart tre veckor sedan åkte jag och syrran tåg till Eskilstuna. Jag ville egentligen bara åka dit för att känna på hur det är att åka tåg eftersom jag under sommaren måste åka tåg till jobbet istället för buss. Väl i Eskilstuna köpte vi inget speciellt, förutom dessa två klänningar. Den översta kommer egentligen från Banana Republic och den understa är av märket Stockhlm från MQ. Sammanlagt kostade de 296 kr. Jag gillar faktiskt Myrorna i Eskilstuna mer än den hemma i Västerås. Det känns lugnare där och är inte lika rörigt.
Övrigt / 2014 / 0       

R.E.D.D Free och Absolut Torr

I torsdags fick jag ett paket från R.E.D.D Free hem i brevlådan, första gången på jättelänge. I denna kampanj fick jag två Absolut Torr våtservetter och som vanligt ett paket med tamponger. Jag har sedan tidigare använt Absolut Torr, det fungerar jättebra och kommer absolut använda våtservetterna.
 
Absolut Torr är en extra effektiv antiperspirant som motverkar svett & dålig lukt i upp till 7 dagar, effektiv mot alla typer av svettningar t ex armsvett, handsvett eller fotsvett. Absolut Torr antiperspirant finns både som dab-on och som wipes. Absolut Torr wipes  är en extra effektiv antiperspirant i form av en våtservett och är alltså samma produkt som originalet. Absolut Torr Wipes kan användas överallt där man inte vill svettas tex på fötterna, under armarna eller på händerna.
 
Vill du också få hem tamponger i brevlådan? Om du har en blogg eller Instagram kan du också gå med i nätverket SheSocial och få chansen att få VIP-paket. Läs mer på redville.se.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Nu är snart trappan färdigrenoverad

Nu börjar vi bli klara med renoveringen av hallen och trappan. Så här såg det ut förra sommaren. Pappa höll då på att tapetsera väggen vid trappan och de gamla mattorna i trappan var mörkblå med rött mönster. Vi hade en gul tegelvägg som pappa senare råkade spilla en hel burk med färg på, och då var det bara att fortsätta måla hela, vi hade ju inget val. Nu är de nya mattorna på plats, den nya tapeten är på plats och tegelväggen vitmålad. Det enda som fattas nu är en ledstång och en vägglampa ovanför trappan.
 
Här och här finns fler bilder på hur renoveringen av hallen och trappan har gått till.
Film & TV / 2014 / 0       

Wes Andersons The Grand Budapest Hotel

 
På Kristi himmelsfärds dag gick jag och syrran på bio. Vi passade på när vi var lediga sådär mitt i veckan eftersom filmen vi ville se har börjat gå på vardagseftermiddagar, och då jobbar jag ju annars. Jag använde ett presentkort och behövde bara betala 10 kr för oss båda. Filmen har gått på bio länge nu och det märktes, det var bara jag och syrran och två till i hela biosalongen. Jag bloggade om filmen redan i höstas och först nu har vi alltså sett den.
 
The Grand Budapest Hotel, regisserad av Wes Anderson, utspelas i tre plan. Den åldrade författaren Author berättar om hur han  en gång på 1980-talet besökte Budapest Hotel i ett fiktivt mellan-europeiskt land. Där möter han hotellets ägare, Mr Moustafa, som över en middag berättar om hur han kom att en gång i tiden överta detta gigantiska hotell, som nu sett bättre dagar. Och så till 1932 och filmens huvudhistoria då det är M. Gustave som styr och ställer. Zero Moustafa är hisspojken som blir M. Gustaves närmaste vän. Deras fantastiska äventyr innehåller en stöld och ett återbringande av en ovärderlig renässansmålning, en otäck familjefejd över en enorm förmögenhet samt en ljuvligt sockersöt kärlekshistoria. Samtidigt genomgår hela den europeiska kontinenten en dramatisk förändring och så även The Grand Budapest Hotel.
 
Jag gillar den här filmen jättemycket. Den var rolig och smart, men det var lite förvirrande att den utspelar sig på olika plan. Den är kreativt filmad, med många detaljer, sekundsnabba ögonblicksbilder, steriliserade miljöer och hemmagjorda specialeffekter. Det är lite av Wes Andersons stil och det liknas ibland en slags teater. På filmsajten Moviezine fick The Grand Budapest Hotel 5 poäng av 5 och den kallas för "Wes Andersons bästa film". Jag har inte sett så många av hans filmer innan men jag gillar verkligen den här så jag håller ganska mycket med.
Litteratur / 2014 / 0       

Läser just nu: Vickys vintagebutik

Jag läste denna bok sist för två år sedan och sedan dess har den legat i bokhyllan. När jag fick syn på den igen för några veckor sedan så kom jag ihåg att jag inte gillade den så där jättemycket förra gången jag läste den. Nu har jag gett den en ny chans och hittills är den ju ganska bra. Vi får se om slutbetyget blir samma som förra gången jag läste den, men nu tycker jag faktiskt att den här boken är bra.
 
Vicky har precis öppnat en vintagebutik och kommer då i kontakt med en äldre dam som vill skänka lite kläder. Det visar sig att damen bär en stor skuld inom sig, precis som Vickys också gör. Samtidigt som Vicky sköter sig butik, går på auktioner och träffar en ny man så får hon höra berättelsen från den äldre damen som utspelar sig i andra världskrigets Frankrike. De båda kvinnorna visar sig ha mycket gemensamt och Vicki står plötsligt inför flera avgörande beslut.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Våra kroppar är fantastiska

 
 
Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Min nya hudvårdsrutin

Jag har tidigare visat vad som finns i mitt badrumsskåp och min hudvårdsrutin men jag har ändrat den lite så nu är det dags igen. Jag försöker använda dessa produkter varje dag, det är meningen att det ska vara en rutin, men ibland när jag är trött så hoppar jag över vissa steg. Men jag tror verkligen på att vara noga med att använda ansiktskräm, jag har märkt stor skillnad mot tidigare då jag inte gjorde det varje dag. Jag tror också på att ha ett rengjort och återfuktat ansikte innan man sminkar sig, sminket lägger sig mycket bättre då.
 
Morgon
På morgonen, efter jag har ätit frukost, borstat tänderna och är redo att göra mig klar för jobbet, börjar jag med att skvätta lite vatten i ansiktet och massera in några klickar av Nivea Daily Essentails Refreshing Wash Gel (2). Den här produkter älskar jag verkligen, det är tur att flaskan är så stor och räcker länge. Efter jag har sköljt av det tar jag Lumene Vitamin C+ Pure Radiance Eye Cream SPF 6 (4) , som inte går att köpa längre, och Nivea Visage Aqua Sensation Refreshing Day Care (5). När det har sjunkit in lägger jag på lite Burt´s Bees Rejuventaning Lip Balm with Acai Berry (6) för att göra läpparna återfuktade och redo för läppstift.
 
Kväll
När jag kommer hem från jobbet så tar jag ur linserna ut ögonen, tar lite av Nivea Daily Essentails Gentle Eye Make-Up Remover (1) på en bomullstuss och tar bort sminket. Därefter skvätter jag lite vatten i ansikten och masserar in några klickar av Nivea Daily Essentails Refreshing Wash Gel (2). Ibland om jag känner för det så tar jag istället lite av Nivea Daily Essentails Skin Refining Scrub (3) och masserar in länge i ansiktet, framför allt på kinderna och hakan. Den innehåller små korn som skrubbar ansiktet lent.
 
Efter jag har rengjort ansiktet tar jag pyttelite av min ögonkräm, Lumene Vitamin C+ Pure Radiance Eye Cream SPF 6 (4). Därefter tar jag Nivea Visage Aqua Sensation Refreshing Day Care (5) och återfuktar resten av mitt ansikte. Denna kräm doftar jättegott och sjunker snabbt in i huden. Till slut borstar jag mina tänder och drar mjukt med tandborste på läpparna för att skrubba dem. Sedan lägger jag påBurt´s Bees Rejuventaning Lip Balm with Acai Berry (6) för att få mjuka och återfuktade läppar och sedan är jag klar för kvällen.
Mat & recept / 2014 / 0       

Tre luncher

Rotfruktssoppa med morötter, potatis, rotselleri, purjolök och gul lök med en ostsmörgås till.
 
Tortillapizza med tomatpuré, köttfärs, rivna morötter och riven ost med gurka, sallad samt guacemole.
 
Torsk i ugn med creme fraische-sås med ost och lök, blomkålsris samt gurka.
Tankar / 2014 / 0       

Fritid och vardag

Förra veckan hämtade jag ett nummer av Metro när jag gick förbi centralstationen i Eskilstuna efter jag hade gått från jobbet för dagen. I tidningen fanns en artikel om stress. Inte vanlig stress som orsakas av jobbet utan stress som handlar om vardagen och fritiden. Jag har själv märkt att jag har mycket mindre "fritid/vardag" nu när jag jobbar i Eskilstuna, det går till exempel åt 3 timmar varje dag åt att pendla fram och tillbaka från jobbet. Jag går upp före kl. 05:00 och kommer hem ca 18:30 på kvällarna. Då hinner jag bara äta middag, sitta kanske en timme framför datorn och sedan är det dags att gå och lägga sig.
 
Stressen med jobbet är att det är mycket att göra och att man tänker på jobbet även när man är hemma. Stressen med vardagen är att man inte hinner med allt det som man inte kan hinna med när man jobbar. Tvätta, diska, städa, träna, pyssla i trädgården, sitta vid datorn, blogga och annat som man vill göra får man spara till helgen och de två dagarna går jättefort och till slut början man om igen på en ny vecka.
 
Det är ju så här det är att ha ett heltidsjobb, det vet jag, och det är stor skillnad mot att vara arbetslös och vara hemma hela dagarna. Då kunde jag gå upp när jag ville, äta frukost hur länge som helst, gå runt i slapparkläder och inte alls bry mig om hur jag såg ut, och göra exakt vad jag ville resten av dagen. Så ska det ju inte vara. Meningen är att man ska jobba när man blir stor. Men nu känns det som att jag inte gör något annat eftersom jag har så lite fritid. Jag har ju dock ett vanligt heltidsjobb, 40 h/vecka, som de flesta andra vuxna har.
Är det så här det känns att vara vuxen?
Mode & stil / 2014 / 0       

Pasteller från Indiska

Indiska är en lite knepig affär, tycker jag. Ibland har de riktigt fina kläder men oftast är det stora batikmönster i starka färger. Här ovan har jag samlat ihop lite grejor som är i färger som jag gillar. Pastellet - grå, rosa, ljusblå, ljusgrön och vitt - är riktigt fina färger och blir aldrig omoderna. Jag gillar särskilt det mörka klänningen och den gröna jackan på översta raden, kudden med fågelmönster samt den vita koftan till höger.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Vackra saker / 2014 / 0       

Växter i vår trädgård

 

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It