150 g margarin/smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
|
1 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
|
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (ju större långpanna, desto lägre blir kanan. Jag skulle nog ha tagit en större långpanna för kakan blev väldigt hög). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, kakan ska vara helt genomgräddad. |
75 g margarin/smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
|
Låt kakan svalna (jag ställde den i kylskåpet så det skulle gå fortare - kakan måste vara sval, annars smälter glasyren som man ska lägga på kakan). Smält matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö över riven kokos eller färgglatt strössel. Skär kakan i fyrkantiga bitar. |