Film & TV / 2014 / 0       

Två tv-tips

 
Söndag 1 juni kl. 20:50 i SVT1: Säsong 2 av The Paradise
I Storbritanniens första varuhus, i Birmingham, möter en Denise och förälskar sig inte bara i ägaren till varuhuset, Mr Moray, utan också den nya, moderna världen med stora möjligheter. Moray förlorade äganderätten till ”The Paradise” när han inte gifte sig med Katherine, men nu är han alltså tillbaka för att ta återta varuhuset och tillsammans med Denise – som han vill gifta sig med – skapa ett paradis för alla sina kunder.
 
 Måndag 2 juni kl. 20:00 i SVT2: Vetenskapens Värld - Kattens hemliga värld
 Den bor i ditt hus, äter din mat - men vad vet du egentligen om din katt? Brittiska forskare följer med avancerad utrustning 50 huskatter längst deras hemliga vägar. Här avslöjas katternas beteenden och vanor - som kan var okända till och med för katternas ägare.
Litteratur / 2014 / 0       

Berättelsen av Narnia

Från den dagen jag började jobba på Skatteverket i Eskilstuna tills förra veckan så har jag läst serien om Narnia. Den består av sju böcker och är skriven av C. S. Lewis på 1950-talet. De här böckerna var perfekta att läsa när jag åkte buss till Eskilstuna och hem. Jag läste dem när jag var liten men då var tröttnade jag ganska snabbt så nu ville jag läsa om dem igen. De är ju riktigt klassiker och jag gillar klassiker.
 
Bokserien handlar om det fiktiva landet Narnia dit barn förflyttas för att delta i striden mellan gott och ont. Man får följa med från det att Narnia skapas av lejonet Aslan, godhetens starkaste förkämpe, till dess att Aslan upplöser Narnia för att ta de som tror till en bättre värld. I böckerna finns många kristna symboler, som jag nog inte har tänkt på tidigare, många ser lejonet Aslan som Jesus och barnen som hans lärjungar. Jag såg mer böckerna som barnböcker men om man läser mer om författaren och hans erfarenheter så låter denna teori ganska
 
C. S. Lewis föddes i Belfast i Nordirland och studerade och undervisade länge vid Oxford universitet. I slutet av 20-talet blev han övertygad kristen och skrev många verk i teologiska frågor. Han dog 22 november 1963, samma dag som John F. Kennedy. Böckerna utspelar sig inte i den ordning som de är skrivna, det är ju lite förvirrande (och jag förstår inte hur man kan skriva böcker i olika ordningar så där). Flera av karaktärerna återkommer i böckerna vid olika tillfällen och eftersom tiden i Narna inte beter sig som vår tid så hinner mycket hända på kort tid.
 
Min morbror trollkarlen handlar om hur Narnia skapas. Den är lite tråkig och det känns som ett det egentligen inte hände något speciellt. Häxan och lejonet är nog den bok i serien som är mest känd. Här slåss Aslan mot den vita häxan som gjort så att det råder evig vinter i Narnia. Hästen och hans pojke känns orientalisk och var faktiskt ganska spännande. Caspian, prins av Narnia känns ganska filosofisk och här har nog författaren verkligen fantiserat för den är så olik den verkliga världen man kan komma. Kung Caspian och skeppet Gryningen är ganska rolig medans den näst sista boken, Silvertronen rent ut sagt var rörig och jobbig att läsa. Den sista delen, Den sista striden, hade en intressant handling (folket börjar fundera på vem Aslan egentligen är och hur kan ha så stor makt). Allt som allt tycker jag att man ska ta sig tid att läsa sagan om Narnia, de är visserligen barnböcker, men de innehåller bra tankar och idéer.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Mitt nya träningsschema

        Veckonummer   Måndag    Tisdag   Onsdag    Torsdag   Fredag    Lördag   Söndag
19 - 22 Cykla 9,6 km     Yoga     Powerwalk 2,6 km
23 - 26 Cykla 12,7 km   Styrka helkropp   Jogga 2,6 km       Powerwalk 3,0 km   
27 - 30
Cykla 12,7 km +
styrka överkropp
  Styrka underkropp       Jogga 2,6 km intervaller      Powerwalk 4,5 km
31 - 34
    Cykla 12,7 km +
styrka överkropp   
  Spring 2,6 km   Styrka underkropp   Jogga 4,5 km
35
Cykla 12,7 km +
styrka överkropp
      Jogga 4,5 km intervaller      Yoga   Jogga 5,9 km
 
Jag hade funderingar på att anmäla mig till Blodomloppet som går av stapeln 25 augusti här i Västerås men min syster lyckades övertala mig om att inte göra det. Ska man behöva betala för att gå eller springa 5 eller 10 km när man lika gärna kan göra det gratis hemma? Jag är ändå sugen på att börja springa så jag har nu ett nytt träningsmål - kunna springa 5,9 km. Deadline kommer vara söndagen 31/8, några dagar efter Blodomloppet. För att kunna springa 5,9 km ska jag variera träningen genom cykling, yoga, powerwalks, styrketräning och jogging. Jag börjar korta sträckor och ökar dem när jag blivit starkare.
 
Det här känns som ett bra schema. Jag är nu inne i period 1 av 5, vecka 4 av 17. Varje ny period har ett nytt schema och jag ökar också antal träningsdagar i veckan. Jag har tidigare varit en sån person som inte alls har planerat min träning men det här känns faktiskt bra. Jag vet varje dag vad jag ska träna och anpassar mina dagar efter det. Jag tror faktiskt att jag kommer lyckas och försöker vid varje träningstillfälle ha den tanken i huvudet. Det kanske är lite svårt att lyckas springa 5,9 km från att knappt ha sprungit något alls på bara 17 veckor men genom att ha den här tanken i bakhuvudet kommer jag förhoppningsvis kämpa hårdare.
 
Jag tror att det är viktigt att inte ha för många mål med träningen, vilket jag hade tidigare. Jag ville kunna stå på händer, gå ner i brygga, kunna springa 5 km, bli av med mina magproblem, få lite muskler och bättre kondition och samtidigt kunna leva. Det går inte att fokusera på målen om de är för många. Nu känner jag att huvudmålet är att springa 5,9 km, om jag lyckas göra andra saker så är det bara bra, men jag inget jag har som mål just nu.
 
Hur tränar ni? Följer ni ett träningsschema eller tar ni varje dag som den kommer? Har ni några speciella mål med er träning?
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Mina favoritsminkborstar

1, 5, 6: Rougeborste, liten rund borste för globlinjen och liten platt borste - Yves Rocher
2, 3, 4: Eyeliner/ögonbrynsborste, bred platt borste och stor rund borste för globlinjen - E.L.F.
7. Kabukiborste - Isadora
 
Jag sminkar mig inte så jättemycket, det är precis lagom, och jag har några favoritborstar som jag vill visa er. Jag använder inte borstar när jag applicerar flytande produkter (foundation eller concealer) för då måste man göra rent dem direkt efter, utan jag använder då istället mina fingrar. Av mina borstar gillar jag eyeliner/ögonbrynsborsten mest eftersom man kan använda det till olika saker. Den runda borsten med vitt skaft (nummer 4) gillar jag också mycket. Den använde jag för att lägga en skugga i globlinjen för att definiera ögats form. Jag har inte haft problem med att borstarna tappar hår, men det kan bero på att jag inte tvättar dem så ofta (jag behöver ju inte det).
Mat & recept / 2014 / 0       

LOKA Crush - med 14 % fruktjuice

Loka Crush är en söt och uppfriskande kolsyrad fruktdryck med 14 % fruktjuice. Den innehåller bara naturliga ingredienser och är helt befriad från konserveringsmedel, sötningsmedel och färgämnen. Loka Crush är helt enkelt den perfekta törstsläckaren med enbart naturliga ingredienser – kolsyrat vatten från Bergslagen smaksatt med 14 % fruktjuice.
Njutning utan kompromisser!
 
LOKA har kommit ut med en ny serie läsk i smakerna päron, hallon och citron. Jag borde egentligen inte dricka läsk (blir jättesvullen om magen) men jag var nyfiken på dessa då de enbart innehåller naturliga ingredienser (kan man verkligen tro på det?). Alla tre smaker saknar den där kolsyrat- vattensmak som jag ibland har svårt för, de smakar mer läsk. Den med päron-smak och den med citron-smak påminner ganska mycket om Trocadero - allmänt ganska fruktigt. Tittar man på ingredienslistan så är det inte stor skillnad alls:
 
LOKA Crush Päron
Kolsyrat vatten, juice från koncentrat (päron 8,4%, äpple 4,4%, citron 1,2%), naturlig sötning från frukt, naturliga aromämnen med enbart vegetabiliskt ursprung.
 
LOKA Crush Hallon
Kolsyrat vatten, juice från koncentrat (päron 8,4%, äpple 3,9 %, citron 1,2%, hallon 0,3%, fläder 0,3%), naturlig sötning från frukt, naturliga aromämnen med enbart vegetabiliskt ursprung.
 
LOKA Crush Citron
Kolsyrat vatten, juice från koncentrat (päron 8,4%, äpple 4,4%, citron 1,2%), naturlig sötning från frukt, naturlig citronarom och andra naturliga aromämnen med enbart vegetabiliskt ursprung.

Päron och citron har till och med exakt samma ingredienser så det är kanske inte så konstigt att de smakar likadant. Hallon-smaken blev jag inte så imponerad av, de smakar svagt av hallon samtidigt som den också påminner om Trocadero. Själva smakerna gillar jag (jag älskar Trocadero!) men jag har hoppats att de skulle skilja sig åt lite mer.
Tankar / 2014 / 0       

Varmt och kallt

Nu när vädret har växlat så mycket den senaste veckan har jag funderat lite på det här med temperatur. Jag har nu jobbat på nya jobbet på Skatteverket i snart sex veckor och när jag började så var det nästan 0-gradigt på morgonen när jag skulle åka iväg på morgonen. Jag har stickade vantar på mig och frös trots att jag också hade en sjal runt halsen. Det blåste och regnade, vädret var rent ut sagt riktigt uselt. Precis när jag hann vänja sig vid det tråkiga vädret så blev det helt plötsligt sommarvärme. Nu går jag utan jacka (men det är fortfarande lite svalare på mornarna än resten av dagen, över 15 grader), har konstant på sig solglasögonen för att inte bli bländad och jag jagar skuggor varje gång jag går ute. Det är FÖR varmt.
 
Gränsen mellan vad som är för kallt och för varmt är väldigt liten och däremellan är det helt lagom. Det beror i och för sig om man sitter still länge eller är uppe och går, om man är en sån person som ofta fryser eller är för varm och vilket kroppstyp man har men just det där lagom är det väldigt sällan det är. Jag tycker att det är intressant att man en stund kan frysa för att 30 minuter senare tycka att det är så varmt att det känns som man smälter bort.
Mode & stil / 2014 / 0       

Fem nya saker från H&M

För tre veckor sedan beställde jag dessa produkter från H&M:s hemsida. Jag ville egentligen första bara köpa skorna men sedan kom jag på att jag behövde nya strumpor, en större väska och tillslut hittade jag även de rosa hörlurarna och den gråa tröjan (som jag har en likadan fast hallonrosa). Hela kalaset gick på lite över 700 kr + frakt.
 
Detta var första gången jag köpte något online från H&M och jag är nöjd med mitt köp. Jag köpte ju bara ett riktigt klädesplagg men eftersom jag hade samma tröja sedan tidigare så köpte jag bara samma storlek, så jag behövde inte oroa mig över om storlekarna skulle vara bra. Jag har även skorna sedan tidigare fast i vit spets istället, så de beställde jag även i samma storlek. Det tog exakt en vecka från att jag beställde till att jag fick paketet (förutom skorna som var slut när jag beställde, de kom två veckor senare).
 
Brukar ni köpa kläder i butiken eller köper ni hellre online?
Övrigt / 2014 / 0       

I min väska - våren 2014

Förra våren visade jag vad jag hade i min väska, det är en liten tradition som jag omedvetet gör varje vår. Nu har jag köpt en ny väska och bytt innehåll så här kommer en ny version av vad som finns i min väska. Jag köpte den nya väskan för att jag ville lägga matlådan i väskan istället för att alltid ha en extra påse och släpa med mig till Eskilstuna varje dag och väskan var dessutom ganska liten och blev alltid proppfull. Nu känns det nästan som att den nya väskan också börjat bli för liten, trots att den är större än den gamla.
 
Rosa hörlurar från H&M, Silvertronen (den 6 av 7 i Narnia-sagan) av C. S. Lewis, almanacka, plånbok, paraply,
solglasögon, busskort (både här i Västerås och till Eskilstuna), puder, läppbalsam,
nycklar, MP3, lite godis, jobbnycklar och inpasseringskort, Inside Brus samt en tågtidtabell
Vackra saker / 2014 / 0       

Semestertips - Gotland

Nu är det hög tid att boka semestern och jag har då ett tips - Gotland. Förra sommaren åkte jag med min familj till Gotland. Vi bilade från Västerås till Nynäshamn och åkte sedan med färjan till Visby. Det var inte första gången vi åkte dit, vi åkte dit flera gånger när jag var liten men det här var första gången då jag var helt med och kunde på riktigt uppleva det Gotland hade att erbjuda. Vi hyrde ett jättefint hus knappt 2 km från ringmuren så det var perfekt gångavstånd. Här bodde vi i en vecka. Vi gjorde många dagsutflykter och jag skulle verkligen kunna tänka mig att åka till Gotland flera gånger. Här kommer några tips på sevärdheter att se och andra saker att göra på Gotland.
 
Visby innerstad - innanför Visby Ringmur
Visby glass
Vi åt glass nästan varje dag under vår Gotland-resa och jag fick upp ögonen (eller smaklökarna) för pistageglass. Visby Glass har kulglass gjord på äkta råvaror, gotländsk mjölk och grädde och den finns i många olika smaker. De har även mjukglass och
sorbet och ligger i Visby gästhamn samt i innerstaden.

Mysig atmosfär med fin utsikt
I innerstan finns kullerstensgator, kullar med fin utsikt över havet och mysiga småbutiker. Själva atmosfären i stan är trevlig, visst, det är väldigt turistigt, men det är det som är meningen. Många byggnader är riktigt gamla och ibland känns det som att man förflyttats till medeltiden när man går runt på gatorna. Här finns många vackra vykortsmotiv.

Kullerstensgator, lokala småbutiker och kultur
Innanför den 3,4 km långa ringmuren finns många fina små hus. Visby kallas för Rosornas och ruinernas stad och går man inne i stan är det inte svårt att se varför. Här finns många lokala butiker men även stora kedjor. Bra skor är ett måste eftersom det inte är så bekvämt att gå på kullerstenar hela dagarna.

Visby Glasblåseri
Inte långt från Stora torget ligger Visby Glasblåseri som är en av de få som använder återvunnet glas. Här tillverkas konst- och bruksglas med gamla hantverksmetoder och det erbjuds glasförsäljning och bland annat prova-på-blåsning. Det är sån här kultur som gör Visby så mysigt.
 
Andra sevärdheter i Visby innerstad
Visby ringmur, Visby Domkyrka, S:t Nicolai kyrkoruin, Visby botaniska trädgård, Gotlands Museum.
 
Andra sevärdheter på Gotland

Raukar på Fårö
Från Fårösund på Gotland kan man åka med en bilfärja gratis (ca sju minuter) till Fårö som ligger nordöst om Gotland. Här finns betesmarker, badstränder och de berömda raukarna. Vi åkte bland annat ut till Langhammar (ett naturreservat med stenstrand) och picknickade.

Minigolf
Om man inte gillar att sola på stranden kan man i alla fall få lite färg genom att spela minigolf. Det finns flera stället att göra det på och det är ju inte allt för svårt så det blir roligt för alla. Strax utanför Visby ligger också en gokort-bana för de som hellre gillar sånt.
 
Bilresande
Vi åkte med egen bil till Gotland och det är nästan att rekommendera, i alla fall om man tänkt åka ut från Visby. Ett tips är att bara ta bilen och åka ut. Det finns många små byar och städer med egendomliga butiker, sevärdheter, second hand-butiker och annat som är trevligt att uppleva.

Stränder
Vi åkte ut till Tofta Strand men då var vattnet alldeles för kallt men vi lyckades doppa fötterna i alla fall. Här finns också en uppvärmd pool och restaurang. Att bada eller ligga och sola på en strand hör ju nästan till semesterns och det finns gott om stränder på Gotland.
 
Andra sevärdheter på Gotland
Lummelundagrottorna, Blå Lagunen, Bungemuseet, Kneipbyn, Krysmyntagården.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Bra redskap när man tränar

Jag har lyckats träna gratis på Actic och World Class via olika kampanjer som de hade och det var första gången jag tränade på ett gym. Jag provade både träning i maskiner, med fria vikter och andra verktyg. Just då gillade jag verkligen idén med gym - man skriver in träningen i kalendern, åker iväg till gymmet, tränar och åker hem. Men när jag sedan fick ett jobb så insåg jag att det bara är besvärligt - man måste ta sig till gymmet, det går åt både busspengar och pengar för ett gymkort och de saker jag gjorde där kunde jag lika gärna göra hemma gratis. Jag är kanske lite snål men jag föredrar faktiskt numera att träna hemma. Hemma behöver jag inte bry mig om hur jag ser ut och jag kan göra de övningar jag vill göra.
 
Här ovan är några av de redskapen som jag skulle tycka var bra att ha om man ska träna hemma. Först och främst fria vikter - hantlar och skivstänger - de är ju grunden för styrketräning. Sedan finns andra varianter på vikter - kettlebells och medicinbollar. Hopprep är ett bra sätt att träna konditionen och boxningspåse- och handskar tränar förutom konditionen även styrkan i armar och core. Till slut måste man ha tillgång till vatten när man tränar. Jag är jättedålig att dricka vatten men det är för att jag bara inte gillar smaken. En vattenflaska med vatten är i alla fall ett måste när man tränar.
 
Vilket är era favoritträningsredskap?
Mat & recept / 2014 / 0       

En godare variant på klassiska havregrynsgröten

Brittiska Gemma som driver hemsidan Gemsmaquillage har också en två kanaler på Youtube, en om smink och en om hälsa och mat. På hälsa och mat-kanalen har hon lagt upp detta videoklipp om hur man kan göra en god frukost. Det är havregrynsgröt med mosad banan, jordnötssmör och hallon. Jag provade att göra det en morgon och det var faktiskt riktigt gott (men jag tog jordgubbar istället för hallon). Receptet finns i videon.
 
Havregrynsgröt måste inte var tråkig, man kan göra det på massor av sätt - med äpplemos, bär, sylt, ägg, jordnötssmör (eller andra nötsmör), frön eller vanliga nötter - möjligheterna är oändliga. Varför inte prova olika sätt varje gång du äter havregrynsgröt för att hitta nya favoriter?
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Vårfavoriter 2014

1. Paraply från Åhlens
Under våren kan vädret växla helt plötsligt så jag har alltid ett paraply i väskan utifall det börjar regna. Just detta börjar bli trasigt så jag måste köpa ett nytt. Paraplyet bor egentligen alltid i väskan, man vet ju aldrig när man kan behöva det.
 
2. Solglasögon från Ginatricot
Precis som att det helt plötsligt kan börja regna som kan ju solen komma fram och för att över huvud taget kunna se något så har jag solglasögonen med mig. Det känns väldigt vårigt att ta fram dem när solens skiner.
 
3. Maybelline Fit Me Foundation - 110 Porcelain
Istället för att sitta och dutta concealer över olika områden i ansiktet när jag sminkar mig innan jobbet på mornarna så har jag använt foundation vilket är tidssparande. Det täcker inte lika bra, men det fungerar.
 
4. Nivea Daily Essantails Refreshing Wash Gel
Efter jag tagit av sminket på kvällen så använder jag denna för att verkligen få rent. Jag gillar den jättemycket eftersom den doftar fräscht och gör tar bor all överflödig fett som kan komma från sminkborttagningsmedlet.
 
5. Isadora Jelly Kiss läppstift - Coral Punsch
Det här tycker jag är ett riktigt passande läppstift till våren. Det är en korallrosa glansig nyans som doftar vanilj. Själva glansen försvinner efter ett tag och kvar blir färgen. Man måste återapplicera efter ett litet tag men jag gillar det ändå.
 
6. Isadora Perfect Lip Liner - 29 Candy Pink
Ibland har jag känt för att ha ännu mer rosa läppar än vad Jelly Kiss-läppstiftet ger och då har jag applicerat denna läppenna under och sedan Jelly Kiss-läppstifter över. Jag har lånat denna penna från min syster men funderar på att köpa en egen.
 
7. Verktyg för att göra en knut i håret (har fått låna av mamma)
Jag har håret uppsatt i en knut jätteofta och då använder jag detta verktyg från 1980-talet. Man gör en vanlig tofs, lägger i håret mellan de båda vågiga bitarna, rullar upp håret och hakar i krokarna. Sedan fördelar man håret runt verktyget och så är det klart. Jag har faktiskt sett att sådana här har börjat säljas nu på t.ex. Glitter.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2014 / 0       

Två år sedan

I juni är det två år sedan jag tog min examen från Mälardalens Högskola. Efter tre år studier på Kandidatprogrammet i språk och humaniora var jag redo att börja jobba. Jag hade skrivit examensarbete, gjort grupparbeten och lärt mig mycket. Jag ville inte plugga mer utan var redo att börja leva på riktigt. Men det gick trögt att hitta ett jobb så jag gick en enskild kurs i webbdesign för att ha något att göra och för att göra mig lite mer attraktiv på arbetsmarknaden. Så i november 2012 hade jag pluggat klart.
 
Det känns inte alls som två år sedan, jag har hunnit med så mycket sedan dess att det känns som mycket längre. Jag har sökt jobb, haft mycket kontakt med Arbetsförmedlingen, varit ute på tre månaders arbetspraktik som informatör i Västerås stad, sommarjobbat på samma ställe fast som administratör, jobbat på Länsstyrelsen i Västmanlands län, fortsatt sökt jobb, varit på jobbintervju för Westinghouse samt ABB och nu precis börjat jobba på Skatteverket i Eskilstuna. Allt detta på två år.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 17 - 20

 
Vecka 17           Vecka 18
 
 
Tisdag 29/3
Cykling utomhus 9,93 km - 45:40 min
 
 
Vecka 19   Vecka 20
Måndag 5/5
Cykling utomhus 9,93 km - 41:50 min
Torsdag 8/5
Yoga - 21:00 min
Söndag 11/5
Powerwalk 2,6 km 27:05 min
 
Måndag 12/5
Cykling utomhus 9,93 km - 37:49 min
Torsdag 15/5
Yoga - 24:00 min (denna Youtube-video + andra övningar)
Söndag 18/5
Powerwalk 2,6 km - 25:46 min
 
Det var ett tag då jag tappade lusten för träningen så jag har nu bestämt ett nytt träningsmål. Jag ska skriva mer om det i ett separat inlägg men jag har utifrån det nya målet också gjort ett träningsschema som jag faktiskt lyckats följa (än så länge...). Nu har jag jobbat på nya jobbet i Eskilstuna i en månad och jag har faktiskt cyklat till Eskilstunabussen några gånger (ca 9,9 km), jag har känt mig riktigt stolt. Jag har också köpt en ny madrass till min säng men jag får fortfarande ont i nedre delen av ryggen och får svårt att andas djupt. Om de beror på hur jag sover eller om jag faktiskt har problem med ryggen vet jag inte men jag tänker mer på att sitta bättre nuförtiden.
 
I träningsschemat har jag lagt in några styrkepass och då ska jag speciellt jobba med rygg och axlar eftersom jag känner mig stel där. Nu känns det rätt så bra med träningen, jag har blivit sugen att träna och vill bli starkare. Vardagsmotionen har kommit igång med cyklingen och jag är uppe och går mycket på nya jobbet. Nu har det dessutom precis blivit bättre väder så jag kommer cykla ännu mer och gå fler promenader.
Övrigt / 2014 / 0       

Bilder från mobilen 2014 #3

1. Fikar en söndag med äpplemuffins, citronkaka och jordgubbsglass med geléhallon.
2. Åker buss till och från jobbet, en tur på totalt 2 timmar och 20 minuter varje dag.
 
3. Har haft mina vita tygskor (utan strumpor!) på mig när det har varit riktigt fint vårväder.
4. Skördat en paprika som faktiskt var den största som jag skördat än så länge.
 
5. Bakade ett lass med chokladmuffins som nu ligger i frysen, redo att tas ut när chokladsuget kommer.
6. Renoveringen här hemma fortsätter, nu är det trappan som får en ny matta.
 

7. Väntar i störtregnet på bussen som ska ta mig till bussen till Eskilstuna.
8. Såg ett par fina skor i en liten skoaffär i Eskilstuna, dock storlek 37 och de kostade 399, lite dyrt.
Mode & stil / 2014 / 0       

Klänningar och tröjor

Vi hade ju ett tag riktigt fint vårväder med värme och sol men sedan regnade det. Jag som precis hade bestämt mig för att ha klänning på mig mer, jag fick vänta lite med det när det blev kallare. Jag har fastnat för modet med tröjor över klänningarna och blivit inspirerarad av Emma på Emmas Vintage att köpa vita strumpbyxor (men jag rekommenderar er inte att köpa dem på Indiska, det blir hål i dem redan första gången man använder dem). Nu längtar jag till att det blir varmare igen så jag får kan ha klänning på mig utan att frysa. De här ovan är från H&M.
Mat & recept / 2014 / 0       

Chia-frön och dess användning

Toppa din frukost eller berika ditt bröd! Chiafrön kommer från Mexico och har använts sedan urminnes tider av Aztekerna. I norra Mexico finns den numera uppmärksammade stammen "Tarahumara", som anses vara världens bästa långdistanslöpare, och för dem är chia basföda. Chiafrön är rika på Omega-3, ALA (alpha-liniolic-acid), fiber och protein. De innehåller dessutom en hel del nyttiga mineralämnen såsom fosfor, kalcium och kalium.
(Källa: Risenta).

Jag tycker om att prova nya saker och en sak jag testat under våren är chiafrön. Man kan använda det till olika saker, göra pudding eller gröt, strö över sallas, i müsli eller på gröt, när man bakar, i smoothie m.m. Själva fröt smakar ingenting, det tycker i alla fall itne jag, det är mer konsistensen som är lite annorlunda. När de blandas med vätska så bildar en slags gelé som ger ett långsammare blodsockerpåslag, de har med andra ord et bra GI-värde vilket är perfekt för oss som ibland kan ha problem med blodsockret. Chiafrön är ganska dyrt men man använder ganska lite (exempel: en msk chiafrön och två dl mjölk ger en portion chiapudding) så det räcker ett bra tag. Det är rikt på protein och kostfibrer.

Skönhet & smink / 2014 / 0       

Maybelline Color Sensational Color Vivids Lipstick - Hot Plum

Jag köpte detta läppstift i höstas och jag har tyvärr inte använt det så ofta som jag velat. Det är en rosalila/ljus plommon-aktig färg som nog passar mer på hösten än våren och det är en riktig skrikig färg att ha när man känner sig modig. Det är en jättefin färg att dutta lite på läpparna istället för att dra över läpparna som man gör med vanliga läppstift. Då blir det inte lika stark färg. Nu när jag har fått ett nytt jobb så använder jag inte läppstift så ofta som jag vill - när jag fikar och äter lunch så oroar jag mig alltid att det åker bort och ser konstigt ut, så jag har bara haft vanligt läppbalsam istället men jag ska försöka att variera mig lite mer.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Tre sätt att få plats för fler växter i hemmet

Källa: Home Made Modern
 
Källa: A Beautiful Mess
 
Källa: Hemmagjort
Tankar / 2014 / 0       

Trött, trött, trött...

Nu har jag jobbat som administratör på Skatteverket i Eskilstuna i snart fyra veckor och tiden har gått riktigt fort. Jag har vant mig vid att gå upp tidigt och komma hem sent (men det är inte roligt) och jag känner mig trött hela tiden. Jag går upp kl. 05:00 och åker från Västerås till Eskilstuna kl. 07:10.Jag börjar jobba kl. 08:00 och slutar 16:30, åker med hem till Västerås igen kl. 17:15. Sedan kommer jag hem igen på kvällen runt 18:00. Detta är ju normalt för många som pendlar och det är klart man vänjer sig med det är inte det mest idealiska. Jag skulle t.ex. aldrig kunna göra detta i flera år. Jag vet att det bara (förhoppningsvis) kommer kännas så här under en kort period, när jag väl har kommit in i rutiner lite mer så kommer jag nog känner mig mindre trött.
Ytliga saker / 2014 / 0       

En ny paprika

Fram till förrförra helgen hade jag tre paprikor på gång, men tyvärr så bröts två av dem av innan de hade mognat för de blev för tunga så de var bara att slänga. Kvar är då denna, som nu har blivit helt gul och det betyder att det är dags att skörda. Det är jätteroligt att de fortfarande växer och blir riktiga paprikor, jag planterade dem från frö och nu är de paprikor.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Nya träningskläder

En dag efter jobbet gick jag till H&M och köpte lite nya träningskläder. Jag har faktiskt inte tränat på riktigt någon gång sedan jag började det här nya jobbet (vilket var i mitten av april), men jag kommer hem så sent från Eskilstuna att jag bara inte orkar. Jag har haft fokus på att hitta en rutin med jobbet och ska lite senare försöka komma igång med träningen igen.
 
I alla fall, alla kläder kommer som sagt från H&M. Den rosa långärmade tröjan har en luva och blir perfekt på mina söndagspromenader som jag vill komma igång med igen. Tajtsen har ett coolt mönster, bred resår i midjan och en ficka med dragkedja där man kan lägga husnyckel (jag har längtat efter sådana byxor jättelänge!). Till slut hittade jag också en grå träningsbh med lite oranga inslag. Nu hoppas jag att jag kommer ta mig tid att träna för jag är riktigt träningssugen.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Active April - uppföljning

Nu är min april-utmaning över. Utmaningen gick ut på att fundera på vad som känns lagom för mig angående mat och träning. Jag vill leva hälsosamt och vara en aktiv person, äta bra och samtidigt god mat. Att vara öppen för variation och spontanitet samt njuta. Hur skulle jag få detta att kännas som en livsstil, en rutin, istället för ett kortsiktigt projekt? Vad känns lagom?
 
Träning
Utmaningen började bra med ett styrkepass med hantlar som kändes riktigt härligt men sedan tappade jag lusten för träning. Jag fick i samma veva ett nytt jobb i Eskilstuna och upplevde att jag inte hade tid att träna men jag var fortfarande riktigt träningssugen. Jag blev förkyld och känner mig fortfarande (en månad senare) inte riktigt bra. Jag vill inte träna när kroppen inte är helt 100% men jag gillar inte att ha så här långa träningsuppehåll. I april lyckades jag träna endast fyra tillfällen, det tycker jag är dåligt. Jag vill satsa på minst 2 ggr/vecka, helt mer, men även vardagsmotionera mer genom att t.ex. cykla till bussen på morgonen och sen hem på kvällen (totalt 10 km). Jag ska passa på att träna under helgen, eftersom jag då är ledig från jobbet.
 
Mat
Jag har försökt undvika att dricka läsk och har faktiskt märkt en skillnad. Jag känner mig inte lika uppblåst och gasig så detta ska jag fortsätta med. Men det där med godis och choklad har varit svårt. Jag älskar verkligen choklad och lyckades i somras undvika det i tre månader. Då började jag tills slut ifrågasätta hur länge jag skulle göra det, någon gång skulle jag väl få unna mig? Och jag har också provat tvärtom: att inte förbjuda mig själv och unna mig någon gång i veckan. Men det slutade med att jag smockade i mig en hel chokladkaka en kväll, inte alls bra. Så den där balansen för vad som är lagom letar jag fortfarande efter.
 
Sammanfattning
Nu vet jag lite mer hur jag vill ha det och mitt nästa mål är att testa på lite hur jag skulle kunna få det att bli så. Att t.ex. prova att cykla till bussen varje dag i en några veckor för att känna på det, att fortsätta undvika läsk för att känna mig bättre i magen och att hitta en rutin som känns bra. Jag ska ta en vecka i taget, testa, känna efter och utvärdera - är detta ett sätt som fungerar?
Mat & recept / 2014 / 0       

Filled Coconut från Marabou Premium

Med det senaste numret av ELLE Mat & Vin fick man en gratis chokladkaka från Marabou. Jag älskar ju choklad och var riktigt peppad inför detta! Marabou Premium Filled Coconut består alltså av mörk choklad (som jag egentligen inte är så stort fan av men som i det här fallet var riktigt gott) med riven kokos. Tillsammans påminde de om Bounty fast med mörk choklad istället. Den här chokladkakan åker faktiskt upp på min Topp 5-chokladlista, tillsammans med Kexchoklad, Marabou Mjölkchoklad, Lindt Hello i Crunchy Nougat och Caramel Brownie.
 
Vilka är era favoritchokladsmaker?
Film & TV / 2014 / 0       

Fyra nya filmer

 
 
 
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Tomma produkter #5

Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub
Jag har jättemånga såna här små prover av denna ansiktsskrubb och jag börjar tro att de aldrig kommer ta slut. Det gör egentligen inget speciellt för huden men jag vill använda upp dem i alla fall.

Neutrogena Visibly Clear 2-in-1 Wash Mask
En ansiktsmask som jag inte gillade alls. Själva masken är vit och när jag applicerade den fastnade den under naglarna och i nagelbanden och den var svår att tvätta bort från ansiktet.

Garnier Fructis Nordic Hair Care Pure Volume Balsam
Jag använder mycket balsam eftersom jag kör med Balsammetoden. Detta fungerar riktigt bra, gör rent håret, luktar gott och gör håret lätt att kamma ut.
 
Rituals Magic Touch Whipped Body Cream
En body butter som doftar jättegott och gör huden len. Men i slutet tror jag att min torkade ut för den blev klumpig och det gick inte att använda den.
 
Ett slags sminkborttagningsmedel som funkar bra förutom i ögonen där den svider. Doftar också ganska gott. Helt okej faktiskt.
 
Lumene Premium Beauty Rejuvenating Eye Cream
En ögonkräm som jag inte riktigt vet om det har fungerat eller inte. Återfuktar visserligen ögonområdet bra men jag hade även oturen att avvända den så sällan att den till slut torkade.
 
Amandopondo bubbelbit från Lush
Den doftar citron och ros och ska ge bubblor i badet. Jag blev inte särskilt imponerad och kommer inte köpa denna igen.
 
Carrot Soap från Lush
En hårdtvål som doftade jättegott av apelsin och morot. Riktigt spännande att också använda en hårdtvål, annars använder jag flytande tvål.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mode & stil / 2014 / 0       

Vår hos Bik Bok

Jag köper aldrig kläder från Bik Bok men när jag var inne på deras hemsida sist så hittade jag dessa kläder som jag tycker är riktigt fina. Den gråa långärmade tröjan, den ljusorange jackan, guldhalsbandet och den blommiga blusen tycker jag är särskilt snygga. Jag har börjat gilla renden med ljusa pastellkläder och känner att de är perfekta för våren.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Alla har vi varit nybörjare

Mat & recept / 2014 / 0       

Tre goda frukostar

Havregrynsgröt (som jag knäckt ett ägg i) med jordgubbar och mjölk, en kopp te med jordgubbssmak.
 
Surdegsmackor med creme cheese, skinka och krasse, ett kokt ägg samt te med jordgubbssmak.
 
Chiapudding med banan och jordgubbar, ett kokt ägg samt en kopp te med jordgubbssmak.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

E.L.F. på Harmoniq i Västerås

Butiken Harmoniq här i Västerås har börjat sälja produkter från E.L.F. Dock har jag hört att Harmoniq egentligen inte är godkänd som auktoriserad återförsäljare för E.L.F, trots att de själva påstår det. Hur det än är så kan man köpa rouge, läpprodukter och annat från E.L.F: Jag själv har beställt smink från E.L.F två gånger (läs recension här) jag tycker att produkterna är helt okej för det billiga priset. Men jag skulle hellre beställa direkt från E.L.F istället för att stödja Harmoniq om det är så att de egentligen inte har tillstånd att sälja detta.
Vackra saker / 2014 / 0       

Fina saker i trädgården

Övrigt / 2014 / 0       

En Mina Vänner-lista

Namn: Caroline Anna

Smeknamn: Carro (går det att få något annat smeknamn när man heter Caroline?)

Ålder23

Stjärntecken: Lejon

Född: Sommaren 1990

BorVästerås

Ögonfärg: Mörkblå

HårfärgBrunt

Min Familj: Mamma, pappa och syrran

Mina intressenBlogga, läsa, kolla på film, träna och just nu försöker jag satsa på att virka en filt av mormorsrutor efter en liten paus.

Favoritämne i skolanSvenska och engelska

Favoritfärg: Pastellfärger (det går ju inte att välja bara en, det beror bland annat på humöret)

Favoritmat: Jordgubbar, choklad och yoghurt. Dock inte samtidigt.

Favoritfilm: Nja, jag är allätare och har ingen speciell favorit

FavoritbokDet går ju inte att välja en favoritbok av alla böcker jag läst, men några är Glaskupan, Den trettonde histoien och Harry Potter-böckerna

Favoritidrott: Idrott och idrott... Joggingturer och promenader, räknas det som idrott?

Favoritprogram på TVDokumentärer om hälsa eller djur och matprogram (särskilt med Jamie Oliver)

Favoritdjur: Katt, alltid katt

Favoritserie på TVSerier som utspelar sig förr i tiden, som Downton Abbey, Bletchley Circle m.m

Jag tycker omFrukost. Jag försöker äta olika saker varje dag och när jag har tid gör jag smootihe, gröt, eller något annat gott.

Jag tycker inte omAtt komma hem sent från jobbet

Jag skulle helst vilja boPå ett ljust ställe med en stor balkong eller uteplats

Jag vill bli: Stark och hälsosammare

Mitt drömyrke ärAtt få jobba med kommunikation eller information på något sätt

Jag vill ha chans påIngen just nu

Det här visste du inte om mig: Jag kan vifta på öronen och får jätteofta skoskav

Listan kommer från Un Vélo

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It