Mat & recept / 2014 / 0       

Lax i paket med hasselbackspotatis och saffranssmör

En av mina absoluta favoriträtter är något som vi kallar för Lax i paket. Det är ungsbakad lax och grönsaker som vi brukar servera med hasselbackspotatis och saffranssmör. Det är lite pyssligt att laga men det är värt det.  Genom att hälla över lite vermouth på laxen och grönsakerna innan de ställs in i ugnen så blir de saftiga och goda. Receptet nedan är för fyra portioner.


Fyra laxfileér
2 morötter
½ purjolök
1 liten fänkål
Salt och svartpeppar
4 bitar smörgåspapper
4 msk torr vermouth
Värm ugnen till 225 C. Skölj, torka och strimla grönsakerna riktigt tunt.
Ta en rulle smörgåspapper och klipp ut fyra fyrkantiga bitar (ca 35cm
x 35cm). Lägg lite av de strimlade grönsakerna i mitten av papprena.
Lägg en laxfilé ovanpå varje grönsakshög. Salta och peppra på laxbitarna.
Lägg över resten av grönsakerna över laxbitarna. Häll över en matsked
vermouth över varje laxbit och stäng paketen genom att rulla ihop hörnbitarna
på smörgåspapprena. Lägg paketen på en plåt och ställ in i ugnen i 10 minuter.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It