Övrigt / 2015 / 0       

Kontakt

Caroline heter jag, jag bor i Västerås och jag är 25 år gammal. Jag är bloggare, skribent, utbildad informatör, blodgivare och saknar sedan 31 mars 2015 en blindtarm.

Jag letar nu efter mitt första riktiga arbete inom kommunikationsbranschen. Min stora dröm i livet är att ge ut en roman, jag vill bli författare. Jag tror att det är mitt intresse för skrivande som gjorde att jag började blogga. Jag läste många andra bloggar och kände mig inspirerad att själv börja skriva.

Jag började blogga i september 2008 på Wordsbycaroline men gick över till denna blogg i februari 2013.

Förutom att blogga så tycker jag om att läsa romaner och att se verklighetsbaserade filmer och på tv-serier som Downton Abbey. Många som känner mig skulle också beskriva mig som en person som gillar att göra fynd - vare sig det handlar om rea eller rabattkuponger. Jag älskar katter, lasagne, sovmorgonar och köper gärna saker på second hand- eller vintagebutiker eftersom jag gillar retro-stilen.
 
Till bloggen fotar jag med en Casio Exilim EX-Z1080, en kamera som har några år på nacken men som fortfarande fungerar relativt bra. Jag redigerar bilder i Pixlr Editor och gör kollage i Picasa. Jag har gjort designen på bloggen själv, skrivit alla texter själv och fotat alla bilder själv om inget annat anges. Bakgrunden på bloggen kommer från Flügger Färg och är egentligen en tapet.
 
 
 
Ytliga saker / 2015 / 0       

En ny almanacka

Nu till augusti tog min gamla almanacka slut så jag har nu köpt en ny. Denna kommer från Lagerhaus, kostade 129 kr och är i A5-storlek, vilket jag tycker är perfekt. De har även en i A6-format, men det tycker jag är lite för litet. Det jag gillar med den här almanackan, och som inte funnits i mina tidigare almanackor, är översikten före varje månad. Här kan man skriva lite tankar om den kommande månaden och jag tycker verkligen om uppslaget med en hel månad, det är lättare att föreställa sig en hel månad på det viset än vid varje veckouppslag.

Det här med att köpa en ny almanacka till slutet av augusti tycker jag hör ihop med skolstart. Inför varje ny hösttermin var det dags för en ny almanacka, och jag kommer särskilt ihåg att jag varje år fyllde i den första sidan med kontaktuppgifter, trots att det bara var jag som läste almanackan och att det inte fanns någon risk att jag skulle tappa bort den. Det hörde liksom till.

Använder ni fortfarande såna här fysiska almanackor eller använder ni mobilens kalenderfunktion istället?


Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2015 / 0       

En halvdag i Uppsala

För två veckor sedan åkte jag och familjen på en dagsutflykt till Uppsala. Jag och syrran har pratar om att åka dit länge för att shoppa, men just denna dag var ingen av oss särskilt shoppingsugna. Vi besökte istället några second hand-butiker, Myrorna och Helping Hand (Kungsängsgatan 20) samt Boutique M (Svartbäcksgatan 16). Till lunch blev det pizzabuffé där jag smakade köttfärspizza för första gången, det var ju riktigt gott. Efter lunch åkte vi hem, och kom hem precis lagom till fikadags vilket bestod av Magnum mandel.
Mode & stil / 2015 / 0       

Fina kläder från H&M

Kläder och skor från H&M

Det känns som att jag äntligen har hittat en klädstil som jag gillar. Jag själv har inte den stilen på kläderna jag bär (än), men jag gillar verkligen ljusa pastellfärger, blandat med ljusa jeans och lite mönster. Lagom ungdomligt och kvinnligt utan att var för tråkigt. Men sen är det skillnad på att sitta och göra sådana här kollage och att faktiskt matcha ihop de kläder man har i garderoben. Skorna till höger (fast i svart) och de ljusa jeansen har jag faktiskt sedan tidigare, så nu har jag funderar lite hur jag ska få ihop dem till riktiga outfits. Jag tror att det är dags för ytterligare en garderobsrensning och att vara riktigt hård med vilka plagg jag ska behålla denna gång.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Nytt personbästa!

Det finns en sträcka i skogen där jag brukar springa som är 2,6 km lång. Jag brukar utgå från den sträckan och antingen springa den fort, långsamt eller springa fartlek (springa sakta mellan 6 lyktstolpar och fort mellan 3). Mitt personliga bästa för 2,6 km har varit 20,41 min, vilket jag länge har velat slå. Det skulle kännas skönt att ha kommit under 20 minuter. Så en dag för två veckor sedan bestämde jag  mig för att helt enkelt springa lite fortare. Sluttiden blev då 18,41 minuter - en stor förbättring! Men jag var helt slut när jag kom hem, jag slängde av mig skorna och strumporna, satte mig ute på altanen och lade upp fötterna på en stol. Och där satt jag länge.
 
Jag vet inte om jag sträckte mig eller något sådant när jag sprang, för ända sedan den dagen har det känts konstigt i låren när jag  tar större steg eller springer fort. Lite typiskt, nu när jag har kommit igång med löpningen och faktiskt tycker att det är roligt. Jag ska framöver försöka dra ner tempot lite och ha som mål att samla på mig kilometer istället för att slå fler personbästa. Men, äntligen, har jag kommit under 20 minuter!
 
Ytliga saker / 2015 / 0       

Pastelliga inredningsdetaljer

Den senaste veckan har jag hittat massor av fina inredningsprodukter på Åhlens, Lagerhaus och H&M Home. Jag gillar verkligen den här stilen, ljust, pastelligt och lite retro, gärna med någon slags metall som guld också. Roliga, men inte för störiga mönster, ljusa trädetaljer, rosa, grå, vita och turkosa färger. Jag blir verkligen sugen på att flytta till en egen lägenhet när jag ser sånt här. Eller kanske inte på att flytta i sig, utan på att få inreda som jag vill ha det. Mina favoriter från kollaget är spegeln med kedjan, den gråvitmönstrade kudden och påslakanseten bredvid (samtliga från H&M Home), den trekantiga vägghyllan (Lagerhaus) och den gröna pallen (Åhlens).

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.  
Mat & recept / 2015 / 0       

Två maträtter med quinoa

I två månader nu har jag försökt äta mindre gluten eftersom jag har kommit fram till att min mage mår bäst av det. Jag är inte glutenintolerant, däremot överkänslig mot det. Det går riktigt bra tycker jag, jag äter helt enkelt andra saker istället för de jag brukade äta som innehåller gluten. Jag försöker tänka så att om jag äter frukost som innehåller gluten så blir det en glutenfri lunch, mellanmål och middag, eller tvärtom. Det är inte så svårt att utesluta gluten. 
 
En sak som jag provat, som är glutenfri, är quinoa, som faktiskt är en ört. Den finns i olika färger (vit, röd, svart) och kan användas precis som ris eller couscous. Den ska sköljas innan den kokas eftersom quinoa innehåller bitterämnen. När den är kokt ser det ut som att fröna fått svansar, vilket är helt normalt. Jag vet inte om jag tycker att de smakar något speciellt, lite "nötigt" kanske, och konsistensen var lite annorlunda, men helt okej. Jag funderar nu på att använda quinoa mer i matlagningen, jag har sett att man bland annat kan göra gröt med lite quinoa i.

Quinoa- och broccolibiffar med oliver, gurka, tomat, kidneybönor och creme fraiche blandad med chilisås (Recept på biffarna finns här)
 
Ungsstekt lax, räkor, creme fraiche-sås med citronsaft och dill, tomater och cosmopolitansallad
 
Har ni provat quinoa, vad tycker ni om det?
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Garnier Micellar Cleansing Water

De senaste åren har flera märken kommit ut med så kallade "micellära ansiktsvatten", en typ av rengöring för ansiktet som innehållerladdade partiklar som drar åt sig smuts och gör rengöringen snabbare och enklare. Bioderma var nog först med denna slags produkt, sedan har också Loreal släppt sin version och nu även Garnier. Enligt Garnier ska denna produkt inte behövas sköljas av ansiktet efter man har använt denna och hela flaskan på 400 ml ska räcka i upp till 200 omgångar. Den är doftfri och passar därför alla hudtyper. 
 
Garnier Micellar Cleansing Water kostar ca 69 kr/400 ml, vilket är väldigt prisvärt (fast på ICA Maxi kostar den bara 38 kr!). Loreals motsvarighet innehåller hälften så lite och kostar ca 75 kr. Man behöver alltså inte snåla med denna från Garnier. Tittar man på ingredienslistorna för dem så ser de likadana ut, förutom två ingredienser som har bytt plats, så förutom det och priset så är det inte så stor skillnad mellan dem.
 
Min syster behövde en ny make up-remover och köpte denna flaska på H&M som jag har fått prova några gånger. Jag hade fullt sminkat ansikte (foundation, ögonsmink, läppstift - hela köret) och behövde bara använda en bomullspad för att ta bort sminket. Mitt första intryck var att jag inte behövde gnussa så mycket för att få bort sminket, det känns som att det lossnade mycket lättare. Det funkade även att ta bort ögonsmink (till och med vattenfast mascara), vissa make up-removers kan svida i ögonen, men det gjorde inte denna. Dock sköljde jag av ansiktet med en annan rengöring efteråt, en gammal vana, men egentligen behövdes det nog inte. Så jag gillade den för att det gick så enkelt och fort att ta bort sminket men kanske mest för att den är så prisvärd.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Vackra saker / 2015 / 0       

Tre bilder från trädgården

Ibland finns det sådana dagar då man bara vill gå ut och fota. Vädret är perfekt, varken starkt solsken eller för mulet, då blir det perfekt ljus. Och just nu är det så fina färger i trädgården, rosa, grönt, lila och ljusblått. Då måste man bara fota det, eller hur?
Övrigt / 2015 / 0       

Bilder från mobilen 2015 #5

1. Pratar med en jobbcoach som hjälper mig i mitt jobbsökande.
2. Myst mycket med katten Kajsa, som egentligen bor tvärs över gatan, men som gärna lägger sig på vår altan för att bli klappad.
 
3. Kommit igång med löpningen, jag har lagt upp en plan fram till Blodomloppet, som jag vill delta i, i slutet av augusti.
4. Ätit lunch med syrran på Coffeehouse by George, igen. Denna gång blev det pasta med kyckling, pesto och soltorkade tomater.
 
5. Förstört mina vita tygskor ännu mer, de sjunger vekligen på sista versen nu, efter att jag gått med dem i spöregn.
6. Åkt på en dagsutflykt till Uppsala med famijen, så här såg det ut på stan. Mer om Uppsala-utflykten komer i ett enskilt inlägg.
Övrigt / 2015 / 0       

Ny bloggdesign

Ett av mina nyårslöften för 2015 var att göra en ny bloggdesign och nu, ett halvår senare, så har jag gjort det. Jag kände mig inte riktigt nöjd med den gamla designen, den var lite tråkig, så det var verkligen dags för en ny. Den nya designen har nästan samma färgskala som den gamla men den har snyggare typsnitt och ser allmänt lite roligare ut. Jag har dessutom lagt in en Gilla-knapp, som ni kan klicka på om ni gillar inlägget. Innan jag bytte design rensade jag bland mitt arkiv, rättade till inlägg som jag lagt i fel kategori och gjorde också en ny design till min portfolio (innehållet där håller jag dock fortfarande på att arbeta med). Jag ska även göra om designen till min Shop, men det får nog vänta lite, tror jag. Hoppas ni tycker om den nya designen, det gör i alla fall jag!
 
Före Efter
 
Film & TV / 2015 / 0       

Två filmer att se fram emot

 
Litteratur / 2015 / 0       

Tre böcker med liknande handlingar

Jag fyller år om två veckor och har egentligen inte kommit på något att önska mig än, men jag tycker ju om att läsa, så jag hittade tre böcker som jag tyckte verkade bra. Problemet är bara att de handlar om ungefär samma sak. Alla tre böcker handlar om hemligheter som på något sätt måste dyka upp till ytan, visst låter de spännande?
 
Fågelburen
Handlar om fyra syskon som växer upp i ett vackert gammalt hus. En påskhelg drabbas familjen av en tragedi, åren går och syskonen växer upp utan mycket kontakt. Snart är det som att de aldrig varit en familj. Men något har hänt som får dem att återvända hem, tillbaka till huset de växte upp i och till vad som egentligen hände den där påsken för länge sedan. Boken beskrivs som en charmig familjesaga med en rejäl dov svärta i botten.
 
Carolines arv
Handlar om två systrar som återvänder till familjens släktgods en mörk vinterdag. När de går igenom gammelmormors tillhörigheter väller minnena över dem. Idylliska barndomssomrar som ruvar på olösta hemligheter. Gåtor som måste få ett svar. Minnen av kusin Henry som försvann spårlöst en het sommardag. Minnen av en elak mormor, vars liv kantades av bittert svek. Och en hemlighet som spänner över två kontinenter och mer än hundra år. Detta är en snillrikt komponerad historia där författaren väver samman en familjs öde i dåtid och nutid.
 
Systrarna Tides sista sommar
Handlar om Dora bor med sin pojkvän och gör sitt bästa för att leva ett lyckligt liv när hon upptäcker att hon är gravid. Hon kan inte värja sig från gamla minnen och mörka hemligheter som ledde till att familjen splittrades för tio år sedan. Hon återvänder till familjehuset för att bringa klarhet i vad som hände och när Dora börjar söka efter sanningen inser hon att hennes syster Cassie kan vara nyckeln till gåtan. Kan hon bara få Cassie att öppna sig och avslöja den hemlighet som hon svurit skulle följa henne i graven, kan hon vara ett steg närmare lösningen.Detta är ett fängslande familjedrama med tre generationer kvinnor i centrum.
 
Frågan är nu vilken av de här tre böcker som jag ska önska mig i present? Eller ska det bli alla tre? Men de handlar ju om nästan samma sak, det känns lite konstigt. Ett sätt att ta reda på vilken av böckerna som är bäst är att leta efter recensioner om dem, men det kan också vara ett sätt att förstöra för sig, för det är svårt att skriva recensioner utan att avslöja lite för mycket av handlingen. Utifrån sammanfattningarna ovan tror jag faktiskt att det blir Carolines arv eller Systrarna Tides sista sommar på grund av att de även verkar ha en parallellhandling som utspelar sig förr i tiden. Jag gillar egentligen inte böcker som utspelar sig i nutiden, men Jojo Moyes bok Livet efter dig har fått mig att ändra mig lite. Men det lutar nog åt att jag kommer önska mig de två senare böckerna i present.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2015 / 0       

Det där med språk

Jag är en kommunikatör, jag har lätt för språk, jag har alltid haft lätt för grammatik, tycker om att skriva och tycker mindre om att prata. Jag ser stavfel väldigt lätt och tycker själv att jag är rätt bra på att undvika dem (förutom när jag skriver ett blogginlägg och ibland glömmer att läsa igenom dem innan jag publicerar dem). Jag skulle inte säga att det stör mig när andra begår stavfel, det är väl bara så att man har lärt sig språk på olika sätt, och tror att man har lärt sig rätt och då undrar man aldrig varför ord egentligens kan stavas på andra sätt. Men jag som är en språkmänniska, tycker ändå att det är lite konstigt att folk använder fel ord vid fel tillfälle.
 
Står man vid frysdisken i mataffären och ska köpa gröna ärtor så går det inte att hitta. Men ärter, däremot finns det gott om. Jag vet inte vad som är rätt, rent grammatiskt, men ärtor låter mer rätt, i alla fall enligt min mening. Men det kanske handlar om vilka slags ärtor det handlar om, det finns ju rätt många olika.
 
Utnyttjar man ett erbjudande i en butik, till exempel vid rea, så tjänar man aldrig något, man sparar. Detta hör jag väldigt ofta - folk verkar ha svårt att veta skillnaden mellan att spara och tjäna. Jag har särskilt svårt när man ser reklam för erbjudanden och de egentligen menar att man sparar, inte tjänar. Hur kan man egentligen ha missuppfattat detta?
 
De här exemplen är det jag stör mig mest på och tycker att jag stöter på mest också. Har ni fler exempel på ord, stavningar eller uttryck som används "fel"?
Hälsa & träning / 2015 / 0       

24 Fit Camp

I fem veckor tränade jag och syrran i något som heter 24FitCamp. Det anordnas i flera olika städer samtidigt och flera gånger om året. under fem veckor tränade vi tre gånger i veckan, totalt 1 timme varje gång. Inför första träningstillfället fick vi scanna oss på en våg, mäta oss samt göra tester både inom kondition och styrka. Detta gjorde vi om vid sista träningstillfället. Vi fick även prata om mat och fick våra resultat tolkade för oss. Jag fick bland annat veta att jag borde äta mer samt dricka mer vatten för att få ner fettprocenthalten. Som alltid är det också viktigt att äta mycket protein när man tränar. 
 
Själva träningen var uppbygg på tabata, vilket innebär att man gör en övning 20 sekunder och vilar sedan 10 sekunder. Sedan upprepar man detta åtta gånger. Vi tränade både enskilt samt i par och jag personligen känner att jag fick massor av inspiration till övningar att göra även efter detta fit camp var över. De första gångerna fick jag träningsvärk, men de sista veckorna fick jag ingen träningsvärk alls. Vi tränade ute på en gräsmatta ca 1 km från där vi bor. Vi tog med sig en träningsmatta hemifrån och klädde sig efter väder. Vi hade tur med vädret alla gånger förutom en då det spöregnade, men det fungerade att träna trots detta, det blev nästan roligare.
 
24Fit Camp marknadsförs som ett sätt att få fart på kroppen och komma igång med kroppen. Det kändes bra att veta att varje tisdag, torsdag samt söndag var det träning, det blev en slags rutin. Jag tycker kanske inte att jag fick så stora resultat, i alla fall inte på scanningen samt mätningen, men jag blev starkare vilket syntes på de fysiska testerna. Jag skulle rekommendera de som vill prova att träna i grupp och få kontakt med andra träningsintresserade att prova på detta. All träning sker med kroppen som belastning, så den passar alla. Målsättningen är följande: "Att lära ut hur man genom att kombinera bra näring med en sund fysisk aktivitet i en miljö med en hög social faktor kan uppnå ett hälsosammare och mer energiskt liv." Man lär sig helt enkelt att må bra och ha kul, samtidigt som man tränar, det låter väl bra?
Mode & stil / 2015 / 0       

Två par skor och en väska

Jag såg ett par fina skor på H&M:s hemsida och höll utkik efter dem den senaste gången jag var nere på stan, men de hade bara fått in skorna i svart (jag ville ha dem i beige). Jag gillar verkligen den modellen på skor, det ser lite ut som herrskor, fast en kvinnligare variant. Jag köpte i alla fall de svarta men kommer hålla utkik efter de beiga. Sedan köpte jag också ett par vita knytskor. Jag har sedan tidigare exakt dessa skor, men de har blivit smutsiga, så nu var det dags för ett par nya. Till sist ville jag visa väskan som jag fyndade på Myrorna i Eskilstuna. 75 kr kostade den, 75 kr! Den kommer ursprungligen från Ginatricot och jag gissar att den då kostade över 350 kr. Den är ganska stor, nästan för stor, men jag kunde inte låta den hänga kvar när den bara kostade 75 kr.
Ytliga saker / 2015 / 0       

Det växer och frodas

Nu har det hänt lite i köket. Jag planterade ju paprikor, chilipeppar och vitlök i april och de har vuxit riktigt fort. Jag har lite problem med vitlöken, stråna har delat på sig och sjunker ihop, men den fortsätter i alla fall att växa. Paprikorna och chulipepparn står i köksfönstret och tävlar om vem som växer fortast. Vi har även planterat ut bland annat mynta i kryddlandet. Jag har läst att mynta kan bli lite som ogräs, att de växer väldigt mycket, och det skulle väl vara roligt. Än så har vi inte använt mynta till något, men vi kommer säkert på något.Till slut fick mamma ett olivträd present när hon fyllde år i början av juni. Vi har inte kommit på var trädet ska stå än, men det verkar trivas på altanen.
Mat & recept / 2015 / 0       

Pasta med kyckling och dragonsås

Just dragon är en krydda som vi knappt använde i matlagningen innan vi upptäckte denna maträtt. Receptet kommer från ELLE Mat & Vin och räcker till ca fyra personer. Jag själv är inte så förtjust i sparris och brukar därför även servera broccoli till. I originalreceptet står det att man kan servera detta med potatis men vi föredrar pasta.
 
4 kycklingbröst
Salt och peppar
Smör att steka i
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
Kycklingfond eller buljongtärning efter smak
Torkad dragon
Sparris
Skär kycklingbrösten i mindre bitar, stek i smöret och salta och peppra. Hacka den gula löken och stek den samt pressa ner vitlöksklyftan. Häll över creme fraiche, kycklingfond/buljong-
tärning samt krydda med dragon, låt puttra i några minuter. Dela sparrisarna i mindre bitar,
lägg ner dem i stekpannan. Kontrollera att kycklingen är färdig och att sparrisarna mjuknat lite. Servera med pasta eller potatis samt en grönsallad.
Film & TV / 2015 / 0       

Now Is Good - Recension

17-åriga Tessa har valt att avsluta sin cancerbehandling som bara får henne att må dåligt och nu är hon döende i leukemi. Istället för att spendera sina sista dagar i livet med att må dåligt och vara sjuk så väljer hon att försöka leva ut dagen in i det sista. Det finns många liknande filmer ute om unga personer som fått cancer eller ska dö på något annat sätt och som nu vill leva livet den sista tiden de har kvar. I den här filmen känns det inte riktigt som att de gått in på djupet - det blir aldrig jätteroligt, jättesorgligt eller jätteromantiskt, det känns lite mesigt. Huvudpersonen ska ha cancer, men ser aldrig sjuk ut. Hon har en lista med saker hon vill göra innan hon dör (många saker handlar om att begå brott eller bryta mot regler) och det känns som att hon använder sin sjukdom som en ursäkt för att få göra dessa saker. Men jag gillar skådespelarna i huvudrollerna och det känns extra roligt att få höra Dakota Fanning, som är amerikanska, prata med brittisk dialekt (eftersom filmen utspelar sig i England).
Övrigt / 2015 / 0       

En halvdag i Eskilstuna

Förra tisdagen åkte jag, pappa pch syrran till Eskilstuna. Vi började med lunch på Wild Western Burgers, gick vidare till Myrorna (där jag fyndade en fin väska), åkte vidare till några second hand-butiker, åt glass på Slagsta Glass och avslutade med en snabbrunda på Tuna Park. Konstigt nog blev det inte så många bilder från dagen, det blev mest på vad vi åt.
Hälsa & träning / 2015 / 3       

Träningskläder för sommaren

Träningskläder, accessoarer och skor från H&M, Ginatricot samt Stadium
 
En dag i början av juli gav jag mig ut och sprang 3,5 km. Det var under den där veckan som det var väldigt varmt, det var 30 grader när jag var ute och sprang i strålande solsken. Jag hade på mig ett par tajta shorts (som de gråa med ljusblå resår i midjan i kollaget ovan, fast mina var helt svarta) och ett linne och det var faktiskt riktigt skönt ute. Det var så klart varmt i solen men jag var rätt klädd, kan man säga. Om det fanns några träningskläder som jag skulle säga att jag behöver fler av så är det nog kläder för så där varmt väder. Jag har många långa tajts och sådana som går till knäna, men jag har bara ett par kortare tajts. Linnen behöver jag nog också lite fler av, nu har jag mest t-shirts och långärmade tröjor.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Tomma produkter #10

Tre prover från Formula 10.0.6
Pores Be Pure Skin-Clarifiyng Mud Mask: Doftar gott av jordgubbar, ska eliminera orenheter och öppna upp tilltäppta porer.
Picture Perfect Day Daily Moisturizer SPF 15 Gel: En fuktgivande gel med c-vitamin som jag verkligen gillade.
Seriously Shine Free Mattifying Oil-Free Moisturizer: En oljefri gel, alldeles för lätt i konsistensen för min del, som har mattande effekt.
 
Lumene Bright Now Visable Repair Tone Corrector Serum
Ljusreflekterande serum som inte gjorde så mycket för mig. Innehåller små glittekorn som jag inte gillade.

Nivea Visage Daily Essentials Skin Refining Scrub
En ansiktsskrubb som funkade okej för mig, inte mer. Jag önskade att det var fler skrubbkorn i den så jag kommer inte köpa denna igen.
 
Nivea Visage Daily Essentials Refreshing Wash Gel
En rengöringsgel som jag verkligen gillar och har kört med i flera år. Jag ska nu börja med en annan rengöringsgel men jag gillade verkligen denna.

Burt's Bees Refreshins Lip Balm Pink Grapefruit & Rejuvenating Lip Balm Acai Berry
Två bra läppbalsam med lite olika dofter. Jag upplever den med lila lock lite mer återfuktande.
 
Oliva by CCS ECO Hand Cream Organic Olive Oil
Denna handkräm doftar jättegott och återfuktar händerna bra, men det tar ett tag för krämen att sjunka in helt.

The Body Shop Strawberry Body Polish
Luktar riktiga jordgubbar men jag upplever att den funkar som en vanlig duschkräm, jag saknar fler skrubbkorn för att den ska kallas för skrubb.

KICKS Flawless Cover Concealer, nyans Porcelain (går ej att köpa längre)
En riktigt ljus concealer som knappt täcker något alls. Riktigt besviken på denna, mer detaljerad recension här.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Vackra saker / 2015 / 0       

Läs detta!

Mode & stil / 2015 / 0       

Ytterligare rea på H&M

H&M har fyllt på med hundratals nya plagg och accessoarer till sin rea online och i butik. Nu går det att fynda saker upp till 60% rabatt! Jag är sugen på att gå igenom min garderob ytterligare en gång för att rensa bort gamla kläder och för att få lite mer inspiration till hur jag ska kombinera de kläder jag redan har. Då får det förmodligen plats med lite nya kläder, för visst är det väl så att det är roligare med nya kläder.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Fyra nya saker från Lush


Blue Skies & Fluffy Clouds, The Comforter, Creamy Candy samt Rose Jam Bubbleroon.

Jag och syrran gick in till Lush när vi var i Stockholm. Jag hade skrivit en lista över några produkter jag var nyfiken på, och jag köpte till slut dessa fyra bubbelbitar. Jag har provat produkter från Lush tidigare (här och här) men jag tycker nog mest om deras bubbelbitar som ger doft och bubblor till badet. Nästa gång jag vill köpa saker från Lush tror jag att jag tänker beställa det från deras hemsida istället för att köpa i butik. Jag vet ju vilka produkter jag vill ha, och det känns lite långt att behöva åka till Stockholm eller Uppsala, där närmsta butik ligger, bara för att gå in till Lush.
Litteratur / 2015 / 0       

Några böcker från biblioteket

Sommaren är en perfekt årstid att låna många bra böcker från biblioteket. Sist jag var på biblioteket hittade jag dessa sex böcker som jag nu ser fram emot att läsa.


Tigrar i rött väder av Liza Klaussmann
Utspelar sig på USA:s östkust under fyrtio-, femtio- och sextiotalet. Nick och hennes kusin Helena har vuxit upp tillsammans på den gamla släktgården Tiger House - själva symbolen för östkustglamour - där de levt ett liv i tryckande sommarvärme, med solblekta båtbryggor och nattliga cocktailpartyn. Under tiden efter andra världskrigets slut tycks världen stå öppen. Helena ger sig iväg till Hollywood för att söka äktenskapslig lycka, medan Nick är på väg att återförenas med sin unge make Hughes, som just ska återvända från kriget. Men snart börjar den gyllne fasaden spricka. Helenas make är inte mannen han verkar vara, och Hughes kommer tillbaka från kriget sluten och distenserad. Åter i Tiger House, på 1960-talets rand, försöker Nick och Helena - nu tillsammans med sina barn Daisy och Ed - återerövra frihetskänslan från förr. Men allt ska komma att förändras när barnen gör en hemsk upptäckt: någon har blivit mördad i närheten av det vackra sommarstället. Släktingarna kastas ut ur sina invanda banor, hemligheter kommer i dagen, och inget i deras liv kommer någonsin att bli sig likt. 

Ett amatöräktenskap av Anne Tyler
En rik och fängslande roman om ett omaka par, och de konsekvenser deras oförmåga att förstå varandra får för tre generationer. "Äktenskapet är som ett träd", säger Paulines mamma, "ett fruktträd med olika sorters frukter inympade på stammen. Det kan vara udda kombinationer - som äpplen på ett plommonträd - men de växer ihop, och sedan går det inte att sära på dem utan att vålla ohjälplig skada." Och nog kan Pauline och Michael framstå som en udda konstellation. Michael är allvarligt lagd, eftertänksam och rationell, medan Pauline är en impulsiv och tempermentsfull romantiker. Deras äktenskap varar i trettio år men växer samman gör de aldrig - varken i glädjen över sins tre barn, eller den sorg som drabbar dem. De förblir, med Michaels egna ord, amatörer på äktenskapets område.
 
Nattfilm av Marisha Pessl
Skräckfilmsregissören Stanislas Cordova har inte synts offentligt sedan 1977. För fansen är han en mörkrets överstepräst, onåbar och gåtfull. När hans dotter Ashley Cordova hittas död framställs händelsen som självmord, men journalisten Scott McGrath anar oråd och börjar gräva i vad som har hänt. Förra gången han försökte närma sig familjen slutade det i en privat katastrof. Nu sugs han återigen in i en jakt som för honom allt längre in mot det kraftcentrum som är Stanislas Cordova. Bilder, illusioner, speglar: varje gång han fått upp en dörr tycks den smälla igen bakom honom... Scott har redan förlorat allt och det enda som kan ge honom upprättelse är att få reda på sanningen. Även om det kräver att han möter sitt eget mörker. 


Trollkarlens trast - jakten på fågeln som faktiskt fanns av Martin Davies
"Den torsdagskvällen jobbade jag sent med att ta fram kraniet på en död uggla". Så börjar denna fantastiska och fascinerande historia om jakten på fågeln som faktiskt fanns. Spänning och romantik vävs samman i sökandet på "den mystiska fågeln från Ulieta", senast sedd 1774 av James Cooks exipidition i Söderhavet. Nu, flera år senare, tvingas konsevatorn och forskaren Fitz ge sig ut på spaning efter spår av den trastliknande fågeln. Mörka krafter gör att sökandet blir mer komplicerat och farligt än någon kunde tro. Trollkarlens trast är en debutroman som för tankarna till Tracy Chevaliers och Andrews Taylors böcker. Den sträcker sig över tre sekler med hemligheter och överraskningar.
 
Nattfjäril av Jessica Kolterjahn
Torsdagen den 24 november 1892 tar en ung kvinna in på Hotel del Coronado i Kalifornien. Hon uppträder märkligt, verkar sjuk och upprepade gånger efter sin bror som aldrig kommer. Fem dagar senare hittas hon död i en stentrappa utanför hotellet. Bredvid sig har en revolver. Coroner Henrey Stetson rubricerar snabbt dödsfallet som självmord. Men lika snart börjar frågetecknen hopa sig, och han finner sig indragen i en historia om död, hämnd och åtrå. Nattfjäril är en fantasi om ett verkligt fall. Än idag publiceras böcker med teorier kring dödsfallet, och gäster på hotellet fascineras av den spöklegend som skapats kring kvinnan. Med en sällsynt förmåga att skildra en svunnen tid, levendegör Jessiga Kolterjahn den mytomspunna historien. 
 
Trogen hustru sökes av Robert Goolrick
Han satte in en annons i dagstidningen i Chicago, sökte efter en "trogen hustru". Hon svarade, skrev att hon var "en enkel, ärlig kvinna". Naturligtvis var hon allt annat än ärlig, och det enda enkla hos henne var hennes beslutsamhet. Hon skulle gifta sig med denna man och därefter döda honom, långsamt och försiktigt. Sedan skulle hon själv bli en förmögen änka. Vad Catherine Land inte insåg var att den gåtfulla ensamvargen Ralph Truitt hade en alldeles egen plan.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.  
Övrigt / 2015 / 0       

En dag i Stockholm

Förra tisdagen åkte jag, syrran och pappa till en dagsutflykt till Stockholm. Solen sken när vi lämnade Västerås men i Stockholm var det mulet och till en början lite kyligt. Vi gick runt i lite affärer men det enda vi köpte var några saker från Lush. När det blev lunchdags hade det blivit riktigt varmt och vi bestämde oss för att äta mat på Vau De Ville. Sedan gick vi vidare till Fotografiska museet och avslutade dagen med fika där vi hade utsikt rakt mot Gröna Lund. 
Ytliga saker / 2015 / 0       

Sommarrea på Lagerhaus

 
Nu har Lagerhaus sommarrea börjat. Det går att fynda inredningsdetaljer för upp till 70% både i butiker och på lagerhaus.com.
Ett tips är att gå in på Lagerhaus Instagram-sida för att hitta mer inspiration. 

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Stretchning och träningsvärk

Jag har alltid tyckt att det är viktigt att stretcha efter jag har tränat. Det beror självklart på vilken slags träning det blev, men när det gäller jogging och styrketräning tycker jag att det är extra viktigt. Jag stretchar främst för att undvika så fruktansvärd träningsvärk som jag får ibland, men jag vet inte om stretchningen faktiskt gör någon nytta, förmodligen inte. Men det känns ändå skönt att ta några minuter och sträcka ut musklerna efter jag till exempel har kommit hem från en joggingtur. Om inget annat så blir man ju lite flexiblare av stretchning.
 
Hur ser ni på stretchning och träningsvärk? Jag har provat att hoppa över stretchingen efter träning men jag upplever inget större skillnad när det gäller träningsvärk. Men träningsvärk går ju att träna bort, ju oftare man tränat något, desto mer vänjer sig kroppen. Jag fick till exempel jätteont i smalbenen (benhinneinflammation?) efter jag varit ute och sprungit men det får jag inte nu längre. Jag kommer i alla fall fortsätta stretcha, men kanske mest på grund av att jag alltid har gjort det.
 
 
Mat & recept / 2015 / 0       

Kivik Naturens Bästa - Rödbeta/Svarta vinbär

Kivik Musteri har lanserat en ny smak i sin Naturens Bästa-serie - nämligen Rödbeta/Svarta vinbär. Jag har tidigare smakat Blåbär och Granatäpple i samma serie men den här nya smaken är nog bäst av dem alla. Den här var precis lagom syrlig (svartvinbär) och lagom söt (rödbeta och äpple) och påminner lite om svartvinbärssaft fast inte lika söt. Andra smaker i Naturens Bästa-serie är Tranbär, Havtorn, Blåbär och Granatäpple och dryckerna sälja både i 1 L och i 33 cl förpackningar.
Mode & stil / 2015 / 1       

Lite nya kläder

Jag vet inte vad som har hänt men den senaste tiden har jag köpt ovanligt många byxor. Jag är egentligen ingen byxtjej, jag kör med jeansleggins (mycket mjukare) men förra gången jag gick till H&M köpte jag två par byxor och nu den senaste gången, vilket var i måndags, kom jag ut med tre par byxor.
 
De ljusgröna (100 kr på rean) passade perfekt, vilket är ovanligt för mig, de mörkblå (75 kr på rean) var mjuka som tajts och jättsköna och de roströda byxorna (100 kr på rean) var nog ett impulsköp just på grund av att de har hög midja. Den blåa kjolen (100 kr) och den gråa tröjan (150 kr, kan bli perfekt i höst när det blivit kyligare igen) fyndade jag för halva priset på Monki. Till sist köpte jag en grönblommig klänning på Indiska (299 kr), som jag egentligen skulle vilja ha i en mindre storlek men detta var den enda som fanns.
 
Jag är ganska dålig på att använda de kläder jag redan har, jag går mest runt i samma saker hela tiden, men nu ska det nog bli ändring på det eftersom jag har massor av nya fina plagg att ha på mig.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Sommarrabatt på KICKS

Om ni behöver nya skönhetsprodukter skulle jag rekommendera er att beställa de från KICKS. Till och med 11 augusti får man nämligen 15% rabatt på allt online om man är eller blir klubbmedlem. Kom ihåg att logga in på kicks.se innan ni beställer för att få rabatten. Rabatten går inte att kombinera med andra erbjudanden. 
 
Till och med 21/7 har KICKS även extrapris på alla mascaror från Maybelline (99 kr/st), på alla produkter från Hawaiian Tropic (25%) samt all makeup från Lumene (20%). Fler erbjudanden för klubbmedlemmar finns att läsa på kicks.se.
Tankar / 2015 / 0       

Vid den här tiden förra året

Bilderna här nedan är från förra sommaren, när jag jobbade på Skatteverket i Eskilstuna. Det finns bra pendlingsmöjligheter från Västerås till Eskilstuna - jag valde först att åka buss men tvingades under sommaren åka tåg eftersom bussarna slutade gå då (typiskt eftersom tåg var dubbelt så dyrt som bussen). Jag blev bunden till tågtiderna, och valde under sommaren att åka in tidigt till jobbet för att kunna åka hem relativt tidigt. Alternativet var att börja senare och komma hem efter kl.18:30 varje dag... Så förra sommaren gick jag up kl. 04:00 på morgonen och hade mindre än en timme på mig hemma innan jag tog bussen till tågstationen. Jag tog 05:29-tåget till Eskilstuna och var på jobbet strax efter 06:00. Då kunde jag jobba mina åtta timmar och vara hemma innan 17:00, skönt! 

Det som inte var skönt var värmen. Under sommaren fick jag bland annat uppleva inställda tåg och ersättningsbussar, att sitta på gångbron och vänta på mitt tåg så tidigt på morgonen att jag bara såg en person till gå förbi samt att vara fast i ett tåg utan luftkonditionering i över en timme på grund av signalfel. Men jag tror att jag vande mig snabbt. Det var ändå ganska skönt (eller jag vill inte använda ordet skönt, men det var väl rätt okej) att åka hemifrån så tidigt. När jag cyklade till bussen kl. 04:50, när alla andra fortfarande låg och sov, var det riktigt ljus ute trots att det var så tidigt och en morgon träffade jag till och med en katt. Jag var lite tidigt till min buss så jag parkerade cykeln och satt och klappade den. 

Jag lyssnade på Lana Del Ray när jag satt på tåget eller så läste jag någon bok. Det var ändå ganska behagligt att jobba i en annan stad - när arbetsdagen var över gick jag till tågstationen, åkte hem och lämnade jobbet bakom mig. Jag fick ingen semester under den tiden jag jobbade på Skatteverket men jag tog tjänstledigt två dagar och försökte njuta av ledigheten i alla fall. Denna sommar är jag glad över att jag inte längre behöver gå upp kl. 04:00 och åka tåg till jobbet. 
Övrigt / 2015 / 0       

Västerås Cityfestival

Helgen efter midsommar varje år anordnas Västerås Cityfestival i stora delar av stan. Butiker, marknadsstånd, restauranger och besökare bidrar till en sommarkänsla och runt om i city finns scener och områden där man kan uppleva stämning utan kostnad. Jag och min syster åkte ner till festivalen i fredags kväll. Vi gick runt ett tag och avslutade kvällen med att lyssna på när Norlie & KKV uppträdde på scenen. Så här såg det ut då. Tack till syrran som tagit alla bilder. Se fler bilder från Västerås Cityfestival på deras Instagram
 
Det är mycket som händer i Västerås just nu. Förutom cityfestivalen så har även Midnattssolsrallyt och fotbollscupen Aroscupen redan ägt rum. 2-4 juli äger dessutom Power Big Meet finbilscruising rum. För mer evenemang, se Visit Västerås.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It