Ytliga saker / 2014 / 0       

Välkommen till ett varmare hem i höst

Indiska har gett ut en inspirationskatalog där de visar upp hur deras produkter kan inredas. När man tittar på produkterna i butiken kan det vara svårt att föreställa sig hur man ska kombinera de med andra saker men genom denna inspirationskatalog kan det bli lättare. Indiska släpper ett nytt Home-sortiment som gör det lättare att skapa en varm och mysig stämning nu när hösten är här. Just nu har Indiska också rea på inredningsprylar, kolla in sortimentet här!



Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Film & TV / 2014 / 0       

Två filmtips

Jag tittar inte på film så mycket längre, men en helg för några veckor sedan såg jag hela två filmer som jag gillade riktigt mycket.
 
God Help The Girl
Eve är en tjej som bor på ett sjukhus medan hon återhämtar sig från en ätstörning. Hon börjar skriva låttexter som ett sätt att bearbeta sina känslor och en dag träffar hon killen James och blir också kompis med tjejen Cassie. Tillsammans startar de ett band och Eve kan till slut blicka framåt. Det är en cool stil i denna film, musiken, kläderna och inredningen. Klicka här för att se lite mer av filmen.
 
 
The Fault is in the Stars
Hazel är en 17-årig tjej som har långt framskriden cancer i lungorna. Hon går med i en stödgrupp för ungdomar med cancer och träffar där Augustus, en kille som överlevt skelettcancer. De bestämmer sig för att bara vara vänner men till slut inser de att de älskar varandra. Men oron över cancern finns kvar och de försöker ta vara på tiden de har tillsammans. En riktigt sorglig film, jag vara nära att börja gråta flera gånger, bland annat till denna scen.            
Mode & stil / 2014 / 0       

Myskläder för hösten och vintern

Hösten och vintern är ju verkligen säsong för stickade tröjor, raggsockor, vantar och myskläder. Förra året köpte jag de gråa innetofflorna (högst upp i högre hörnet) från Lindex och jag slet ut dem hela vintern. De finns att köpa i år igen och jag har redan köpt ett nytt par. Jag saknar sköna tröjor som den gråa i mitten från H&M, jag måste leta efter såna i butikerna. Till slut tänker jag köpa en ny pyjamas, det är inte ofta man gör det, men när det blir kallare då kan det vara skönt med en ny pyjamas.
Mat & recept / 2014 / 0       

Två frukostar

Jag har kontakt med en dietist och vi håller tillsammans på att utreda vilken slags mat som min mage reagerar negativt av. Just nu undviker jag alla oligosackarider (kostfiber som finns i kål, ärter, bönor, linser, lök, vitlök, vete, korn, råg och havre). Det är svårt, det känns som att jag knappt kan äta något, men jag försöker stå ut. Till helgerna försöker jag fixa ihop något lyxigare och då har det bland annat blivit detta:

Chiapudding med banan och jordgubbar samt en kopp te.
 
Skyr yoghurt med jordgubbssmak, en jordgubbssmoothie med keso, en kopp te samt två riskakor, en med ost och gurka och en med skinka
Ytliga saker / 2014 / 0       

H&M Home - Beauty of Nature

Välkomna hösten med ombonad och mysig inredning. Säsongens naturinspirerande stil fixar du enkelt själv med rustika material och neutrala färger
Jag går ofta in på H&M Home:s hemsida och tittar på de fina sakerna. Just nu finns det grejer i trä, metall och mjuka färger som brun, vit och grå. Perfekt för hösten, med andra ord!
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Burt's Bees Refreshing Lip Balm Pink Grapefruit

Mitt vanliga läppbalsam har precis tagit slut och nu har jag börjat använda Burt's Bees Refreshing Lip Balm Pink Grapefruit istället. Jag fick den i ett VIP-paket från R.E.D.D. Free. Den doftar lite surt, som grapefrukt, inte riktigt något jag gillar men jag har nog vant mig vid lukten nu. Den återfuktar inte lika bra som mitt gamla läppbalsam men den gör sitt jobb i alla fall, den innehåller bland annat kokosolja och E-vitamin.
 
Burt's Bees Refreshing Lip Balm Pink finns att köpa på bland annat Kicks för ca 39 kr.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2014 / 0       

0% aktivitet och 100% aktivitet

Jag har tidigare skrivit om stress och att det har känts svårt att börja jobba och inte längre hinna med allt man vill göra. Man vaknar tidigt på måndagsmorgonen och därifrån går allt på autopilot till fredagskvällen. Jaha, det var den veckan, är den redan över? Det jag inte hann med att göra på vardagarna försöker jag göra på helgen, men det finns även saker som jag vill göra då, vilket betyder att de saker jag inte hinner med att göra måste jag göra nästa vecka, men då kommer det nya saker.
 
Helgen är egentligen ledig tid. Man har inga måsten, man måste inte sätta klockan på ringning, man måste inte åka iväg till jobbet, man måste inte hålla på med matlådor osv. Men det blir snarare tvärtom. På vardagarna stressar man 100%, det är ett tajt schema, att hinna med bussen, att träna, att duscha, att äta, att oroa sig och stressa, det finns ingen tid för att andas och slappna av. Men så fort det blir helg tar man sovmorgon, sover bort halva dagarna och inser på söndagskvällen att allt början om igen på måndag utan att man hunnit med något. Helgen består av 0% aktivitet, jag blir lat på helgen trots att jag vill och borde göra massor. Det blir inte bra, man kan inte leva så här.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Nya träningskläder

När Åhlens hade 20% rabatt på träningskläder så köpte jag en svart långärmad tröja, ett par mönstrade tajts och en lila kortärmad t-shirt. Tröjan ska jag ha när jag går promenader när det blir lite kallare ute. Jag hade dåligt med träningströjor i garderoben så den lila t.shirten kommer jag använde mycket. Till slut var det tajtsen som jag faktiskt blev lite besviken på. De har snörning i midjan och är riktigt långa men de glider ner, det märkte jag speciellt när jag var ute och sprang i dem, det var inte så bekvämt. Men det är väl så man får göra, prova sig fram. De kanske är mer inneträningstajts än joggingtajts.
Litteratur / 2014 / 0       

Fyra böcker jag lånat från biblioteket

Jag provar nu att gymma på Actic City i Västerås och när jag skulle åka hem från gymmet i fredags så gick jag förbi biblioteket och lånade fyra böcker och hälsa. Jag gör en paus i Harry Potter-sträckläsningen och kommer nu läsa dessa böcker medan jag pendlar till och från jobbet.
 
 
Born to Run (Christopher McDougall)
Löpning har på några år blivit Sveriges bredaste folkrörelse - de stora loppen drar idag nästan 500 000 startande. Christopher McDougalls internationella bästsäljare besvarar frågan alla löpare förr eller senare ställer sig: Varför springer jag? Med hjälp av den bortglömda mexikanska löparstammen tarahumara, flera framstående forskare och några av långdistansvärldens mest färgstarka profiler förstår McDougall till sist varför människan är född att springa, och varför det mesta vi hittills lärt oss om träning är helt felaktigt.
 
Den ultimata löparguiden (Sally Edwards, Carl Foster & Roy M. Wallack)
Spring snabbare och bli starkare! Intresset för löpning har ökat lavinartat de senaste åren och över 37 miljoner människor världen över ser sig som aktiva sportlöpare. Forskningen har också gjort enorma framsteg inom löpningsområdet. I Den ultimata löparguiden finns för första gången den mest banbrytande idrottsmedicinska forskningen och de mest praktiska idrottsstrategierna samlade.
 
Mattilåtet (Gisela Van Der Ster)
Att leva med en ätstörning är att inte vara fri att vara den man egentligen är. Ätstörningen står i vägen. Men att lämna det ensamma och strängt kontrollerade liv som en ätstörning oftast innebär, är inte så lätt, det krävs både mod och kunskap. Gisela van der Ster, leg.dietist, berättar hur man ska gå till väga, vecka för vecka, genom 20 steg. Men arbetet med stegen underlättas om man är förberedd innan. Därför beskriver Gisela van der Ster utförligt vad som händer i kroppen när man börjar ge den vad den behöver.

Träna 3 minuter i veckan (Michael Mosley & Peta Bee)
Idrottare eller soffpotatis? Alla har nytta av högintensiv träning. Du behöver inte svettas - och 3 minuter i veckan är fullt tillräckligt. Använd träningscykel, trappor, löpning i backe eller annan träning där du snabbt får upp flåset. Kör för fullt i 20 sekunder, vila och upprepa två gånger. Tre gånger i veckan - that's it!  5:2-dieten och högintensiv träning kompletterar varandra perfekt.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2014 / 0       

En typisk arbetsdag

Jag vaknar kl. 03:57 på en torsdagsmorgon. Det är ingen idé att somna om för väckarklockan kommer ringa om tre minuter i alla fall. Jag går upp, går till köket, häller upp ett glas apelsinjuice (jag måste ha något i magen innan jag åker till jobbet, men jag äter mer när det är dags för förmiddagsfika på jobbet) och går sedan med det till badrummet. Där sätter jag i linserna i ögonen, tvättar och smörjer in ansiktet med ansiktskräm. Sedan tar jag med mig juiceglaset till mitt rum, ställer det på skrivbordet. Där hade jag redan kvällen innan lagt fram mina sminkprodukter i den ordning som jag använder dem, allt för att spara tid. Jag sminkar mig lätt och var tjugonde sekund tar jag en sipp av apelsinjuicen. När jag sminkat mig klart går jag tillbaka till badrummet, tvättar händerna, borstar tänderna och går på toa. Sedan går jag tillbaka till mitt rum, byter om från pyjamas och morgonrock till de kläder jag vill ha på mig idag, kollar att jag packat allt i min väska, lägger i min matlåda och går mot hallen och sätter på mig skor, jacka och vantar.
 
Kl. 05:25 cyklar jag till busshållsplatsen. Under hela bussresan till Mälardalens högskola här i Västerås så är jag den enda resenären. Jag lyssnar på P3 men lyssnar egentligen inte, jag vill bara inte att det ska vara helt tyst. Väl framme går jag några varv runt högskolan för att behålla värmen, det är riktigt kallt. 15 minuter senare, kl. 06:10 kommer bussen jag åker med till Eskilstuna. Den anländer till centralstationen i Eskilstuna kl. 06:50, det tar tio minuter att gå till jobbet, jag skyndar mig för det är inte skönt alls ute. Kl. 07:00 anländer jag till jobbet, 3 timmar efter att jag gått upp från sängen hemma.
 
Samma procedur upprepas sedan när jag ska hem, fram i omvänd ordning. Jag går från jobbet kl. 16:50 till bussen vid centralstationen i Eskilstuna som avgår 17:15. Den kommer fram till högskolan i Västerås kl. 17:55, precis då min buss hem åker förbi. Kul, bara att vänta i 20 minuter på nästa. Kl. 18:30 kommer jag äntligen hem, jag byter om till mer bekväma kläder, äter kvällsmat, oftast något lätt som en smörgås och en skål yoghurt och läser morgontidningen, eftersom den inte hade kommit på morgonen. Sedan går jag till badrummet, tar ur linserna ut ögonen, tvättar bort sminket, tvättar och smörjer in ansiktet med ansiktskräm och borstar tänderna. Jag hinner kanske sätta mig vid datorn någon timme men kl. 20:30 är det dags att gå och lägga sig om jag ska orka gå upp runt  kl. 4:00 dagen därpå igen.
 
Detta upprepas måndag - fredag. Det är inte normalt. Jag rekommenderar alla som söker jobb att verkligen försöka hitta ett jobb i staden där de bor, för det är inte roligt att pendla till jobbet, det är inte roligt att sitta på en buss 3 timmar om dagen och det är absolut inte roligt att gå upp kl. 04:00 och komma hem kl. 18:30.
Film & TV / 2014 / 0       

På bio hösten/vintern 2014

Innan frosten
 
Love, Rosie
 
The Rewrite
 
The Captive
Mode & stil / 2014 / 0       

Att fynda kläder på rea

Jag trodde verkligen att jag redan hade bloggat om detta men det hade jag tydligen inte så här kommer det. I somras gick jag en runda på stan, jag gick till BikBok och H&M, och köpte detta:
 
En grön jacka från BikBok. 149 kr på rea (ordinariepris 499 kr)
 
En grå t-shirt från H&M, 99 kr
 
En prickig blus från H&M, 75 kr på rea (ordinariepris 149 kr)
 
En spetsblus från H&M, 100 kr på rea (ordinariepris 249 kr)
 
Ett par blåa tunna byxor från H&M, 99kr.
 
Jag hade en 50 kr rabattkupong på H&M, så jag betalade totalt 472 kr för dessa fem plagg, när de egentligen skulle ha kostat 1095 kr. Snacka om fynd!
Ytliga saker / 2014 / 0       

Kakkel

Har ni sett vilka fina skålar och muggar ? De kommer från Hemtex och är en del av deras kollektion som heter Kakkel. Jag gillar verkligen mönstret och förutom porslin finns också textilier som grytlappar, dukar, påslakanset och förvaringslådor. Jag har tidigare tyckt att Hemtex var en tråkig affär med bara textilier men nu inser jag att de har mycket mer.
 
Muggarna kostar 49 kr (extrapris just nu, 29 kr!) och skålen kostar 79 kr (extrapris just nu, 39 kr!).
 
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Tomma produkter #8


Två produkter från Lush
A French Kiss (bubbelbit) och Rose Queen (badbomb)
Båda doftar blommigt av lavendel och ros men annars tyckte jag inte om dessa så mycket. Ingen av de gav bubblor, vilket jag faktiskt förväntade mig.

Garnier Fructis Strengthening Conditioner Strength & Shine
Mitt gamla vanliga balsam. Jag använder mycket balsam eftersom jag kör med Balsammetoden. Denna doftar gott och gör håret lätt att kamma igenom.

Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer Transparent
Mitt absoluta favoritpuder, som faktiskt är helt vitt, och passar mig perfekt eftersom jag är så blek. Mattar ner ansiktet bra hela dagen.

Maybelline Fit Me Concealer - 15 Fair
Täckningen på denna var jättebra men den var för mörk för mig, synd.

Lipsmacker - Hallon
Den här har jag haft jättelänge och jag har alltid gillat den. Den gav lite mörkrosa färg på läpparna och luktade lite konstgjord av hallon.

Eucerin Anti-Age Hyaluron-Filler Day Cream
Ett litet prov på en dagkräm för fet hy. Denna gillade jag inte alls. Den var jättetjock och ansiktet blev glansigt och kletigt, krämer sjönk aldrig in.

Nivea Visage Aqua Sensation Refreshing Day Care dagkräm
En jättebra dagkräm som luktar fräscht, återfuktar ansiktet och sjunker in lagom fort.

Nivea Gentle Eye Make-Up Remover
Den gör sitt jobb men lämnar kvar en fet hinna på ansiktet efter man tagit bort sminket med den. Om bara det försvann så skulle jag gilla denna fullt ut.

Nivea Daily Essentails Skin Refining Scrub
En bra skrubb som peela ansiktet från död hud och gör den lent och jämt. Jag har använt denna på kvällen och på morgonen är ansiktet jättefint.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Utvärdering av mitt träningsschema

Den 5 maj påbörjade jag ett träningsschema som jag gjort för mig själv. Målet med schemat var att bygga upp konditionen och en bra träningsrutin för att till slut kunna springa 5,9 km. Jag tyckte att det skulle kännas bra att kunna säga att jag faktiskt har sprungit över 5 km, det låter mycket, och jag skulle känna mig stolt över mig själv. Jag var lite rädd för att gå ut för hårt, så jag började mjukt och lade in fler träningspass och sprang längre och längre. Det kändes riktigt bra att ha en rutin och veta vad jag skulle träna vilka dagar, men jag räknade ju inte med att jag kunde bli sjuk och bli tvungen att avstå från träning. Först fick jag ont i axeln och lite senare blev jag förkyld. Så jag tränade inte på över tre veckor, men när jag väl började igen så fortsatte jag bara där jag hade slutat.
 
Den 5 oktober nådde jag mitt mål (som jag nu hade ändrat till prick 5,0 istället för 5,9 km). Jag sprang 5 km på 46 minuter och 45 sekunder. Det gick inte fort, men jag klarade det. Det var inte så jobbigt, förutom att jag mådde lite illa medans jag sprang. Jag kan i efterhand säga att jag var lite mesig med mitt träningsschema. Det gick för långsamt framåt och egentligen så koncentrerade jag mig inte på kondition, vilket var målet. Det blev en rörig blandning av yoga, styrketräning, powerwalk och löpning. För att nå målet tidigare borde jag ha fokuserat mer på att faktiskt ge mig ut och springa.
 
Jag har nu planer på ett nytt träningsschema med ett nytt mål och nya rutiner. Det börjar bli kallt, regna och snart kommer väl snön också, så det känns inte så roligt att ge sig ut och träna. Istället ska jag fokusera på att träna styrka på gym och hemma. Jag ska köpa ett gymkort, jag vet, jag har pratat om det länge, men jag ska ha köpt ett gymkort innan året är slut. Det som hindrar mig är att jag inte vet vilket gym jag vill träna på eller hur jag ska lägga upp träningen. För jag vill absolut fortsätta träna, jag vill vara hälsosam och kunna göra mer och mer.
Film & TV / 2014 / 0       

The Birder's guide to Everything - recension

Denna film från 2013 handlar om den blyga fågelskådaren David som försöker komma över sin mors död samtidigt som fadern ska gifta om sig. David skådar en dag på en anka som sägs vara utrotad. Han samlar ihop ett gäng omaka vänner för att hitta bevis för ankans existens. I jakten får de hjälp av en gammal fågelexpert och David hittar kärleken i en tjej med kunskaper i fotografi.
 
Jag blev lite besviken på denna film. Den ser ju spännande ut i trailern men när filmen tog slut så tänkte jag bara "jaha, var det det?". Den är lite smårolig, lite spännande och sorglig men det är nog det enda den är. Det var underhållning för stunden men jag tyckte att den kunde ha blivit bättre på många sätt.
Övrigt / 2014 / 0       

Bilder från mobilen 2014 #7

1. Bakat äppelpaj många gånger de senaste månaderna, men det är ju så gott!
2. Badat bubbelbad med bubbelbit från Lush som doftade lavendel
3. Haft rosor från trädgården i vas på köksbordet
4. Läst Harry Potter på bussen på vägen till och från jobbet
5. Åkt i dimman till jobbet. Precis när jag bestämde mig för att gå en promenad och fota dimman så försvann den...
6. Ätit jättegod lunch på Papas Tapas i Eskilstuna.
Mode & stil / 2014 / 0       

Lindex - 60 years in fashion

Lindex firar i år 60 år och till hösten till hösten planeras ett stort firande för att uppmärksamma varumärkets historia, nutid och framtid. Kampanjen Lindex - 60 years in fashion är just nu aktuell där kollektionen är starkare än någonsin och representeras av modellerna Hilary Rhoda, Andreea Diaconu och Anne Vyalitsyna. Företaget har sedan starten 1954 fortsatt att växa, utvecklas och utmanat sig självt, och har med framgångsrika kollektioner och kampanjer etablerat sig som en av Europas ledande klädkedjor med starkt fokus på mode. Lindex firar inte bara sina 60 år i modebranschen utan även framtiden och det som komma skall.
 
Jag går förbi Lindex skyltfönster varje dag på vägen till och från jobbet och har sett många finns klädesplagg där, bland annat den gråa kjolen, den rosa kappan och den blåa tröjan.
Mat & recept / 2014 / 0       

Papas Tapas i Eskilstuna

Jag har ätit på Papas Tapas i Eskilstuna totalt tre gånger och jag älskar det lika mycket varje gång jag varit där. Deras potatis och aioli är gudomliga och jag kan verkligen rekommendera deras oxfiléspett (sista bilden). Papas Tapas är en spansk/mexikansk restaurang i centrala Eskilstuna som öppnade år 2000. Det är lite annorlunda inredning med flaggor, girlanger och affischer och det är riktigt mysigt. Priserna varierar lite beroende om man beställer från vardags- eller helgmenyn men det är inte alltför dyrt tycker jag.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Yankee Candle - Honey & Spice

Nu när det har blivit mörkare är det riktigt mysigt att tända ljus. Jag har köpt nya ljus från Yankee Candle, Honey & Spice, heter de. De doftar kryddigt och typiskt höstigt av kanel, socker och kakao. Doften och utseendet på värmeljusen påminner lite om knäck som jag av någon anledning tycker känns väldigt höstigt. När det börjar närma sig jul tänker jag köpa ljus som har mer en juldoft.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 37 - 40

 
Vecka 37   Vecka 38
Måndag 8/9
Yoga - 45:30 min
Tisdag 9/9
3,5 km jogging utomhus - 30:36 min
Styrketräning för hela kroppen med 2,5 kg hantlar - 29:48 min
Torsdag 11/9
9,6 km cykling utomhus - 41:23 min
Söndag 14/9
4,7 km jogging utomhus - 41:23 min
         
 
                                                                                                      

                                   
Vecka 39   Vecka 40
 
 
Söndag 5/10
 5,0 km jogging - 46:45 min
 
Precis när jag hade fått tillbaka träningslusten blev jag förkyld och efter det har jag inte prioriterat träning längre. Det känns som att jag fortfarande inte har fått någon slags rutin när det gäller jobb, träning och fritid. Varje ny vecka kräver planering och förberedande vilket kräver mycket tid. 
 
Men jag har fått ett nytt (om än väldigt kortsiktigt) mål med träningen vilket förhoppningsvis kommer göra det lite roligare att träna igen. Jag har bestämt mig för att springa Fackelloppet som äger rum söndagen den 12 oktober. Efter det är det dags att fundera ut ett nytt mål för att fortsätta känna mig motiverad. En plan för hösten är att köpa ett gymkort. Men för att bestämma vilket gym jag vill ansluta mig till så provar jag just nu olika gym för att se hur de är och vad jag tycker om dem. Men fokuset kommer definitivt vara på styrketräning i höst.
 
Jag har även sprungit 5,0 km och därmed klarat av min utmaning som jag haft under sommaren och hösten (som från börjar var 5,9 km). Det var inte så svårt som jag trodde, jag tror faktiskt bara att jag var lite rädd för att gå för fort framåt. Men jag kände mig istället så seg, det gick så långsamt. Så en eftermiddag gav jag mig ut i skogen och bara bestämde mig, idag ska jag äntligen gå i mål.
Litteratur / 2014 / 0       

Böcker att läsa i höstmörkret


Hösten är ju verkligen en årstid då man ska läsa många böcker, eller hur? Tänk er att tända ljus i höstmörkret, luta sig tillbaka i soffan med en filt över knäna, dricka en kopp te eller varm choklad och börja läsa en bra bok medan man hör regnet mot fönstret. Jag ska försöka gå till biblioteket lite oftare i höst och jul för jag tycker verkligen om att läsa nya böcker.
 
Vi (David Nicholls)
Författaren av En dag har nu skrivit en bok om Douglas och Connie som har varit gifta i tjugofem år. När sonen Albie ska flytta hemifrån släpper Connie bomben: hon vill skiljas. Men först ska de tre åka på en sista familjesemester tillsammans, en Grand Tour genom Europas kulturhuvud- städer. Douglas tänker ut en plan för att vinna sin hustrus kärlek tillbaka, och för att reparera sin såriga relation till sonen. Men kommer han att lyckas?

När Anna blir gravid börjar hon planera det perfekta livet i Provence för sig, mannen och sin perfekta baby.Dottern Freja föds dock med svåra hjärnskador. Trots det bestämmer sig Anna och Tobias för att genomföra flytten från London till Frankrike, där Anna tänkt sig att öppna restaurang. Eftersom ett hus i Provence visar sig överstiga deras tillgångar blir det istället en nedgången bondgård i Languedoc. Oron och ambivalenta känslor för dottern, konstant sömnbrist och en vacklande ekonomi frestar på äktenskapet. Men livet i den lilla byn bjuder också på blommande lavendelfält, mäktiga berg, andlös utsikt liksom nya vänner och hjälpsamma grannar.

Hollywood, 1929. Max och Eleanor Beecham är filmbranschens älsklingspar  begåvade, lyckade och lyckliga. När de bjuder in till sin årliga oktobermiddag flockas storheter som Charlie Chaplin, Douglas Fairbanks och Greta Garbo. Champagnen flödar och allas förmögenheter växer dag för dag, tack vare börsens fantastiska utveckling. Men under ytan krackelerar perfektionen, och hemligheter som legat begravda i åratal är på väg att uppdagas. Samtidigt tickar börsbarometrarna sakta men säkert mot undergången.

New Hampshire, sommaren 1975. En ung kvinna försvinner under oklara omständigheter och hennes förmultnade kropp återfinns inte förrän 2008, trettiotre år senare, när den påträffas nergrävd i den berömde författaren Harry Queberts trädgård. Bredvid Nolas kvarlevor hittar poliserna dessutom en kopia av manuskriptet till Queberts berömda genombrottsroman Roten till det onda. Quebert fängslas och anklagas för mordet, men till hans hjälp kommer hans före detta elev, Marcus Goldman. Tillsammans med polischefen i den lilla staden inleder Marcus en utredning som kommer att bli mer komplicerad än vad någon av de inblandade någonsin hade kunnat föreställa sig.

Kalle Zackari Wahlström är ingen träningsperson. Men han älskar att träna och att pressa sig så hårt han bara kan. I den här boken berättar han på ett pekpinnebefriat och roligt sätt hur man kan hitta sin träningsglädje utan att nödvändigtvis vara en duktig typ som äter stenålderskost ur en plastburk varje dag. Han har också testat olika träningsformer och skrivit personliga berättelser om detta; exempelvis Örnmarschen, Bodybuilding-SM och Lidingöloppet.

Inred med vintage (Elsa Billgren)
Det finns få saker gör ett hem så trivsamt som en modern vintagestil. Elsa Billgren berättar om hur du skapar ett personligare hem hjälp av med gamla ting. Här får du tips om hur du skapar ett vackert stilleben genom att till exempel låta en gammal champagnekupa agera kruka åt en klumpig suckulent och om hur du skapar en härligt sliten drivvedskänsla även på nyare plank. Fördjupa dig i avsnitt om tidstypiska inredningsdetaljer och läs om hur du får till den rätta vintagekänslan med färger som antikvitt, kockumgult och petrolblått.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träna gratis med Actic!

Precis som förra hösten så bjuder Actic i samarbete med ICA. på gratis träning. Genom att visa upp ICA-kortet på ett Actic-gym får man till och med 31/10 träna gratis 5 gånger. Det ingår även en gratis konsultation med en instruktör där man går igenom motions- och hälsovanor, allt till ett värde av totalt1099 kr.
 
Jag utnyttjade detta erbjudande även förra hösten och tänker göra det även i år. Jag vill köpa ett gymkort men just nu är det så mycket som är osäkert med mitt jobb och annat så innan jag köper ett gymkort vill jag vara 100% säker. Under tiden så tänker jag provträna på olika gym i sta för att känna mig fram till viket som passar mig bäst.
 
Läs mer om erbjudandet här.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Recension av Lush-produkter


I mitten av april köpte jag några saker från Lush. Nu har jag provat alla produkter och vill ge en recension om dem.
 
The Comforter bubbelbit, 75 kr
En stor bubbelbit som doftar svartvinbär, ger jättemånga bubblor och gör badvattnet rosa. Denna stora bit räcker gott och väl till 3-4 bad. Denna vill jag absolut köpa fler gånger.
 
A French Kiss bubbelbit, 59 kr
En bubbelbit som doftar lavendel vilket har en lugnande effekt. Jag använde denna när jag var förkyld och det var riktigt avslappnande. Den gör badvattnet ljuslila och har lavendelkvistar i sig.
 
Ultrabalm allt-i-allo-kräm, 155 kr
En kräm som har många användningsområden. Innehåller olja och vax för att återfukta. Jag har blandade åsikter om denna: ibland har den funkat bra, ibland gör den att det kliar. Den är väldigt dryg i alla fall och kommer räcka länge.
 
Amandopondo bubbelbit (prov)
Ännu en bubbelbit, denna doftar lite annorlunda av ros, citron och apelsin. Ger mycket bubblor i badet men kändes annars inte så speciell.
 
Rose Queen badbomb, 49 kr
En badbomb som doftar starkt av ros. Innehåller blad från tigerlilja, äppleblom ,riddarsporre och blåmalva och gör badvattnet svagt rosa. Blev lite besviken på denna och kommer inte köpa den igen.
 
Carrot Soap tvål (prov)
Detta var första gången på länge jag använde en hård tvål som denna. Den doftade gott av apelsin och morot och händerna kändes riktigt rena efter jag använt tvålen. Jag är nu lite nyfiken på fler av Lushs hårda tvålar.
Film & TV / 2014 / 0       

Femte säsongen av Downton Abbey på SVT

Kl. 21:30 nästa lördag börjar SVT1 visa säsong 5 av Downton Abbey! "1920-talet fortsätter och förändringens vindar blåser på Downton för familjen Crawley och deras tjänstestab. Vilken av Marys beundrare ska slutligen vinna hennes gunst? Ska Isobel och Lord Merton slutligen bli ett par? Kommer Ediths hemlighet att komma i dagen? Och nu när Mr Carson och Mrs Hughes funnit varandra på riktigt, kommer deras kärlek att blomstra?" Klicka här för att se trailern för den femte säsongen.
Mode & stil / 2014 / 0       

Fem fina från Ginatricot

Just nu har Ginatricot riktigt fina kläder. Det handlar om baskläder som har det lilla extra, till exempel den randiga tröjan med spets på axlarna. Jag köpte en ny höst/vinterkappa förra hösten, så jag behöver egentligen ingen ny, men den från Ginatricot är också riktigt fin.
Mat & recept / 2014 / 0       

Ben & Jerry's Core Dough-ble Impact

Jag har hittat en ny favorit bland Ben&Jerry's-glassarna. Dough-ble Impact ingår i Core-serien, som kostar lite mer, men som också är lite lyxigare än de vanliga sorterna. "En kärna av chokladfudgesås omringad av chokladgräddglass och gräddglass med kakdegsbitar med chokladbitar", så beskrivs denna glass på Ben&Jerrys hemsida. Riktigt god!
Ytliga saker / 2014 / 0       

Nya paprikor + spinn

Sommaren 2012 planterade jag frön från en paprika i krukor. Så nu, några år senare, lever de och producerad paprikor. Nu är det nästan tio paprikor på gång samtidigt. Men... jag har också upptäckt att de har spinn på sig, inte så roligt. Spin orsakas av torr luft och uttorkning av jorden, paprikor som står inomhus drabbas lättare än de som står utomhus. Det ser ut som spindelnät och bland kan man se pyttesmå djur som kryper runt. Jag blir inte så sugen på att skörda dessa paprikor och äta upp dem när jag ser ohyran på plantorna. Jag har dessutom tröttnat lite på paprikaplantorna. Men jag fortsätter vattna dem och får väl hitta på något sätt att använda upp paprikorna, det skulle kännas dumt att slänga dem.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It