Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 45 - 48

Vecka 45               Vecka 46
Torsdag 6/11
Gym underkropp, Bellevue Gym -01:08:50 min
 
 
Onsdag 12/11
5,8 km cykling utomhus - 25:51 min
Gym överkropp, Bellevue Gym - 01:03:16min
Vecka 47   Vecka 48
 
 
 Tisdag 25/11
Gym underkropp, Bellevue Gym - 01:00:17 min
2,9 km promenad - 33:05min

Fredag 28/11
Gym överkropp, Bellevue Gym - 48:20 min
2,9 km promenad - 34:51 min

Jag har provat att träna på mitt nya gym, men känner inte riktigt att jag har fått in en rutin än. Jag har i alla fall tränat varannan gång underkropp och varannan gång överkropp. På sätt kan man träna oftare och inte hindras av sådan fruktansvärd träningsvärk som jag fått tidigare. Har man ont i benen kan man ju i alla fall träna armarna, eller hur? Mitt mål är att träna ungefär var tredje dag, vilket innebär ca 2-3 gånger i veckan.
 
Det går bäst att träna på morgonen, helst innan 08:00. Då är det nästan helt tomt på gymmet (som öppnar kl. 06:00), vilket gör att det går lättare att träna. Nu koncentrerar jag mig på att faktiskt träna regelbundet. Att faktiskt åka iväg till gymmet minst tre gånger i veckan. Jag vill bli starkare och man kan ju inte få något resultat om man aldrig tränar.
Övrigt / 2014 / 0       

Fakta om mig


Jag brukade få sendrag väldigt ofta i fötterna och vaderna, men sedan jag uteslutit oligosackarider (som finns i bland annat de fyra sädeslagen, lök, kål och bönor) i min kost har det minskat.
 
Jag har bloggat i över 6 år, från september 2008 på min gamla blogg.

Downton Abbey är den enda serien jag följer och nu är det slut för säsongen. Docka ska det sändas en julspecial, men efter det får jag nog vänta ett bra tag innan nästa säsong börjar.
 
Jag har sett nästan alla disneyklassiker. Kolla in kategorin Disneyklassiker på min gamla blogg för att läsa mina recensioner om dem.
Jag misstänker att jag förföljs av katter, och speciellt svarta katter. Vi har katter i grannskapet och jag har träffat katter i skogen, många har varit svarta.
 
Jag har bara laddat hem en app till min mobil och det är träningsappen Endomondo. Minnet är inte det bästa på min mobil (trots att jag köpt ett extrakort), så jag vågar inte ladda hem flera appar, trots att jag skulle vilja.
Mat & recept / 2014 / 0       

Te från Lipton

Jag dricker te minst en gång om dagen, oftast till frukost. Då blir det ett te från Lipton med jordgubbssmak. Men den senaste tiden har jag provat två nya tesmaker. Det första är ett grönt te med smak av citronmakroner och det andra ett svart te med smak av päron och choklad. Jag föredrar den med citronsmak, den doftar precis som en saftig citronkaka.
 
Vad brukar ni dricka för slags te?
Litteratur / 2014 / 0       

Böckerna om Harry Potter


Bildkälla
 
De flesta ungdomar i min ålder har väl hört talas om böckerna om Harry Potter? Han som bor i skrubben under trappan hos sin moster och morbror och som får veta att han egentligen är en trollkarl? De sju böckerna gavs ut mellan åren 1997 och 2007 och de åtta filmerna baserade på böckerna gjordes mellan åren 2001 och 2011.
 
Jag och syrran besökte Harry Potter Exhibition i Norrköping i somras och för att förbereda oss inför det såg vi om alla filmerna. Nu i höst har jag läst om alla böckerna. De första tre böckerna räknar jag som barnböcker. Här får man följa Harry när han växer upp hos sin moster och morbror, får veta att han är trollkarl och åker iväg till trolldomsskolan Hogwarts. Han får två vänner, Ron och Hermione, och möts av faror i form av en ond trollkarl som försökte döda honom när han var liten, en hund med två huvud och en farlig fånge som rymt från fängelset.
 
Böckerna handlar i första hand om magi, men jag skulle säga att de har vänskap som genomgående tema. Det märks framför allt i de sista fyra böckerna, då de tre vännerna växer upp och möter problem som vilka andra tonåringar skulle möta, så som avundsjuka och kärlek. En sak som jag har märkt nu när jag läst om böckerna är att de faktiskt är roliga - författaren har verkligen humor. Det märkt lite grann i filmerna, men böckerna är nästan roligare. Men det finns också sorg och tragedi. Att växa upp och inse att de personer man tyckt var gudar när man var mindre bara är vanliga människor som tyvärr också kan dö. Så trots att Harry Potter-böckerna utspelar sig i en magisk värld så kan många känna igen sig i dem, för även om man kan få fjäder att sväva genom magi så är man också en vanlig människa med allt vad det innebär.
Film & TV / 2014 / 0       

Mad Men-maraton

Jag har aldrig varit en sån där person som plöjer tv-serie efter tv-serie. Jag nöjer mig med att se ett avsnitt i veckan. Men nu till vintern har jag och syrran tänkt att ha ett Mad Men-maraton. Jag har sex säsonger (den finns sju ute på dvd) och vi har tänka att se klart alla sex säsonger nu i vinter. Se trailern för första säsongen här. Mad Men finns att köpa på DVD hos bland annat Media Markt.
 
Mad Men är en amerikansk tv-serie från 2007 som utspelar sig på 1960-talets reklamvärld på Madison Avenue i New York. Titeln kommer från verklighetens reklamare på Madison Avenue som kallades Mad Men. Handlingen kretsar runt reklambyrån Sterling Cooper och handlar om relationen mellan medarbetarna och chefer, deras yrkes- och privatliv och de uppdrag de har och strävar efter. Serien tar upp ämnen som främlingsfientlighet, sexism, alkoholism och speglar de förändringar som skedde i det amerikanska samhället på 60-talet.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Nya träningsprylar

I samma veva som jag köpte ett gymkort så köpte jag lite nya träningsprylar för hemmaträning. För även om man har ett gymkort så betyder ju inte det att man alltid måste träna på gymmet, det ena behöver ju inte utesluta det andra, eller hur?
 
Den rosa yogamattan och den gula kettlebellen kommer båda från Rusta. De har riktigt bra (och billiga)träningsredskap. Yogamattan kostade 99 kr och kettlebellen kostade 199 kr. De korallorangerosa skorna kommer från Stadium och är ett par Nike W Flex TR4 och kostade 599 kr.
 
Jag tycker att en yogamatta nästan är ett måste när man tränar. Speciellt om man ska göra övningar då man ligger ner, och det behöver inte betyda att man bara måste träna yoga på mattan. Man kan lika gärna göra vanliga situps eller andra övningar. Kettlebell är ett träningsredskap som jag inte använt tidigare. Denna är på 8 kg vilket är ganska tungt. Med en kettlebell kan man träna både styrka och kondition och man kan använda den på ungefär samma sätt som hantlar. Skorna tänker jag ha som träningsskor inne på gymmet, jag tänker aldrig gå ut i dem. De är riktigt sköna och förvånansvärt lätta.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2014 / 0       

Arlas nya frukostbok - Tid för frukost

Jag gjorde mamma sällskap en kväll för några veckor sedan och veckohandlade på ICA. Bland mejerihyllorna hade de ett erbjudande: köp minst åtta produkter från Arla och få en receptbok på köpet. Vi är en familj som består av fyra personer, vi kan lätt samla ihop fler än åtta Arla-produkter.
 
Med boken vill Arla inspirera läsarna att hitta nya frukostfavoriter. Boken är smart uppdelad efter hur mycket tid man har att göra frukost på morgonen. För oavsett hur lång tid du har på morgonen är det viktigt att du får i dig frukost. Jag har bläddrat igenom boken flera gånger och provat ett av recepten, äggröra med keso. Just nu äter jag gluten- och havrefri kost så blir det lite svårt med frukost. Jag äter till exempel inget vanligt bröd eller musli. Men jag hittade ändå ganska många recept i denna bok som jag kan göra.

Jag vet inte om erbjudandet med att köpa åtta Arla-produkter fortfarande gäller, men annars kan man tävla om boken på Arlas hemsida genom att beskriva sin drömfrukost. Tävlingen avslutas nu på onsdag den 26 november. Missar man denna tävlingen så går boken att beställa för 165 kr inklusive porto och frakt på Arlas hemsida.

Skönhet & smink / 2014 / 0       

Julnyheter från Lush

Nu när det närmar sig jul så har Lush kommit ut med julnyheter. Det handlar om badbomber, bubbelbitar och annat för bad och dusch som är perfekta för julen. Vad sägs om badbomen Ciders (den orangegula i kollaget här ovan) som har inspirerats av stunder framför en sprakande eld. Med doft av pepparkaka och kanellövsolja inbjuder den till ett varmt och skönt bad. Bubbelbiten Candy Mountain (den rosa i kollaget) skapar ett rosa berg av skum och gör att hela badrummet doftar av vanilj. Detta är bara några exempel på nyheter från Lush. Jag själv funderar på att köpa någon julnyhet.
Ytliga saker / 2014 / 0       

VIP-kväll på Iittala Outlet

Torsdagen den 13 november var det VIP-kväll på Iittala Outlet vid Skultuna Mässingsbruk. Jag och syrran åkte dit (i mörkret, fy för att köra i mörkret!) och vi var inte de enda som ville göra fynd. Jag köpte två set bestick (totalt 32 delar) från Fiskars som var nedsatta från 469 kr till 199 kr. Sakta men säkert börjar min samling med flytta hemifrån-saker att växa.
Vackra saker / 2014 / 0       

Lady Gaga

Jag har inte lyssnat så mycket på Lady Gaga tidigare. Visst, jag har hört hennes låtar på radio men det har inte riktigt varit den sortens musik som jag brukar vilja lyssna på. Men...Jag såg en video på Youtube när hon framför en av sina låtar akustiskt. Det var bara hon och pianot hon spelade på. Det lät riktigt bra. Hon kan ju faktiskt sjunga jättebra, och hennes vanliga poplåtar blir bra när man spelar dem på piano istället. Här nedan är mina tre favoritervideos. Hon har även spelat med Elton John, jag vet, en konstig kombination, men det blev också det riktigt bra, här har ni länken. Jag läste bland kommentarerna till en av de här tre videosarna att hon borde ge ut ett album med bara akustiska låtar, den skulle bli jättepopulär, det tycker även jag.
 
 
 
Hälsa & träning / 2014 / 0       

För dig som hatar träning

Friskis & Svettis har lanserat en app med träningsprogram för de som hatar träning (men även för de som inte hatar träning, så klart). Jag är riktigt intresserad av denna app, men min mobil har inte den Android-versionen som krävs, så jag har inte kunnat hämta hem appen.
 
"För de flesta tar det ungefär 6 timmar för att kroppen och hjärnan ska vänja sig vid träning. Därför har dina tre tränare och mentala coach tagit fram 12 varierande träningspass som du genomför under cirka 30 dagar. Varje pass är 30 minuter och du kan träna när och var du vill. Din mentala coach kommer att hjälpa dig igenom dina träningspass och visa hur du besegrar en hjärna som bara vill lägga av."
 
Appen finns att hämta gratis på App Store och på Google Play.
Mat & recept / 2014 / 0       

Hur många gillar gräddtårta, egentligen?

En sak som jag har tänkt lite på är det här med hur vi firar saker. När jag fyllde år fick jag tidigare gräddtårta men jag tyckte egentligen aldrig om det. Det var nog bara marsipanen och sockerkaksbotten som var god, grädden lämnade jag kvar på tallriken. De senaste åren har jag sagt ifrån och bett om något annat när jag fyllt år. Jag bakar hellre något hemma, eller kanske köper en smörgåstårta (för det är, till skillnad från en vanlig gräddtårta, riktigt gott!). Hur många gillar egentligen gräddtårta, egentligen? Var ärliga! Varför inte fira med någon slags mat som man verkligen älskar? Jag tror faktiskt att många firar med gräddtårta av tradition, men om man inte njuter så mycket av tårtan, då blir det väl inte så mycket av ett firande, eller hur?
 
PS! Det finns ju såklart de som absolut älskar gräddtårta, det är inget fel med det, min mening med detta var bara att få fler som inte är så förtjust i tårta att tänka efter och välja att äta något de tycker är godare.
Tankar / 2014 / 0       

Min fredagskväll

Min fredagskväll bestod av god mat, tända ljus, myssockor (från Lindex), jordgubbar och choklad samt en bunt med nya tidningar.
Det är det fredagskvällar ska bestå av.
Litteratur / 2014 / 0       

Ännu fler träningsböcker från biblioteket

Äta, träna, leva! (Kristina Andersson & Erika Kits Gölevik)
Den här boken ger dig den perfekta kombinationen av kost och träning. Den tar dig till ditt mål och hjälper dig att hitta ett hållbart och effektivt sätt att äta, träna och - leva! I den här boken får du både teori och vetenskapliga råd presenterade på ett lättsmält och användbart sätt.
Nja, jag tyckte denna bok var lite mesig. Den tar upp mycket om hälsa, träning och mat, men det är ytligt. Det här ingen bok som stannar i mitt minne länge, den var dessutom ganska tunn, så jag föredrar böcker som går in mer på djupet.
 
I den här heltäckande boken finns alla övningar du behöver för att komma i toppform, med lätta och tuffare varianter. Paolo Roberto förklarar varför redskap är onödiga - allt du behöver är din egen kroppsvikt och lite jädraranamma.
Här var det snarare tvärtom. Mycket fokus på träning och många svåra övningar, det är inget för nybörjare, vilket avskräcker mig lite. Jag får intrycket av att det är meningen att detta ska var en macho-bok, speciellt skriven för män.
 
Bli en starkare, snabbare löpare med bättre teknikträning, mer styrka och färre långpass. Författaren kommer att hjälpa dig att hitta motivationen, stärka ditt självförtroende, informera dig om kosten och ge dig rätt övningar och program.
Jag springer inte så mycket längre men jag vill inte tappa den delen av träningen så jag hoppades att en bok om löpning skulle ge mig lite mer motivation att ge mig ut och springa. Men just denna bok har lite för mycket fokus på puls och pulsträning. Det är kanske en viktig del i löpträningen men om man inte har en pulsklocka så kändes denna bok ganska meningslös.
 
Den här boken handlar inte bara om att få en vacker och vältränad kropp. Den handlar dessutom om hur du ska kan tänka för att ta dig dit, hur du skapar en hälsosam kropp även på insidan och framför allt hur du gör för att känna lust till förändring och till din träning.
Av de fyra böckerna som gillar jag denna mest. Den tar upp både träning, mat och hälsa och författaren går in på djupet. Den här boken känns personlig, språket är lätt och i och med att den tar upp många saker om hälsa så tycker jag att den faktiskt kan passa alla slags människor.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Fyra nya saker

Förra måndagen, min första arbetslösa dag, åkte jag och syrran ner till stan. Förutom att ta en nummerlapp och sitta hos Arbetsförmedlingen i över tre timmar så köpte jag även dessa saker:
 
Ögonfransböjare och nagelklippare från Åhlens
Vineyard Peach Shower Gel från The Body Shop
Rosa vattenflaska från Stadium (från barnavdelningen, kostade bara 15 kr!)
Hälsa & träning / 2014 / 0       

En typisk träningsoutfit

Jag har äntligen köpt ett gymkort. Det blev på Bellevue gym, som ligger ca 3 km från där jag bor. Jag har än så länge inte tränat där "på riktigt", jag har bara gått runt och tittat hur det ser ut och testat maskinerna lite. Jag håller dock på att planera lite, hur min träningsrutin ska se ut, hur ofta jag ska träna osv. Men jag tänkte att jag kunde visa vad jag har på mig när jag tränar.
 
1. Linne från H&M
2. Sport-bh från H&M
3. Mobilen (HTC WIldfire S) och rosa hörlurar från H&M
4. Vattenflaska från Stadium
5. Inpasseringstagg till gymmet, Bellevue Gym, och hänglås
6. Mönstrade tajts från H&M
7. Armband för mobilen från Stadium
8. Strumpor från H&M
9. Skor från Nike, W Flex TR4

Ytliga saker / 2014 / 0       

Massor av fina saker

Jag vet att jag tjatar nu, men jag längtar verkligen efter en egen lägenhet. Jag vet hur jag vill ha det, det ska vara ljust och i pastellfärger. Jag trivs inte så som jag har det nu: i mitt rum sitter det en brunröd tapet och det är mörkt. Jag vill ha ljust och fint. I lådan under min säng ligger det massor av flytta-hemifrån-prylar som porslin, finglas, adventsljusstakar, köksredskap osv. Saker som jag ska använda när jag flyttar hemifrån. De ligger kvar i sin förpackning, oanvända. Jag har ärvt bland annat en sekretär och ett fint gammalt skrivbord från farmor och farfar, de står just nu i källaren och samlar damm. Detta är mina saker, som jag vill använda nu. Jag vill även köpa nya saker, som de i kollaget ovan, som kommer från Indiska, Hemtex, IKEALagerhaus och H&M Home.
 
Detta hänger lite ihop med det som jag skrev om tidigare, att jag vill börja leva mitt liv. Just nu känns det som att någon har tryckt på en paus-knapp. Mitt liv bara väntar, allt beror på att jag inte har ett jobb. Får jag bara ett jobb, kan jag börja spara pengar, hitta en lägenhet och trycka på play-knappen igen.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mode & stil / 2014 / 0       

Rea på H&M

Just nu pågår rean på H&M för fullt. Sommarkläderna ska rensas ut och göra plats för vinterkläderna. Jag har fastnat för pastelltrenden, som det går att se från kollaget ovan. Jag själv klär mig inte så mycket i pasteller men det är en fin stil. Jag tycker att det går att klä sig i ljusa pastellfärger även på hösten, man måste inte gå omkring i mörka kläder bara för att det blir mörkare ute. Mina favoriter från kollaget ovan är halsbandet, den rosa kjolen, stråväskan samt de ljusa jeansen.
Mat & recept / 2014 / 0       

Tre godisnyheter

Jag gillar godis och det är jag nog inte ensam om, eller hur? Jag älskar speciellt choklad men det är ofta så att jag köper samma gamla chokladsorter. Under sommaren provade jag därför tre nyheter och så här tyckte jag om dem.
 

Marabou Snax Daim Rocks
Härliga munsbitar av mjölkchoklad, daim och cornflakes ger en härligt krispig produkt med karakteristiska Daim-smaken.
Jag tycker att Daim i sig är väldigt sött och att det är alldeles för hårt men denna gillade jag. Det är små Daim-bitar och cornflakes i en chokladröra. Sött och gott (dock blir man väldigt törstig av dem), jag kommer absolut köpa dessa igen!
 
Ahlgrens Bilar Glassbilar
Ahlgrens Bilar i ny glassig modell.  Skumgodis i form av glassbilar i smakerna Limepuck, Colapinne och Hallonstrut.
Man kunde köpa denna i somras, jag vet inte om den finns kvar nu, men det kanske är lika bra för denna gillad jag inte. Jag älskar de vanliga bilarna, men av dessa smaker så var det bara hallonstrut som gick hem.
 
Marabou Toffee Original
Choklad är gott, kola är gott, Marabou Toffee är därmed supergott! Kola fylld med mjuk kakaocreme, överdragen med len mjölkchoklad.
Smakar som en blandning av Dumle och vanliga Rollo. Dessa kastar man inte i sig, man suger länge och njuter. Om man inte gillar kola så kanske det inte är en höjdare, men jag tyckte om dem. Jag gillade särskilt mitten av kolorna som har en slags kräm i.
Litteratur / 2014 / 0       

Bokrecension - träning & hälsa

Born to Run (Christopher McDougall)
Tyvärr så läste jag aldrig denna bok, för jag såg när jag kom hem att just detta exemplar var på engelska, och jag skulle aldrig orka läsa den då. Jag ska gå tillbaka till biblioteket och låna den svenska versionen. Boken handlar om varför människan är född för att springa och varför det mesta vi lärt oss om träning är fel.
 
Den ultimata löparguiden (Sally Edwards, Carl Foster & Roy M. Wallack)
Förutom att denna bok kändes väldigt amerikansk så gillade jag inte att författarna förespråkar pulsklockor så mycket. Det kändes som att jag inte kunde träna utifrån de träningsscheman som finns i boken eftersom jag inte har en pulsklocka. Jag kan förstå att det kan vara ett bra hjälpmedel i löpningen men även vi som saknar pulsklocka vill kunna löpträna.
 
Mattilåtet (Gisela Van Der Ster)
Jag har blivit rekommenderad denna bok eftersom jag har lite svårt med mat på grund av mina magproblem. Här stod mycket om de vanligaste ätstörningarna men även om vad mättnad och hunger egentligen är, hur man kan tänka när det gäller mat och hälsa och vilken slags mat vi behöver. Den var för övrigt ganska tråkig, jag läste den inte, jag bläddrade igenom tills jag hittade det jag ville läsa mer om.
 
Träna 3 minuter i veckan (Michael Mosley & Peta Bee)
Jag gillar Michael Mosley, inte för att han kom på 5:2-metoden utan för att han förklarar saker på ett bra sätt. han har vart med i många hälsodokumentärer på SVT. Just denna bok handlar om att man inte måste träna så långa pass för att få ut effektiv träning. Just 3 minuter i veckan tycker jag låter lite för lite, men det är en tanke.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2014 / 0       

R.E.D.D Free och Nivea Sensitive

 
I torsdags fick jag ett paket från R.E.D.D Free. Denna månad samarbetar de med Nivea och lanserar en kampanj om den nya hudvårdsserien Nivea Sensitive för känslig hud. Jag fick, förutom en paket med tamponger, sju produktprover på Nivea Sensitive Day Cream så jag kan testa produkten i en hel vecka.
 
Många kvinnor upplever att de har känslig hud, och för dessa kvinnor finns Nivea Sensitive Face Care, en ny linje med hudvårdsprodukter som återfuktar ansiktet och motverkar de tre tecknen på känslig hud; rodnad, stramhet och torrhetDessa är typiska kännetecken för känslig hud och kan komma från faktorer som stress, luftföroreningar, kyla, vind och annan yttre irritation. Nivea Sensitive minskar rodnad, stramhet och torrhet och är utan parfym, parabener och färgämnen. Nivea Sensitive serien består av fyra produkter: Sensitive Day Cream, Sensitive Night Cream, Sensitive Cleansing Milk och den nya rengöringsprodukten Sensitive 3-IN-1 Micellar Water.  
 
 Läs mer om Niveas nya hudvårdsserie på deras hemsida.
 
Vill du också få hem tamponger i brevlådan gratis? Har du en blogg, Intragram eller är aktiv på andra sociala medier? Då kan du anmäla dig på R.E.D.D Free:s hemsida.
Tankar / 2014 / 0       

Jag vill börja nu

I fredags jobbade jag min sista dag på Skatteverket. Provanställningen var över och det är dags att hitta ett nytt jobb. Precis när jag hade vant mig vid att gå upp tidigt på morgonen, åkt till jobbet och kommit hem när alla andra som också jobbar kommer hem, så var det slut. Jag jobbade där i 6,5 månad men det känns som längre.
 
I måndags gick jag till arbetsförmedlingen. Nu börjas det igen. Dags att ta upp kontakten igen med den myndigheten som gör mig på dåligt humör varje gång jag tänker på den. Från att jag gick in till arbetsförmedlingen i måndags tills att jag gick ut så tog det 3,5 timmar, jag satt där i över tre timmar!. Det var extrem kö just denna dag, och det är inte alls roligt att behöva vänta på sin tur så länge.
 
Jag ser detta som en ny chans. När man jobbar så kan man ibland känna sig fast vid sitt jobb. Man är fast i rutiner, arbetsuppgifter man kanske inte tycker om eller annat. Nu när jag har blivit arbetslös har jag en ny chans att göra något annat. Jag kan börja plugga, starta eget företag eller söka jobb som något helt annat än vad jag gjort tidigare. Men jag vill inget av detta. Jag vill hitta ett jobb inom den branschen som jag är utbildad inom, nämligen kommunikation och information. Jag vill hitta ett "riktigt" jobb.
 
Jag vill gå vidare med mitt liv. Jag vill få en känsla av trygghet och säkerhet. Jag vill inte behöva oroa mig över att jag har fyllt 24 och fortfarande bor hemma. Jag vill bli vuxen, jag vill ha ett jobb att gå till varje dag, jag vill vara som alla andra. Jag vill inte ha flera tidsbegränsade jobb efter varandra, jag vill ha ett riktigt jobb. Jag vill börja nu.
Skönhet & smink / 2014 / 1       

Kan det inte bli december snart?

Gissa vad jag och syrran har köpt tillsammans? En julkalender fylld med produkter från The Body Shop. Nu längtar vi till 1 december så vi får börja öppna luckorna. Bakom de 24 luckorna så finns produkter för både hår, ansikte och kropp. Jag och syrran tänker dela upp dem när vi öppnat alla luckor, så vi får hälften var. Det är nog ganska smart, eftersom man själv kanske inte blir så intresserad av exakt alla produkter.
 
Finns i tre prisklasser
Luxury, 800 kr (värde 1 205 kr)
Deluxe, 1 000 kr (värde 1 555 kr)
Ultimate, 1 200 kr (värde 2 495 kr)

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 41 - 44

Vecka 41           Vecka 42
Måndag 6/10
Gym, Nordic Wellness, Eskilstuna - 21:59   min       

Torsdag 9/10
Gym, Nordic Wellness, Eskilstuna - 28:47 min         
 
Tisdag 14/10
Gym, Actic City, Västerås - 27:31 min

Fredag 17/10
Gym, Actic City, Västerås - 35:41 min

Lördag 18/10
Gym, Friskis & Svettis, Västerås - 45:00 min
Träna med instruktör, Friskis & Svettis, Västerås - 60:00 min 
Vecka 43   Vecka 44
Torsdag 23/10
Gym, Bellevue Gym, Västerås - 41:44 min         
 
 
 
Det har blivit mycket träning på gym. Först provade jag att gymma gratis i Eskilstuna, direkt efter jobbet, men det betydde att jag om hem jättesent. Sedan provade jag att träna gratis på Actic här i stan, men det låg så långt hemifrån. Det slutade med att jag köpte ett gymkort på Bellevue som ligger bara några kilometer från där jag bor. Jag har varit där bara en gång, så jag kan inte säga att jag har tränat där på riktigt än.
 
Nu när jag ska börja gymma så har jag planer på att splittra träningen, så det blir överkropp en gång och underkropp en annan gång. På så sätt hoppas jag inte få sådan hemsk träningsvärk som jag fått tidigare och kan träna oftare. Jag ser gymmet som en utmaning, varje gång ska jag prova något nytt - träna med fria vikter, med kettlebell, springa på springband, prata med andra som gymmar m.m. Till slut kommer jag förhoppningsvis känna mig bekväm med att gymma och har fått in en bra rutin.
Övrigt / 2014 / 1       

Bilder från mobilen 2014 #8

Efter en liten frivillig bloggpaus är jag nu tillbaka och mycket har hänt.
 
1. Jag har åkt till lasarettet och träffat en dietist. Vi utreder nu min mage genom att utesluta olika livsmedel. Det kommer ett helt inlägg om det så småningom.
2. Det är definitivt höst när man hittar löv i cykelkorgen när man ska cykla iväg på morgonen.
 
3. En söndageftermiddag tittade jag ut från mitt sovrumsfönster och såg en katt som satt på den två meter höga spaljén utanför och stirrade på mig.
4. På två veckor har jag ätit hamburgare på Wild Western Burgers i Eskilstuna totalt tre gånger. Det är riktigt gott!
 
5. Efter en kort shoppingrunda på Erikslund Shoppingcenter gick jag och syrran in på IKEA och tittade runt. Jag skulle kunna flytta in i detta sovrum när som helst, jättefint ju!
6. Jag jobbade min sista dag på Skatteverket och åt sushi med mina jättetrevliga kollegor. Ni insisterade på att hamna på bloggen, så här är ni =)

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It