Skönhet & smink / 2014 / 0       

Vårstädning i sminklådan

Förra veckan tvättade jag mina sminkborstar. Jag brukar göra det ungefär en gång i månaden eftersom jag inte använder smink så ofta och jag använder dessutom bara produkter i puderform vilket gör att borstarna inte blir smutsiga lika fort. Använder man borstar till att lägga på foundation, concealer eller andra krämprodukter kan man bli tvungen att göra rent borstarna varje gång man använt dem, det skulle jag aldrig orka med. Jag planerar att skriva ett inlägg om mina favoritsminkborstar snart, så är ni intresserade, håll utkik!
 
Jag börjar med att lägga fram alla borstar vid handfatet i badrummet. Sedan blöter jag dem, tar lite handtvål i handen och gnuggar försiktigt in i borstarna. Efter att ha sköljt rent noga lägger jag dem på lite papper och försöker luta dem så att vattnet rinner ner från borsten istället för in i fästet vilket kan göra att de lossnar från handtaget när limmet blir fuktigt. Som ni kan se på bilden så gick min kabukiborste från Isadora sönder, men den var riktigt gammal så det var ändå dags att köpa en ny. Jag passade även på att göra rent mascarorna jag använder. Efter att tagit bort mascara med hjälp av papper så tog jag lite sminkborttagningsmedel på en bomullstuss och gnussade och till slut sköljde av under rinnande vatten. Efter det var borstarna riktigt rena och förhoppningsvis ger mascarorna bättre resultat nästa gång jag använder dem.
 
Jag passade även på att vårstäda lite i min sminklåda, slängde gammalt smink och jag var riktigt kritisk. Mitt mål är att försöka göra slut på gamla produkter innan jag köper nya. Nu känns det som att jag har en bättre översikt över allt jag har och vad som snart tar slut och vad som jag kan vänta med att använda.
Övrigt / 2014 / 0       

Bilder från mobilen 2014 #1

1. Fika med syrran på Systrarna Ericsson, alldeles för dyrt.  
2. Krokusar i vår trädgård, våren har kommit mycket tidigare i år.
3. Provkört en ny bil, en Audi A6.   
4. Kort shoppingtur i Täby Galleria.
5. Lunch bestående av bland annat quinoa- och broccolibiffar.   
6. Blommig klänning, nya vårkappan och pastelliga naglar.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Tips för second hand-shopping

För er som gillar att fynda kläder på second hand så kommer här tips på videos med inspiration. Här visar två amerikanska systrar hur de gör när de köper kläder på second hand. De förklarar hur de tänker, ger tips på hur man kan gå till väga och hur man kan förändra kläder som är för stora eller har fel passform.
 
Spellista nr. 1: Thrift Tips
Spellista nr. 2: Thrifting
Vackra saker / 2014 / 0       

Tre låtar

Jag brukar inte lyssna på musik så mycket nu för tiden, det blir kanske när jag står och diskar men annars är det aldrig. Men jag brukar gå in på Morgonpassets låtlista lite då och då för att kolla upp vilka låtar som spelas just nu. Här kommer några som jag gillar.
 
 
 
Film & TV / 2014 / 0       

SVT visar andra säsong av Mr Selfridge

Nu på lördag kl. 21:30 sänder SVT den andra säsongen som består av tio avsnitt av den brittiska tv-serien Mr Selfridge. Den har redan sänts i hemlandet och jag har också redan sett alla avsnitt. I den andra säsongen fyller varuhuset Selfridge fem år. Mycket har hänt på de fem åren. Den amerikanska entreprenören och ägaren av varuhuset, Harry, har en son som börjar visa intresse för att börja arbeta hos sin far, den butiksanställda Agnes återvänder från Paris och Lord Loxley är tillbaka i stan. Dessutom bryter ett krig ut på kontinenten. En tredje säsong är på gång och kommer spelas in i vår.
 
Mr Selfridge, lördag 29/3 kl. 21:30 i SVT1
Tankar / 2014 / 1       

För ett år sedan

Vid den här tiden för ett år sedan hade jag precis kommit in i rutiner. Jag hade praktiserat i nästan en månad som informatör på Västerås stad, och det kändes riktigt bra. Jag följde med på möten, skrev pressmeddelanden, kalenderhändelser och nyheter på den externa hemsidan och massa annat som hör till kommunikationsarbete. Istället för att vara hemma hela dagarna så gick jag upp tidigt, åkte ner till "jobbet", arbetade en heldag och åkte hem igen med en känsla av att jag inte hade slösat bort dagen, istället gjorde jag saker.
 
I slutet av november tog jobbet på Länsstyrelsen slut så nu är jag arbetslös igen. Det är jättelätt att vänja sig vid ledighet och jag har märkt redan nu att jag faktiskt tycker att det är jobbigt att ta mig ner till stan för att gå på möten eller fixa ärenden, speciellt när man är van att vara hemma hela dagarna. Men det är en vana. Meningen är ju att man ska jobba/gå i skolan, man ska ha någonstans att ta vägen om dagarna. Frågan är bara när det händer för mig.
Mat & recept / 2014 / 0       

Nya glassar från GB

1. Cornetto King Cone Choklad  
260 ml stor chokladglass med chokladsås i mitten i en krispig våffla.
 
2. Magnum White
Len vaniljglass som täcks av ett tjockt överdrag av vit choklad. 
 
3. Winner Taco  
Glass med smak av grädde, ringlande kolasås i en krispig våffla med överdrag av mjölkchoklad och jordnötter.
 
4. Cornetto Cheescake Glory  
Glass med somriga smaker av cheesecake och jordgubb, hallonsås i mitten och muffinsbitar på toppen, i en krispig våffla.
 
5. Calippo Bubbelgum  
Isglass med smak av uppfriskande fruktbubbelgum.
 
Nu har GB släppt glassnyheterna för 2014. Jag äter inte glass så ofta, min mage gillar inte det, men nu när det är vår så känns det ju nästan som att måste inviga med en glass. Här är de fem jag är mest nyfiken på, resten finns att se på GB:S hemsida.
Litteratur / 2014 / 0       

Vårnyheter hos bokförlagen

  Gökens rop (Robert Galbraith/J. K. Rowling)
När en skandalomsusad fotomodell faller mot sin död från en balkong i Mayfair, London tror man är det är självmord. Det är bara hennes adoptivbror som misstänker att ett brott har begåtts och han kontaktar därför privatdetektiv Cormoran Strike. Detta blir räddningen för detektivbyrån. Ju mer Cormoran och brodern gräver i modellens komplicerade värld med knarkande pojkvänner och udda familjemedlemmar desto mörkare blir det.

1905 slår en förbannelse klorna i ett antal aristokratiska familjer i den fridfulla amerikanska staden Princeton. En brud blir bortrövad från altaret av en mystisk främling - någon med många skepnader. Inom kort drabbas stadens privilegierade av en rad oförklarliga händelser. Något farligt tycks ruva i skogarna, fler unga flickor försvinner och ex-presidentens avlidna dotter börjar visa sig i människors sovrum. Josiah, brudens bror, ger sig själv uppdraget att, mot alla odds, ta reda på vad som har hänt hans försvunna syster.

Författaren guidar till att bli bättre på att springa en mil. Det är en bok för alla som redan håller på med löpning eller för dem som vill komma igång. Att träna för att springa en mil är användbart oavsett om du ska springa Vårruset, Tjejmilen, Göteborgs-varvet eller ett maraton. Och för dig som inte tänker springa något lopp alls är milen ändå något magiskt. Här finns träningsprogram för olika nivåer som sträcker sig över ett helt år, tips och inspiration för att göra dig till en bättre löpare.

En kväll hittas Ashley Cordova, dotter till en skräckfilmsregissören, död i en lagerlokal på Manhattan. Det avskrivs som ett självmord, men journalisten Scott McGrath anar att det finns en berättelse bakom den som iscensatts. Faderns våldsamma filmer är kultförklarade men regissören syns aldrig offentligt. Scotts försök att närma sig honom slutade med att både hans äktenskap och sin karriär kraschade, men med Ashleys död återuppväcks begäret som förra gången förde honom till avgrundens rand. Jakten för honom allt djupare ner mot det kraftcentrum som är Stanislas Cordova, Ashleys fader.
 
Ett slags trolleri som händer inne i huvudet. Det är vad litteratur är, enligt en tioårig pojke citerad i denna bok. Men för många människor är den magiska världen stängd. Trots att de har ”knäckt läskoden” läser de ogärna böcker. Att lära sig läsa är en sak, att bli en aktiv läsare något annat. Här diskuteras vad som behövs för att göra människor till läsare. Vilka faktorer spelar in? Vilka hinder finns det på vägen? Och vad kan vi vuxna göra för att undanröja dem och få fler att upptäcka hur tecknen på boksidorna blir till magi inne i huvudet?
 
Efter fyra år vid första världskrigets västfront återvänder Tom till Australien och tar anställning som fyrvaktare på ö en halv dagsresa från kusten. Med sin unga hustru Isabel som enda sällskap hoppas Tom finna ro för sin sargade själ. Några år senare spolas en båt upp på stranden och i farkosten finner fyrvaktar-paret ett levande spädbarn. Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla den lilla flickan och låta världen tro att hon är deras dotter. Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet, som paret inser att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror.
 
Tänk dig att varje morgon vakna upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Vara en person för en dag, och sedan någon annan. Så ser livet ut för En. Hen vet inte varför, bara att det alltid varit så. Och En anpassar sig, ända tills hen möter Rhiannon och blir förälskad. Den morgonen har En vaknat upp som Justin, Rhiannons pojkvän, men vad händer imorgon, när En är någon helt annan? Samma person, med samma känslor, i en främmande människas kropp. Kan kärleken verkligen övervinna allt?
 
När Silver får en stroke förutsätter alla att han ska opereras. Men Silver vill inte. Samtidigt som hans dotter blir gravid och exfrun ställer in sitt bröllop, börjar Silvers hjärna förändras. Ur hans mun kommer allt som han aldrig tänkt säga högt. En roman som kombinerar humor och allvar i ett engagerande relationsdrama. Hysteriskt roligt och oändligt sorgligt om identitetskriser, komplicerade familjerelationer, och oväntad kärlek.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 9 - 12

 
Vecka 9          Vecka 10
Måndag 24/2
Promenad 3,17 km - 32:58 min
Onsdag 26/2
Promenad 2,61 km - 28:05 min
Fredag 28/2
Tabata 8 olika övningar med kroppsvikt - 08:00 min
Lördag 1/3
Yoga för ryggen - 24:00 min
Söndag 2/3
Promenad 2,61 km - 29:14 min
 
Måndag 3/3
Cykling utomhus 6,82 km - 30:58 min
Onsdag 5/3
Styrka med kroppsvikt - 22:00 min
Torsdag 6/3
Cykling utomhus 2,75 km - 12:20 min
Promenad 2,78 km - 34:45 min
Fredag 7/3
Tabata 8 olika övningar med skivstång - 12:00 min
 
Vecka 11   Vecka 12
Måndag 10/3
Löpning 2,51 km - 23:32 min
 
Onsdag 19/3
Styrka med kroppsvikt (rumpa och lår) - 24:00 min
 
Jag har provat att träna Tabata några gånger och gillar det verkligen. Det innebär att man ger allt i en övning i 20 sek och sedan vilar 10 sek. Sedan upprepar man det åtta gånger, så man jobbat i totalt 4 minuter. Sedan kan man göra flera varv igen om man vill. Man väljer själv vilka övningar man vill göra, jag valde vid första tillfället sådana med kroppsvikt och andra tillfället med hantlar och skivstång. Jag kommer absolut träna såhär flera gånger.
 
Nu har snön smält bort och vi har haft några riktigt fina och soliga vårdagar, så jag har gått promenader för att njuta av det fina vädret. Jag har också märkt att jag får ont i ryggen när jag sover, särskilt när jag ligger på ryggen så ett mål med min träning framöver är att stärka ryggen (och kanske köpa en ny madrass!). Nu är det också lättare att cykla ute när allt grus på vägarna är undansopat, så jag har vardagsmotionerat och cyklat till olika ställen. Jag lyckades också ge mig ut på en joggingtur, den första sedan i början av december. Det gick överraskande bra och jag ska försöka ha det som en vana att springa åtminstone en gång i veckan. Problemet är bara att jag får jätteont i vaderna och högt upp på låren i flera dagar efteråt, men det bir ju bättre ju fler gånger jag gjort det.
 
I början av mars ville jag satsa på att träna varje dag, att röra på mig mer. Det gick riktigt bra men vissa dagar hade jag verkligen ingen lust alls och då hoppade jag över träningen. Vecka 11 och 12 hade jag ingen träningslust alls, lite konstigt det där. Jag ska nog inte ställa ett sådant krav på mig själv - jag vill spontanträna mer, och om jag verkligen inte känner för att träna då gör jag det inte. Men jag vill vardagsmotionera mer, gå morgonromenader och cykla nu när det har blivit vår.
Ytliga saker / 2014 / 0       

IKEA PS 2014

I maj släpper IKEA sin nya kollektion "PS 2014 On The Move". Produkterna i kollektionen andas design, urbanism och funktionalism. 15 designers från hela världen har format kollektionen som består av ett 50-tal produkter. Kollektionen är helt baserad på nya tidens sätt att leva, allt fler fokuserar på ett flexibelt boende, vart i världen du än befinner dig. Här kompromissas snygg design och funktionalitet ihop och dessutom till ett väldigt bra pris.Jag gillar särskilt den ofärgade klädhängaren, matbordet och det vita skåpet.
 
Vad är IKEA PS?
Historien om IKEA PS börjar 1995. PS betyder Post Scriptum och står för det allra senaste inom formgivning hos IKEA till överkomliga priser.  Bra, funktionell formgivning för många, inte bara enstaka personer.
Den senaste kollektionen bygger på historier - om rötter, nyskapande, om att ge människor möjligheter, om hållbarhet. IKEA PS 2014 är den nionde kollektionen sedan serien lanserades.
 
Källor: IKEA:s Pressrum och Information om IKEA PS.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Lush-produkter

Jag köpte min första produkt från Lush i april förra året. Innan dess var jag faktiskt inte så intresserad av Lush, vi hade en butik i stan ett tag och alltid när vi gick förbi så stankt det så mycket parfym och grejor att vi skyndade oss förbi. Precis när jag blev nyfiken på vad de kunde ha så slog butiken här i stan igen, så nu är närmaste Lush i Stockholm och dit åker vi inte så ofta. De här är i alla fall de grejor jag och syrran köpt, både till oss själva men också till andra.
 
Ultrabalm allt-i-allo-kräm 155kr/45g
Består av endast tre oljor, kan användas överallt på kroppen. Jag tar lite på halsen och i armvecken där jag ibland blir torr. Funkar fantastiskt bra, det torra har försvunnit dagen efter!
 
Innehåller bland annat olivolja, lavendel och kakaosmör och doftar jättegott. Jättelätt att använda men gör att det kliar på en del torra partier på kroppen (t.ex halsen). Bör nog inte användas på irriterad hud.
 
Rengöringsolja för alla hudtyper som inte funkar för mig. Den innehåller bland annat mandelolja och bivax vilket gör huden fet, jag som redan har blandad/fet hud behöver inte den.
 
Lugnar och skyddar huden under rakning. Min syster gav denna till sin pojkvän så jag vet inte hur den är.
 
Ett balsam som ger glans och inte tynger ner håret. Jag gav detta prov till min syster eftersom det är alldeles för lite för att jag skulle kunna använda det (skulle behöva minst 1 dl balsam till mitt tjocka hår).
 
Sparkly Tooth tabs, 49kr/12g
Tabletter med vaniljsmak och citronskal som ska bleka tänderna och fungera som tandkräm. Denna köpte min syster så jag vet inte hur den fungerar.
 
Badbomb med kakaosmör och lavendel som doftar gott och återfuktar huden (lite väl mycket tycker jag). Passar bättre för personer med riktigt torr hud.
 
Doftar kryddigt (inte gott!) och innehåller mandelolja och kakaosmör. Provet är min systers och jag vet inte hur produkter har fungerat.
 
Honey I Washed The Kids parfym (säljs inte längre)
Min syster fick denna för flera år sedan, en parfym som doftar lite av honung. En nja-produkt, varken bra eller dålig.
Övrigt / 2014 / 0       

Förra helgen

Förra helgen fick vi oväntad besök av några släktingar, både på lördagen och söndagen. Just den helgen var det riktigt fint vårväder, solen sken, men det blåste lite för mycket för att man skulle njuta av det ute. Vi panikstädade lite snabbt, bakade en sockerkaka, bytte om till ta-emot-gäster-kläder och väntade på att dörrklockan skulle ringa. Det är vår, jag gillar verkligen det och valde då ett par ljusa jeansleggins och denna mintgröna t-shirt med en grå cardigan över. Jag lade också ett ljusrosa läppstift på läpparna och satte snabbt upp håret i en knut. Helt plötsligt var gästerna här och jag hann inte ens byta från glasögon till linser men det funkade ju ändå.
Mode & stil / 2014 / 1       

Nya kläder

När jag och syrran gick på stan förra tisdagen så gick det mycket bättre än när jag gick på stan sist. Nu hade jag sikten inställt på jeaggins från Cubus och en vårjacka från H&M. Denna gång fanns de saker jag letade efter i butiken, till skillnad från förra gången. Jeagginsen köpte jag i tre färger, de är jättemjuka och stretchiga men lite stora i midjan så jag ska sy in dem så dom sitter absolut perfekt. Jackan är lite lång så jag funderar på att korta av den lite men jag ska vänta med det, det kanske bara är en vanesak.
 
Jeaggins, tre nyanser, Cubus, 199 kr/st
Trenchcoat, H&M, 299 kr
 
Film & TV / 2014 / 0       

Friends & The Big Bang Theory

Bildkälla: GB Posters
 
På vardagskvällarna (förutom fredag) sänder Kanal 5 komediserierna Vänner (kl. 18:30 - 19:30) och The Big Bang Theory (19:30 - 20:00). Jag har länge sett Vänner, det är en av de bästa komediserier, enligt min mening. Men nu när The Big Bang visas direkt efter så har jag också börjat titta på den serien och tycker nog nästan att den är bättre. Den känns modernare och faktiskt lite roligare medans Vänner känns väldigt 1995 (vilket inte är så konstigt eftersom serien började spelas in runt det året).
Vackra saker / 2014 / 0       

Myrorna Västerås

Förra tisdagen gick jag och syrran på stan. Vi gick bland annat in till Myrorna. Jag har fått intrycket att många tycker att det är överpris på Myrorna. De säljer bland annat produkter som från början kommer från IKEA, för mer än vad de kostade på IKEA. Jag själv har inte upplevt detta (än) men jag har inte heller letat efter något speciellt när jag besökt butiken. Jag strosar, tittar bland böcker, glas och porslin och i tisdags gick jag igenom klädavdelningen för första gången. Där hittade vi ett par byxor som faktiskt säljs på H&M just nu (nämligen dessa), men här på Myrorna var det säkert mer än halva priset. Det är sådant som lockar mig till second hand-butiker. Chanser att göra fynd och att hitta både gamla och nya kläder.
Tankar / 2014 / 0       

Våren

Att hänga in vinterjacka i klädkammaren och ta fram den tunnare vårjackan.
Att sitta ute på altanen och fika i solskenet.
Att bli väckt av solens starka strålar på morgonen.
Att gå på promenad i skogen och se alla vårblommor som dyker upp.
Att omge sig med ljusa färger.
Att kunna ta fram cykeln ur garaget och cykla överallt.
Att lägga undan vinterkängorna och istället sätta på sig vita knytskor.
Mat & recept / 2014 / 0       

Två lyxfrukostar

Surdegsbröd med räksallad, skinka och gurka. Kiwi, kokt ägg. Äggröra, knaperstekt bacon och en bit tomat. Jordgubbssmoothie med mandelmjölk.
 
Kokt ägg, te med jordgubbssmak. Vaniljyoghurt med müsli, russin och kokosflingor. Fullkornssmörgås med räksallad, skinka, gurka och solrosskott.
Litteratur / 2014 / 0       

Läst ut Svindlande höjder

Igår kväll lyckades jag äntligen läsa klart Svindlande höjder. Jag har ju haft problem med den och läst om den flera gånger. Mitt omdöme om den är att den faktiskt inte var så bra. Igen, det var många karaktärer att hålla reda på, precis som i Greven av Monte Cristo. Jag förstår inte riktigt hur man kan tycka att den är bra. Men nu är jag glad över att jag äntligen läst ut den, för nu när jag vet att den inte var något för mig så behöver jag inte läsa den igen.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Maybelline Color Show Brocade nagellack

Under mellandagarna åkte jag till KICKS för att köpa det här nagellacket. Det är Maybelline Color Show Brocades i nyansen Knitted Gold. Och det är som ni ser, guldigt. Det är paljetter i olika storleker i guld och rosaguld. Här har jag lagt två lager, eftersom det var lite genomskinligt efter bara ett. Det är riktigt fint, men jag tror nog att det är ett nagellack för speciella tillfällen, det kändes lite väl glittrigt att ha till vardag. Det var också jättesvårt att få bort. Jag tror att jag betalde 39 kr för det på KICKS, och just denna nyans är special edition, så det är inte säkert att det fortfarande finns att köpa.
Tankar / 2014 / 0       

Det bästa som skrivit på länge

 
Jag har sett att många redan bloggat om Mia Skäringers krönika och jag tänkte faktiskt göra det direkt efter jag läste den för första gången, den 7 mars,
men det gjorde jag ju inte så jag gör det nu. Bra sagt!
Ytliga saker / 2014 / 0       

Kök i pastell från IKEA och Lagerhaus

Kanna, 139 kr    /    Matbord, 1 495 kr    /    Vas, 29 kr
Matta, 799 kr    /    Ljuslyktor, 39 kr    /    Pappersdekorationer, 59 kr    /    Blockljus, 39 kr
Taklampa, 129 kr    /    Anteckningsblock, 15 kr    /    Mugg, 15 kr
Övrigt / 2014 / 0       

Rekryteringsmässan i Västerås

I torsdags hölls Sveriges största rekryteringsmässa i Eskilstuna och här i Västerås. Här finns ju världens chans att presentera sig själv och lämna cv till företag där man vill jobba. Problemet är bara att av alla de flera hundra utställare så fanns det inte ett enda företag där jag kan tänka mig att jobba på. Jag tror inte heller att sådana här mässor är det perfekta stället att få jobb via. Det är mycket folk, trångt, varmt och risken finns att man bara går och lämnar cv:t till företagen utan att gå fram och presentera sig själv eftersom man bara inte orkar.
 
Jag närmade mig flera företag men när jag räckte fram mitt cv så sade de att jag skulle registrera mig på deras hemsida istället och sedan hålla utkik efter platsannonser och söka jobb via dem. Varför är ni då med på Rekryteringsmässan om man inte kan anmäla sitt intresse för er på mässan? Jag gick med min syster och jag har i alla fall bestämt mig för att inte gå nästa år (om jag fortfarande är arbetslös då, men man får ju hoppas att så inte är fallet!), jag har nämligen blivit lika besviken alla tre åren som jag besökt Rekryteringsmässan.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Några av mina träningsredskap

Efter nyår åkte jag till Rusta och köpte en skivstång. Jag hade blivit mer sugen på att träna med hantlar och kollat på massor av videos på Youtube med övningar med skivstång, och när jag såg i ett reklamblad att den bara kostade 199 kr, då slog jag till. Jag såg också andra träningsredskap som såg roliga ut men jag nöjde mig med denna, det fanns bland annat foamrollers, gåstavar, hantlar och kettlebells i olika vikter, medicinbollar och vikter till skivstång. Vi hade hantlar och vikter sedan tidigare, nu ville jag prova att träna med skivstången. Den väger 5 kg (utan vikter!), så just nu över jag på att få in rätt teknik på bland annat marklyft, bänkpress och benböj.
Mode & stil / 2014 / 0       

Kläder för våren

Nu under våren blir det dags för pastelliga färger igen, här är exempel från H&M. Förut gillade jag dem inte men nu tycker jag om dem mer och mer. Av de tre kollagen ovan så skulle jag ha valt den till höger. Kombinationen med rosa, grå och vitt är ju jättefint!
Film & TV / 2014 / 0       

Filmrecension: Kick-Ass

Bilder från IMDB
 
Förra helgen såg jag en film som heter Kick-Ass. Den handlar om en lite nördig kille vid namnet Dave som går i high school. Dave gillar serietidningar och helt plötsligt börjar han fundera på varför ingen försökt li en superhjälte tidigare. Han känner sig manad att bli den förste. Hanbeställer en superhjältedräkt på Internet och jobbar med sitt image. Visst, han har inga superkrafter men han har viljan. Det visar sig att han gett inspiration till andra att också ge sig ut i samhället och skapa rättvisa.
 
Början av filmen visar hur en verklighet kan se ut - ett gäng killar som gillar serietidningar och är allmänt nördiga. De läser om superhjältar som är övermänskliga, de kan inte finnas på riktigt. Men sen när Dave blir Kick-Ass så ändrar filmen sitt budskap. En 11-årig tjej, Hit-Girl, som Kick-Ass kommer i kontakt med visar sig vara duktig både på kampsport och att hantera tunga vapen. Det låter inte så verkligt, eller hur? Egentligen så är det först när Hit-Girl och henens far, Big Daddy kommer in i bilden som filmer tar fart. Det är främst de som gör filmen underhållande. Nja filmen är underhållande men inte särskilt realistisk.
 
Se trailern för filmen här.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Vinterfavoriter 2013 - 2014

1. Soft Red Lip Balm från ACO
Ibland vill jag ha lite mer färg på läpparna men det känns lite för mycket att lägga på ett läppstift och då är detta perfekt. Återfuktar och ger läpparna en lite mörkare rödare nyans som fortfarande ser naturligt ut.

2. Klocka från Albrekts Guld
Den är svart och det passar till vintern men jag gillar verkligen storleken. Jag hade tidigare en väldigt liten silvrig klocka och varje gång jag bär denna känner jag mig lite modernare och stilrenare.
 
3. Hypnôse EdP från Lancôme
Den har alltid varit min favoritparfym, det var också min första riktiga parfym så den har varit med länge och detta är min andra flaska. Doftar bl. a vanilj och passionsfruktsblomma. Det känns som en typisk vinterparfym, lite tung men inte för tung. När det blir vår är det dags att byta mot något lättare.
 
4. Tangle Teezer Detangling Hairbrush
Jag fick denna hårborste av syrran när jag fyllde år i somras och jag har älskat den sedan dess. Först kan man tro att den egentligen inte ska funka, den består av plats och har inget handtag, men oj, vad den är bra. Den har piggar i olika höjder och gör det jättelätt att kamma igenom mitt tjocka och långa hår, speciellt direkt efter jag tvättat det.
 
5. Volume Build mascara från Oriflame
Denna fick jag i ett VIP-paket från R.E.D.D Free, väldigt lägligt eftersom jag då behövde en ny. Jämfört med min gamla mascara så ar denna jättebra, inte alls lika klistrig i konsistensen, så det var skönt med en ny. Men egentligen vet jag inte om den är så bra eller om jag bara jämför med den gamla, som var gammal och verkligen behövdes kastas.
 
6. Nivea Visage Aqua Sensation Refreshing Day Care dagkräm
Den enda dagkräm jag använt och förmodligen den enda jag någonsin kommer använda. Doftar jättegott och fräscht, sjunker snabbt in i huden och jag har inget negativt att säga om denna. Min hud har blivit lite torr nu i vinter så jag har använt denna flitigt.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2014 / 0       

Tre nya måltider

Det är lätt att äta samma sak som man alltid ätit. Jag har nu de senaste månaderna försökt prova nya saker och laga ny mat för att variera mig lite och hitta nya favoriter. Jag tror att jag har tröttnat på att alltid äta en smörgås och en kopp te till frukost så jag har försökt fundera på hur jag kan göra det lite annorlunda. Det här är exempel på vad jag har ätit till frukost och mellanmål.
 
Havregrynsgröt med mandelsmör och mjölk och en kopp jordgubbste till det.
Mandelsmör har samma konstiga eftersmak som jordnötssmör har. Jag har provat den osötade versionen och det är någon konstig eftersmak, det blir klistrigt och lägger sig på tänderna, som jag inte gillar, men själva mandelsmaken var god. Jag tycker havregrynsgröt är så otroligt mättande till frukost så jag brukar bara äta en halv portion.
 
Smoothie (mandelmjölk, vaniljyoghurt och jordgubbar) samt två riskakor med smör, ost och gurka.
Mandelmjölken smakar först som vanlig mjölk, kallt och lent, men med en eftersmak av mandel. Den jag provade var sötad men jag var egentligen ut efter den utan socker, men den var slut. I smoothie så här smakar det inte lika mycket mandel, det blev helt okej.
 
Naturell kesella med banan och jordgubbar och en kopp jordgubbste.
Det här var riktigt gott. Det var första gången jag åt kesella (jag hade det i smeten när jag bakade lussebullar i julas men då smakar det ju inte kesella). Det smakar som yoghurt fast med tjockare konsistens och passade riktigt bra ihop med banan och jordgubbar. Det var också väldigt mättande, trots att det egentligen inte var så mycket, men den kesellan jag åt hade 10% fetthalt så det kan ju bero på det.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Erbjudanden på Indiska

Indiska har massor av bra erbjudanden just nu. Först och främst kan man köpa fyra ljus och betala för tre eller köpa sex glas för 149 kr. Fram till 16 mars är det dessutom 20% på alla kuddar, här kan man göra fynd. Här kan du se övriga erbjudanden som gäller just nu på Indiska.
 
Visste du förresten att Indiska nu har en kundklubb, Lovers & Likers, där du kan samla poäng och få bonuscheckar samt få månadserbjudanden på utvalda varor?
Vackra saker / 2014 / 0       

Vackra vår

Bildkällor: Min We Heart It-sida
Mode & stil / 2014 / 0       

Vill ha

Jeans Ginatricot 299 kr  /  Trenchcoat H&M 349 kr  Kjol Lindex 149 kr (ordinariepris 299 kr)  /  Strumpbyxor Indiska 69 kr
 
I torsdags åkte jag ner till stan för att delta på ett möte på Arbetsförmedlingen och då passade jag på att kolla på några saker som jag sett på butikernas hemsidor. Om jag visste att det skulle gå så dåligt så tror jag inte att jag skulle åkt ner till stan över huvud taget.
 
Mötet på arbetsförmedlingen var om Försvarsmakten och hur man kan jobba där. Kändes som lite fel bransch för mig som är informatör. Jeansen från Ginatricot hittade jag inte alls men den butiken jag besökte är ganska liten, de kanske helt enkelt inte tar in dem. H&M hade över huvud taget inga jackor alls, jag blev riktigt besviken. Kjolen från Lindex hittade jag faktiskt, men det var fullt pris på den i butiken. På hemsidan var det halva priset. Jag provade den i alla fall men jag vägrar betala 299 kr för en kjol, så den hängde jag tillbaka. Till sist är jag på jakt efter ett par vita strumpbyxor. Jag vill ha kjol på mig men jag har bara svarta strumpbyxor och nu när det är vår vill jag ha något ljust. Jag struntade faktiskt i att titta på dessa, jag var så arg och besviken över upplevelserna från de andra butikerna, hela dagen kändes helt onödig. Jag ska i alla fall kolla in strumpbyxorna nästa gång jag åker ner till stan. Nej, det var en riktigt skitdag.
Film & TV / 2014 / 0       

Konstapel Dawson

Konstapel Dawson är en ny serie på TV8. Här får vi följa poliskonstapeln Gina Dawson som på 1950-talet kämpar för att hävda sig i det mansdominerande polisyrket. På polisstationen, som ständigt är täckt i moln av cigarrök, råder sexism bland de manliga kollegorna och Gina tvingar handskas med sitt arbete där hon möter allt tänkbart motstånd. Hon får sitta i en skrubb och göra administrativt arbete medans männen bär vapen och gör "riktigt polisarbete". Genom sitt hårda arbete och sätt att tänka kämpar hon med att övertyga sina kollegor att hon också är lämplig som polis.
 
Om du har missat serien på så går de fyra första avsnitten att se på TV8 Play. Konstapel Dawson sänds kl. 19:00 på söndagar i TV8.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Recension - Lush Butterball

När jag och min syster åkte till Stockholm sist (vilket var i mellandagarna) så gick vi bland annat till Lush och där köpte jag denna badbomb som heter Butterball. Så här beskriver Lush den: Varma bad är underbart men kan ibland torka ut huden. Med Butterball slipper du bekymra dig om det och kan njuta av värmen så länge du vill. Fylld med kakaosmör och en ljuvlig doft av vanilj är den alltid en bästsäljare. Den doftar gott av vanilj och kakaosmör och är som ni kan se helt vit.
 
I början av året så bestämde jag mig för att testa den. Så jag tappade upp ett bad och lade ner badbomben. Den började då genast snurra och upplösas. Det är en badbomb, vilket betyder att den egentligen inte ska göra så mycket för badet förutom att ge doft och eventuellt förvandla badkaret till en färgglad, sprakande konfettishow. Bubbel kan man istället få från Lushs bubbelbitar, jag funderar på att köpa några av dem också. När hela biten hade upplöst doftade det jättegott i hela badrummet och vattnet hade fått en lite vitare nyans. Det flöt även omkring små bitar av kakosmör i det. Butterball beskrivs som en återfuktande badbomb - man ska ta de små smörbitarna och smörja in kroppen - och därför passar den till personer med torr hud.
 
Jag vet inte riktigt om jag gillade Butterball. Den var återfuktande, men nästan lite för återfuktande. Jag behövde inte smörja in med bodylotion efteråt men det kändes nästan som att den var alldeles för fet. Jag har visserligen inte torr hud utan lite mer normal. Butterball luktade jättegott men man måste skrubba badkaret extra noga efter badet eftersom det kan ligga kvar små kakaosmörsbitar som kan göra badkaret halt. Badbomben är absolut värd sina 39 kr (det är en av de billigaste på Lush) men jag gillade den inte så mycket och kommer inte köpa den igen.
 
Lushs Youtubekanal kan man se hur de olika produkterna är gjorda. Här kan ni se Butterball.
Övrigt / 2014 / 0       

Tips - R.E.D.D Free

Jag har länge bloggat om Tampons For Free, eller R.E.D.D Free som de nu heter. Genom att registrera dig på deras hemsida kan du få gratis tamponger hemskickade varje månad. Och, ja, det är helt gratis. Det enda du behöver göra är att svara på några frågor om den reklam som finns på månadens paket, och det tar inte ens en minut.
 
Om du har Facebook, Twitter, Instragram eller en blogg så kan du också bli medlem i nätverket SheSocial vilket innebär att du bland annat kan få fina VIP-paket i de kampanjer som är relevanta för dig. Det enda kravet här är att du skriver om R.E.D.D Free i sociala medier. Bilderna ovan föreställer ett fåtal av alla de VIP-paket jag fått via SheSocial.
Mat & recept / 2014 / 0       

Två goda choklader från Lindt

Till vänster, Creation Hazelnut De Luxe: Finaste mjölkchoklad fylld med mandel- och hasselnötsnougat samt bitar av hasselnöt.
Till höger, Excellence Roasted Almond: Låt dig förföras av intensiteten i finaste mörk choklad kombinerad med varsamt rostade mandlar.
 
Så här beskriver Lindt två av deras choklader. Den till vänster, med hasselnötssmak, är min favorit men den till höger, med mandel, är inte heller så dum. Jag har inte gillat mörk choklad så mycket tidigare, men jag har nu märkt att man kan bli "mätt" på choklad tidigare eftersom chokladsmaken är mycket mer intensiv. Då räcker det med några rutor , sedan är man nöjd.
 
Jag har de senaste tre-fyra åren verkligen börjat älska choklad. Det var ett tag som jag åt choklad varje dag. Det är kanske därför min mage protesterar när jag äter choklad nu för tiden. Det finns en gräns för hur mycket jag kan äta utan att få besvär, men jag har inte lyckats hitta den gränsen än. Jag tror också att en del av problemet är att jag kan äta så mycket på en gång, det är ju så gott. Men när jag köper dessa chokladkakor från Lindth, som är lite dyrare, så snålar jag lite mer, jag försöker att njuta av varenda ruta och inte vräka i mig allt på en gång.
 
Vilken är din favoritchoklad?
Litteratur / 2014 / 0       

Svindlande höjder

Jag har försökt läsa den här boken, Svindlande höjder, flera gånger, men det är en sån där bok som bara inte fungerar för mig. Det är en riktig klassiker, jag känner mig nästan tvungen att läsa den, och jag vill läsa den, men det är svårt. Emily Brontë skrev romanen 1874, länge sedan alltså, och det kan vara en anledning till att jag har svårt att läsa den.
 
Boken har också två berättare (först en manlig och sedan en kvinnlig), något som jag tycker är oerhört irriterande. Jag insåg inte detta först och det var då det blev jobbigt att läsa. Det finns inte heller så många miljöbeskrivningar, i alla fall inte i början av boken. Visst, den utspelar sig på ett gods uppe på en blåsig hed, men jag vill ha mer miljöbeskrivningar för de olika scenerna i boken. Jag tycker också att det är komplicerat för många av karaktärerna har samma namn, de kommer från samma familjer. Det kanske klarnar upp lite när jag har kommit längre fram i boken men jag har redan börjar om flera gånger och man ska väl inte behöva tvinga sig själv för att läsa en bok, eller hur?

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It