Skönhet & smink / 2015 / 0       

Fyra favoritparfymer för hösten

The Body Shop Vanilla EdT
Luktar, som man kan gissa, vanilj - och inte så där sötsliskig konstgjord vanilj utan riktig vanilj. Men den är ganska stark, så lite räcker långt. Nu för tiden ser flaskan till denna parfym lite annorlunda ut än den jag har, min har jag haft i många år.
 
Calvin Klein Secret Obsession EdP
En ganska mörk och kryddig doft som jag alltid återupptäcker till hösten. En lite mer vuxen doft av jasmin, okridé, vanilj och cederträ. Kanske lite tantvarning på denna, men jag känner mig alltid lite extra vuxen när jag bär den.
 
Lancôme Hypnôse EdP
Denna parfym beskrivs som förförisk och det var den allra första riktiga parfymen jag köpte. Den doftar främst av passionsfrukt, orkidé och vanilj - men jag förknippar alltid frost och kyla med denna doft, av någon anledning.
 
Britney Spears Midnight Fantasy EdP
Denna ska man vara sparsam med att använda, annars finns en risk att man luktar som en högstadietjej. Det är en ungomlig, söt och stark parfym som doftar exotiska frukter och blommor. Rekommenderar inte att man använder denna till jobbet eller skolan utan sparar den till speciella tillfällen just på grund av att den är så söt.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2015 / 0       

ProPud från NIJE

När jag och min syster var och veckohandlade en dag för några veckor sedan hittade vi de här två produkterna som vi blev nyfikna på så vi köpte dem. Det är alltså proteinpuddingar från NJIE, i smakerna Chocolate och Caramel. De är laktosfria, har lågt kolhydratinnehåll och innehåller 20 gram protein per bägare. ProPud är perfekta som mellanmål och går att förvara i rumstemperatur. Vi köpte dem på ICA när de hade ett erbjudande - två för 30 kr.
 
15 kr/st tycker jag är kanske lite väl dyrt, men eftersom vi ville smaka dem så fick det gå an. Jag gillade de verkligen - chokladvarianten var bäst, den smakade exakt som Ekströms chokladpuddingspulver som man ska blanda med mjölk. Den med kolasmak var inte heller så dum, men eftersom jag föredrar choklad över kola rent generallt så var det inte så konstigt att jag föredrar chokladpuddingen. De är ganska lösa i konsistensen för att vara puddingar. Jag provade att servera kolapuddingen till bananpannkakor på morgonen, vilket passade riktigt bra. Men jag tror att de blir godast när de kommer direkt från kylskåpet, kolapuddingen förlorade lite av sin smak när den lades på de nygräddade bananpannkakorna.
 
Tycker man om choklad och kola så tror jag att dessa kommer bli perfekta!
Ytliga saker / 2015 / 0       

Målarböcker för mindfulness

Min syster fyllde år i fredags och jag gav henne en målarbok i present. Jag har varit nyfiken på dem så jag köpte en till mig själv också och pennor att färglägga med. Målarböcker för vuxna kanske låter konstigt, men det handlar snarare om att ha uttrycka sin kretivitet, finna ro och utöva en slags mindfulness. När jag köpte de här böckerna sade expediten i butiken att det har blivit väldigt populärt det senaste åren. Förut kanske man satt och virkade framför tv:n på kvällarna, nu gör man detta istället. Illustrationerna i boken är riktigt fina och jag kan tänka mig att det känns bra att sätta sig och färglägga när man behöver varva ner lite eller tänka på annat.



Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2015 / 0       

Bilder från mobilen 2015 #8


1.Även med en bil som har parkeringsassistent (pipljud när man närmar sig något) så kan det vara svårt att veta hur långt fram som är lagom.
2. En morgon kl. 07:00 var jag helt ensam på gymmet, lite ovanligt, men skönt
 
3. Syrran och jag passade på att veckohandla tillsammans sista gången innan jag började nya jobbet. 
4. En fredag åkte jag till Eskilstuna för en arbetsintervju som ju gick bra - en vecka senare började jag första jobbdagen.
 
5. Det är verkligen höst när man går igenom lövhögar som prasslar.
6. Första jobbdagen var det så här dimmigt ute. Det står sex stycken åttavåningshus där som försvunnit i dimman.
Mode & stil / 2015 / 0       

Bekväma kläder


Kläder, accessoarer och skor från H&M

Jag gillar att ha bekväma kläder på mig. Det gör visserligen säkert de flesta, men jag väljer till exempel hellre jeansleggins (eller jeggins, eller vad det heter) än vanliga jeans - de har resår i midjan, är mjuka och sitter bättre. Nu när det är höst klär jag mig i tjocka tröjor, stickade sockor, mjuka tofflor - myskläder, helt enkelt. Jag har kommit på att jag vill köpa en ny höstkappa, jag har nu en höstjacka som inte riktigt är jag. När jag står och väntar på bussen till jobbet i Eskilstuna kl. 06:50 varje morgon fryser jag, och jag hatar verkligen det. Jag måste hitta något varmare och något jag trivs bättre i som är skönt och praktiskt. Men det finns ju inget som säger att bekvämt måste vara fult, eller hur?
Vackra saker / 2015 / 0       

Tre tips


Helen Anderson är en tjej som sjunger i ett riktigt bra band, Box of Light (HÄR är en video från ett av deras uppträdanden). Hon filmar sin vardag som består av träning med bandet, två hundar och en pojkvän, skönhet, mode och stil. Hennes Instagram hittar ni HÄR.

Kate La Vie (före detta Gh0stparties) filmar om smink, skönhet och mode och har en jättesöt katt (som heter Mouse och som har ett eget Instagram-konto!). Hon har fin inredningsstil, jag känner mig jätteinspirerad av den.  Hennes Instagram hittar ni HÄR.
 

Hannah Michalak är en 25-årig bloggande mamma som filmar sin vardag med maken Stef och jättegulliga sonen Grayson, samt om mode och smink. Hon är make-artist och säljer sina egna sminkväskor. Varje söndag lägger de upp en video om saker de gjort under veckan, det är lite av en rutin att följa dem på det sättet. Hennes Instagram hittar ni HÄR:
Film & TV / 2015 / 0       

Träna med Kalle

Kalle Zackari Wahlström, som tidigare haft programmet Svett & Etikett, är tillbaka med en serie i SVT där han träffar sex färgstarka personer som aldrig kommit igång med sin träning, eller som helt tappat träningsmotivationen. Hans uppdrag är att överföra sin kunskap och träningsglädje både till tittare och deltagare. Det är peppande. Och för deltagarna emellanåt olidligt frustrerande. Det Kalle försöker få deltagarna att inse är att det enda sättet att komma igång med träningen är att faktiskt börja träna. Det är som att gå över en tröskel, när du väl har tagit dig över den är du igång. Har man tappat motivation ska man tänka att träning är något man gillar, det är en resa som inte har ett slutmål. Visst, man kan ha specifika mål med träningen, men för att det ska vara en livsstil så behöver man träna regelbundet.
 
Träna med Kalle hade premiär i SVT1 30 september, men alla avsnitt finns redan nu att se på SVT Play.
Litteratur / 2015 / 0       

Att samla recept i en receptbok

Jag började prenumerera på tidningen ELLE Mat & Vin hösten 2009, och sade upp min prenumeration nu i höst. Jag gillade helt enkelt inte innehållet längre - recepten såg för krånglia ut, ingredienserna för exklusiva och vintipsen var jag inte alls intresserad av eftersom jag inte dricker alkohol. Så nu, sex år senare, har jag två stora högar med tidningar som jag ska bläddra igenom och klippa ut recept från som jag fastnar för. Jag är ju en strukturerad person som vill ha ordning och reda på saker, och jag har en receptbok som jag skriver in recept jag gillar, det är väl det bästa sättet att ha sånt samlat. Här finns bland annat recept på äppelpaj, köttfärssås, alkoholfri mojito och mycket mer. Att sita och klippa ut recept från tidningarna är perfekt att göra framför tv:n på lördagskvällarna när jag tittar på Downton Abbey.
 
Läser ni på några mattidningar, har ni några tips att ge mig?
Tankar / 2015 / 1       

Så nöjd som jag borde vara


Ja, nu kommer ett till sånt där inlägg med ett försök till konstnärligt foto på mig själv och mycket text. Men det handlar om något viktigt så läs igenom, tryck på Gilla-knappen nedan och kommentera gärna om ni känner igen er.

Jag har gett små ledtrådar här på bloggen om att jag har fått ett nytt jobb. Jag borde vara väldigt glad över det, jag har ju ändå varit utan jobb i ganska så exakt ett år. Och visst är jag glad över att jag äntligen hittat ett jobb, men jag är inte helt nöjd i alla fall, inte så nöjd som jag borde vara. Själva jobbet är det inget fel på, det är på en stor myndighet och min yrkestitel är ganska imponerande, men det passar inte riktigt mig. Jobbet ligger i Eskilstuna, vilket kräver totalt tre timmar i pendlingstid varje dag, en stor nackdel, och det är ett tidsbegränsat jobb, vilket betyder att jag snart måste hitta ett nytt jobb igen, ytterligare en nackdel. Jag kan ju flytta, vilket förkortar pendlingstiden, men eftersom det är tidsbegränsat vet jag inte om det är någon idé. Men det finns många fördelar också: äntligen, äntligen, gör jag det alla andra vuxna gör om dagarna. Jag går upp tidigt på morgonen, gör sällskap med alla andra pendlare i trafiken, sitter på kontoret i åtta timmar, åker hem, äter middag och går och lägger mig för att sova. Jag träffar mina kollegor, skaffar mig erfarenhet och får bättre rutiner. Många positiva saker.
 
Att vara arbetslös i ett år har satt sina spår. Jag kommer inte längre kunna gå upp när jag vill på morgonen, åka i väg och träna när jag vill eller göra andra spontanresor. Mina vardagar kommer bestå av att jobba, och det är så det ska vara. Det är normaltillståndet för alla som kan jobba. För att kunna försörja sig måste man tjäna pengar, för att kunna leva behöver man ett arbete. Man måste ha ett jobb nu för tiden, det går inte att leva på bidrag. Alla måste jobba för att bidra till det bra samhälle vi faktiskt lever i. Trots detta finns det många arbetslösa som inte aktivt söker nytt jobb. Jag har aldrig varit en av dem. Jag har alltid velat ha ett jobb, det har varit en självklarhet för mig när jag tänkt på framtiden.
 
Är man inskriven på Arbetsförmedlingen, vilket de flesta arbetslösa är, kan man förlora sig rätt till ersättning om man tackar nej till ett jobb man blir erbjuden. Jag sökte aldrig till det nya jobbet jag nu fått, jag blev tipsad om det och fick frågan om jag var intresserad. Så när jag blev erbjuden det gick det egentligen inte att säga nej. Att bli tvingad att gå till ett jobb som inte intresserar eller passar en så mycket, trots att det inte är något fel på jobbet i sig, är inte direkt den bästa startbanan för en bra karriär. Arbetsförmedlingens mål är att förmedla jobb, och blir man erbjuden ett jobb, då tycker de att de uppfyllt sitt mål. Det spelar ingen roll vilket arbete det handlar om, bara man kommer ut och jobbar, så man inte längre är deras ansvar.
 
Mitt drömjobb är att bli författare, att kunna försörja mig på mitt skrivande. Att kunna gå upp när jag vill på morgonen, göra i ordning en god kopp te och en bra frukost, sätta mig vid datorn och skriva så tangentbordet ryker, äta lunch när jag känner för det, planera, fundera och skissa och sedan fortsätta skriva. Detta är min dröm - att så småningom kunna arbeta hemifrån. Men... (det finns alltid ett men) jag har insett att denna dröm inte går att uppfylla till 100%. Jag är bloggare och utbildad informatör och tror att jag måste syssla med något sådant i kombination med mitt skrivande. Jag måste i slutändan ha någon form av ett riktigt jobb, tyvärr. Jag längtar lite tillbaka till den frihet som arbetslösheten gav när det gäller tid, men jag vill inte längre vara arbetslös.
 
Jag har på den senaste tiden fått frågan om jag inte är intresserad av att börja frilansa eller starta eget företag istället. Mitt svar har blivit att jag tror att man måste ha erfarenhet av "vanligt" jobb innan man försöker stå på egna ben. Men efter att ha skrivit en kommenter på Underbara Claras inlägg om längtan efter den frihet man får när man pensioneras och fått bra respons på min kommentar har jag funderat om lite. Man kan väl aldrig vara för ung för att ta tag i sin dröm? Det är som att säga till Picasso när han började måla att han var tvungen att ha ett riktigt jobb istället! Vad är egentligen ett riktigt jobb? Alla jobbar ju inte på kontor, framför datorer - men det tror jag har blivit normen för normalt jobb nu för tiden. Man glömmer kanske att kreativa arbeten är också jobb. Tänk på alla modiga personer som startat eget företag, alla frilansande skribenter och journalister som arbetar hårt och tjänar pengar. Om de kan så borde jag också kunna. Jag kan inte så mycket om frilans och känner att jag borde läsa på lite mer innan jag säger för mycket, men jag är nu mycket nyfiken på det.
 
Ett riktigt jobb passar kanske inte alla, och kanske inte mig själv heller, har jag nu insett. Det är mycket att vara låst fem av sju dagar till kontoret. Varför inte satsa på det man vill göra från början, då hinner man dessutom göra det längre än om man först gick till ett jobb man inte trivdes på. Att kunna disponera min egen tid för arbete och arbeta hemifrån - då skulle jag känna mig nöjd, så nöjd som jag borde vara. Och det är inte frågan om att jag inte vill arbeta, det vill jag, men jag vill arbeta på mina villkor och med det jag älskar. Det är väl inte för mycket begärt?
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Träningskläder för hösten

Nu är vi snart inne i november vilket betyder att man måste klä på sig rejält när man ska ut och träna. H&M och Ginatricot har massor av fina träningskläder - både för kallare väder ute men även för träning inomhus. Jag känner själv att jag inte behöver några fler träningkläder just nu, men jag skulle inte säga nej till den gråa och svarta jackan eller den mönstrade tajtsen med limegrön resår. 
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Två nya hudvårdsserier från The Body Shop

 
Body Shop har under sommaren och hösten släppt två nya serier i sitt sortiment som innehåller produkter som bland annat body butter, duschkrämer, dofter samt kroppsskrubb. Jag har kollat in produkter från båda serierna i butiken och gillar nog mest Fuji Green Tea som verkar ha en lite mer behaglig doft än Virgon Mojito som jag tror är för stark.
 
Fuji Green Tea innehåller grönt te rikt på antioxidanter från Japan, Community Fair.producerat shiasmör från Ghana, Community Fair Trade-producerad paranötsolja från Brasilien och sojaolja från Brasilien.
 
Virgin Mojito Limited Edition-produkterna är inspirerade av Sydamerikas sol, sand och hav - med en fräsh touch av lime och mynta från Karibien. Produkterna fukthetsbevarar och är uppfriskande mot huden.
Mat & recept / 2015 / 0       

Quorn Korv

Min syster fick chansen att prova quornkorv gratis via Smartson och då bestämde vi oss för att laga det tillsammans. Quornprodukter är gjort av svampproteinet Mykoprotein istället för kött, vilket gör det perfekt för vegetarianer, har färre kalorier, lägre fetthalt och minder kolesterol. Quorn har liknande utseende och konsistens som kött så det är enkelt att ersätta vanliga köttprodukter med quorn.
 
Jag har tidigare lagat quornbitar istället för kyckling med en asiatiskinspirerad sås och då märkte vi tydligt att quorn likt en svamp suger åt sig smaker (vilket inte är så konstigt efersom det består av just svamp). Men när vi stekte quornkorv så smakade det bara... svamp. Lite tråkigt och svampig konsistens, men helt okej ändå. Lite annorlunda jämfört med vanlig korv, men inget vi kommer prova igen. 
 
Har ni provat quorn?
 
Ytliga saker / 2015 / 0       

Mys i höstmörkret

Det här är en av få saker jag verkligen gillar med hösten. Jag ser nog fler nackdelar än fördelar med den mörka och kalla årstiden men det här men att tända ljus, gärna doftljus, det gillar jag. Det gör jag faktiskt året runt, men nu när det har blivit mörkare så blir det riktigt mysigt. Lagerhaus, Indiska och IKEA är några av många affärer som säljer doftljus, men mina favoriter kommer från Yankee Candle (Soft Blanket och Fluffy Towels). 

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2015 / 1       

Lite tankar om bloggandet

Jag har börjat på ett nytt jobb och har - då som man brukar göra - drabbats av förkylning. Men jag tänkte idag berätta lite om något jag funderat på under de senaste sex månaderna, nämligen att jag vill satsa mer på bloggen. Då menar jag att utveckla den mer - lägga ner mer tid på att fota, skriva och planera inlägg, göra bloggen till så som jag vill ha den samt att börja tjäna pengar på den. Jag har letat efter ett nytt jobb länge och eftersom jag tycker om att blogga så tycker jag att jag borde utnyttja det på något sätt. Bloggen har blivit en så stor del av mitt liv så jag vill nu verkligen bli bättre på det. 
 
Att blogga är ju inte bara att skriva på bloggen: det handlar också om att fota, redigera bilder och göra kollage, göra en fin bloggdesign, planera och strukturera inlägg samt att ständigt utvecklas. Det underlättar nog lite om man bloggar när man söker jobb i den branschen som jag gör, det hänger liksom lite ihop. Det visar ju att jag har lärt mig massor som jag även kan ha användning i mitt yrkesliv.
 
Jag har nu i höst bloggat i sju år och jag har hittills inte tjänat ett enda öre på det. Många som startar bloggar nu för tiden är smartare än vad jag var, de förstår att man kan tjäna pengar på bloggandet, och de börjar med det tidigt. Problemet är att få in det i bloggens innehåll, få det att passa in. Blogfame är ett verktyg som ger sina medlemmar chansen att tjäna pengar på bloggen. Jag har varit medlem där i mer än sex månader och, har som sagt, inte tjänat ett öre. Jag tror att man måste engagera sig lite mer än vad jag gör för att det ska hända något. Jag känner mig inte positiv för att lägga in annonser på min blogg och få pengar via dem, men det finns ju andra sätt, till exempel att skriva sponsrade inlägg (Blogvertiser) eller skapa samarbeten med olika företag. Det finns som sagt en mängd affiliatenätverk man kan ansluta sig. Jag vet att det inte går att leva 100% på det man tjänar via bloggen, man måste ha ett vanligt jobb för att kunna klara sig, men jag vill i alla fall prova på det lite smått.
 
Det är svårt. Jag vet hur jag vill ha det, men under resan dit kan det ju förändras. En sak som jag vill göra snart är i alla fall att flytta från blogg.se, där jag bloggar nu, till en egen domän. Men även det är en stor djungel - ska man bara köpa en domän eller flytta hela bloggen till ett webhotell? Det finns ju en mängd sidor att välja mellan, One.com samt Loopia är de jag känner till mest, båda är svenska. Men när jag väl har bestämt mig så känns det som ett bra första steg för att satsa mer på bloggen och göra den till min egen.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mode & stil / 2015 / 0       

En höstoutfit


Vit skjorta med ränder (H&M), blommig sjal (Cubus), bruna kängor (Din Sko), väska (Myrorna), jeans (H&M)


Klocka (Albrekts Guld), parfym (Calvin Klein Secret Obsession), läppstift (E.L.F - Posh), örhängen (Indiska), mobil (Samsung Galaxy Core Prime)
Vackra saker / 2015 / 0       

Promenad på Engsö

I lördags åkte vi ut till Engsö för en kort fotopromenad. Jag ville fota träd med typiska höstfärger, men av någon anledning så hade inte hösten kommit till Engsö riktigt än, konstigt, så det blev mest bilder på Engsö slott samt vattnet. Så jag ska nog ge mig ut snart igen för att fota riktiga höstträd, vi har en skog nära där vi bor som borde bli perfekt.

Film & TV / 2015 / 0       

Sista säsongen av Downton Abbey på SVT


Den sjätte och sista säsongen av Downton Abbey började visas i hemlandet 20 september och nu på lördag, nästan en månad senare (mycket tidigare än jag trodde!) får även vi i Sverige chansen att se serien. På lördag kl. 21:30 börjar nämligen SVT1 visa sista säsongen som även kommer visas på SVTPlay.
 
Enligt SVT har året hunnit bli 1925 när vi återvänder till Downton Abbey. Robert Crawley och hans äldsta dotter, Lady Mary, som har tagit över driften efter att svärsonen Branson åkt till USA, behöver komma på nya sätt att hålla godset flytande. Robert inser att han och godset måste anpassa sig till den nya tiden och det pratas om nedskärningar och göra sig av med personal. Som vanligt blir det också en hel del romantik. Butlern Mr Carson och hushållerskan Mrs Hughes planerar att gifta sig men kommer att stöta på en del hinder på vägen. 
 
Romans blir det också för Lady Mary som kommer börja träffa racerföraren Henry Talbot men lyckan verkar inte vara länge. Och det är inte bara kärlekslivet som sätter mörka moln på Marys himmel för ännu en skandal hotar när något från hennes förflutna kommer upp till ytan. Violet Crawley kommer att fortsätta med sina fantastiska repliker och att vi kommer att få se godset invaderas av moderna prylar som kylskåp och en hårfön.
Litteratur / 2015 / 0       

Åren i Paris

Nu när jag har läst ut boken Steglitsan (som jag blev riktigt besviken på, och den var väldigt tjock dessutom, så jag kämpade verkligen på slutet) så ska jag börja läsa en ny bok och det blir en som jag fick i present när jag fyllde år i somras. Åren i Paris (Paula McLain) är en berättelse om stor och smärtsam kärlek mellan två oförglömliga personer, Ernest Hemingway och kvinnan om gick från att vara hans jämike till att leva i hans skugga, Hadley. Vi får följa Hadley som håller fast vid sin lycka och det liv hon hoppats på medans Ernests främsta strävan bara gäller honom själv och hans skrivande. Författaren blandar fiktion och fakta, hämtat från biografer, kärleksbrev och Heingways egna romaner och utspelar sig på 20-talet i Paris.
 
Denna bok blir nog perfekt för mig att läsa nu, för jag har nämligen fått ett jobb i Eskilstuna (där även mitt förra jobb låg), vilket innebär tre timmar pendling varje dag. Istället för att bara sitta och titta ut genom fönstret kommer jag läsa böcker, lyssna på musik och surfa.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2015 / 0       

Hösten är verkligen här

Hösten är verkligen här. Det är lite svårt för mig att tro, jag som egentligen inte går ut så mycket nu, förutom till gymmet, mataffären och arbetsförmedlingen, jag har nog inte riktigt insett att vi är inne i mitten av oktober redan. Nu finns risken att man behöver skrapa rutorna på bilen när man ska iväg på morgonen, det är dags att ta fram vantarna och tjocka halsduken och lägga fram en näsduk i jackfickan (jag blir alltid snorig när jag är ute när det är kyligt). Visst, det kan vara skönt med den friska och kyliga luften, men jag kände mig inte riktigt klar med sommaren än. 
 
Men en sak jag faktiskt uppskattar med hösten, och som jag insett ganska nyligen, är alla de fina färgerna. När jag åkte hem från Eskilstuna efter en arbetsintervju förra veckan och körde igenom en skog så såg jag faktiskt alla träd, jag såg inte bara en skog. Alla träd hade olika färger på bladen, att det kan variera så mycket. En del träd är verkligen knallröda, en del gula, en del orange och en del gulgröna. Jag ska verkligen försöka ta vara på allt som hösten har att erbjuda - att göra små utflykter och att försöka njuta istället för att känna missnöje. 
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Nya joggingskor

Jag köpte i slutet av augusti ett par nya joggingskor,det kändes som att det var dags. Men jag måste vara ärlig och säga att jag faktiskt inte använt dem än. Jag har inte varit ute och sprungit sedan jag och syrran sprang Blodomloppet 31 augusti. Det lockar inte alls med jogging nu när det blivit kallare och lite blåsigt och det kommer ju bara bli värre. Men jag är samtidigt nyfiken på hur skorna kommer kännas, så jag ska försöka ge mig ut i skogen någon gång snart. Skorna är från Puma och ska ge bra stöd för oss som pronerar när vi springer men passar även bra för folk med neutralt löpsteg. Egentligen så var det ljusblå snören i skorna men jag tyckte det blev för mycket blått, så jag köpte vanliga vita istället och har nu lagt in de blåa i skorna jag använder på gymmet istället för att göra de lite mer färgglada.
 
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Min sminkrutin för hösten

Nu var det ett tag sedan jag visade vilka produkter jag brukar använda mig av när jag sminkar mig. Jag har gjort det på våren under några år, men nu tänkte jag visa hur det ser ut på hösten istället, för det skiljer sig nämligen lite. Läppstiftet och rouget tycker jag verkligen passar till hösten, de är lite mörkare. Dock börjar både min foundation och concealer ta slut. De här är inte helt perfekta för mig, själva nyanserna passas inte, men jag har inte hittat några andra att köpa istället, så det slutar väl med att jag köper dessa igen tills jag hittar några som är bättre.

 
Maybelline Fit Me Foundation - 110 Porcelain
Maybelline Fit Me Conceaer - 15 Fair
Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer Transparent
Isadora Eye Shadow Palette - Matte Chocolates
E.L.F. Essentials Lipstick - 7703 Posh
Isadora Inliner kajalpenna - 56 Blonde
KICKS Eyebrow Definer - Brown
Isadora Build-Up Extra Volume Waterproof Mascara - 20 Black
MaxFactor Creme Puff Blush - Seductive Pink
L'Oreal Paris Studio Secret Blue Eyes Intensifier Eyeshadow - 222 (går ej att köpa längre)
 


Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2015 / 1       

Alkoholfri mojito

Visst, nu är det oktober och hösten har kommit men jag vill tipsa om en dryck som passar perfekt till sommaren. Till den behöver man färsk mynta, lime, strösocker och kolsyrat vatten. Vi planterade i somras ut en mynta-planta i kryddlandet och den har tagit sig rejält, så jag ville prova att göra alkoholfri mojito. Jag är inte så förtjust i alkohol och tyckte att detta recept såg spännande ut. Men, jag har faktiskt börja tycka att drycker som Breezer är rätt okej, så till denna dryck hällde jag ner ca 2 cl rom (som det är i just Breezer), vilket är väldigt lite, men bara för att göra det lite mer spännande. Och jag kan säga direkt, nej, den här drycken smakar inte tandkräm, den smakar nästan lite som Sprite, det blev riktigt gott. Fast nästa gång jag gör den ska jag ha i ännu mer mynta och lime och göra större mängd, så det räcker längre.
 

 
Ca 20 myntablad
Juice från 1 lime
2,5 dl kolsyrat vatten
1 msk strösocker
Massor av is
Pressa limesaften och blanda med strösocker i en mortel. Hacka mynta i mindre bitar, tillsätt dem och mortla ytterligare. Ös ner blandningen i en tillbringare, tillsätt isbitar och kolsyrat vatten och låt stå i kylskåpet ca 1 timme så smakrena får gotta till sig. Häll sedan upp i ett glas.
 
Receptet är för ett glas och kommer från Stina, men jag har gjort om det lite.
 
Ytliga saker / 2015 / 0       

I mitt fönster

I somras målade vi om listerna runt mitt fönster och köpte en ny fönsterbräda. De var tidigare mörka, nu är de helt vita, mycket ljusare och snyggare. Jag har inte så många saker i mitt fönster nu, till skillnad från några år sedan. En orkideé (som jag inte gillar särskilt mycket), två ljus från Yankee Candle (varav den ena har tagit slut), två gamla Coca Cola-flaskor som jag använder som ljusstakar (men för tillfället sitter de inga ljus i dem), en liten låda (för tillfället tom), en skål på fot från Iittala Marimekko (som jag lagt smycken i), en lampa från IKEA, min mobil samt en spegel på fot från Åhlens (som jag använder när jag sminkar mig, sitter oftast vid fönstret för att få bra ljus). 
 
Övrigt / 2015 / 0       

En höstlista

 
Vad är det bästa med hösten?
Att det blir så mysigt att tända många ljus i mörkret (som för övrigt är det värsta med hösten) och alla de vackra färgerna. Lager-på-lager med kläder och den friska morgonluften.
 
Vad kommer du äta i höst?
Äppelpaj, tror jag, det är nog det mest höstigaset i matväg jag kommer på.
 
Vad kommer du dricka i höst?
Olika sorters te (jag kommer nog börja med mitt julte redan i början av november) och varm choklad.
 
Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
En jättemysig cardigan som jag köpte förra året från H&M. Passar till vilka byxor som helst och värmer bra. Mjuka sockor som jag fyndade på Cubus, det är nog det mjukaste klädesplagg jag har.
 
Vad gör du om dagarna?
Bloggar, tränar och söker jobb.
 
Vad gjorde du vid den här tidpunkten förra året?
Fördelen med att blogga är att det lätt går att kika tillbaka i arkivet... I oktober förra året var jag förkyld, jobbade jag min sista månad på Skatteverket och tittade på femte säsongen av Downton Abbey.
 
 
Vad kommer du lyssna på?
Det blir nog mycket från Lana Del Reys senaste album. Jag förknippar hösten med henne, det beror nog på att jag började fastna för hennes låtar hösten 2013 när jag jobbade på Länsstyrelsen Västmanland. Då lyssnade jag på hennes album Born To Die när jag åkte till jobbet.
 
Vad läser du?
Jag har precis läst ut Steglitsan (en besvikelse...) och vet inte vad jag ska läsa nu, vi får se ad det blir.
 
Vad tittar du på?
Sjätte och sista säsongen av Downton Abbey och vill jag även försöka titta på fler filmer, det var ett tag sedan.
 
Vad var bäst med sommaren?
Alla dagsutflykter till andra städer, alla portioner med kulglass och värmen.
 
Vad har du för höstplaner?
Först och främst att hitta ett jobb men jag vill även satsa mer på bloggen. 


Listan kommer från Flora.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mode & stil / 2015 / 0       

Myskläder för kalla höstkvällar

Kläder och tofflor från H&M
 
En sak som jag gillar med hösten är att det nu blir okej att gå runt i mysig pyjamas, tjocka morgonrockar, sköna tofflor och stickade tröjor (dock kanske inte samtidigt, det blir ju lite konstigt!). Jag gör visserligen det nästan året runt (jag får ofta höra att jag skämmer bort kroppen för att jag klär mig så varmt), men nu när det börjar bli kallare så känns det lite mer lämpligt. Jag köpte förra vintern ett par mjuka tofflor som jag använde tills de gick sönder, i samma modell som de ovan fast grå, och jag tänker köpa likadana i år igen. Tänk er, att efter ett skönt bubbelbad, sätta på sig pyjamas och stickade sockor, krypa ner under en mysig filt, läsa en bra bok och dricka en kopp te - det är väl ett bra sätt att förbereda kroppen för en god natts sömn?
Vackra saker / 2015 / 0       

En dagsutflykt till Parken Zoo

En dag i slutet av augusti åkte jag och syrran över till Eskilstuna och Parken Zoo. Det var en av de sista dagarna som det kändes som sommar, så vi hade verkligen tur. Vi hade egentligen velat åka tidigare, under högsäsongen, men då skulle det kosta 350 kr/person, vilket vi kände var lite för dyrt. Parken Zoo har en nöjespark också men vi besökte bara zoot. Vi såg många olika slags djur men mina favoriter var nog de på Lilla zoot. Där gick bland annat alpackor, grisar, hästar och andra djur fritt, så man kunde komma dem riktigt nära. Ökenkatterna, kapybara (stora marsvin), flamingos och surikaterna, som alla bodde i det vanliga zoot, var också intressanta.
Film & TV / 2015 / 0       

Två filmer att se fram emot



Litteratur / 2015 / 0       

Akademibokhandelns Vänner - en klubb med flera sidor



Akademibokhandeln lanserade i dagarna sin nya kundklubb, Akademibokhandelns Vänner, som jag rekommenderar alla som köper böcker att bli medlem i. Som medlem kan man se fram emot riktigt bra priser på mängder av produkter, läsinspiration och boktips, inbjudningar till tävlingar, bokrea och exklusiva evenemang samt digitala kvitton för att få full koll på alla köp. Klubben är kortlös och det är gratis att bli medlem, som man kan bli på webben eller i butik. Lanseringen av Akademibokhandelns Vänner innebär att man inte längre kan samla MedMera-poäng hos Akademibokhandeln.
 
Källa: Akademibokhandeln.se
 
Tankar / 2015 / 0       

Den vackra hösten är här

Nu är vi inne i oktober månad, en riktig höstmånad. Vädret har än så länge inte riktigt hängt med, det kan bli ritkigt varmt på eftermiddagarna, men på morgonarna är det kyligt. Nu vill man ha jacka på sig när man går ut, dricka en varm kopp te, baka äppelpajer, läsa bra böcker och kura ihop i höstmörkret med tända ljus. Det är lätt att bara tänka på de negativa sakerna som kommer med hösten, men man kanske ska se det som en startsträcka till vintern, och utnyttja allt som hösten har att erbjuda: den friska morgonluften, de vackra färgerna och de mer behagliga temperaturerna. Och egentligen är det ännu ingen idé att bli deprimerad över att sommaren är slut för det kommer ju bara bli värre när vintern kommer. Men, det gäller väl att även då hitta positiva sakerna som man kan njuta av för att kunna stå ut tills det blir varmare igen.
 
Hörni, hösten är en rätt så fin årstid, eller hur?
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Min nya träningsrutin

Nu har jag och syrran tränat på gymmet i en månad och det känns som att vi börjar få lite rutin på det. Den första veckan hade vi inget schema, vi åkte dit och provade olika maskiner och övningar för att hitta de vi tycker om och som fungerar för oss. Sedan började jag lägga upp träningen utifrån Fitnessskolan 3-split schema. Jag har alltid tyckt att träning tre gånger/vecka är lagom och deras upplägg låter rimligt. Man tränar igenom alla kroppens muskler utspritt under en vecka. T.ex bröst, axlar och triceps på tisdag, vilket betyder att man vilar de musklerna under veckans resterande dagar. Nedan är ett exempel på övningar jag gör, jag gör olika övningar varje gång, men tränar samma muskelgrupper enligt schemat.
 
Jag tänkte ta och skriva ett enskilt inlägg om mina favoritövningar, om någon är intresserad av det.
 
Uppvärmning: 5 min av något av följande: Promenad på löpband, roddmaskin, crosstrainer eller trappmaskin
Bröst/Axlar/Triceps (Tisdagar) Ben/Mage (Torsdagar) Rygg/Biceps (Fredagar)
12x2
10x3
10x3
10x3
 
12x2
10x3
10x3
10x3
 
12x2
10x3
10x3
10x3
Uppvärmning: Bröstpress i cable crossover 
Bänkpress 
Liggande flyes 
Lutande hantelpress 
 
Uppvärmning: Militärpress 
Hantellyft framåt 
Hantellyft åt sidan  
Shrugs 
 
Uppvärmning: Tricepspress i maskin 
Triceps pushdown 
Sittande tricepspress 
Triceps kickback 
12x2
10x3
10x3
10x3
 
12x2
10x3
10x3
10x3
 
 
 
 
 
Uppvärmning: Benpress
Bulgarian split squat 
Raka marklyft 
Envadspress 
 
Uppvärmning: Magpress i maskin 
Liggande benlyft 
Sidodrag med hantel
Mountain climber
  
 
 
 
 
12x2
10x3
10x3
10x3
 
12x2
10x3
10x3
10x3
 
 
 
 
 
Uppvärmning: T-bar rodd
Pullups i maskin 
Omvända flyes på rygg i cable-crossover 
Rygglyft på golv 
 
Uppvärmning: Bicepscurl i maskin 
Stångcurl 
Koncentrationscurl 
Handledscurl 
 
  
 
 
 
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Tomma produkter #11

The Body Shop Ionic Clay Mask  
Detta prov fanns med i Body Shops julkalender och den ska motverka orenheter och absorbera överflödigt fett. Jag har kombinerad till fet hud så detta borde ju bli perfekt. Men tyvärr tyckte jag inte att jag fick något synligt resultat. Man kanske måste använda den regelbundet under en längre tid istället för att ta endast ett prov, men jag kommer inte köpa denna igen.
 
The Body Shop Tea Tree Face Mask
Denna ansiktsmask ska rengöra fet och oren hy på djupet och den luktar jättestarkt men jag vande mig snabbt vid det. Det kan vara så att just min var lite väl gammal, men det var tjock i konsistensen och svår att tvätta av, så jag är glad över att jag nu har använt upp den. Masken har en klargrön färg och visst känns ansiktet lent efter man använt den, men detta är inte heller något jag kommer köpa igen.
 
Lumene Bright Now Vitamin C Day Cream SPF
En ansiktskräm som innehåller hjortron och C-vitamin för att ge huden lyster och skydd mot solljus som orsakar för tidigt åldrande. Den luktade gott (nästan som apelsin) och hade skön konsistens, men jag blev väldigt glansig i ansiktet efteråt, vilket inte är så bra efterom jag redan har kombinerad till fet hud. Så jag har nog fel hudtyp för denna, men det var trevlig att använda. Lumene har en annan variant som ska motverka glans, Shine Control, jag ska kanske prova den istället.
 
L'Oréal Paris Lumi Magique Concealer - 1 Light
En concealer som för en gång skull passar min ljusa hy. Men den är alldeles för tunn, för genomskinlig. Det är nog meningen att man ska använda den som en highlighter, för den funkade verkligen inte att lägga under ögonen eller runt näsan, den gled bara omkring och det gick inte att bygga upp täckningen heller.
 
L'Oréal Paris Skin Perfection Unifying Day Moisturiser
När min dagkräm från Lumene (se ovan) tog slut testade jag några sådana här prover för at hitta en ny kräm. Den här har jag läst om på många skönhetsbloggar och jag gillade den verkligen. Jag blir lite skeptisk när ett sminkmärke börjar göra hudvårdsprodukter, men här fungerar det bra. 
 
L'Oréal Paris True Match Foundation - C1 Rose Ivory
Min foundation börjar ta slut och jag letar nu efter en ny som passar mig bättre eftersom den är lite för gul. Denna från L'Oréal är en riktig klassiker, så jag gick till Kicks och bad om ett prov i den ljusaste färgen med kall underton. Men den är nästan för rosa, så jag kommer förmodligen inte köpa den.
 
Garnier Moisture Match Illuminating - Protect & Glow ansiktskräm
Denna ansiktskräm från Garnier gillade jag också. Den gjorde för en gång skull inte mitt ansikte superglansigt efteråt, ett stort plus, så denna kan jag tänka mig att köpa. Den luktade dessutom gott.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It