Mat & recept / 2014 / 1       

Energibars

Jag och syrran har velat göra egna energibars ganska länge. De man kan köpa i affären innehåller mycket onödiga saker så det skulle kännas bra att göra egna som man kan äta som mellanmål. Vi hittade först ett recept som vi lagade efter men det blev jättekonstigt, de höll inte ihop utan blev snarare müsli än bitar. Sedan hittade vi ett annat recept och det blev mycket bättre.
 

2 cups havregryn
0,5 cup riven kokos
0,5 cup skivad mandel
0,5 cup kruskakli/vetekli (vi tog extra havregryn istället)
3 msk smör
0,5 cup honung
0,25 cup farinsocker
1,5 tsk vaniljpulver
Lite salt
Valfri mängd torkad frukt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna (havregryn, kokos, mandel och kli) i en ugnsform,rosta i max 10 min i ugnen. Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Blanda smör, honung, socker, vanilj och salt i en kastrull och smält ihop och låt koka upp och ta sedan från värmen. Hacka torkad frukt och blanda det torra med honungsblandningen och frukten. Smörj formen (gärna lite mindre än ugnsplåten), lägg på bakplåtspapper och fördela sedan blandningen. Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten med något platt. Grädda i ca 20 min. Låt svalna och dela sedan i så stora bitar du vill ha!
marina
2014 /

Måste göra egna bars någongång jag med, ser så gott ut!

Svar: Jag tycker verkligen du ska prova det! Det bästa med att göra egna är att man får bestämma själv vad som ska vara i, så om man till exempel inte gillar russin så behöver man inte ha i det.
Caroline

Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It