Övrigt / 2013 / 0       

Min jul

1. Firat fjärde advent traditionsenligt med lussebullar och glögg
2. Satt upp julgranen i vardagsrummet
3. Hjälpt till att fixa julskinkan
4. Upptäckt att det kommer en paprika i plantan i mitt rum (helt fel säsong, men kul är det ju i alla fall)
5. Åkt till Stockholm med syrran för att shoppa lite
6. Trängts bland folk på mellandagsrean
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Mellandagsrea på H&M

Jag tycker att man kan fynda rätt så mycket fint i mellandagsrean. H&M har till exempel upp till 70% på bland annat dessa produkter. Jag gillar särskilt de gröna byxorna och den grålila bh:n.
Mat & recept / 2013 / 0       

Hemmagjord wienernougat

Lagom till andra advent bakade jag och syrran wienernougat. Det är ju en av de allra godaste choklader som finns och det är något som jag alltid associerat med julen. Recepten vi utgick ifrån kommer från ICA. Det kändes bra att göra egen wienernougat, nu visste vi exakt vad som fanns i den. Den man köper i affären innehåller mandel, socker, kakaosmör och vanillinarom. Den vi gjorde innehåller bara tre ingredienser och den var jättegod.
 
250 g nougat
100 g flagad mandel
150 g mörk choklad
 
Finhacka nougat och mörk choklad och smält i vattenbad. Bland i flagad mandel. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper.
Låt stelna och skär i små bitar. Förvara svalt.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Tomma produkter #2

Garnier Skin Naturals Pure Aktiv Spot-fighting 24hr Moisturiser
En ansiktskräm för fet ungdomshy. Jag har haft den i flera år och är glad att jag nu använt upp den eftersom den inte funkade särskilt bra.

Isadora Big Bold Mascara i nyansen Black
Egentligen är inte denna riktigt slut än, men den har blivit så kladdig så det går inte att använda den. Var en favorit då jag köpte den men efter ett tag blir det bara kladd - men den gör fransarna riktigt långa.

KICKS Flawless Cover Concealer - Porcelain (går inte att köpa längre)
Nyansen passar min hy perfekt men själva concealern är genomskinlig, den täcker inte så mycket vilket är synd. Jag har dock en till sådan här men har ännu inte öppnat den.

L'Oreal Elvital Nutri Gloss Intensive Shine hårinpackning
Då jag tvättar håret enligt Balsammetoden så använder jag bara balsam. Denna har jag i topparna, den luktar gott och gör håret lätt att kamma ut.

Nivea Daily Essentails Gentle Eye Make-Up Remover
Den enda sminkborttagningsmedel som jag använt och det enda jag någonsin kommer använda. Har redan börjat på en ny och har flera i skafferiet eftersom den är bäst.

Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer Transparent
Mitt favoritpuder. Det är i princip helt vitt och passar min hudton perfekt. Jag har redan påbörjat en ny och har flera i skafferiet.

E.L.F. Tone Correcting Powder - Cool
Ett fyrfärgat puder som ska jämna ut hudtonen. Funkar väl så där, jag har bara blandat de olika färgerna och lagt som ett vanligt puder. Jag tappade tyvärr denna i golvet så i slutet var den bara smulor som var svåra att använda.

Nivea Visage Aqua Sensantion Refreshing Cleansing Gel
Jag visste ärligt inte riktigt hur jag skulle använda denna. Är det ett slags sminkborttagningsmedel, en ansiktsskrubb eller en vanlig tvål? Det var inget favorit och jag är glad över att den är slut.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Litteratur / 2013 / 0       

Bokrecension - Greven av Monte Cristo

Tidigt 1800-tal efter franska revolutionen. Edmond, en ung sjöman, ska gifta sig med sin älskade men blir stoppad och slängs i fängelse i 14 år. Han är oskyldigt anklagad för konspirationer kring Napoleon och efter ett stort lidande lyckas han fly. Ett tips från en medfånge leder honom till en skatt på ön Monte Cristo. Med hjälp av skatten kan han ta ut sin fruktansvärda hämnd.
 
Det är ganska ovanligt att jag läser äventyrsromaner men det är en klassiker och jag tycker om klassiker. Upplagan jag läst består av tre delar och jag kände redan när jag började på del två att jag tappat bort mig i handlingen. Det finns så många olika karaktärer att hålla reda på, när man kollar på detta kollage över karaktärernas relationer så är det kanske inte så konstigt att man blir förvirrad. Någonstans i början av boken, efter att Edmond rymmer från fängelset, så kallas han helt plötsligt för Greven av Monte Cristo och det var här jag tappade bort mig. Jag trodde att det var en helt ny karaktär och insåg inte att det vara samma person.
 
Ärligt talat så var den inte så bra men det kan (återigen) bero på att jag inte koncentrerade mig tillräckligt mycket när jag läste. Jag vill läsa om den någon gång och då verkligen fokusera på handlingen.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

En hälsosam förändring

Bildkälla: Olika Tumblr-bloggar
 
Det finns en grej som jag har tänkt på ganska mycket på sistone. När folk säger att de vill/behöver gå ner i vikt, är det verkligen det som de menar? Är det verkligen siffran på vågen som ska minskas? Det tror faktiskt inte jag, inte i de flesta fallen. Visst, om man väger mycket så kan det få som effekt att man inte känner sig nöjd med sig själv, men är det verkligen en viktminskning som behövs?
 
Titta på kollaget ovan. I det finns bilder som föreställer en hälsosam livsstil. Det är vad jag tror man vill uppnå när man säger att man "behöver/vill" gå ner i vikt. Att känna sig nöjd med sig själv, ha en starkare kropp och helt enkelt må bättre. Det har inget med vikten att göra. Man behöver inte alltid gå NER i vikt för att må bra. Bilden nederst i mitten av kollaget avspeglar detta. Från att ha vägt 56 kilo till att väga 62,5 kg och samtidigt ha en vältränad kropp. Man kan alltså vara hälsosam och samtidigt gå UPP i vikt.
 
Jag tror inte på det där med att ha stort fokus på att gå ner i vikt. Att gå på speciella dieter: äpple-dieten, Atkins, LCHF, 5:2, pulverdieten osv. Vad händer när dietperioden är över och det är dags att äta riktig mat igen? Jo, man går självklart upp all vikt igen. När man säger att man behöver gå ner i vikt så tror jag att man egentligen menar att det behöver ske en förändring i kroppen. Man ska bli slimmare (det ska synas att man gjort en förändring), få bättre självförtroende och må bra. Det handlar inte alls om att gå ner i vikt, egentligen.
För vikten är bara en siffra och en hälsosam förändring går inte att mäta.
Film & TV / 2013 / 0       

TV-tips på SVT1 26 - 28/12


Historieätarna firar jul
Torsdag 26/12 kl. 20:00
Julens historia berättad genom maten. Lotta Lundgren och Erik Haag firar jul i tusen år. Veckans meny bjuder på en magstark blandning av brännvin och ister, förväntningar och besvikelser, en orgie i gris och alldeles för mycket gröt. PS! Kolla in Historieätarnas Instagram för en sneak peek på säsong 2.
 
Paris 36
Fredag 27/12 kl. 12:20
Fransk långfilm som utspelar sig under våren 1936 i ett arbetardistrikt i Paris, kallat Le Faubourg. Tre invånare, Pigoil, Milou och Jacky sörjer nedläggningen av teatern Chansonia, som stängde för fyra månader sedan. Lokalbefolkningen stöttar de tre vännerna när de bestämmer sig för att producera den succémusikal Chansonia alltid har behövt. Med hela stadens hjälp, och ankomsten av en mystisk och vacker skådespelerska kallad Duce, återfår Chansonia sin förlorade magi.
 
Downton Abbey julspecial
Lördag 28/12 kl. 21:00
Ett förlängt specialavsnitt spinner vidare på de många trådarna från den fjärde säsongen. Rose ska invigas i societén och presenteras vid Buckingham Palace. Familjen och tjänstefolket befinner sig vid residenset Grantham House i London för att förbereda det hektiska programmet. Vi får återse Coras mor på men även stifta ny bekantskap med Coras bror, Harold. Se trailern för julspecialen här.
Tankar / 2013 / 0       

En liten tanke på julaftonen

Tänk vilken tur vi har här i Sverige egentligen! Vi har inga jordbävningar, inga vulkanutbrott, inga (större) översvämningar, inga (större) stormar och inga cykloner. Vi har det precis lagom. Ibland blåser det ganska mycket, ibland kan vattennivån stiga, ibland kan det bli lättare jordbävningar, men inget allvarligt. I alla fall inte där jag bor och det tycker jag är bra. Jag skulle inte kunna känna mig trygg om jag bodde där sådant händer så och då.
 
Nej, nu ska jag sluta med mitt rabbel och önska er alla en riktigt god jul!
Ytliga saker / 2013 / 0       

Julpynt i sista sekunden

Vad det närmar sig jul nu, bara en dag kvar! Vi satte upp julgranen i helgen men inte på samma ställe som tidigare, i gillestugan, utan i år får den stå i vardagsrummet. Om ni mot all förmodan inte har börjat julpynta än så vill jag tipsa om att kika in Lagerhaus, där har de fint julpynt. Eller varför inte köpa en påse med julskorpor eller en burk med polkagrisar i form av hjärtan, som present om ni är bortbjudna över jul.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 51

Torsdag 19/12
Styrketräning med hantlar fokus på ben - 39:53 min.
 

 
Jag har haft sådan lust att träna fler gånger än bara en denna veckan men det har bara inte blivit av. Jag ville ut och springa igen, nu är det snart tre veckor sedan men jag fick sådan träningsvärk av träningen i torsdags att jag knappt har kunnat gå. Det var först nu i söndags som jag kände att det börjar gå över. Jag har börjat fundera lite över hur jag ska träna efter nyår, men det kommer ett separat inlägg om det.
Vackra saker / 2013 / 0       

En imponerande audition

Jag kommer inte ihåg vilken video jag tittade på på Youtube men vid ett tillfälle såg jag en länk till en video om Lucy Spraggans audition för brittiska musikprogrammet The X Factor. Och jag var glad över att jag såg den videon. Hon har kanske inte världens bästa sångröst men hon är riktigt duktig på att skriva låttexter. Att man kan vara så kreativ!
 
Övrigt / 2013 / 0       

Ett bad som inte gick enligt planerna

 Förra året renoverade vi vårt badrum och köpte bland annat ett nytt badkar med bubbelbad- och massagefunktion. Jag har aldrig varit en badperson men för några veckor sedan ville jag prova det. Jag hällde i lite badskum, tappade uppvattnet och ställde datorn på en stol för att titta på film samtidigt. Sedan tryckte jag på Start-knappen för bubbelbadet men det kom inga bubblor. Jag försökte om och om igen men inget hände. Strömavbrott var det första jag tänkte... Det blev ett vanligt bad istället. Filmen var i alla fall ganska så bra, jag ska skriva en recension om den senare. När jag sedan hoppat ur badet och gick ut så kom jag på att jag glömde trycka på strömbrytaren som sitter vid dörren, till badkaret. Inte så konstigt att det inte funkade. Jaja, första badet i nya badkaret kanske inte gick enligt planerna men det blir fler gånger.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Snart dags för mellandagsrean

Nu är det ett tag sedan jag köpte nya kläder sist, jag har inte haft lust eller intresse för kläder alls. Men jag längtar lite till mellandagsrean, då brukar jag fynda riktigt fina kläder. Jag känner personer som verkligen hatar att kolla på rea men jag är helt tvärtom, några av mina bästa fynd rent klädmässigt har jag varit reafynd. Indiska brukar vara en sådan affär där jag kan hitta många fina kläder. Fast det går nog i perioder, ibland har de riktiga tantkläder och ibland riktigt ungdomliga kläder.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2013 / 0       

Bakning inför julen

Jag tycker att det egentligen inte känns som jul förrän man har satt upp eljusstaken i fönstret, tänt första ljuset i adventsljusstaken och bakad lussekatter och pepparkakor. Jag och syrran gjorde det senare förra veckan. Vi köpte färdig pepparkaksdeg (för vem orkar hålla på att fixa olika pepparkakskryddor?) men vi bakade däremot lussebullarna från grunden. Om man jämför pepparkaksdegen med lussebullsdegen så tycker jag lussebullsdegen är godare, vad tycker ni?
 
Till och med imorgon, 20/12 kan man beställa en gratis receptbok från Milda med recept till klassiska julrätter och bakning. Detta kunde man göra förra året också, jag beställde mitt exemplar då. Klicka här för att beställa ett exemplar!
 
Just nu har Milda också en tävling där man kan vinna en Kitchen Aid. Genom att senast den 7 /1 skicka in sitt bästa julrecept som innehåller minst en Milda-produkt kan man få chansen att vinna samt få sitt recept publicerat i nästa års receptbok. Läs mer om tävlingen på Milda:s hemsida.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Smink jag använder

Jag har tidigare berättat om min sminkrutin, första gången i februari, när jag precis hade startat denna blogg samt andra gången i somras, då jag använde mindre smink än vanligt på grund av värmen. Nu har jag börjat använda några andra produkter så jag kände att det var dags att visa dem.
 
Rouge
E.L.F. Baked Blush - Passion Pink (jag tappade det i golvet, därför ser det lite konstigt ut)
Concealer
 Maybelline Fit Me Concealer - 15 Fair
Puder
Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer Transparent
Mascara
Oriflame Volume Build Mascara - Black
Läppbalsam
Burt's Bees Rejuvenating Lip Balm with Açaí Berry (luktar jättegott!)
Highlighter
L'Oreal Paris Studio Secrets Professional Blue Eyes Intensifier - 222 (går inte att köpa längre)
Ögonbrynspenna
KICKS Eyebrow Definer - Brown
Ögonpenna
Isadora Inliner Kajal - 56 Blonde

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Litteratur / 2013 / 0       

Fyra tidningar från biblioteket

Jag prenumererar på en tidning, ELLE Mat & Vin men jag börjar känna att den inte är så bra längre så jag funderar på att börja prenumerera på några andra tidningar istället. En dag gick jag till stadsbiblioteket och lånade hem några tidningar som såg intressanta ut, för att hitta nya spännande tidningar. Biblioteket är ju faktiskt väldigt bra. Man kan låna tidningar, böcker, filmer och musik - gratis! Visst, man kan kanske inte alltid låna de allra senaste, men jag bryr mig inte om nyheter.
 
Lifestyle Fitness, med fokus på träning, har jag läst tidigare och den är helt okej. Men det känns som att det som står där finns att läsa på Internet, det är allmän fakta. Skriva är för personer som tycker om litteratur och att skriva. Jag tycker ju om det, men här handlade det om författare och böcker som jag aldrig hört talas om, så det var inte så roligt att läsa om. Vi Läser är också en tidning om att litteratur men den var bara tråkig. Till slut lånade jag tre nummer av tidningen Hus & Hem Retro. Det här var en fullpoängare! Handlar om retro, helt enkelt, med fokus på inredning. Det här var en riktigt bra tidning och jag har redan skickat iväg en ansökan för att börja prenumerera på denna tidning.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Det är okej att inte alltid lyckas

Bildkälla: Olika Tumblr-bloggar.
Film & TV / 2013 / 0       

Downton Abbey på Instagram

Visste ni att Downton Abbey har en egen Instagram-sida? Här finns bilder som är tagna när de spelar in tv-serien, bilder på skådespelarna samt rolig fakta om serien. Klicka på länken för att komma till Downton Abbeys Instagram-sida.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 50

Måndag 9/12
2,9 km promenad före frukost - 35:22 min.
Styrka med hantlar och pilatesboll - 29:07 min.
 
Onsdag 11/12
Yoga - 23:48 min.
 
Torsdag 12/12
Core - 21:22 min.
 
Fredag 13/12
2,9 km promenad före frukost - 31:53 min.
Personbästa!
 

 
Den här veckan tycker jag att jag lyckades få ihop riktigt bra träning! Jag jobbar inte längre så det blir ju inga dagliga promenader från bilen till jobbet. Istället har jag gått ut på promenad före frukost. Det är riktigt skönt på morgonen, när det fortfarande är ganska så kyligt ute. Jag har försökt variera träningen, så två styrkepass, ett yogapass och två promenader, det är precis lagom.
Tankar / 2013 / 0       

Personliga utmaningar

När jag var yngre var jag rätt så blyg. Jag var aldrig den som frivilligt gick fram och pratade inför klassen, gjorde saker som var läskiga eller något som skulle dra uppmärksamheten till mig. När jag började plugga på högskolan så kände jag verkligen hur det förändrades. Jag fick nya vänner, vuxna vänner, och kände mig mer säker i mig själv. Jag började sminka mig på allvar, kunde hålla tal inför hela klassen utan att ens bli lite nervös innan och jag undvek inte längre att göra saker jag aldrig tidigare gjort.
 
Nu när jag står inför nya situationer så ser jag dem mer som personliga utmaningar än saker som skrämmer mig. Jag undviker inte läskiga situationer längre, jag tänker på dem som utmaningar som jag ska klara av, det finns liksom inget annat alternativ. Jag försöker tänka att ju fler gånger jag gör dem, desto mindre läskiga blir de. Till slut kommer jag inte ens tänka på dem, de bara finns där.
 
Jag har en anteckningsbok där jag skriver upp saker och situationer som varit läskiga som jag har gjort. Det är för att inse att jag faktiskt har gjort massor av saker som fått mig att utvecklas som person. I början var det saker som jag nu anser är enkla men ju längre tiden går desto mer komplicerade blir de. Men jag har klarat av att möte alla dessa situationer på ett bra sätt och det är jag stolt över.
 
Ibland tror jag faktiskt att sådana här saker behövs för att man ska fortsätta utvecklas. Jag förändras lite varje gång jag gör något jag aldrig gjort tidigare, jag tänker på ett annat sätt, inser att jag faktiskt kan och blir stolt över mig själv. Nu skulle jag inte beskriva mig själv som en blyg person, jag är vuxen nu, och tycker snarare att jag ser på nya situationer som ett sätt att utvecklas och lära mig något nytt om mig själv.
Ytliga saker / 2013 / 0       

Dekorerat för julen

Vi juldekorerade ganska sent här hemma. Första advent besökte vi släktingar och sedan hade vi inte tid att ta fram eljusstakarna och julgardinerna och allt annat förrän till andra advent. Vi tände det första ljuset i adventsljusstaken först förra helgen. Vi hade i alla fall bakat lussebullar och pepparkakor så tillsammans med glögg så blev det ett riktigt adventsfirande i alla fall. Granen brukar vi vänta med till några dagar före julafton.
 
Ser ni var stora paprikorna som står i fönstret har blivit? Jag klippte av plantorna i höstas för då var de lika höga som fönstret men de har vuxit fort nu igen. Jag har redan skördat tre paprikor, stora (snarare små) som pingisbollar, men nu under vintern så går det lite trögare, det finns inga fler paprikor på gång nu.
Vackra saker / 2013 / 0       

Två ursöta hundar

Jag vet inte på vilken blogg jag först läste om detta Instagram-konto men det kanske inte spelar någon roll. Klicka på bilden för att fler bilder på två riktigt gulliga hundar, en stor och en liten, som tillsammans verkar ha det riktig bra.
Övrigt / 2013 / 0       

Bilder från mobilen 2013 #6

1. Ett fint halsband på Monki. Jag gillar sådana här enkla halsband, och det var inte särskilt dyrt heller. Men det fick hänga kvar i affären.
2. Trappan på jobbet. Jag jobbade sex våningar upp i huset och jag provade att gå upp EN gång och aldrig mer. Det blev hiss efter det.
 
3. Jag gav cellprov för första gången för exakt tre veckor sedan och köpte sedan lite choklad som en belöning och uppmuntran att göra det igen nästa gång jag blir kallad.
4. Ett försök till halvmåne-manikyr, som var populärt på 30- och 40-talet. Det blev lite slarvigt gjort men jag ska försöka en gång till snart, när jag kan vara lite noggrannare.
 
5. I början av december dök det upp fina juldekorationer i stan, bland annat dessa ljusslingor vid Stora Torget.
6. När jag gick från jobbet på min sista jobbdag så möttes jag av denna rosa himmel, riktigt vackert.
 
7. Jag fick 50% rabatt när jag köpte denna mörkblå blus på Cubus. Byxorna med hög midja fyndade jag på mellandagsrean på Åhlens förra året, de är jättesköna men ska sys in lite i midjan.
8. Första arbetslösa dagen efter att jag slutat jobba på Länsstyrelsen började med en brakfrukost. Te, jordgubbssmoothie och en macka. Till det läste jag en min nya favorittidning, Hus & Hem Retro.
Ytliga saker / 2013 / 0       

Julen är här

Nu har snart hälften av december gått så nu är det verkligen jul, på riktigt. Det är konstigt att man kan få en sådan julkänsla, varenda år! Men det är något speciellt med att ta första biten av årets första lussebulle, att rulla ut kaveln över pepparkaksdegen, att klä granen (och alltid ha krångel med ljusslingan som trasslat till sig, samma sak varje år) att krypa in under en filt framför den öppna spisen och att dricka glögg i de små kopparna.
Mat & recept / 2013 / 0       

Lindt HELLO-choklad - recension

Lindt har kommit ut med en ny serie choklad HELLO. Chokladälskare som jag är så har jag nu smakat alla fyra smaker.
 
Strawberry Cheescake
Mjölkchoklad fylld med jordgubbskräm och kakbitar.
Det här var den första jag smakade och det är den äckligaste av dem alla. Jordgubbskrämen smakar verkligen konstgjord, det är för stark smak och de där kakbitarna vet jag inte var de är, i min fanns det i alla fall inga.
 
Crunchy Nougat
Fylld mjölkchoklad med nougat, hasselnötkrokant och kexbitar.
Den näst godaste av de fyra. Jag har börjat gilla nougat faktiskt. Hasselnötskrokantbitarna var också goda, men de där kexbitarna såg jag inget av.
 
Cookies & Cream
Fylld mjölkchoklad med grädde och kakbitar.
Den minst goda av de fyra. Grädde? Nja, det smakade inget speciellt och absolut inte grädde. Kakbitarna var bara små smulor. Nej, det här var chokladen var inget speciellt.
 
Caramel Brownie
Mjölkchoklad med karamell- och browniefyllning och kakbitar.
Min favorit. Påminner om Plopp-chokladen med rinnig kolasås. Browniebitarna var inget att hänga i julgranen, det är kolasåsen som gör den här chokladen riktigt god.
 
Lindth HELLO Choklad finns bland annat på ICA för ca 21 kr.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Tre nya saker

För några veckor sedan fick jag en rabattkupong från Kicks på 20%. Just då kände jag inte att jag behövde köpa något men några dagar senare så tog både mitt puder och sminkborttagningsmedel slut. När jag skulle måla naglarna så upptäckte jag också att nagellacket som jag använder som baslack också tagit slut. Så jag begav mig till Kicks och köpte lite nya saker.
 
Isadora Velvet Touch Compact Powder i nyansen Sheer Transparent
Nivea Daily Essentails Gentle Eye Make-Up Remover
Isadora Second Nail i nyansen Beige

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 49

Måndag 2/12
2,7 km löpning - 22:09 min.
 

 
Bara ett träningspass denna vecka men jag är ändå riktigt stolt över mig själv. Jag fick ont i benen efter joggingturen i måndags, i början var det nog vanlig träningsvärk, men senare gjorde det ont i sidorna på vaderna. Det kanske bara var en reaktion till att jag joggade för första gången på tre månader men det var inte så trevligt i alla fall.
 
Jag slog nästan mitt personliga rekord, vilket är 21:58 min. Det är lite konstigt, jag gav mig ut själv och sprang och i somras så sprang jag och syrran mycket, men nu sprang jag faktiskt ganska fort. Springer man snabbare om man springer själv? Jag har börjat fundera på ur jag ska fortsätta träna nu när snön kommit. Jag vill faktiskt gå ut och jogga fler gånger i vinter, det kändes så bra i måndags, och det var ju innan snön hade kommit. Men jag är lite rädd för att halka och frysa, det blir krångligt när snön ligger på marken.
Litteratur / 2013 / 0       

En boklista

Favoritgenre: Klassiker och böcker som utspelar sig för länge sedan ute på stora slott ute på Englands landsbygd (tänk Downton Abbey fast i bok-form).

Favoritbokhandel: Vi har bara en här i stan, Akedemibokhandeln, och jag vet inte om man kan kalla de en favorit. Det är en bokhandel, jag tycker inget särskilt om den. Jag är inte en sådan person som blir helt vild när jag går in i en bokhandel.

Senast köpta inbundna bok: Det här är lite pinsamt med det måste vara Jane Austens Emma som jag köpte på mellandagsrean förra julen. Den boken är fortfarande oläst...Favoritbibliotek: Jag går bara till ett bibliotek, det är Stadsbiblioteket här i stan, och igen, känner inget speciellt om det.

Favoritplats att läsa (i hemmet): I sängen, alltid i sängen.

Favoritplats att läsa (utanför hemmet): När jag pluggade i Eskilstuna så läste jag ibland när jag åkte buss dit, men nu läser jag egentligen bara hemma.Bästa bakgrundsljudet vid läsning: Jag brukar läsa på kvällen och då brukar det vara ganska tyst. Kanske någon fågel som kvittrar eller så, vi bor i ett ganska lugnt område. Men ingen bakgrundsmusik eller så, när jag läser så ska jag läsa, inte lyssna på musik.

Bästa lässnackset: Nej, jag äter inget när jag läser. Tänk om jag spiller?

Bästa läsdrycken: Igen, ingen mat eller dryck när jag läser. När jag läser ska jag läsa, inte göra annat.
När på dygnet läser du helst: På kvällen, precis innan jag ska sova.

Bästa bakfylleläsningen: Något lättläst.

Bästa kollektivtrafikläsningen: Det mest lämpliga är väl någon slags pocket? Men jag läser som sagt bara när jag är hemma och då spelar det ingen roll vilken slags bok det blir.
En bok du läst på sistone som inte var så bra: Tre män i en båt. Handlar om tre män och e hund som åker ut med en båt på Themsen. Jag borde ha anat redan innan jag började läsa att den skulle vara tråkig.

Boken/böckerna du läser nu: Greven av Monte Cristo. Den har ett långsamt tempo och just min bok trycktes 1935 så det är ett lite äldre språk, men hittills är den bra.

En bok du inte läst klart: When God Was A Rabbit. Jag har försökt läsa den två gånger med båda gångerna tog det stopp i mitten av boken. Men den ska läsas, så småningom.
 En författare du beundrar: J. K. Rowling. Tänk vad hon har gjort egentligen! Genom böckerna om Harry Potter har hon skapat en helt ny värld med nya figurer, ord och begrepp. Jag är imponerad över hur hon lyckades knyta ihop säcken, det känns verkligen som att bokserien fick ett passande slut.

Den bästa boken du läst det här året: Det står mellan Den trettonde historien och Mississippi. En utspelar sig på ett gods ute i engelska landsbygden, den andra på en bomullsfarm i leriga Mississippi. Båda är lika bra.

Listan hittade jag på Elsa Marias blogg.

Hälsa & träning / 2013 / 0       

En joggingtur i december

I måndags var det 0,9 ºC här hemma. Det var rätt okej väder ändå, det var uppehåll och inte så blåsigt som det var några dagar tidigare. Så efter jag hade diskat, ställt in i diskmaskinen, städat och dammsugit i köket så knöt jag på mig joggingskorna och gav mig ut i joggingspåret. Jag klädde på mig ganska varmt eftersom det var lite kyligt - en långärmad svart träningströja och en långärmad grå dragkedjetröja, båda från H&M, svarta långa träningstajts från Röhnisch och joggingskor från Adidas. För att inte frysa om händerna så tog jag på mig ett par ganska tunna trädgårdsvantar (!), det hade blivit för varmt med tjocka stickade tumvantar. Det blev ingen mössa eller så, man blir ändå svettig i pannan när man springer så det var lika bra det.
 
Nu syns det inte på bilden ovan, men jag hade precis kommit hem igen när jag tog bilden. Just då kändes det jättebra, klockan var 11:30 den 2 december och jag hade just sprungit 2,7 km på 22:09 minuter, det är nästan rekord för mig. Men ungefär 30 sekunder efter jag tog bilden så blev det jobbigt. Benen blev jätteskakiga, jag var törstig, svettig och allmänt svag. Efter att ha sparkat av mig skorna, tagit av mig den gråa tröjan och satt mig ner ett tag så blev det bättre.
 
Jag är rätt stolt ändå. Det var nästan exakt tre månader sedan jag var ute och sprang sist. Och förra söndagen fick jag ett ryck - jag var springsugen. Så jag bara gav mig ut, trots att det nu är december och knappt plusgrader längre. Men det gick ju bra. Jag frös dock lite om benen, om jag vill göra det här fler gånger i vinter så ska jag nog investera i ett par tjockare träningstajts.
Film & TV / 2013 / 0       

Filmer på bio i vinter

 
 
 
Tankar / 2013 / 0       

Omprioritera, rensa och byta fokus

Måndagen för exakt tre veckor sedan började som en vanlig måndag. Jag åkte till jobbet, jobbade och kom hem igen. Klockan var ca 17:00 när jag började bli väldigt hungrig. Vi brukar äta kl. 18:00 så jag ville inte äta så mycket, bara ett lätt mellanmål. Det blev lite fruktyoggi. Men jag var fortfarande jättehungig efter detta så jag tog en Inside Brus-tablett som brukar hjälpa mot mina magproblem. Det blev inte bättre utan sämre. Jag började må illa och frysa, så mycket att jag skakade. Jag satt vid bordet i köket och kunde inte röra på mig, prata eller äta. Så fort jag tänkte på mat blev jag mer illamående men jag var fortfarande hungrig, så hungrig att det skrek i magen. När jag väl reste mig upp för att gå till mitt rum så kände jag att det var lika bra att springa mot toan för att kräkas, för nu gick det inte att hålla tillbaka längre.
 
Efter det så kändes det genast bättre. Jag vet inte vad det var som orsakade det, men efter det så gick jag och lade mig för att sova, ca 18:15 på en måndagskväll. Dagen efter var det som att inget hade hänt. Det här fick mig att fundera på att omprioritera lite saker. Jag hann i princip inte göra något den kvällen, förutom att slänga i mig lite yoghurt, kräkas och sova. Dagen efter, när jag loggade in på Bloglovin för att läsa bloggar jag följer så hade jag över 100 inlägg att läsa, det fick mig att känna mig stressad. Jag tycker inte ens om alla de bloggar jag följer längre.
 
Jag har kommit fram till att jag ska rensa bland de bloggar jag följer, bara läsa det jag tycker är intressant och samma sak gäller på Youtube. Jag prenumererar på för många saker och fastnar framför datorn varje kväll. Genom att rensa lägger jag endast tid på det jag tycker är intressant och värdefullt. Jag kände att jag till och med halkade efter med bloggen. Jag skrev inget på flera dagar och kände mig stressad, efter att ha halkat efter en ynka dag.
 
Nej, det behövs lite omprioritering och rensning så ska det kännas lite bättre.
 
Matilda på bloggen Wishes & Stars har frivilligt haft ledigt från bloggläsandet under en tid, läs hennes tankar om det här och här. Jag känner mig inspirerad av henne att göra samma sak. Istället för att läsa om vad andra gör så vill jag skriva om vad jag själv gör. Fokusera på mig själv och ingen annan. Låter själviskt, men som Matilda skriver, men får så mycket tid över till annat, tid man inte trodde att man hade innan.
Ytliga saker / 2013 / 0       

Nästan klart i hallen

NU börjar det kännas som att hallen här hemma börjar bli klar. Vi har hållit på att renovera den ett tag och nu är  det mesta klart. Hallen sträcker sig från ytterdörren med garderober och in till en korridor utanför mitt och syrrans sovrum.
 
Före fanns det gul tapet och furupaneler på väggarna och i taket. Nu är taket vitt, på väggarna sitter en vit ljusblommönstrad tapet och dörrarna är målade vita. Det har blivit en enorm förändring, fram för allt är det så ljust jämfört med innan. Det är några smådetaljer kvar, bland annat så ska luckan upp till vinden längst bort i korridoren fixas till lite, men annars så kan man säga att det är klart i denna delen av hallen.
 
Garderobsdörrarna (som man kan se lite av till höger i efter-bilden) ska målas om och tegelväggen som innan var gul i trappan håller nu på att målas vit. Det ska komma upp några nya lampor, mattan i trappan ska bytas/tas bort och trappräcket ska upp men sedan är det så gott som klart.
Övrigt / 2013 / 0       

R.E.D.D. Free och Lactacyd - VIP-paket

Förra veckan fick jag helt oväntat ett paket från R.E.D.D. Free i brevlådan. Det innehöll en ask med tamponger, en duschcreme och en intimmousse från Lactacyd. Lactacyd erbjuder en hel serie milda och kliniskt bevisade rengöringsprodukter. De är skonsamma, har rätt pH-värde för huden och underlivet och kan därför användas varje dag.
 
Nu kan du få hela 30% rabatt på Lactacyd-produkter och dessutom hemlevererade helt fraktfritt på Apotea. Ange kanpanjordet lactacyd i kassan.
 
Vill du också få hem gratis tamponger? Registrera dig då på R.E.D.D Free!
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 48

Måndag 25/11
3,2 km promenad - 40:00 min
 
Tisdag 26/11
4,4 km promenad - 59:54 min.
 
Onsdag 27/11
2,2 km promenad - 28:57 min.
 

 
Inte alls mycket träning denna vecka. I onsdags jobbade jag min sista arbetsdag så nu blir det inga fler dagliga morgonpromenader till jobbet från bilen. Medans jag letar efter ett nytt jobb ska jag i alla fall försöka ge mig ut på promenader. Just nu känner jag mig faktiskt sugen på att gå ut och jogga. Låter kanske tokigt, det är nu december och jag vill jogga.
Mode & stil / 2013 / 0       

Nya kläder för kallare väder

En dag när jag gick hem från jobbet till bilen för några veckor sedan så kom jag att tänka på att jag var helt svartklädd: svarta kängor, svarta strumpbyxor, svart kjol, svart kappa, svarta vantar och svart väska. Det såg ju jättetråkigt ut! Hösten ska inte vara en årstid för så mörka färger, det finns ju vinröd, mörkgrön och mörkblå - typiska höstfärger. Svart kan man spara till vintern, då när det är riktigt deprimerande med snön, kylan och mörkret.
 
Så jag bestämde mig för att köpa nya saker. Jackan köpte jag för halva priset på H&M, lädervantarna kommer från Åhlens och kängorna från Din Sko. Och, ja, allt jag köpte var svart men jag har i alla fall investerat i reflexer så jag syns lite bättre i mörkret.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It