Mat & recept / 2013 / 0       

En frukost

Det här åt jag till frukost en morgon för några veckor sedan: En banan, en skål med lättyoggi med vaniljsmak, russin, pumpafrön, sesamfrön, russin, frysta hallon och blåbär samt en kopp te med jordgubbssmak. Det här var nog den sista goda bananen jag ätit på länge. De senaste gångerna jag ätit banan har de varit övermogna och smakat för mycket banan, riktigt äckligt.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Något att skriva upp på önskelistan?


Jag läste på Molkans blogg för inte så länge sedan att Viva La Diva har släppt en ögonskuggepalett som liknar de berömda Urban Decay’s Naked-paletterna med bruna skuggor. Just den paletten är ganska dyr men denna kostar endast 149 kr på Åhlens. Jag använder inte ögonskugga så ofta, bara lite för att markera globlinjen eller för att förstärka fransraden men den här paletten kan vara ett sätt att  liva upp en sminkning. Paletten innehåller både matta och skimriga ögonskuggor.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Litteratur / 2013 / 0       

Underbara Claras garderob

Underbara Clara, aka Clara Lidström, är en bloggerska som bor i en liten by på Västerbottens landsbygd med sin man, son och hund. Hon har nu skrivit ut en bok tillsammans med sin syster om mode och pyssel. Jag är inte så där pysslig men jag önskar att jag var det. Jag lånade denna bok från biblioteket och hittade faktiskt inspiration från boken att sy om lite saker.
 
Här är ett inlägg som Clara skrivit om sin bok.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

GI-metoden - fem månader

Nu är det snart fem månader sedan jag började äta enligt GI-metoden. Jag var trött på att bli proppmätt efter jag inte ens ätit en hel normalportion för att andra gånger bli superhungrig, så hungrig att jag mår illa eller till och med kräks. Att försöka hålla blodsockernivån på en jämn nivå genom att äta mindre snabba kolhydrater (främst socker och vetemjöl) lät som en bra idé.

Det gick bra i början men efter flera månader utan att ha ätit choklad så började jag fundera på hur länge jag skulle avstå från det. Någon gång borde man få njuta lite. Jag kan faktiskt säga att jag de senaste två månaderna har slarvat med maten. Jag har ätit godis och druckit läsk igen. Jag har försökt att inte tänka så mycket på mat. Jag har alltså slutat med GI-metoden. Jag skulle ju ljuga om jag sa att jag varit jätteduktig de här senaste fem månaderna, för det har jag ju inte.

Men det känns inte bra det här heller. Jag äter mindre portioner än normala portioner för jag vet att jag lätt blir proppmätt och uppblåst i magen. Mat som pasta, potatis och mjölbaserade produkter känns "tungt", så jag misstänker att jag är lite känslig mot gluten, trots att tester hos läkaren inte visar det. Magen mår inte riktigt bra. Så jag ska nog ta mig en funderare igen och bestämma hur jag ska äta. Jag ska ju inte förbjuda mig att äta något. Choklad och godis ska man ju få äta men det ska inte vara en vana att äta det varje helg. Läsk har jag faktiskt bara druckit ett fåtal gånger under de här fem månaderna, jag har vant mig vid kolsyrat vatten istället. Det ska bli bättre.
Film & TV / 2013 / 0       

En smygtitt på andra säsongen av Mr Selfridge

 Den brittiska tv-kanalen ITV släppte förra veckan en trailer för andra säsongen av tv-serien Mr Selfridge. I England ska serien börja visas under 2014 och då borde det inte dröja länge tills svenska SVT också börjar visa den. Första säsongen utspelade sig 1909 i London där Harry Selfridge, ett amerikanskt affärsgeni anländer till staden med storslagna idéer. Harry är en udda figur i det livliga och glamourösa London. Han rör sig mellan styrelserummens intriger och fashionabla Mayfairs hjärta ljus och glamour.
Tankar / 2013 / 0       

Skillnad i temperatur

Jag kommer ihåg min födelsedag i somras, den 3 augusti. Jag och min familj åkte till Taxinge slott och fikade och det var så varmt. Det var säkert sommarens varmaste dag, svetten bokstavligen rann på ryggen och i pannan. Vi hade ingen fungerande luftkonditionering i bilen, så för oss blev det extra varmt att åka.
 
Nu är det istället kallt. Det är riktigt svårt att skrapa frosten från bilrutan, den sitter stenhårt, kylan biter i kinderna och öronen när jag går till jobbet på morgonen och så fort jag är ute när det är kallt så rinner min näsa och jag måste snyta mig var femte minut.
 
Det är lite intressant att det kan bli så stora temperaturskillnader, och nu har vintern ändå inte kommit än, på riktigt. När är det då precis lagom varmt? Jag skulle nog säga precis innan sommaren, runt maj/juni. Det gäller väl bara att hålla ut, för snart är det vår igen.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 47

Tisdag 19/11
4,4 km promenad - 55:19 min.
Yoga - 21:34 min.
 
Onsdag 20/11
2,2 km promenad - 24:13 min.
 
Torsdag 21/11
4,4 km promenad - 54:45 min.
 
Fredag 22/11
2,2 km promenad - 27:50 min.
 

Ytterligare en vecka med ganska lite träning. Jag vet inte vad det är men jag har inte orkat träna. Tiden går så fort nu och jag känner att jag inte hinner med allt jag vill hinna att göra. Promenader till jobbet går ju alltid, men att träna lite tuffare - det var länge sedan jag gjorde det nu. Jag har också bestämt mig för att inte ge mig ut och springa mer i höst/vinter, nu har det blivit för kallt. Så nu vill jag ändå träna kondition på annat sätt.
 
 
 
Vackra saker / 2013 / 0       

Tre bra låtar som jag hört på radio


 

Ytliga saker / 2013 / 0       

Jul hos IKEA


Nu har IKEA:s nya reklamfilm börjat visas på tv:n. Årets julreklam filmades faktiskt här i Västerås, vid nya IKEA på Erikslund Shoppingcenter. Här hemma brukar vi inte köpa juldekorationer så ofta, i själva verket så blir det nog faktiskt aldrig som vi gör det, vi använder samma varje år in och år ut. Men man får en riktig julkänsla när man tittar på IKEA:s julsortiment.
Mode & stil / 2013 / 0       

Två klänningar från min garderob

För några veckor sedan plockade jag ut dessa vintageklänningar från min garderob. Jag hade nästan glömt bort dem men när jag helt plötsligt kom på att de hängde där så vill jag börja använda dem. De är kanske inte riktigt vardagsklänningar - klänningen till vänster (från Lata Pigan i Hummelsta) är från 1940-talet och den till höger (från en bloppis) är från 1970-talet - när använder man dem egentligen? Så, jag vill börja använda kläder som egentligen bara hänger i garderoben.
 
Jag kom sedan att tänka på att jag ville rensa i garderoben igen, så jag gick igenom alla kläder och sorterade bort lite grejor. Men dessa klänningar hänger kvar och jag ska försöka använda dem på riktigt, för det är ju meningen med fina klänningar eller hur?
Mat & recept / 2013 / 0       

Lindt HELLO-choklad

När min syster fyllde år fick hon en ny choklad från Lindt. De har en ny serie, HELLO med många olika sorters choklad. Syrran fick smaken Strawberry Cheescake (den längst till vänster) och just denna var kanske ingen hit. Jag är dok nyfiken på att köpa Caramel Brownie, det låter lite godare.
 
Lindth HELLO Choklad finns bland annat på ICA för 21:90 kr.
 
Varje dag kl. 13:00 kan du ge en gratis choklad till en vän, klicka här får att läsa mer.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Fokus på läpparna

Nu när det snart är vinter så känns det lite mer passande med mörkare läppstift. Jag gillar verkligen denna färg, lite plommon, mörk vinröd, men den passar nog bara på vintern, den är verkligen mörk. På bilden har jag inte så mycket annat smink på mig än läppstiftet, bara concealer, ögonbrynspenna och ögonskugga. Det räcker, tycker jag.
 
Concealer i nyansen Porcelain, ögonbrynspenna i nyansen Brown och läppenna i nyansen Blueberry Lips, alla från KICKS. Ögonskugga från Isadora i nyansen Matte Chocolates.
Litteratur / 2013 / 0       

Vad jag läser just nu

För ungefär två veckor sedan började jag läsa en ny bok, Greven av Monte Cristo, i tre delar. Jag visste inte riktigt innan vad den handlar om, det var lite spännande att inte veta vad boken man ska börja läsa handlar om. Ibland när jag läser så läser jag flera kapitel en kväll och sedan blir det en paus och nästa gång jag läser så har jag glömt bort vad som hänt i boken, lite tråkigt. Den här gången så läser jag ungefär ett kapitel varje kväll innan jag går och lägger mig. Den är lite svår att hänga med i, boken publicerades 1845 (och utspelar sig runt franska revolutionen), så det är ett helt annat språk än vad jag är van vid, och just dessa böcker är trycka på 20-talet, så igen, gammalt språk. Men än så länge så är de helt okej.
Övrigt / 2013 / 0       

R.E.D.D. Free och Lactacyd

Förra veckan fick jag hem ett paket från R.E.D.D. Free som innehöll ett paket med tamponger samt en broschyr om Lactacyd, en daglig intimvårdsrengöring. Lactacyd har nu lanserat flera produkter, till exempel intimtvål-, mousse- och cremer. Alla skonsamma och anpassade för känslig hud.
 
Vill du också få hem gratis tamponger? Registrera dig då på R.E.D.D Free!
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 46

Måndag 11/11
4,4 km promenad - 52:51 min.
Styrketräning med hantlar (armar, axlar, rygg) - 26:39 min.
 
Tisdag 12/11
4,4 km promenad - 55:38 min.
 
Onsdag 13/11
4,4 km promenad - 55:35 min.
 
Torsdag 14/11
3,6 km promenad - 46:03 min.
 
Fredag 15/11
2,2 km promenad - 28:32 min.
 

 
Nästan bara promenader denna vecka. Det känns som att jag har halkat efter, både när det gäller träning, bloggandet och andra saker. Jag ska omprioritera lite, göra de viktigaste sakerna först, och träning ska vara en av dessa saker. Jag ska ha som vana att träna regelbundet, och nu menar jag inte bara de dagliga promenaderan till jobbet.
Film & TV / 2013 / 0       

Två filmtips till helgen

 Fredag 15/11 kl. 21:00, Kanal 8: Never Let Me Go
 
Lördag 16/11 kl 21:15, TV4: One Day
Tankar / 2013 / 0       

Ytterligare betraktelser på väg till jobbet

Förutom att titta mig omkring när jag går till jobbet på morgonen så har jag också lagt märke till att jag går förbi samma människor varje dag.
 
Min promenad börjar på andra sidan gatan om Carlforska gymnasiet här i stan. Just den här raksträckan känns jättelång och när jag går förbi busshållplatsen vid högskolan så brukar det sitta en kille och vänta på bussen där. Han är nog i min ålder och han är jättekort. När jag går vidare mot trafikljusen i korsningen Vasagatan/Norra Ringvägen så brukar det ofta stå en bil från min gamla körskola, Gruvegårds, i kön vid trafikljusen in mot stan. Just denna bil vet jag tillhör min gamla körskolelärare.
 
Jag går vidare, förbi min gamla gymnasieskola, tills jag kommer till stadsbiblioteket där jag svänger höger mot domkyrkan. Jag går mot Stora Torget där torghandlarna lastar av sina varor, nu är det mest blommor, från lastbilar och börjar plocka fram allt. Här brukar jag gå förbi en ung rödhårig man med en imponerande mustasch och en fin portfölj. Han lyssnar, precis som jag, på musik men han har stora hörlurar, jämfört med mina små. Vidare kommer kullstensgatan längst Svartån ner mot Stora gatan. Här såg jag en dag två hundar med sina respektive ägare träffas för första gången. Det var en liten gul labradorvalp och en röd springer spaniel av något slag. De verkade trivas bra ihop, valpen hoppar kring den andra och vill leka. Nu brukar valpen och hans husse vänta utanför en butik på den andra hunden.
 
När jag går förbi Arbetsförmedlingen så ser jag bygget av ett nytt café i stadsparken. Det är roligt att se hur mycket de jobbar med det, det blir nästan en ny våning i veckan. Vidare mot Stadshuset, nästan framme på jobbet, går jag förbi en stilklädd kvinna som har en jättefin kappa. Jag funderar på att köpa en ny höstjacka, nu är jag faktiskt helt svartklädd när jag går ut (skor, strumpbyxor, kjol, jacka, vantar och väska i samma färg...), lite tråkigt.
 
När jag kommer fram till Södra Ringvägen, där jag går över gatan för att komma på rätt sida av vägen så brukar solen vara precis på väg upp. När jag kommer till jobbet, på Länsstyrelsen, så skiner solen in i mitt rum och jag får dra för persiennerna de första morgontimmarna. För några veckor sedan var det fortfarande mörkt ute när jag gick till jobbet, nu är det inte längre det, nu blir det ju mörkt på kvällen tidigare istället. Jag gillar nog soluppgångar mer än solnedgångar, det är bättre att det blir ljusare än mörkare.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 45

Måndag 4/11
2,2 km promenad - 30:00 min.
 
Tisdag 5/11
Yoga - 21,23 min.
 
Onsdag 6/11
4,4 km promenad - 54:49 min.
 
Torsdag 7/11
2,2 km promenad - 28:09 min.
 
Fredag 8/11
1,4 km promenad - 15:42 min.
Personligt rekord!
 

 
I tisdags tränade jag lite yoga när jag kom hem från jobbet. Så fort jag kom hem så bytte jag om till träningskläder och började träna. Jag har annars tyckt att tiden inte räcker till för träning på vardagarna, det var annat när jag var arbetslös. Men det funkade ju alldeles utmärkt att träna efter jobbet, speciellt när det är hemma. Jag ska försöka göra det nästa vecka också.
Övrigt / 2013 / 0       

Lite tankar på vägen till jobbet

De här bilderna är tagna kl. 07:30 i slutet av oktober. Det här är vad jag ser när jag går från bilen till jobbet på morgonen. Nej, förresten, det här är vad jag såg, nu så är det faktiskt ljust vid den här tiden på morgonen. Jag tycker nästan att det är mysigare när det är lite mörkt, när alla gatlampor är tända, det blir så mysigt. På mina promenader till jobbet går jag förbi högskolan där jag pluggade för ett år sedan, min gamla gymnasieskola, stadsbiblioteket, domkyrkan, stadshotellet, Stora torget, stadshuset, Svartån. Fram ena sidan stan till den andra sidan.
Det är rätt så fint faktiskt.
Mode & stil / 2013 / 0       

Nyheter hos Ginatricot

Jag går inte till Ginatricot så ofta - det känns trångt hos dem, de spelar alltid musik på så hög volym och jag orkar bara inte kolla på grejor där. Men när jag går in på deras hemsida och ser deras nyheter så ser jag att de har riktigt fina saker. Blusen och guldklockan gillar jag särskilt mycket.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Att börja med promenera och att jogga

En vecka i somras så bestämde jag och min syster oss för att knyta på oss gympaskorna och gå ut på en promenad före frukost. Det blev en sträcka på 3,0 km, luften var frisk och skön och solen sken precis lagom. Det var så skönt att vi gick ut flera dagar den veckan och fortsatte med det ännu längre fram. Vi bestämde senare att ha söndag som en gemensam träningsdag då vi på något sätt tränar tillsammans. Att ge sig ut på en promenad på söndag morgon är en skön start på dagen. Vi pratar av oss inför den nya veckan, får frisk luft, blir lite andfådda och varma och det känns bra.
 
Vi började också ge oss ut på joggingturer i skogen för första gången på flera år. Vi bestämde innan att vi skulle jogga, och jogga så sakta att vi skulle orka hela sträckan, 2,7 km. Det gick bra till början, men efter 11 minuter kände jag att det var för jobbigt och då började vi gå istället. Nästa gång vi gav oss ut i skogen så tog vi det ännu lugnare, vi sprang så sakta att det såg jättetöntigt ut, men vi orkade då springa hela sträckan. Några gånger senare så orkade vi till och med springa fortare och slå tidsrekordet. Nu är det ett tag sedan jag var ute sist och jag tror nog inte att jag kommer ge mig ut fler gånger i år. Kylan lockar mig inte särskilt mycket, och eftersom det har blivit en paus nu så vet jag att det blir jobbigt att börja igen.
 
Mat & recept / 2013 / 1       

Mat för några veckor sedan

Hemmagjorde köttbullar med potatis, gräddsås, mozzarella och lingonsylt.
Biff Bourguignon med rotselleri- och potatismos, örtmarinerade vitlöksklyftor, mozzarella och sallad.
Skönhet & smink / 2013 / 0       

Mina E.L.F-produkter - recension

E.L.F. är en brittisk webshop som säljer smink billigt. Jag har beställt därifrån två gånger och kan faktiskt säga att jag har varit riktigt nöjd båda gångerna. Så nu tänkte jag berätta lite vad jag har köpt och vad jag tycker om produkterna. Bilden ovan föreställer allt som jag köpt därifrån, totalt sett. Dessa 22 produkter kostade tillsammans 598,55 kr. Det blir i genomsnitt 27,20 kr/st, riktigt billigt med andra ord!

Ett korallfärgat lipstain. Appliceras som ett läppglans och blir efter några minuter helt matt. Nyansen passar till vår och sommar men det är lite svårapplicerat. Om man tar väldigt lite och är nogrann med att lägga ut det jämt på läpparna så funkar det.  
 
Studio Matte Lip Color - Coral
Samma nyans som produkten ovan men ska ge matt resultat från början, men det vet jag inte om jag tycker att den gör. Blir inte alls bra, lägger sig i de små rynkorna på läpparna, har knappt använt denna. 
 
Lipstick - Seductive & Posh
Två krämiga läppstift som doftar underbart av vanilj. Jättefina färger, först en lite mörk gammeldagsrosa och sedan en mörkare rosa som nästan är röd. Lätta att lägga på och håller väl ungefär som vanliga läppstift gör.

Studio Mineral Moisturizing Lip Tint SPF 8 - Rose
Som ett läppbalsam med färg i. Samma nyans som mina läppar, återfuktar bra och ger lite glans.

Theraputic Conditioning Lip Balm - Strawberry Cream
Ett läppbalsam som luktar jordgubbar. Ger en lätt ljusrosa nyans och gör läpparna jättemjuka.


Waterproof Eyeliner Pen - Black
En flytande eyeliner i pennformat. Just denna som jag fick hade torkat så den är jättesvår att använda, egentligen borde jag slänga den.

Mineral Eyeshadow Primer
Ögonprimer för mineralögonskuggor. Funkar lika bra under vanliga ögonskuggor, ger bättre pigmintering, så att ögonskuggorna sitter kvar längre och inte lägger sig i vecken på ögonlocken.
 
Eyelid Primer - Sheer
Ytterligare en ögonprimer. Funkar på samma sätt som den ovan, men denna är lite billigare.

Mineral Eyeshadow - Mysterious
Mineralögonskugga i ljuslilagrå färg. Har små glitterkorn i sig vilket gör att jag inte använt denna så mycket.
 
Brightening Eye Color - Brownstone
Färgerna är så där, inte så pigmenterade trots att jag har primer under, men för 16 kr, vad kan man begära?
 

Nourishing Cuticle Pen
En penna med olja som man stryker över nagelbanden för att hålla dem återfuktade och mjuka. Jättebra, jag har den i väskan och använder när jag väntar på bussen eller har en minut över. Luktar gott och är inte för blöt.
 
Nail Polish Set - Beach Party
Tre färger i korallrosa, rosa och röd. Inget särskilt att säga, funkar som vanliga nagellack.
 
Matte Finisher Nail Polish
Denna har jag faktiskt aldrig använt så jag kan inte säga vad jag tycker om den. Man ska pensla den över sitt vanliga nagellack för att göra det matt istället för glansigt. Jag tycker sådant resultat blir fint men jag har bara inte använt denna.
 

Tone Correcting Powder - Cool
Fyra färger som ska jämna ut hudtonen. Om man har röda partier (som jag har runt näsan) så kan man lägga över lite gult eller grönt puder, det neutraliserar färgen. Har man blå ringar under ögonen kan man ta den rosa färgen och har man blågrå partier tar man den blå färgen. Funkar bra men tar slut fort. Blandar man alla färger och har som vanligt puder blir det i princip vitt, perfekt för oss som är bleka.
 
Healthy Glowing Bronzing Powder - Luminance
Ett solpuder i en väldigt ljusfärg, jag är ju ganska blek. Har väldigt stora glitterkorn i sig, lite störande.
 
Baked Blush - Passion Pink
Ett rouge som också har glitter i sig men här är det mer skimmer än glitter. Ger en fin ganska mörk korallrosa färg.
 
 Small Angled Brush
Använder denna som en eyelinerborste. Jag lägger en mörkbrun skugga precis vid fransraden för att framhäva ögonen. Många använder denna som ögonbrynsborste men jag använder en penna istället för skugga till ögonbrynen.
 
 Blushing, Bronzing & Blending Brush
En lite mindre rougeborste som jag använder till countoring, dvs lägger en ljusbrun färg t.ex. under kindbenen för att framhäva dem.

Blending Eye Brush
En suddborste, funkar jättebra, precis lagom storlek och kompakthet på borsten.
 
En lagom stor borste att lägga på ögonskugga på ögonlocken. Jag använder den dock till att lägga puder över concealern under ögonen. Borsten är ganska tät så den funkar väldigt bra till det.
Film & TV / 2013 / 0       

Fyra filmer som verkar bra

När jag hittade trailern för The Grand Budapest Hotel så klickade jag mig in på IMBD för att kolla om det fanns trailer till andra spännande filmer. De här fyra är vad jag hittade.
 
 
 
Litteratur / 2013 / 0       

Glaskupan av Sylvia Plath

Glaskupan är den första och enda romanen av Sylvia Plath, utgiven 1963. I boken får vi följa Esther, 19 år, som 1953 vinner en tävling där priset är en månads vistelse i New York i en damtidnings regi. Hon träffar många olika människor och får gå på olika evenemang vilket inga intresserar henne särskilt mycket men hon har trevligt i alla fall. När hon kommer hem till Boston får hon veta att hon inte kommit in på den författarkurs hon sökt till. i och med att hon blir sysslolös börjar hennes personlighetsförändring. Hon försöker begå självmord och förs till mentalsjukhus. Där startas en kamp mellan hennes framgångsrika dagsljusjag och hennes ångestfyllda nattjag.
 
Det är inte så deprimerande som det låter. Esther är en smart tjej med humor. Bland allt allvar med självmordsförsök och tankar om döden finns små skämt. Esther kollapsar psykiskt efter hemkomsten från New York och känner sig innesluten i en glaskupa. Hon har inget gemensamt med människorna utanför och har bara sina egna tankar som sällskap. När jag läste detta ville jag bara gå fram till Esther och ruska om henne. Hon har dessa tankar för att hon är sysslolös - se till att göra något då! "Gift dig med din barndomsvän även om han inte är så jätteintressant, gå den där stenografikursen din mamma föreslog, fortsätt skriv trots att du inte kom in på författarkurser - gör något!"
 
Boken brukar ibland beskrivas som en självbiografi eftersom författaren själv begick självmord bara en månad efter att boken hade publicerats i Storbritannien. Det är alltså lätt att förstå att det som står i boken inte bara är påhitt, de kan vara delar av riktiga tankar och känslor. Språket är bra, det är lätt att följa med i huvudkaraktärens tankar, författaren skildrar huvudpersonens egna universum. Slutet är dock lite besvikande, det är ett öppet slut. Vi får inte veta hur det går hur det går för Esther, sista scenen handlar om hon ska skrivas ut från mentalsjukhuset eller inte. Det finns planer på att Glaskupan ska bli film. Det finns en film sedan tidigare, jag har inte sett dem, men jag tror att den nya filen kan bli riktigt bra. Hoppa bara att den inte blir för lik filmen Stulna år, som har ungefär samma tema.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2013 / 0       

Bilder från mobilen 2013 #5


1. När jag letade efter födelsedagspresenter till min syster såg jag denna bok som jag har hört talas om.
2. Jag har vant mig vid mitt nya jobb på Länsstyrelsen här i Västerås.
3. Väntade i över en timme på min tur på Arbetsförmedlingen för att rapportera att jag har börjat jobba.
 

4. Tänder doftljus från Yankee Candle och IKEA i ljuslyktorna från Indiska.
5. Har haft på mig min nya klocka, mycket snyggare än mina gamla.
6. Åker till jobbet i dimman kl. 07:00. När vi ställde om klockan var det som att ljuset kom 4 timmar tidigare på morgonen stället för endast en timme.
 
7. Mina höstkängor gick sönder och jag är tvungen att ha på mig mina sensommarskor till jag hittar nya kängor.
8. Provar att ha rött läppstift på mig för första gången på flera år, funkar helt okej.
9. Smakade en choklad jag fick gratis med en mattidning, den var inte god.
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Veckans träning - vecka 44

Måndag 28/10
2,2 km promenad - 30:19 min.
 
Tisdag 29/10
4,4 km promenad - 53:00 min.
 
Onsdag 30/10
4,4 km promenad - 53:53 min.

Torsdag 31/10
4,4 km promenad - 57:59 min.
 
Fredag 1/10
4,4 km promenad - 55:01 min.
 
Söndag 3/10
Core - 29:25 min.
 

 
Återigen en vecka som domineras av promenader. Det är mina dagliga promenader från bilen till jobbet, jag funderar på om det verkligen kan räknas som träning eftersom jag går dem så ofta nu. Det var annorlunda förut när jag inte tränade så ofta men nu känns dessa promenader mer som vanlig vardagsmotion. Jag borde kanske egentligen inte ta tid när jag går och så, jag strävar ju aldrig efter att slå tidsrekord, jag vill ju inte bli svettig när jag kommer till jobbet.

Jag blev förkyld förra fredagen och trodde att det skulle kännas jobbigt hela veckan med redan på tisdag eftermiddag kände jag mig frisk. Så jag var sugen på att träna på riktigt igen. Det fick bli lite core-träning hemma, utifrån de övningar vi gjorde när jag och syrran tränade core på Actic för några veckor sedan.
 
Nästa vecka kommer jag fortsätta med mina dagliga promenader till jobbet men jag tror att jag ska sluta ta tid, det tar ju alltid mellan 50 - 60 min i alla fall. Jag ska även funderar lite mer på att köpa ett klippkort på ett gym, jag saknar gym-träning lite.
Vackra saker / 2013 / 0       

Lana Del Ray

När jag går från bilen till jobbet på morgonen (en promenad på ca 30 min) så brukar jag lyssna på Morgonpasset på P3. En dag hörde jag en låt av den amerikanska sångerskan Lana Del Ray och jag tyckte att den var riktigt bra. Jag sökte upp musikvideon på Youtube och tyckte att den var ännu bättre. Så nu har jag lyssnat ganska mycket på de här låtarna när jag går till jobbet istället för att lyssna på radio. Jag gillar videosarna för de har ett slags vintage-sken, de är inte som vanliga musikvideos där artister ska dansa och sjunga. Här handlar det om att få fram känslor genom videosnuttar som bidrar till en stämning. Jag läste någonstans att Lana Del Ray känner sig mer som en låtskrivare än en sångerska och det stämmer nog, låttexterna är vackra.
 
 
 
Mode & stil / 2013 / 0       

Rea hos Indiska

Nu har Indiska fyllt på sin rea med ännu mer kläder, accessoarer och inredningsprylar. Min syster har köpt den blåbruna mönstrade tröjan, den är riktigt fin, och jag gillar också örhängena, men de är lite väl stora för min smak. De flesta av de här sakerna har kraftigt nedsatt pris, så passa på innan de tar slut!
 
1  /  2  /  3  /  4  /  5  /  6  /  7  /  8  /  9  /  10  /  11  /  12
Hälsa & träning / 2013 / 0       

Recension av gym - Actic

Nu i oktober har jag och min syster tränat på Actic via ett 5-gånger-gratis-erbjudande från ICA. På Actic här i Västerås kan man träna styrketräning och konditionsträning i gym, gå på gruppass och simma - allt i samma hus.
 
Vi började med en provträning i gymmet med en instruktör som visade oss hur man tränar i maskiner. Det var riktig roliga - instruktören ställde in lämpliga vikter åt oss och skrev ner det på ett papper så vi visste vilka vikter vi skulle ta nästa gång. Veckorna efter det provade vi fyra olika gruppträningar: Core, Functional Toning, Yoga och Box. Vi blev besvikna på de två första passen och men två sista kändes riktigt bra. Yogan höll på i 90 minuter, ganska länge alltså och boxen var riktigt roligt, det var den roligaste träningen.
 
Vi bestämde oss redan efter det första gymbesöket att gå till gymmet flera gånger, men kanske inte just på Actic. Det är nämligen ganska dyrt där om man jämför med andra gym i stan. Jag har också insett att man kan göra de övningar som man gör på gruppträningarna hemma istället, gratis. Så just gruppträning tycker jag inte känns så lockande, det är mer gymmet som jag vill ha tillgång till.
 
Sammanfattning: Actic har ett stort antal gruppträningar, vissa roliga, vissa som mankan bli besviken på. Gymmet är stort och modernt och det finns alltid personal där att fråga. Ett plus är att det ingår simning om man köper ett kort där. Men det är som sagt ganska dyrt.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It