Tankar / 2016 / 0       

En ny månad

Tiden går så fort nu, tycker jag, och jag är nog inte ensam om att tycka så. Imorgon är det första mars, en riktig vårmånad, hur kan det ha blivit så? När jag jobbade kändes det som att livet gick på automatik, jag gjorde i princip inget på vardagarna förutom att längta till helgen. Jag kände aldrig "Vad skönt att det är måndag!", utan istället "Är det bara måndag, fem dagar till helg...". Jag levde inte. Det kanske är annorlunda om man jobbar med något man tycker om och är intresserad av men det var min upplevelse. Nu vill jag kunna leva i nuet, varje dag. Att kasta i sig frukosten kl. 05:00 på morgonen, pendla 3 timmar varje dag och komma hem trött är inget liv. Jag vill njuta av varje tugga, titta ut genom fönstret på bussen och faktiskt orka göra annat än att äta och sova efter jobbet. Detta är nog en av några anledningar till att jag mer och mer börjar funderar på att starta eget företag istället för att bli anställd. Jag vill leva i nuet och ju äldre jag blivit desto mer inser jag att livet inte består av tre faser, då-nu-sen, utan av så mycket mer.
Övrigt / 2016 / 0       

Tre år på denna blogg

Nu har det gått tre år sedan jag började blogga på denna blogg. 26 februari 2013 skrev jag det första inlägget, men då hade jag redan bloggat i nästan fem år på min förra blogg, Words by Caroline. Så totalt har jag bloggat i åtta år nu i höst och det är riktigt roligt att gå tillbaka i arkivet för att se hur jag utvecklats. Jag hoppas att det blir många fler år och att jag blir mer nöjd med bloggandet än vad jag är idag. Jag vet vad jag vill blogga om, men jag vill också prova på att nischa mig lite mer och tänka lite mer professionellt. Det skulle ju ändå kännas dumt att inte ta användning av det man gjort i åtta år.
Ytliga saker / 2016 / 0       

Mina ljus från Yankee Candle

Jag har fem olika sorters ljus från märket Yankee Candle. Det är först nu de senaste åren som jag börjat tycka om doftljus och att skapa en stämning med ljus. Tidigare köpte jag doftljus från IKEA men de gick bara att tända en gång, sedan var de förstörda. Så när jag upptäckte att Åhlens börjat sälja Yankee Candle så började jag köpa dem. De är ganska mycket dyrare än de från IKEA, men de går i alla fall att använda fler än en gång. Yankee Candle har många stora ljus vilket betyder att de måste vara tända i flera timmar för att brinna ut till kanten. Risken finns annars, om man tänder och släcker ljuset flera gånger utan att låta det brinna ut till kanten, att det blir en rand med stearin vid kanten som är i princip omöjlig att få bort. Dock kan man med hjälp av aluminiumfolie, ett tips som jag har provat och som faktiskt fungerar.


Pink Sands
Frisk citrus, söta blommor och kryddig vanilj. En burk på 411 gram har en brinntid på 90 timmar. Detta ljus tycker jag nästan är för stort, det måste nästan vara tänt en halv dag för att det ska brinna ut till kanten, dock är det nog mitt favoritljus på grund av den goda doften.
 
Soft Blanket
Ren citrus, lyxig vanilj och varm bärnsten. Locket kan användas som underlägg till ljuset som rymmer 198 gram vilket ger 45 timmar brinntid. Jag tycker att det här ljus luktar mest vanilj, något jag älskar.
 
Fluffy Towels
Doften av rena handukar blandat med toner av citron, äpple, lavendel och lilja. Locket kan användas som underlägg till ljuset som rymmer 198 gram vilket ger 45 timmar brinntid. Detta var det första ljuset jag köpte, det luktar nytvättat, riktigt fräscht.
 

Honey & Spice
Gyllne nektar, socker blandat med kanel och kakao. Dessa värmeljus köpte jag en höst när jag ville ha något mer för hösten. Jag tycker att de ser ut lite som knäck eller kola. De har en brinntid på 4-6 timmar.

Christman Eve
Ett riktigt julljus med  doft av sockrade plommon och kanderade frukter. Burken på 104 gram har en brinntid på 40 timmar. Detta ljus köpte jag i vintras då jag saknade ett typiskt ljusljus. I affären luktade jag på flera andra julljus med detta var det enda som luktar precis som julen.
Film & TV / 2016 / 0       

Filmrecension: Unbroken


OS-löparen Louis Zamperini kraschar 1943 tillsammans med två besättningsmän ner i Stilla havet efter att deras plan skjutits ner. Efter 47 dagar i en flotte blir de tillfångatagna av japanska flottan och skickas till ett fångläger. Denna historia är baserad på en sann händelse vilket gör det hela lite hemskare. OS-hjälten behandlades med fruktansvärd misshandel i fånglägret men Louis gav trots detta inte upp. Angelina Jolie regisserade filmen och Jack O'Connell spelar huvudrollen riktigt bra. Filmen innehåller mycket våld vilket blir lite tjatigt i längden, men det gör ändå att man blir ännu mer imponerad av huvudpersonens mod. Senare i livet, efter att han fått komma hem igen, återvände han till Japan och förlät de som misshandlat honom i fånglägret, något jag själv har svårt att förstå. Men det visar att hat mot saker som hänt i det förflutna kanske är överflödigt om man vill gå vidare och blicka mot framtiden.
Skönhet & smink / 2016 / 0       

Tomma produkter #12

Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer Transparent
Mitt gamla hederliga puder, det jag har använt i alla år, jag tror faktiskt inte att jag har använt något annat. Mattar ner bra och just den nyansen jag har är i princip vit, det gillar jag. Jag kanske borde ta och prova något annat, för att jämföra, men jag tycker att det här fungerar bra.
 
Nivea Daily Essentials Gentle Eye Make-Up Remover
Det här sminkborttagningsmedlet använde jag i år och år, men nu den tagit slut så kör jag med Garnier Micellar Cleansing Water istället som jag tycker är mycket bättre. Detta från Nivea har en typisk Nivea-doft och lämnar en fet hinna på huden som jag inte gillar.
 
Nivea Daily Essentails Refreshing Wash Gel
En rengöringsgel som jag också använt länge men som jag nu tröttnat på och är glad över att den äntligen är slut. Jag använder nu istället produkter från Formula 10.0.6 som fungerar mycket bättre. Denna har också den där typiska Nivea-doften och kunde faktiskt svida lite på huden, vilket den nog egentligen inte skulle göra.
 
Lactacyd Duschcreme utan parfym
Den här duschkrämen fick jag gratis i ett utskick från R.E.D.D Free och den kom ganska lägligt för jag har i perioder haft problem med eksem/torrhet/utslag runt halsen vilket gjort att jag inte velat använda vanliga duschkrämer med parfym eftersom det kan reta huden ytterligare. Den luktade absolut ingenting, vilket ju var meningen, och fungerade bra som duschkräm, finns inte så mycket mer att säga, egentligen.  
 
Maybelline The Colossal Volume Express Cat Eyes Mascara
Det här var faktiskt den allra första mascaran jag provade från Maybelline och i början tyckte jag att den gav rejält med längd till mina ögonfransar men så småningom märkte jag att den luktade riktigt starkt, som aceton nästan. Det var kanske den starka lukten som gjorde att mina ögon blev vattniga när använde den och mascaran var dessutom väldigt kladdig vilket klumpade ihop ögonfransarna.
 
Dermix Absolut Torr Antiperspirant Dab-On
Den här produkten borde alla börja använda. Den är avsedd för att förhindra arm-, hand- och fotsvedd och ska strykas på innan man går och lägger sig på kvällen för att sedan sköljas bort på morgonen. Den förhindrar svettning från ställen där den stryks på och den fungerar verkligen.. Den har en långvarig effekt på 4-8 dagar, jag använder den en gång i veckan. 
 
Oriflame Volume Build Mascara
Ytterligare en produkt jag fått från R.E.D.D Free. Denna mascara var lite mesig, gav lite längd och svärta åt fransarna men jag ville ha mer. En vardagsmascara kan jag tycka, men jag förväntar mig mer från en mascara.
 
MaxFactor Facefinity All Day Flawless 3-in-1 Foundation - 40 Light Ivory (prov)
Ett prov på en foundation som jag verkligen gillade så jag köpte fullstorleken. Jag är framför alt nöj med att den håller sig matt, med min gamla foundation (Maybelline Fit Me) blev jag glasig i pannan och på hakan efter några timmar. Den här luktar dessutom gott, något som kanske inte borde påverka hur jag tycker att den fungerar, men hellre att den luktar gott än att den stinker.
 
H&M Cover-Up Concaler - Ivory
Jag läste på några skönhetsbloggar att denna concealer borde passa de som är riktigt bleka så jag var inte sen med att köpa den. Nyansen är perfekt för mig, det är nog den ljusaste jag hittat, men den har inte så bra täckning som jag velat. Min gick dessutom sönder efter bara några användningar - när jag skulle skruva upp den gick förpackningen sönder precis där man ska skruva ihop applikatorn med förpackningen, vilket resulterade i att den inte var tät. Den torkade därför snabbt ut och blev svår att blanda ut i ansiktet när den var torr.
 
Lumene Bright Now Vitamin C Eye Cream
En ögonkräm som luktade apelsin och som innehöll vitamin c för att ljusa upp området runt ögonen. Om det gjorde det vet jag inte riktigt, men den återfuktade bra. Jag borde ta och köpa en ny ögonkräm, det finns ingen ögonkräm i hudvårdsserien jag använde nu och jag saknar det lite.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mode & stil / 2016 / 0       

Vårkläder hos H&M

I måndags vaknade jag med halsont och de senaste dagarna har jag känt mig så trött och dåsig, haft feber och ont i huvudet och sovit riktigt dåligt så det är bara att konstatera, jag har blivit förkyld. Och varje gång jag blir förkyld får jag också problem med magen, eller snarare med hungern. Jag blir superhungrig men inte sugen på någon mat alls, vilket resulterat i att jag ätit riktigt dåligt. Men det kommer ju gå över så småningom. Nu längtar jag tills det blir vår på riktigt. Våren är nog min favoritårstid, den är lite bättre än sommaren som lätt kan bli för mycket. Efter vintern är det skönt med solsken, grönt och varmare temperaturer. Jag rensade igenom min garderob i januari och har nu ganska lite kläder kvar. Nu vill jag ut och leta efter nya kläder, perfekt för våren. Jag gillar ju rea men tyckte inte att det fanns något speciellt där sist jag var på stan, så jag ska försöka ge mig ut igen för att hitta något nytt. Mina favoriter från kollaget ovan, där alla saker kommer från H&M, är den vita kappan, de gråa jeansen samt den gråbeiga blusen med fickor.
Mat & recept / 2016 / 0       

Färska vårrullar

Min syster och jag provade att laga något helt nytt till lunch för några veckor sedan. Vi tycker om sushi och har nyligen också provat vegetariska dumplings som var riktigt gott. Nu hade vi hört talas om något som heter vetnamesiska fresh spring rolls, en slags vårrulle gjord av rispapper och färska grönsaker. Rispapper finns att köpa på utländsk mat-hyllan på ICA och man kan fylla de med vad man vill, beroende på vad man har hemma. Vi hade paprika, gurka, äpple, nudlar, ost- och baconkorv samt isbergssallad. De kan bli vegetariska, beroende på vad man fyller de med, men man kan även ha i fisk, räkor eller kyckling, och de är glutenfria. Rispappret ska blötläggas i femton sekunder, därefter lägger man ut det, lägger på fyllningen och viker ihop den lite som man gör med mjuka tacobröd. Konsistensen på rispappret tog ett tag att vänja sig vid, det är lite slajmigt, men smakar egentligen inget. Man kan doppa rullarna i soja om man vill men jag föredrar faktiskt sweet chili-sås. Detta är absolut något vi kommer laga oftare, det är ett smart sätt att ta vara på rester, och det var dessutom enkelt att fixa ihop och gick snabbt.
Vackra saker / 2016 / 0       

Vackra ord


Texten finns att läsa HÄR.
 

Texten finns att läsa HÄR.
Litteratur / 2016 / 0       

Två nya böcker

Träningen i torsdags var riktigt effektiv, nästan för effektiv. Jag kände träningsvärken redan på kvällen, jag hade nästan glömt bort hur det kändes. Nu vill jag mest sitta still eftersom det gör så ont att gå runt, då är det bra att jag fått lite nya böcker som jag kan börja läsa. Jag fick ett presentkort på böcker i julklapp från mitt jobb, något som jag uppskattade mycket eftersom jag gillar att läsa. Jag brukar föredra böcker som inte utspelar sig i nutiden, och i 9,5 tillfällen av 10 väljer jag böcker av utländska författare. Jag vet inte varför det blir så, men svenska böcker lockar bara inte. Nu har jag precis börjat läsa boken till höger och den verkar helt okej, jag har inte hunnit så långt, men jag försöker läsa några kapitel varje kväll innan jag går och lägger mig.

Arvet - Penny Vincenzi
En berättelse om maktkamp och överlevnad i en glamourös värld full av kärlek, passion och hemligheter.
"Det anrika kosmetikföretaget House of Farrell står inför en oviss framtid. Nya trendiga märken hotar att rucka på den ikonstatus som företaget haft sedan det grundades under den brittiska drottningens kröningsår 1953. Den legendariska Athina Farrell har hållit House of Farrell i ett järngrepp sedan maken Cornelius gick bort, men åttiofem år gammal tvingas hon inse att yttre krafter måste komma till undsättning för att inte hennes livsverk ska gå i konkurs. In på scenen kommer Bianca Bailey, en elegant, stenhård och efterfrågad karriärkvinna och trebarnsmor som ska förvalta paret Farrells arv och få företaget på fötter igen. Med sin moderna och orädda syn på företagande kommer Bianca på kollisionskurs med Athina, som inte är beredd att ge upp sitt inflytande så lätt."
 
Den tredje hustrun - Lisa Jewell
Den lyckliga stjärnfamiljen drabbas av ett oförklarligt dödsfall och fasaden krackelerar.
"En sen aprilnatt snubblar Maya framför en Londonbuss. En tragisk olycka? Eller självmord? Hennes otröstliga make Adrian är fast besluten att ta reda på det. Maya hade ett jobb hon trivdes med, hon hade vänner. Adrian och Maya älskade varandra. Hon kom till och med överens med hans två tidigare fruar och deras barn. Ja, de var faktiskt som en enda stor, lycklig familj.   Men det dröjer inte länge innan Adrian börjar identifiera de mörka sprickorna i sitt perfekta liv. För alla har hemligheter. Och hemligheter kan få svåra konsekvenser."

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2016 / 0       

Årets första träning

Nu i vintras var jag riktigt dålig på att träna. Träningslusten försvann helt, jag saknar träningen men har ingen motivation alls. Eftersom det var länge sedan känns det lite meningslöst, vad gör det för skillnad, men man blir ju inte starkare av att inte träna... Men idag provade jag att träna hemma. Mitt gymkort går ut i mars och jag har inte använt det en enda gång i år och kommer förmodligen inte förnya det. Hemmaträning räcker gott och väl för mig, särskilt nu när det snart är vår och sommar då man kan träna ute. Jag valde i alla fall några av mina favoritövningar och lade ihop de till detta program som tränar hela kroppen. Nu är jag trött och ska strax ta ett skönt bubbelbad, det har jag förtjänat!
1. Knäböj till Militärpress till Vadpress (med hantlar)
2. Marklyft
3. Bänkpress
4. Bicepscurl till Framåtlutad rodd (med skivstång)
5. Situps till Russian twist (med kettlebell)
 
Bildkälla: WorkoutLabs
Övrigt / 2016 / 0       

Bloggstatistik över ett år

Att ha en blogg är ju oftast riktigt roligt men ibland känns det lite som att jag skriver för mig själv. Jag började mäta statistik på bloggen via Google Analytict i januari 2014 och nu när ett år har gått kan det vara intressant att se vad det har gett för resultat. Tabellen över användare (unika besökare) berättar att jag hade besöksrekord i maj. I november gick jag ner från att ha bloggat varje dag till att blogga varannan dag, något som också märkt på att antalet besökare har minskat under vintern. Däremot har antal sidvisningar (hur många gånger min blogg visats/uppdaterats av läsare) ökat under hösten, med en rekordsiffra under september, något som överraskar mig. Detta betyder att även om bloggen hade färre läsare under hösten/vintern så gjorde de besökarna flera besök, till exempel för att läsa i arkivet eller kommentera. Antalet nya besökare till bloggen har inte varierat lika mycket, dock. Men ett genomsnitt på 62% nya läsare visar att mer än hälften av besökarna som besöker bloggen gör det för första gången, vilket var mer än jag trodde.


Ett sätt att mäta besökarnas aktivitet är att undersöka antal kommentarer. Av bloggens tio kategorier dominerar Mat & recept, Övrigt, Tankar och Ytliga saker, vilket tolkas som att läsarna är mest intresserad av dessa områden. Tabellen över inlägg med flest kommentarer visar också att inlägg som jag delat eller marknadsfört på olika sätt har flest kommentarer.

Förutom denna statistik kan Google Analytics även berätta för mig varifrån besökarna främst kommer från, Västerås (27%), Stockholm (12%) och Eskilstuna (5), vilka webbläsare de använder, Google Chrome (48%) och Internet Explorer (23%) samt vilket kön de har, kvinnor (86%) och män (14%). Jag kan även se hur besökarnas hittat min blogg samt hur de rör sig på den. Genom sökord som gulliga hundar, lindahls kvarg, glutenfria produkter, real techniques hm pris samt sista schampo har min blogg dykt upp i Googles sökresultat och dirigerat min blogg till läsarna. De inlägg som haft flest sidvisningar handlar om mat, skönhet och inredning, ytterligare ett tecken på att det är ämnen som intresserar och lockar besökarna.
 
Genom att analysera statistik på det här sättet kan man göra nya mål för bloggen. Jag känner personligen att jag bloggar om för många ämnen men jag vet inte riktigt hur jag ska nischa mig eftersom jag har så många olika intressen. Ska jag lyssna på läsarna eller fortsätta skriva om det jag själv gillar? Om man vill börja tjäna pengar på bloggen, vilket jag vill, är det besökarna som är viktigast. Men jag känner samtidigt att så länge jag tycker att det jag gör är roligt så ska jag fortsätta med det.
Tankar / 2016 / 0       

Ett tystlåtet lejon

Det här med stjärntecken är intressant - att tidpunkten på året man föds kan styra hur man är som person. De personer som är födda i lejonets stjärntecken beskrivs som starka ledargestalter med gott självförtroende som älskar att bli bortskämda och inte har något emot att visa upp sig för omgivningen. Dessa egenskaper kan övergå till ett evigt sökande efter smicker och utvecklas till svartsjuka. Samtidigt är lejon bra på att ge kärlek, trofasthet och omtanke till andra och de förväntar sig detsamma tillbaka. Lejon längtar efter andras bekräftelse och har ofta en vilja att leda andra vilket gör att de passar bra som chefer. Visst har jag rätt när jag säger att lejon låter som typiska extroverta och utåtriktade personer, eller hur? Trots att jag själv är född i lejonets tecken så känner jag inte igen mig i beskrivningen, men jag vet å andra sidan inte riktigt om jag tror på det här med stjärntecken.
 
 
På utvecklingssamtalen i skolan fick jag uppmaningar om att börja räcka upp handen och prata mer - varenda år. Jag var den där typiska blyga tjejen som alltid satt längst bak i klassrummet, som tänkte efter lång tid innan jag pratade, som sällan lämnade in läxan innan den var 100% perfekt, som alltid kom i tid och uppskattade att arbeta självständigt framför grupparbeten, sällan visade mina känslor och som tog kritik personligt - den som var svår att lära känna, helt enkelt. Jag identifierade mig själv som blyg, men nu för tiden skulle jag snarare säga att jag är introvert. Att vara blyg handlar om en slags rädsla att dömas socialt eller att bli förödmjukad. Att vara introvert handlar om hur man svarar på olika sorters stimulans, framför allt att vara överstimulerad i sociala situationer. Vi styrs mer i vårt tänkande av egna uppfattningar än av yttre händelser och situationer. Vi är bra (kanske för bra) på att hålla masken och spela olika roller (vilket vi ofta känner oss tvingade till), men innerst inne är vi människor med många känslor. Vi känner oss mest levande i tysta miljöer när vi kan vara oss själva.
 
Att säga till en sådan person att börja prata mer på lektionerna, att ta mer plats och synas mer är otrevligt och fel - det är som att säga till någon att ändra sin personlighet. För att bli mer extrovert måste man våga - hoppa från trampolinen, gå utanför sin comfort zone - bli någon man inte är vilket är riktigt läskigt och kräver mycket mod. Det är inte schyst att be ett barn om det. Det blir inte mindre läskigt när folk tjatar på en att i princip förändra sin personlighet. Det är inte heller lätt att vara, numera vuxen, utbildad men arbetssökande kommunikatör när var och varannan jobbannons innehåller orden driven, framåt och social. Introverta kan också vara duktiga på kommunikation, tystare människor har också en röst.
 
Det är ju faktiskt lite konstigt att samhället är uppbyggt främst för människor som syns och hörs mest, extroverta människor, som står för ungefär två tredjedelar av jordens befolkning. Vi blir alla uppfostrade med idéen om att det är bra att socialisera mycket samt att vara framåt och entusiastiska. Det har nästan blivit normen i dagens moderna samhälle där introverta upplevs som tråkiga, deprimerade och konstiga om de väljer en hemmakväll framför tv:n eller en bra bok istället för en runda på krogen med vännerna. Detta tror jag inte att Carl Jung menade på 20-talet när han lanserade begreppen introvert och extrovert som beskriver egenskaper för personligheten inom psykologi. Han lade förmodligen inga värderingar i de olika personlighetstyperna, inget var bättre än de andra, de var bara lite olika. Båda berikar till samhället på olika sätt och de kompletterar varandra. Tänk vad annorlunda världen hade blivit om alla hade varit likadana. Och med det sagt ska jag också tillägga att många inte identifierar sig som introvert eller extrovert till 100%. Man kan vara lite mittemellan, som med det mesta i livet. Vi är ju framför allt människor som består av mycket annat än bara våra personligheter. Jag själv är tydligen (men inte helt överraskande) hela 94% introvert enligt testet 16 Personalities (som jag rekommenderar alla att göra!).
 
Faktum är ju att vi är olika. Tills samhället inser att det finns många fördelar med att vara introvert så kommer vi tyvärr känna oss lite utanför. När jag gick sista året på gymnasiet och studenten närmade sig önskade jag att tiden skulle gå fortare. Jag längtade inte till studentdagen, tvärtom, jag ville ha det överstökat. Att springa ut genom skolans portar, visa upp sig, sjunga studentsången, skrika, dricka och festa på studentflaket var inget jag ville göra alls. Jag ville bara ta emot mina slutbetyg och åka direkt hem, äta god mat och gå och lägga mig i sängen. Det är inte vad jag i slutändan gjorde men det var så jag ville. Jag längtade efter att aldrig mer behöva gå till skolan. För skolan innebar att spela en roll - att alltid var på alerten, att anstränga sig för att låtsas vara någon man inte är, någon man förväntas vara, och att inte njuta av livet. Att ta studenten och därmed bli vuxen är att äntligen få ta eget ansvar. Frihet att bestämma själv vad jag vill göra och hur mitt liv ska se ut. Nu är det mer okej att inte vara som de andra. Jag behöver inte längre spela en roll för att bli accepterad, jag kan vara mig själv. Och vi är varken tråkiga eller ointressanta, det kan jag lova er. Att vara introvert är att vara fundersam, analytisk och känslosam. Det låter väl inte så tråkigt, eller hur?
 
Hittar man andra likasinnade kan det bara bli bättre. Att ha vänner som förstår dig stärker självförtroendet och ger en trygghetskänsla. Många av världens kända människor, däribland J. K Rowling, Albert Einstein, Audrey Hepburn och Barack Obama, är och var introverta, vilket bevisar att man inte måste prata eller synas för att bli ihågkommen eller framgångsrik. Att tro på sig själv och göra det man vill och känner starkt för är att njuta av livet, vilket vi alla gör på olika sätt. Vi har kanske olika värderingar på vad livskvalitet är och får energi från olika situationer men vi borde ändå kunna acceptera att folk är som de är. Introverta säger inte åt extroverta att förändra sig själva så varför ska vi ta emot den kommentaren från dem? Vi tvingar inga att vara som oss, trivs man inte i sällskap av extroverta människor kanske man har umgåtts med fel människor. Det är inget fel att inte vara som de andra. Känner man till sina styrkor och svagheter är det lättare att förstå varför man reagerar som man gör och faktiskt kunna njuta av livet, vara sig man är introvert eller extrovert.
 


Mycket av min tid nu går åt att hitta ett jobb. Att starta eget eller börja frilansa lockar mycket men det är en bransch som innebär mycket eget ansvar och personlig marknadsföring vilket jag trodde passade bättre för extroverta personer. Det är ändå något jag vill prova på och som jag tror passar mig bättre än ett vanligt kontorsjobb. På mitt förra jobb satt vi till exempel ibland mer än tio personer runt fikabordet för att prata och ta en kaffe (i mitt fall te). För en person som redan är försiktig och inte trivs bland många människor blev det ännu svårare att vara social och vara med i diskussionerna. Detta för tankarna tillbaka till skoltiden då något kändes fel - det går inte att göra ett bra arbete om man känner sig osäker. Introverta människor får sin energi genom att vara ensamma, vi har inga problem med att umgås med andra men vi laddar energi först när vi är ensamma. Och energi behövs för att kunna arbeta och framför allt för att kunna leva.
 
Efter att ha insett att jag identifierar mig som introvert ser jag lite annorlunda på saken. Människor födda i lejonets tecken passar som chefer och njuter av andras beundran. De älskar det goda livet och delar gärna med sig. Vem passar då inte bra som frilansande skribent/egenföretagare och bloggare än en kreativ och eftertänksam introvert som har mycket att berätta och som dessutom råkar vara lejon? Jag är stolt över att vara introvert, det finns faktiskt många av oss, även om vi inte hörs och syns lika mycket som extroverta. Vi tar gärna konkreta steg för att uppnå våra drömmar och samtidigt lämnar positiva intryck på vår omgivning. Vi är som Ior som bygger sitt hus av pinnar, Lisbet Salander från Millenium-trilogin, Sherlock Holmes som utestänger allt omkring för att lösa ett mysterium, Sheldon Cooper från tv-serien The Big Bang Theory som uppskattar rutiner mer än något annat - vi är som Ferdinand under eken.
 
Jag är ett tystlåtet lejon med en röst.

Tips på vidare läsning inom ämnet
Mitt tidigare inlägg om att vara introvert
Introvert: Den tysta revolutionen - Linus Jokman
Tyst: de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns - Susan Cain
Saker vi inte pratar om: Ensamheten - Atilio
Jag gillar inte fest - Underbara Clara
Ytliga saker / 2016 / 1       

En dag på Mall of Scandinavia

Den 16 januari åkte jag och syrran buss till Mall of Scandinavia i Solna. Gallerian invigdes i november 2015 och har 224 butiker och restauranger fördelade på 100 000 kvadratmeter vilket gör den till den största gallerian i Norden. Vi kom dit kl. 11:00 och åkte hem med bussen kl. 17:00, trots att vi båda hade tröttnat redan en timme tidigare. Varken jag eller syrran var på något speciellt shopping-humör (typiskt att det ska bli så när man planerat in en shoppingdag, eller hur?), men vi tog det som ett tillfälle att besöka butiker man annars inte har varit i. För att få tiden att gå gick vi runt flera varv i gallerian och besökte flera butiker mer än en gång. Vi åt en god lunch bestående av dumplings och sushi och fikade med frapino och muffins från Esspresso House. Allt som allt hade vi det ganska trevligt, men en sak vi både saknade i gallerian var sittplatser. När vi beställde fika var det så fullt att vi fick ta med fikat ut i gallerian och det tog ett tag innan vi faktiskt hittade någonstans att sätta oss.
 
Det jag såg mest fram emot var Lindt-butiken, där jag köpte en chokladkaka samt lite chokladkulor i lösvikt (mandel, kokos och vit choklad var några av mina favoritsmaker). Bredvid Lindt ligger R.O.O.M och Habitat, två inredningsbutiker, där jag hittade ett favoritljus från Yankee Candle som jag letat efter länge. Lush såg jag också fram emot, där köpte jag en duschkräm med samma doft som en av mina favoritbubbelbitar. Till sist köpte jag pyjamas på Cubus, något jag kanske inte egentligen behövde, men jag älskar sådana pyjamasar.

Film & TV / 2016 / 0       

Unge kommissarie Morse - ny säsong på SVT1

Hu, måndags kväll var ingen bra kväll för mig. Jag tog i samband med middagen en järntablett som jag gör varannan kväll, eftersom jag nyligen lämnade blod, och några timmar efter det började jag må riktigt illa och kräktes tills slut några gånger. Jag misstänker att det var järntabletten som ställde till det, det har hänt flera gånger, men om man samtidigt har magproblem så blir man lite misstänksam. Nu känns allt som tur är som vanligt, så jag tänkte tipsa om att SVT varje lördag i februari kommer visa den nya säsongen av den brittiska serien Unge Kommissarie Morse. Det är nu dags för den tredje säsongen som består av fyra avsnitt. Missa inte säsongsstarten nu på lördag 7/2 kl. 21:30 i SVT1!
 
Unge kommissarie Morse är den spännande berättelsen om den framgångsrike Kommissarie Morse som ung. I denna serie får vi följa Morse under hans första år i karriären som polis i Oxford där han med stor aptit kastar sig in i olika mysterier som om ingen morgondag fanns. Med sin starka känsla för rättvisa och förmåga att lägga ihop ledtrådar bygger Morse upp den trygga bas som senare kommer att bli hans signum. I tredje säsongen har Morse precis avtjänat sina två månader i fängelse och har tagit sin tillflykt i en stuga i skogen. Han dras ändå in i fall som bland annat handlar om en ung kvinna som mördats på ett tivoli, en konstnär som hittats död efter en lägenhetsbrand samt en dansk au pair som försvunnit.
Skönhet & smink / 2016 / 0       

Två nya basprodukter från Max Factor

Max Factor Mastertouch Under-Eye Concealer - Ivory 303
Max Factor All Day Flawless 3-in-1 Foundation - Light Ivory 40
 
Jag köpte i höstas en ny foundation och concealer efter att min gamla, Maybelline Fit Me Foundation (fler bilder HÄR) och Concealer tagit slut och eftersom de egentligen inte riktigt passade min ljusa hy så ville jag hitta något som passade bättre. Jag fick några prover på olika märken från KICKS och bestämde mig till slut för dessa två produkter från Max Factor. Foundationen, som innehåller SPF 20,  beskrivs som en blandning av primer, concealer och foundation - allt för att ge en bra grund, perfekt täckningsförmåga och en jämn finish som håller hela dagen. Concealern påstås innehålla en lättarbetad formula som ska dölja bra och hålla hela dagen utan att tappa sin jämna yta.
 
 
För det första är jag nöjd med nyansen av både foundationen och concealern. De är lagom ljusa (jag har de ljusaste av de båda) och känns varken för kalla eller varma i tonen. Min gamla foundation var för gul och gjorde ansiktet blankt efter några timmar men denna känns helt perfekt. Jag behöver knappt lägga på puder efter applicering, men gör det i alla fall av gammal vana. Min gamla concealer var för rosa i tonen och lite för mörk, denna känns lite bättre men den har inte riktigt så bra täckning som jag vill ha och det är svårt att lägga på flera lager, särskilt i områden runt näsan. Man skruvar upp concealern i botten och duttar ut den med svampen i toppen vilket inte känns så hygieniskt.
 
Så sammanfattningsvis tycker jag bra om foundationen på grund av den perfekta nyansen och mattande effekt men jag tycker att concealern var lite jobbig att applicera och mesig täckning så jag kommer leta efter en ny när denna tagit slut.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It