Mat & recept / 2014 / 1       

HotellfrukostFör tre veckor sedan överraskade jag och syrran vår familj med en frukost på First Hotel Plaza som ligger i Skrapan här i Västerås. För 150 kr/person fick man välja mellan bland annat te/kaffe/juice, yoghurt med bär och musli, rostat bröd och nutella, bröd med olika pålägg, ägg och bacon och färska frukter. Jag har ganska lätt att alltid äta samma sak till frukost, det finns helt enkelt inte tid för att göra jättebra frukostar på vardagsmorgonarna, så det här var riktigt gott.
Vackra saker / 2014 / 0       

First Aid Kits nya album

Nu var det ett tag sedan jag bloggade om musik och det beror på att jag lyssnat på samma gamla musik länge. Men sedan fick jag höra att den svenska duon First Aid Kit hade gett ut ett nytt album, och jag har självklart lyssnat igenom det. First Aid Kit är verkligen bra, två tjejer i min ålder som kan sjunga så bra! De sjöng en Patti Smith-låt på Polarpris-cermonin 2011 mitt framför Patti Smith som fick tårar i ögonen, se låten här.
Litteratur / 2014 / 0       

Livet efter dig - recension

Den här boken fick jag i födelsedagspresent och jag har de senaste två veckorna läst denna när jag sitter på tåget till och från jobbet. Handlingen har vi sett förut, det har till exempel gjort en svensk film (Ego, 2013) och en fransk film (En oväntad vänskap, 2012) ganska nyligen som berör detta tema. Jag gillade snabbt denna bok, vilket var ganska skönt, för de senaste böcker jag läst har inte vatrt så bra. Den här, däremot, var rolig samtidigt som den berörde ett allvarligt tema.
 
Man får följa huvudpersonen, Lou, när hon börjar jobba för den rullstolsbundna Will. Hon inser snabbt att hon och många andra har förutfattade meningen om människor som sitter i rullstol och hur mycket som måste göras och förberedas för sådana personer. När hon får veta att hon egentligen anställts för att få Will att inte längre vilja begå självmord börjar hennes plan skapas. Det blir svårt att jobba så nära en person som behöver så mycket hjälp, så det var oundvikligt att känslor skulle uppstå.
 
Jag har inte läst andra böcker av denna författare men jag tror att hon har en speciell språkstil. Många kapitel slutar med cliffhangers och det gör att man fortsätter läsa, trots att man hade tänkt lägga ner boken för en stund. Ja, denna bok rekommenderar jag.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Att använda upp smink jag redan har

Jag har det senaste året försökt använda upp de skönhetsprodukter som jag har liggandes i lådor här hemma. Det är väldigt lätt att bara använda sina favoriter och glömma bort det som ligger undangömt, men istället för att de ska samla damm så har jag nu plockat fram dem och använder dem tills de tar slut. Jag köper inte så mycket smink- och skönhetsprodukter, det blir egentligen bara balsam, ansiktskräm, sminkborttagningsmedel och puder, men annars så försöker jag vara försiktig när det gäller det här med smink. Innan jag köper nytt så försöker jag tänka: "varför inte använda upp det jag redan har?". På så sätt blir det mer plats i lådorna.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Att cykla varje dag

Jag kommer aldrig bli en sån person som cyklar varje dag till jobbet eller tågstationen. Aldrig! Jag har nu 6,4 km till tågstationen och jag är duktig och försöker cykla denna sträcka en gång i veckan. Totalt blir det ju 12,6 km, mer än en mil! Det kanske inte är så mycket om man jämför med de som cyklar varje dag men jag kommer aldrig göra det. Det är kanske skönt på morgonen när luften fortfarande är sval men när jag ska cykla hem igen så är det kokhett i luften, det är uppförsbacke i princip hela vägen och det finns ingen skugga någonstans, jag är dyngsvettig när jag kommer hem igen. På morgonen tycker jag att det känns rätt okej men varje gång jag kommer hem igen så tänker jag "aldrig mer, aldrig mer!".
 
Men det handlar nog om att vänja sig. Det är inte jobbigt att cykla, jag blir sällan andfådd eller riktigt trött i benen, men just det där att röra på sig konstant i 25 minuter på morgonen och 25 minuter på kvällen och att bli svettig, det lockar inte så mycket. Men om det blir så att jag får närmare till jobbet i framtiden, då kan jag tänka mig att börja cykla varje dag. Man sparar ju både busspengar och hälsa genom att cykla.
Övrigt / 2014 / 0       

En dag i Norrköping

Torsdagen den 14 augusti, den första av mina tre semesterdagar, åkte jag och syrran tåg ner till Norrköping. Vi besökte Harry Potter Exhibition, shoppade lite i stan, köpte glass och vandrade runt. Det var första gången vi besökte Norrköping och redan på vägen från tågstationen till byggnaden där Harry Potter-utställningen skulle vara sade vi till varandra att det var en vacker stad. Vi fotade spårvagnar, eftersom vi inte ser dem så ofta, och just denna dag blev det totalstopp för tågvagnarna på grund av en nerriven kontaktledning, vi såg till och med en som hade stannat mitt i en korsning. Efter Harry Potter-utställningen gick vi tillbaka till stan, vi gick efter en karta vi skrivit ut från Google Maps. Vi åt lunch på ett café som heter Brödernas och såg sedan den flygande bilen från Harry Potter-filmerna som stod i en galleria för att göra reklam för utställningen. Besöket i Norrköping avslutades med en glass och sedan skyndade vi oss tillbaka till tågstationen och köpte varsin sista minuten-biljett hem igen.
Tankar / 2014 / 0       

Fem dagar semester

Förraförra torsdagen till och med förra måndagen så hade jag semester. Totalt tre dagar ledigt plus två dagar helg. Dessa fem dagar gick med en rysande fart. Jag hade gjort en lista över saker jag villa passa på att göra nu när jag var (lång)ledig (jag har inte varit ledig så här många dagar i rad sedan jag började jobba i mitten av april), men jag hann inte med så många saker och helt plötsligt så var det dags att åka till jobbet igen.
 
Jag har tänkt att försöka slappna av och njuta så mycket som möjligt, inte stressa eller tänka på annat. När jag är ledig ska jag vara ledig. Men just detta var svårt. Eftersom jag visste att jag bara hade fem dagar på mig så tänkte jag automatiskt så här "åh nej, nu är det bara två dagar kvar...". Det går inte att njuta av ledigheten när det blir så. På torsdagen åkte jag och syrran till Harry Potter Exhibition i Norrköping, så det var hela den dagen. I fredags satt jag länge vid datorn. I lördags kommer jag inte ihåg riktigt vad jag gjorde, och söndagen blev en riktig slappardag med lång sovmorgon och många timmar framför datorn. Till sist måndagen då jag visserligen hade ett läkarbesök att gå på men annars fick jag mest ångest för att semestern redan var över.
 
Jag är ganska dålig på att utnyttja min lediga tid. På vardagarna går jag upp kl. 04:00 på morgonen för att pendla till jobbet i Eskilstuna och jag kommer hem igen mellan 17:00 - 19:00. Då är jag för trött för att göra något, så jag äter middag och går i princip och lägger mig efter det. Det var vardagskvällarna. På lördagar brukar jag ta en sovmorgon till ca 08:30. För om man jämför när jag går upp på vardagsmorgnarna så är det i alla fall 4,5 timme senare. Sedan gör jag inte så mycket vettigt. På söndagen börjar ångesten komma igen, nu börjar det om igen.
 
Att leva här och nu, koncentrera sig på en sak i taget är jag nog ganska dålig på, men det är något jag skulle vilja bli bättre på. Jag tänker mycket på framtiden, planerar och gör listor, och det gör det lite lättare men det är svårt att kunna slappna av och leva i nuet.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Plånböcker från Monki

Jag behövde en ny plånbok och passande nog så fick jag en av min syster i födelsedagspresent. Den kommer från Monki och kostade bara 100 kr. Jag tycker att Monki har många fina plånböcker, titta bara på den på bilden ovan... vilket svårt val, jag gillar den rosa och den turkosa också men jag tycker också om den jag fick, som är senapsgul. För att se hur de ser ut inuti, klicka här och här.
Film & TV / 2014 / 0       

Andra säsongen av Unge kommissarie Morse

SVT har nu börjat visa den andra säsongen av Unge kommissarie Morse. Jag har själv inte sett den första serien om kommissarie Morse (när han är äldre) men jag gillar denna serie riktigt mycket. Den utspelar sig på 1960-talet och är riktigt spännande.
 
"Unge kommissarie Morse är den spännande berättelsen om den framgångsrike Kommissarie Morse som ung. I denna serie får vi följa Morse under hans första år i karriären som polis i Oxford där han med stor aptit kastar sig in i olika mysterier som om ingen morgondag fanns. Med sin starka känsla för rättvisa och förmåga att lägga ihop ledtrådar bygger Morse upp den trygga bas som senare kommer att bli hans signum.1966 i Oxford och Endeavour Morse är en ung kriminalassistent. Efter fyra månaders frånvaro återvänder han till sin tjänst"
 
I säsongens första avsnitt, som nu finns att se på SVT Play för Morse fall som ett mystiskt självmord, en försvunnen ung kvinna samt en stöld av historiska föremål att lösa.
 
Unga kommissarie Morse sänds på tisdagar kl. 21:00 i SVT1.
Mat & recept / 2014 / 0       

Det här med juice

Jag dricker juice ganska ofta men har nu börjat tröttna på den gamla vanliga apelsinjuicen eller äpplejuicen som vi alltid köper. Jag har därför provat lite nya juicer de senaste månaderna.
 
Först blev det tre juicer från Brämhults:
Morotsjuice
Rödbetsjuice, citron, äpple och ingefära
Äpplejuice med fänkål, citron och vetegräs
 
Sedan blev det två juicer från ICA:
Apelsin- och jordgubbsjuice
Äpple-, päron- och hallonjuice
 
Min slutsats efter att ha provat dessa juicer är att det är godast med juice gjord på frukt och bär. Rödbetsjuicen och morotsjuicen var riktigt äckliga, de hade en konstig eftersmak och smakade faktiskt konstgjort, trots att de bestod av 100% juice. Min favorit av alla dessa var äpple-, päron- och hallonjuicen som hade en perfekt blandning av syrlighet och sötma. Den kommer jag absolut köpa igen, men jag vill ändå prova fler juicer.
 
Vilka är era favoritjuicer?
Mode & stil / 2014 / 0       

Strandkläder från H&M


Jag har egentligen aldrig varit en sådan där badtjej som trivs på stranden eller gillar att bada. Men jag tycker att sommarkläder är fint och äger två baddräkter och en bikini (som jag väldigt sällan använder). Det kanske är för sent för det nu, det känns ju som att vi går mot hösten nu, men här kommer ett kollage på fina strandkläder- och accessoarer från H&M. Jag gillar speciellt de ljusblå glasögonen, hatten, den blommiga bikinin och jeansshortsen.
Vackra saker / 2014 / 0       

Harry Potter Exhibition i Norrköping

I torsdags, på min första semesterdag, åkte jag och syrran till Harry Potter The Exhibition i Norrköping. Detta är ett måste för alla Harry Potter-fan och jag och syrran förberedde oss inför besöket genom att se om alla åtta filmer. Utställningen hade världspremiär i Chicago 2009 och har sedan dess gjort stopp i många andra storstäder världen över men detta är första gången den har Europapremiär. I en lokal på 1400 kvm kan besökare uppleva scener, kostymer, rekvisita och scendekor från samtliga åtta filmer. Man får besöka bland annat Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, Gryffindors sällskapsrum, Stora salen samt Hagrids stuga (i bilden ovan ser ni mig sittande i Hagrids stora fåtölj).
 
Jag och syrran gillar verkligen Harry Potter, både filmerna och böckerna. Vi och många andra i vår generation växte upp med detta och det var riktigt roligt att se de saker som användes när filmerna spelades in. Tänk er, åtta filmer, från 2001 till 2011. Skådelspelarna som spelar huvudrollerna (Daniel Radcliffe, Rupert Grint och Emma Watson) växte upp under inspelningarna, vilken grej. Tänk er att bara släppa det, här kan ni se en video om den allra sista inspelningsdagen.
 
Vi gick runt på utställningen i 1 1/2 timme och tittade på föremålen och fotade. Utställningen är öppen fram till och med 7 september så det är inte för sent för er som fortfarande vill gå, det är en "once in a lifetime experience" som verkligen är värda sina 195 kr i inträde!
Litteratur / 2014 / 0       

Tre böcker jag fick i present

Jag fyllde år i början av augusti och fick bland annat dessa tre böcker i present. Det är egentligen inte sådana böcker jag brukar läsa, jag gillar såna som utspelar sig förr i tiden och gärna utspelar sig på stora eller herrgårdar slott i England (tänk Downton Abbey). Men jag tycker att alla tre böcker verkar spännande.
 
Kvinna 22 handlar om moderna äktenskap och riskerna med att ska spänningen på nätet istället för i det verklige livet. En kvinna som glider isär från sin make deltar i en anonym undersökning om äktenskap och upptäcker hur befriande det är att svara sanningsenligt på frågorna. Men hon undrar så småningom vad hon egentligen gett sig in på.
 
Fyren mellan haven handlar om längtan och om hur det ibland är svårt att se vad som är rätt och fel. Ett par bor på en ö en bit från Australiens kust. En dag hittar de et spädbarn och tar in det som sitt eget. När paret återvänder till fastlandet inser de att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror.
 
Livet efter dig är en rörande berättelse om annorlunda kärlek. En ung framgångsrik affärsman blir rullstolsbunden efter en trafikolycka. Samtidigt blir en ung tjej arbetslös och tar jobbet som mannens assistent. Mannen är deprimerad och har planerat hur han ska sluta leva. Tjejen bestämmer sig i sin tur att få honom att ändra sig.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Tre nagellack från Ginatricot

Jag har totalt tre stycken nagellack från Ginatricot, min syster köpte ett trepack till mig i födelsedagspresent för några år sedan. Två av dem har jag visat hur de ser ut på naglarna, se bilder här. Nagellacken är i nyanserna Have a Mint (grönmint), Lilac Me (ljuslila) och Sunny (ljusgult). Det gula har jag aldrig provat, jag tror inte att det blir så fint på mina naglar för mina nagelband är ganska röda. MIn favorit är det lila lacket. Flaskorna innehåller 5 ml och de fanns att köpa var för sig för 29 kr/st, men jag tror inte att dessa nyanser finns att köpa längre. De är lätta att applicera och sitter på naglarna ungefär som det genomsnittliga nagellacket, runt 3-5 dagar. De här färgerna är riktiga vårfärger och jag använder de flera gånger varje vår, man i år har tror jag inte att jag har målat mina naglar en enda gång, jag har bara inte orkat.
Litteratur / 2014 / 0       

Två gratis kokböcker från Allt om Mat

På Gratisprinsessan, en blogg om gratis saker och fina erbjudanden läste jag om att man kunde beställa kokböcker från Allt om Mat helt gratis, så det gjorde jag. Först fick jag Italien Due, med recept på pasta, risotto, pizza och efterrätter. Sedan fick jag Grilla med grillrecept med kött, fisk och fågel. Jag har redan hittat flera recept i böckerna som ser riktigt smaskiga ut och som jag vill laga till så bli inte förvånade om jag kommer blogga om det framöver.
Övrigt / 2014 / 0       

Vid den här tiden för ett år sedan

I mitten av augusti förra året letade jag efter en ny mascara, jag bloggade om en katt som jag träffat på i skogen, jag sydde om en kjol jag köpt på second hand, IKEA-katalogen för 2014 släpptes, jag bakade jordnötskakor och skapade en ny kategori på bloggen om träning och hälsa. Jag går in på min blogg lite då och då och kikar tillbaka i arkivet för att se vad som hände eller vad jag bloggade om just då. På ett sätt så är bloggar som dagböcker.
Ytliga saker / 2014 / 0       

IKEA-katalogen 2015

Idag släpps IKEA-katalogen för 2015. Det är konstigt att inredning kan intressera så många, när den nya IKEA-katalogen släpps så blir det som julafton för vissa. Temat i katalogen är "Där varje dag börjar" och har fokus på nordisk enkelhet. Det är öppenbart att tidigare gömda utrymmen som badrum och sovrum, ställen där man kan slappna av och vara sig själv, har fått en tydligare plats i hemmet. Det är väldigt personlig med olika stilar som kan passa alla, allt från skandinaviskt och grafiskt till romantiskt och klassiskt. IKEA erbjuder också mer heminredningslösningar som hjälper till att spara på energi, miljö och avfall, allt för att vi ska kunna leva mer hållbart hemma
 
Den nya IKEa-katalogen ger ut i 217 miljoner exemplar på 32 olika språk och nya länder för i år är Indonesien och Kroatien. Om ni inte har fått IKEA-katalogen än så kan man kika på den amerikanska versionen (som släpptes tidigare än den svenska), klicka här.
Film & TV / 2014 / 0       

Utomhusbio på Lögastrand

I lördags kl. 21:30 satt jag och syrran på den nya Lögastrand här i Västerås och tittade på gratis bio utomhus. Vi tog med brassestolar som vi satt i nästan 3 timmar, man tappade känseln i rumpan ganska snabbt men annars var det skönt. Kommunen anordnade för första gången händelsen och hade spänt upp en stor bioduk, 8 x 14 meter, och bjöd in stadens invånare att komma och titta. Vi såg en film som heter About Time (se trailer här) och handlar om tidsresor och kärlek, från skaparna av Love Actually och Notting Hill. Huvudrollerna spelas av Rachel McAdams, Bill Nighy och Domhnall Gleeson. Det var riktigt bra, precis lagom romantisk sorglig och rolig. Den var ju dessutom brittisk, jag gillar brittiska filmer. Hoppas att kommunen gör detta fler gånger för det var roligt.
Mat & recept / 2014 / 0       

Vad jag åt på min födelsedag, 3/8

Jordgubbssmoothie, äpple-, päron- och hallonjuice, macka med skinka och gurka samt chiapudding med jordgubbar.
 
Smörgåstårta, lingon- och kolabakelser samt vaniljhjärtan från Systrarna Ericsson.
 
Lax, kokt potatis, sallad och romsås med alkoholfritt vitt vin (som jag fick i present från kollegorna på jobbet).
Mode & stil / 2014 / 0       

Mina favoritskor just nu

De här skorna är mina favoritskor just nu. De beiga och vita kommer från H&M och de svarta från Skopunkten. Alla tre par kostade endast 149 kr/st. Vad kallar man egentligen denna modell på skor? Vad de än heter så gillar jag dem jättemycket. Jag vill helst ha skor med någon slags knytning eller snörning för annars sitter de inte fast på fötterna. Innan jag hittade dessa så letade jag jättelänge efter dem, så när jag väl hittade dem så blev jag jätteglad.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 29 - 32

Vecka 29   Vecka 30
Måndag 14/7
12,7 km cykling utomhus - 50:18 min
Träning i utegym - 21:00 min
Onsdag 16/7
3,5 km joggingtur - 31:24 min
Torsdag 17/7
12,7 km cykling utomhus - 48:44 min
Söndag 20/7
7,1 km cykling utomhus - 28:24
Utejympa bas med Friskis & Svettis - 53:00 min
         
Onsdag 23/7
Styrka med 1,8 kg hantlar - 42:07 min
Söndag 27/7
7,1 km cykling utomhus - 26:41 min
Utejympa medel med Friskis & Svettis - 50:00 min
 
 
 
 
 
Vecka 31   Vecka 32
Måndag 28/7
12,7 km cykling utomhus - 50:23 min
Träning i utegym - 30:59 min
Onsdag 30/7
2,6 km joggingintervaller - 22:33 min
 
 
 
Måndag 4/8
12,7 km cykling utomhus - 45:43
Tisdag 5/8
Styrka kroppsvikt - 22:44 min
Lördag 9/8
4,5 km powerwalk - 49:45
Söndag 10/8
3,5 km joggingtur - 31:07 (nytt rekord!)
 
Jag känner mig bättre i höger skulderblad där jag fick muskelinflammation, nu känns det inget alls. Det blev ju ett uppehåll i träningen så jag lade till två veckor i träningsschemat jag utgår från, men nu har jag bestämt mig för att stryka de två veckorna, för mitt schema går för långsamt framåt, jag segar framåt. Min nya deadline för att kunna springa en sträcka på 5,9 km är sista augusti och jag tror faktiskt att jag kommer kunna klara det. Det gäller bara att springa lite längre än vad jag sprang förra gången och då ska det nog bli enkelt.
 
Nu har jag börjat fundera på hur jag vill träna i höst och gjort lite planer. Mitt mål kommer då vara att fokusera på styrka istället för som nu i vår och sommar, kondition. Det funkar bra med träningen just nu och jag planerar väldigt mycket men det finns en sak som hindrar mig från att faktiskt bestämma hur jag vill ha det. Jag kommer veta hur jag ska göra först efter vecka 34 men jag har massor av planer och ibland känns det för mycket. Jag vill vara hälsosam, röra på mig och äta nyttigt men hur gör man planer för det? Det är svårt att få in träningen i vardagen, särskilt när jag jobbar i Eskilstuna och bor i Västerås, jag går upp kl. 04:00 på morgonen (nej, jag skämtar inte!) och kommer hem mellan 17:00 - 19:00 och är ju då för trött för att träna.
 
Men jag är riktigt pepp på hösten. Jag vill köpa något slags gymkort, börja träna i maskiner och använde tyngre vikter än hemma. Jag vill träna på allvar. Jag ser inte fram emot kylan, vinden och regnet som kommer med höst, men det ska bli en satsning på att bli starkare och börja bygga muskler.
Vackra saker / 2014 / 0       

En ny almanacka

Som en födelsedagspresent till mig själv så köpte jag en personlig almanacka från personligalmanacka.se. Här får man bestämma utseendet helt själv. Jag valde framsida från en färdig mall på hemsidan och beställde också så att jag kan fylla i dagens träning vilket kan vara en pepp för att träna oftare. Allt som allt betalde jag 295 kr, vilket kanske var lite dyrt för en lamanacka men jag är riktigt nöjd med denna och detta blev tredje året irad som jag beställde från Personlig almanacka.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Tomma produkter #7

En jättebra deo som doftar gott och inte för mycket.
 
Garnier Fructis Strengthening Conditioner Strength & Shine
Balsam som doftar typiskt Garnier och gör håret lätt att borsta ut.
 
En somrig duschkräm som doftar kokosnöt, jag tröttnade till slut på det och har kämpat för att göra slut på den här.
 
Det enda sminkborttagningsmedlet som jag använt, funkar jättebra.
 
Jättebra läppbalsam som återfuktar läpparna och luktar gott. Lite kletigt att man måste doppa fingret i burken men annars gillar jag den.
 
Favoritpudret som passar min hudton perfekt. Mattar ner ansiktet.
 
Älskar denna ansiktakräm, doftar gott och sjunker snabbt in i huden.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Gratis utegympa med Friskis & Svettis

Tre söndagar i rad har Friskis & Svettis här i Västerås haft gratis träning på Swedbank Park. Syrran och jag cyklad ner dit och gick på ett pass med jympa bas och ett pass med jympa medel. Vi gick på jympan även förra året när Friskis & Svettis anordnade det och det var då vi började bli riktigt träningsintresserade. Precis som förra sommaren så tyckte jag att det var lite svårt att hänga med i vissa rörelser, men själva träningen var ganska enkel och jag fick ingen träningsvärk. Jag gillar när gym gör så här, bjuder in till öppet hus eller ger gratis pass. Då får man testa på att träna och se om det är något för en. Jag funderar på att köpa ett gymkort på Friskis sen när det blir kallare på hösten.
Litteratur / 2014 / 0       

Sommarläsning

De här fyra böckerna lånade jag från biblioteket i början av juli och nu har jag läst klart allihop. Jag läser när jag sitter på tåget så det går ganska fort att läsa en bok. Jag fastnade egentligen inte för någon av böckerna förutom En engelsman i Paris men ibland tyckte jag att huvudpersonen betedde sig lite korkat. Men så är det med böcker - även om handlingen låter spännanade så kan de vara tråkiga när man väl börjar läsa men det vet man inte förrän man faktiskt öppnar den.
Mat & recept / 2014 / 0       

Apotekets proteinshake med jordgubsssmak


En dag i våras när jag köpte en sak på Apoteket så fick alla som var medlem i Apotekets kundklubb en kartong med proteinshake gratis. Jag fick denna med jordgubbssmak. Apoteket rekommenderar att man använder denna för att gå ner i vikt men jag tyckte att den var spännande som vanligt proteinpulver. Man kan blanda den med vatten eller hälla ner den i smoothie.
 
Apotekets Proteinshake är en näringsrik pulvermix baserad på en patenterad blandning av naturliga råvaror: ärtor, omega 3-ägg, vassle, äpple, nypon och fibrer från sockerbeta. Apotekets Proteinshake innehåller protein från tre olika källor, som ger samtliga essentiella aminosyror i en bra balans. Protein bidrar till att  bibehålla och/eller öka muskelmassa.
 
Jag har länge funderat på det här med proteinpulver. Gör det verkligen någon nytta? Jag har hört att de egentligen inte gör det och att man får i sig den mängd protein som man behöver genom den vanliga maten man äter. Protein är viktigt när man tränar och vill bygga muskeler. Men det var roligt att prova något nytt även om just denna inte var något för mig. De smakade lite mycket pulver, lite eftersmak av kartong.
Mode & stil / 2014 / 0       

Det perfekta paret jeans

Jag har aldrig varit en jeanstjej - jeans är stela och man kan inte röra sig i dem. Tills det blev populärt med stuprörsjeans. Jag köpte ett par billiga från Ginatricot och jag kunde sedan lätt räkna de få gånger jag har använde dem. Nu går jag runt i mjuka jeansleggins med resår i midjan istället, mycket skönare. Men nu under våren har jag fått upp ögonen för så kallade boyfriend-jeans som sitter lite lösare.
 
Jag såg dessa jeans på H&M:s hemsida och blev jätteglad när jag sedan såg dem i butiken på rea, 100 kr (ordinarie pris 399 kr). De har hög midja och sitter lösare än vanliga jeans. Och de satt perfekt, så jag köpte två stycken i samma storlek så jag har ett par i reserv. På H&M hittade jag även denna jeansjacka, också på rea samt denna mönstrade blus.
Film & TV / 2014 / 0       

Två spännande tv-serier på brittiska kanalen ITVYtliga saker / 2014 / 0       

I princip klara med renovering av trappa och hall

Vi håller på att renovera vår hall och korridor till sovrummen här hemma. Eller håller på och håller på, det är i princip klart. Nu har vi också fått hem en ledstång i ek som pappa skruvat fast. Det enda som saknas nu är en lampa som ska sitta på väggen ovanför trappan.
 
För att se fler bilder av trappan och hallen se länkarna nedan.
 
Juni 2013: Nya tapeter
September 2013: Byte av dörrar
December 2013: Börjar bli klart
Juni 2014: Ny matta i trappan
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Mina produkter från Isadora

Isadora är ett sminkmärke som jag har ganska många produkter från. Det är billigt och, enligt min erfarenhet, prisvärt.
 
Eye Shadow Palette - Matte Chocolates
Fem matta ögonskuggor i brunskalan. Jag använder skuggorna som countour under kindbenen, som ögonskuggor samt som ögonbrynsskugga.
 
Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer Transparent samt 11 Soft Mist
Mattar ner jättebra, jag använder den transparanta medan syrran försöker göra slut på den som är ett snäpp mörkare för att sen köpa den transparanta som passar oss blekfisar bättre
 
Perfect Lipliner - 29 Candy Pink
En matt läppenna som är i en kall skrikrosa färg. Blir snyggt om man lägger ett mer korallrosa läppstift över, det mattar ner färgen lite.
 
Inliner kajal - 56 Blonde
Jag har den på under vattenlinjen för att ljusa upp ögonen lite. Den funkar jättebra och det känns som att den aldrig kommer ta slut eftersom man använder så lite när man applicerar den.
 
Second Nail Polish - Beige
Jag använder denna som baslack innan jag lägger på en färg men den funkar lika bra som ett naturligt färgat nagellack.
 
Graffitti Nail Top Polish i okänd nyans
Ett topplack som ska bilda en cool yta med sprickor. Detta lack har jag slängt nu, det torkade, jag använde det bara ett antal gånger så det var inget för mig helt enkelt.
 
Jelly Kiss läppstift - 52 Rose Blush, 57 Coral Punsch samt 56 Raspberry Sorbet
Ett av mina absoluta favoritläppstift. Ger jättemycket glans, luktar supergott och gör läpparna återfuktade. Min favorit är den korallrosa i mitten.
 
Mineral Foundation Powder Kabuki Brush
Denna borste följde med ett mineralpuder som jag köpte för flera år sedan och jag använder nu denna som en vanlig puderborste. Den sticks lite men funkar annars bra att använda.
 
Big Bold mascara - Black
Gör ögonfransarna jättelånga och fina. Men jag harh aft denna mascara ett bra tag nu och den har börjat torkat  så jag måste köpa en ny.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It