Litteratur / 2014 / 0       

Tidningar jag läser

Just nu prenumererar jag på två olika tidningar, ELLE Mat & Vin och Scandinavian Retro, men jag vill börja prenumerera på fler. Andra tidningar som jag brukar köpa lösnummer lite då och då är Hälsa & Fitness, Allt om Mat och Shape Up. Jag är särskilt sugen på att hitta en ny träningstidning men de jag läst tidigare har mycket fokus på bantning och gå ner i vikt på kort tid. Så jakten på den perfekta träningstidningen fortsätter.
 
Vilka tidningar läser ni?
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Två av mina favorihandkrämer

Jag har två handkrämer som jag verkligen gillar men jag är ganska dålig på att använda dem regelbundet. De är Rituals Imagine Rice Milk & Cherry Blossom Ultra Caring Hand Lotion och Oliva by CCs ECO Organic Olive Oil Hand Cream. Båda doftar jättegott men det tar ganska lång tid för dem att sjunka in i huden så man måste ha god tid på sig när man använder dem.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träningskläder för hösten från H&M

Till sommaren finns det mycket träningskläder med rosa, turkos och grått, riktigt skrikiga färger, men nu till hösten blir det lite mörkare färger. Jag är på jakt efter ett par fodrade/lite tjockare träningstajts som jag kan ha ute när det blir kallare, jag ska kolla på H&M om de har något sånt. Av kläderna här ovan är de svart- och vitmönstrade byxorna mina favoriter. Jag köpte dem i somras och de är faktiskt de bästa träningsbyxor jag äger.
Övrigt / 2014 / 0       

R.E.D.D Free och AIG Integritetsförsäkring

Förra veckan fick jag oväntat ett paket från R.E.D.D. Free. Denna gång samarbetar R.E.D.D Free med AIG som har en Integritetsförsäkring där man kan få praktisk och ekonomisk hjälp om man utsätts för olaga hot och kränkningar på nätet. Jag har själv inte blivit utsatt för detta men det är bra att det uppmärksammas.
 
Vill du också få hem gratis tamponger? Registrera dig då på R.E.D.D Free!
Film & TV / 2014 / 0       

Recension: Philomena

Filmen Philomena är baserad på en verklig historia och handlar om Martin Sixsmith som är en före detta politisk journalist som just fått sparken från sitt jobb i den brittiska regeringen. Han blir en dag kontaktad av Jane, vars mamma, Philomena, nyligen avslöjat en tung hemlighet som hon burit på i 50 år. Som ung ogift kvinna i Irland födde Philomena en son som hon tvingades lämna bort till ett kloster. Sonen såldes sedan till rika amerikaner. Philomena har under alla år sökt efter sitt barn, utan framgång, och hoppas nu få hjälp av Martin.
 
Det är en sorglig historia: mamma och son skiljs åt och kan inte hitta varandra. Det kunde lätt ha blivit en riktig snyfthistoria men eftersom filmen också har några komiska inslag, både av Judi Dench och Steve Coogan som spelar huvudrollerna, så blir den inte så allvarlig och jobbig. Det är intressant att den är baserad på en verklig historia och det går att läsa den riktiga Martin Sixsmiths artikel om verklighetens Philomena på internet.
Mode & stil / 2014 / 0       

Höstskor från H&M

Nu när det har blivit riktigt kyligt på morgnarna, det har ju helt plötsligt blivit höst, så har jag insett att jag måste köpa nya höstskor. Jag går runt i mina sommarskor från H&M och har höstjacka, vantarna och tjocka halsduken på mig på morgonen - kombinationen ser lite konstig ut. Förra hösten tror jag att jag hoppade direkt från sommarskorna till vinterkängorna men i år vill jag ha något emellan. Ovan är skor från H&M. Jag ska kolla närmare på de beiga sneakersarna, de bruna bootsen utan klackar och de svarta kängorna högst upp till höger.
Mat & recept / 2014 / 1       

Energibars

Jag och syrran har velat göra egna energibars ganska länge. De man kan köpa i affären innehåller mycket onödiga saker så det skulle kännas bra att göra egna som man kan äta som mellanmål. Vi hittade först ett recept som vi lagade efter men det blev jättekonstigt, de höll inte ihop utan blev snarare müsli än bitar. Sedan hittade vi ett annat recept och det blev mycket bättre.
 

2 cups havregryn
0,5 cup riven kokos
0,5 cup skivad mandel
0,5 cup kruskakli/vetekli (vi tog extra havregryn istället)
3 msk smör
0,5 cup honung
0,25 cup farinsocker
1,5 tsk vaniljpulver
Lite salt
Valfri mängd torkad frukt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna (havregryn, kokos, mandel och kli) i en ugnsform,rosta i max 10 min i ugnen. Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Blanda smör, honung, socker, vanilj och salt i en kastrull och smält ihop och låt koka upp och ta sedan från värmen. Hacka torkad frukt och blanda det torra med honungsblandningen och frukten. Smörj formen (gärna lite mindre än ugnsplåten), lägg på bakplåtspapper och fördela sedan blandningen. Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå och tryck ut smeten med något platt. Grädda i ca 20 min. Låt svalna och dela sedan i så stora bitar du vill ha!
Ytliga saker / 2014 / 1       

Oral-B Professional Care 600 White & Clean eltandborste

Nä jag fyllde år, i början av augusti, fick jag en eltandborste i present. Det blev Oral-B Professional Care 600 White & Clean och en tillhörande tandkräm. Nu har jag inte varit så duktig och använt den varje dag, det har snarare blivit varannan eller var tredje dag, så egentligen kanske jag inte kan skriva en recension än. Vissa dagar orkar jag bara inte ta fram denna utan kör med den vanliga och jag borstar aldrig med eltandborsten på morgonen eftersom jag går upp så tidigt på morgonen och den låter ganska högt så jag vill ju inte väcka resten av min familj.
 
Enligt instruktionen som följde med tandborsten så delar man in tänderna i fyra områden och man ska borsta varje del i 30 sekunder. Efter 30 sekunder vibrerar tandborsten för att påminna om att det är dags att borsta nästa del. Jag brukar strunta i detta eftersom jag inte hinner borste klart varje del, så jag tror att jag borstar mer än de rekommenderade 2 minuterna. Tänderna känns rena när man drar med tungan över dem och jag tror att de faktiskt blir renare eftersom jag borstar längre med denna än med den vanliga tandborsten men samtidigt så borstar den mer och noggrannare. Jag gillar dock inte tandkrämer som följde med, den ger en stark eftersmak som känns ända ner i halsen. Än så länge gillar jag verkligen den här men jag ska försöka bli lite duktigare på att använda den varje dag.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Litteratur / 2014 / 0       

Läser just nu: Harry Potter-böckerna

Innan jag och syrran åkte till Harry Potter Exhibition i Norrköping så förberedde vi oss genom att titta på alla filmerna veckorna innan. Nu har jag började läsa om alla böcker. Jag läser på vägen till och från jobbet i Eskilstuna och nu börjar det bli lite jobbigt eftersom böckerna är riktigt tjocka och tunga. Men det är riktigt intressant att läsa böcker när man också har sett filmerna. Det finns ju massor av saker i böckerna som inte finns med i filmerna och det är roligt när man hittar vissa scener i böckerna som ser lite annorlunda ut i filmerna. Jag läser just nu bok nummer 4 av sju, så nu ar jag gjort mer än hälften.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

En träningslista

Här kommer en lista som jag hittat på själv om mina träningsrutiner och lite annat om träning.
 
Hur ofta tränar jag och vad tränar jag?
Jag försöker träna två till tre gånger i veckan. Jag pendlar till och från jobbet och kommer därför hem ganska sent på kvällarna men jag försöker få ihop minst två gånger i veckan. Just nu blir det mycket joggingturer i skogen, yoga samt styrketräning hemma med hantlar och kroppsvikt.
 
Vad har jag för mål med träningen?
Nu under sommaren och hösten är mitt mål att kunna springa 5,0 km. Jag har lagt upp ett träningsschema och har snart uppfyllt målet. Målet under hösten kommer vara att koncentrera mig mer på styrketräning, jag tänker köpa ett gymkort.
 
Vilken slags vardagsmotion utövar jag?
Inte så mycket. Jag cyklar till bussen till jobbet lite då och då, men jag ser faktiskt det som träning eftersom jag gör det så sällan. Jag är dålig på att till exempel gå istället för att ta hiss, men däremot så går jag från tågstationen i Eskilstuna till mitt jobb, och det är ganska långt.
 
Vilka är mina favorit- respektive hatträningsformer?
Gammal hederlig styrketräning gillar jag. Jag har även gått på gruppträning som body pump, yoga, boxning och soma move och det var riktigt roligt. Träningsformer som kräver bra koordination, som zumba och jympa har jag svårt för. Jag tycker att det är jobbigt att hänga med i det höga tmpot och känner mig mest dum.
 
 
Vilken är min favorit- respektive hatövning?
Övningar som tränar överkroppen, som bland annat bänkpress, bicep curls och militärpress. Dessa tycker jag är enkla och det är nog därför jag gillar dem. Min absoluta hatövning är benböj. Jag misstänker att jag behöver jobba mer med min flexibilitet i höften eftersom jag har svårt att komma ner djupt i benböjen. Jag har även svårt för armhävningar och burpees som kräver bra bröst- och tricepsmuskler.
 
Vilken muskel/kroppsdel är jag mest stolt över och vilka vill jag jobba mer med?
Mina vader är jag riktigt nöjd med, de är egentligen helt otränade men de är precis lagom stora. Just nu är magen den kroppsdel jag gillar minst. Den är svullen och stor, jag vet inte om det beror på något jag äter eller om det helt enkelt är så att jag saknar magmuskler.
 
Vilka är mina favoritträningskläder?
Jag föredrar att träna i ett linne och ett par trekvarslånga tajts. När jag är ute och springer vill jag ha ett löst sittande linne och när jag tränar styrka tar jag ett tajt linne. Just nu tycker jag att det är roligare att titta på träningskläder än vanliga kläder i affärerna, de är färggladare och trevligare.
 
Vilka är mina fyra i topp träningsredskap?
Hantlar, en klocka med timerfunktion, en träningsmatta och ett löparmband att lägga mobilen i.
 
 
Vilken är min favoritträningsapp?
Jag har bara använt en och den heter Endomondo. Den gillar jag jättemycket, den för bland annat statistik över min träning samt ger en summering efter månadens slut och är jättelätt att använda.
 
Hur äter jag före och efter träning?
Det här med att man måste äta direkt före och direkt efter träning tror jag inte på. Äter man bra annars så borde det räcka med sitt vanliga mellanmål eller lunch eller vad det nu blir före och efter träning. Jag har dock märkt att jag måste låta det gå minst 1,5 timme efter jag ätit tills jag kan träna, annars får jag håll eller känner att det skvalpar i magen.
 
Föredrar jag att lyssna på musik när jag tränar eller att inte lyssna på musik?
Jag har alltid varit en så person som aldrig, absolut aldrig, lyssnar på musik när jag tränar. Särskilt om jag är ute och springer i skogen, för man kan ju helt plötsligt bli omspringen eller stöta på något djur, och om man inte hör det så blir man rädd. Men de senaste veckorna har jag provat att springa med musik, dock på ganska låg volym. Det känns som att det går mycket fortare att springa då (trots att det faktiskt inte gör det), tiden går fortare "det tog bara tio låtar att springa, det brukar ta 30 minuter".
 
Föredrar jag att träna på morgon eller på kvällen?
Helst av allt skulle jag vilja ta en promenad före frukost varje morgon, det gjorde jag när jag var arbetslös. Men eftersom jag går upp så tidigt redan nu på morgonen så går det bara inte. Jag blir alltså tvungen att träna på kvällen, vilket jag också tycker är stressande. På helgen brukar jag dock försöka att träna på förmiddagen.
Tankar / 2014 / 0       

Det här med tiden

Jag har nu jobbat på mitt nya jobb i fem månader och man skulle kunna tro att jag äntligen har hittat lite nya rutiner. Nu har jag inte längre tid för att träna när jag vill, tid för att sitta framför datorn hur länge jag vill, tid att njuta och att andas. Jag kommer på mig själv flera gånger om dagen att jag verkligen borde ta tag i detta men den stunden kommer aldrig. Det här med rutiner är jobbigt.
 
Så som det är nu så känns det som att jag jobbar, sover, äter och inte längre har tid för mina gamla hobbys. Jag bloggar fortfarande, vilket kräver ganska mycket tid, men annars så har jag inte tid för mycket mer. På måndag morgon längtar jag till fredag eftermiddag, det är fem dagars jobb, och två dagars ledigt. Under vardagarna skriver jag en att-göra-lista med saker jag ska göra under helgen, när jag har tid, men eftersom helgen bara består av två dagar så hinner jag aldrig med alla saker på att-göra-listan. Jag ligger alltid efter. Jag vill bara trycka på paus-knappen och hinna med att andas lite.
 
När jag såg första avsnittet av SVT:s nya serie Tidsjakten, som handlar om stress i det moderna samhället och om hur man kan få livpusslet att gå ihop, så blev jag faktiskt lite rädd för jag känner igen mig i många saker. Hur länge kan man skjuta upp saker? Man lever inte längre, man överlever. Det känns speciellt inte som att man lever på vardagarna, då går allt på autopilot. Man längtar till helgen, när man äntligen kan gå upp senare på morgonen och äta frukost vid matbordet och läsa morgontidningen. Men då blir man stressad när man tänker på alla de saker man ska försöka hinna med på dessa två dagar. Inte konstigt att man tycker att tiden går så fort, när man har så mycket att göra.
 
Det är jobbigt.
Övrigt / 2014 / 0       

Tips: Smartson

Smartson är en tjänst där man kan få testa nya produkter gratis och dela sina upplevelser med andra. För de som har en blogg är det ett bra sätt att få något att skriva något om men också ett sätt att sprida sina upplevelser och ge tips till sina läsare. Smartson har 250 000 användare och grundades 1999. Man behöver inte bli medlem utan kan helt enkelt anmäla sitt intresse för just den produkt som man vill testa. Men det är väldigt populärt och chansen att faktiskt komma med kan vara ganska låg, men jag rekommenderar ändå alla som är nyfikna att anmäla sig.
 
Just nu kan man anmäla sig till att testa CooperVision Avaira månadslinser, Findus SMAK djupfryst enportionsrätt, Barnängen Stärkande Keratin schampo och balsam, Dr. Oetker TRADIZIONALE 2014 stenugnsbakade pizza samt Baby Jogger City Mini Zip barnvagn.
Mat & recept / 2014 / 0       

Keso Yoghurt

För alla er Keso-älskare så har jag ett tips så här på fredagskvällen! Gå in på denna sida, betygsätt ditt morgonhumör och knappa in ditt mobilnummer så får du en sms-kupong som du kan visa upp i kassan på Pressbyrån, 7-Eleven, Coop, Hemköp, Willys och Citygross så får du testa Kesos senaste nyhet, Keso Yoghurt. Den finns i två olika smaker, Naturell och Yoghurt.
 
Jag och syrran hämtade ut en var och nu har vi provat dem.  Vi hade egentligen inte smakat Keso tidigare, just den där konsistensen ser lite skum ut, så vi var lite skeptiska till detta. När vi smakade dem första gången så var det inte gott. Hur ska man egentligen äta Keso? Det är ju ostkluttar... Vi åt det naturellt men det var inte så där jättegott. Men jag testade att hacka ner några bitar av frysta jordgubbar och så blev det godare. Så, nja, jag vet inte riktigt vad jag tycker om Keso Yoghurt.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Recension - Formula 10.0.6 One Smooth Operator Pore Clearing Face Scrub

 Av alla produkter i min hudvårdsrutin så älskar jag min ansiktsskrubb allra mest. Den kommer från Nivea och ser ut nästan lite som tandkräm, det är en genomskinlig gel med vita och blåa korn i som skrubbar ansiktet rent från orenheter. Min syster köpte nyligen en ny ansiktsskrubb, Formula 10.0.6 One Smooth Operator Pore Clearing Face Scrub. Jag, som älskar ansiktsskrubbar, har fått prova den och gillar faktiskt den lika mycket som min egen från Nivea.
 
Denna luktar jordgubb och består av en rosaaktig gel som exfolierar milt, absorberar överflödigt talg från hudens yta och lämnar huden fräsch och len. Jag rekommenderar alla som har fet hy att använda en skrubb på kvällen och smörja in ansiktet med ansiktskräm efteråt. När man vaknar på morgonen är huden jättelen och klar.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Film & TV / 2014 / 0       

Två tv-tips

Jag har två tv-tips, både från SVT, Det blodröda fältet och Inred med loppis.
 
I det blodröda fältet får vi följa Kitty, Rosalie och Flora som anländer som frivilliga sjuksköterskor till ett brittiskt fältsjukhus nära fronten i Frankrike 1915. De kastas huvudstupa in i en värld som inget kunde ha förberett dem på, och tvingas dessutom kämpa hårt för att bli accepterade av läkare och sjuksystrar. Gamla traditioner och hierarkier ställs på sin spets samtidigt som de befinner sig mitt i krigets brutala verklighet. Visas på  lördagar kl. 21:30 i SVT. Se Det blodröda fältet på SVT Flow.
 
Går det att inreda ett hem med ingen budget alls? I en värld fylld med slit och släng får vi istället lära oss att förädla och skapa nya möjligheter med gamla och begagnade möbler. I inred med loppis följer vi Kirstie Allsopp som visar oss enkla knep på hur vi hittar våra egna gratisfynd. I varje avsnitt presenteras en ny möbel eller ett nytt hem som ska dekoreras och inredas. Se Inred med loppis på SVT Flow.
Mode & stil / 2014 / 0       

Höstkläder från H&M

Nu känns det verkligen som att hösten är här. Det märkts även när man går runt i klädaffärer. Nu kommer det fram mörkare färger, stickade tröjor och boots. Här är ett urval av höstnyheterna från H&M. När det har varit kyligt på morgonen har jag insett att jag inte har några höstskor. Förra året gick jag direkt från sommarskor till vinterkängorna, men i år tänker jag inte göra så. Så nu är jag bland annat på jakt efter ett par tygskor. 
Mat & recept / 2014 / 2       

Sesampanerad lax med citron- och gurksallad

Det här receptet på lax med citron och gurksallad har jag lagat många gånger. Det kommer från Hälsokokboken och är väldigt lätt att göra. Receptet nedan är för 4 portioner.
 
Sesampanerad lax
Fyra laxfiléer
Salt och svartpeppar
1 dl sesamfrön
 
Sätt ugnen på 175 C. Salta och peppra laxfiléerna. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxfiléerna däri. Stek laxen i torr panna i några minuter, lägg över bitarna i en smord ugnsform och ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter.  
Citron- och gurksallad
1 gurka
2 dl creme fraiche
Rivet skal av 1 citron
Några droppar citronjuice
Salt och svartpeppar
Dela gurkan på längden och ta ut kärnhuset. Skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa creme fraiche hårt och blanda i citronskal, citronjuice och gurka. Smaka av med salt och peppar. 


Vackra saker / 2014 / 0       

Vackra saker

Bildkällor finns på min Tumblr-blogg, vackrasaker.tumblr.com
Tankar / 2014 / 0       

Det här med valet

Ja, nu har även jag röstat. Detta var faktiskt endast andra gången jag röstade. Denna gång röstade jag inte på samma parti som förra gången och jag bestämde mig faktiskt först i morse vilka jag skulle rösta på. När det börjande bli dags så tänkte jag att när jag har tid ska jag sätta mig och fördjupa mig inom allt detta, jag ska kolla vad alla partier står för och verkligen undersöka för att till slut hitta ett parti som jag verkligen ska rösta för. Men den där stunden när jag har tid kom aldrig. Jag gjorde tester på både Aftonbladet och Expressen och fick visserligen ganska lika resultat men man får ju bara rösta på ett parti och då blev saken genast lite krångligare. Det blir ju så att man kör uteslutningsmetoden till slut.
 
När jag har gått av tåget både i Västerås och Eskilstuna så har det stått representanter från olika partier och delat ut saker som bananer, goodiebags och broschyrer och jag har automatiskt tittat ner i marken och skyndat mig förbi. Men nu så här i efterhand ångrar jag mig lite. Det här var inga jobbiga telefonförsäljare eller tiggare som sitter med en platsmugg framför sig, utan de här personerna ville bara informera om sitt parti, det var ju precis vad jag behövde. Inför nästa val (och nej, jag har inte tänkt så mycket på det men jag insåg en sak i alla fall) kommer jag söka mer information tidigare och (förhoppningsvis) bestämma mig mycket tidigare.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träna hemma eller på gymmet?

Det här med gymkort är lite klurigt tycker jag. Först och främst, det kostar pengar. Man kan lika gärna träna hemma istället. Har man ett par träningsskor så kan man gå ut på en joggingtur i naturen istället för att betala pengar för att jogga på springbandet på gymmet. När det gäller styrketräning blir det lite mer komplicerat. Visst, man kan träna med kroppsvikt men för att få det lite tuffare så behövs extra vikter. Jag läste en artikel på Aftonbladet där skribenten testade hemmaträning i 21 dagar. Man brukar säga att det krävs 21 dagar för att ändra en vana. Skribenten tränade 15-30 minuter fem dagar i veckan. I början gick det bra, det var bara att sätta igång när man stod på vardagsrumsgolvet. Men till slut tappade hon motivationen.
 
Det är nog det som är den stora skillnaden när man han ett gymkort. Man packar träningsväskan, åker iväg till gymmet, kommer dit med målet att bara träna, man sätter igång och tränar, åker hem svettig och känner sig stolt. Tränar man hemma blir det lätt så att man hittar på andra saker att göra när man har tänkt att träna. När man ligger på golvet och gör rygglyft ser man helt plötsligt en stor dammråtta under soffan och då resar man på sig och hämtar dammsugaren. När man ändå är igång så tar man och städar hela vardagsrummet och helt plötsligt har det blivit dags att laga kvällsmat och det var den kvällen. Det finns många distraktioner och det är lätt att känna sig lite dum där man står och tränar för sig själv.
 
Jag velar just nu mellan att köpa gymkort eller att fortsätta att träna hemma. När jag var arbetslös så var det pengar som var det stora hindret  men nu har jag ett jobb och jag kan dessutom få friskvårdsbidrag, så nu finns det egentligen inget som hindrar mig. Jag ska nog prova att träna på gym i alla fall, bara för att ha provat det.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Mina favoriter från nya IKEA-katalogen

Nu är det en månad sedan IKEA-katalogen damp ner i brevlådan och jag har hunnit bläddra i den många gånger och hittat nya favoriter. Jag blir så sugen på att flytta när jag ser vad fint IKEA har. Jag vill köpa egna möbler och inreda en lägenhet precis så som jag vill ha den. Jag gillar särskilt de tre stolarna, matbordet och den gröna taklampan.
Film & TV / 2014 / 0       

Midnight in the Moonlight - recension

"Woody Allen är tillbaka med en romantisk komedi om engelsmannen Stanley  som får i uppdrag att avslöja ett möjligt svindleri. Situationen visar sig dock mer svårhanterad än han först trodde och professionella och personliga komplikationer uppstår. Historien utspelar sig på 1920-talet i södra Frankrike bland välbärgade herrgårdar och jazzhak på den exotiska Franska Rivieran under en tid då jazzen spred sig över världen."
 
Via Icakuriren fick jag och min familj chansen att se Woody Allens senaste film, Magic in the Moonlight, gratis på bio några dagar innan den hade premiär. Colin Firth gillar jag, jag vet inte om jag sett någon film där jag inte gillar honom, och efter jag sett denna film så gillar jag även Emma Stone mer. Handlingen lät lovande, den utspelar sig på 20-talet i Frankrike och har fina landskapsbilder. Rent visuellt är det en vacker film. Dock har jag lite svårt att tro på förhållandet mellan huvudpersonerna i filmen, de övertygar inte mig om att de har känslor för varandra. Så just detta hakade jag upp mig på men annars så var filmen ganska bra.
Mode & stil / 2014 / 0       

Fina kläder från BikBok

Jag har den senaste tiden börjat tycka att BikBok har riktigt fina kläder. De har alltid mycket kläder på rea när det är säsong för rea och jag fyndade för några veckor sedan en höstjacka där för 149 kr (ordinariepris var 499 kr). Jag blir riktig glad när jag gör sådana fynd. BikBok kan som andra affärer ibland vara lite dyra men mitt tips är då att kolla in saker på rea istället.
Mat & recept / 2014 / 0       

Lindt Creation Chocolate Fondant

Jag som älskar choklad äter ofta mina samma gamla favoriter (bland annat Toblerone, Kexchoklad och Marabou Dukat) men en dag när jag stod vid chokladhyllan på Hemköp så bestämde jag mig för att prova en ny chokladsort. Det här är en nyhet från Lindt Creation. "Fin mjölkchoklad med en len mörk chokladtryffel och en smältande kärna". Den är såå god! Jag gillar egentligen inte mörk choklad så mycket men det här är ju mest mjölkchoklad med lite mörk choklad (som nästan ser svart ut) i mitten. Den är riktig krämig och bara smälter i munnen. Jag har nu köpt denna fler gånger och den har snabbt blivit en ny favorit. Prova den ni också!
Vackra saker / 2014 / 0       

Tips på loppis och vintagebutiker runt Mälardalen

De senaste två åren har jag blivit riktigt intresserad av att gå på loppis och titta i vintagebutiker. När vi åkt till andra städer har jag haft som vana att kolla upp vad det finns för loppisar där. Jag har läst både Aftonbladets stora loppisguide över Svealand, Emma Sundhs vintagebutik-tips, Expressens 333 loppistips , Emmavintage.se-läsarnas lista över Sveriges bästa secondhand-butiker och kollat på Loppiskartan samt Vintagekartan. Det här är mina favoritloppis- och vintagebutiker i Mälardals-området, där jag bor.
 
1. Skultuna
Loppis i lada, Brännungsbacken
En liten lada med alla möjliga prylar. Sommaren 2013 åkte jag och syrran till Skultuna på en liten utflykt och besökte då bland annat denna loppis. Eftersom det ligger i en lada så blir det jättevarmt på sommaren och jättekallt på vintern, så tänk på det!
 
2. Västerås
Myrorna, Stora gatan 48
En lagom stor Myrorna-butik med kläder, skor, glas och porslin, möbler och inredning, böcker, leksaker, husgeråd och annat. Jag har inte köpt något här än men går ändå in hit ganska ofta. Det finns ganska mycket nytt här och inte så mycket vintage, vilket jag saknar.
 
3. Enköping
Lata pigan, Tillinge Vela 6
400 kvadratmeter utvalt vintage - möbler, mattor, lampor, porslin, tyger och mängder av vintagekläder. Har en Facebook-sida där det finns bilder på sortimentet. Jag har varit här två gånger, i augusti 2013 och i februari 2014.
 
4. Uppsala
Rut & Raul, Sysslomansgatan 14
En (ganska dyr) vintagebutik med klass som kanske inte har så mycket saker, men de saker som finns är av kvalitet. Här finns godbitar från tidigt 1900-tal blandat med moderna designerkreaktioner. Det finns kläder, väskor, skor, handskar och accessoarer i alla prisklasser.
 
5. Eskilstuna
Pingstkyrkans second hand, Smedjegatan 14
Jag går förbi denna butik på vägen från tågstationen till jobbet och på vägen hem en dag så gick jag in dit och kom ut med en blommig sommarblus för 25 kr. Här finns kläder, skor, väskor, accessoarer,
skivor och lite finare föremål.
 
6. Mariefred
Qvartinge Antik, Qvartinge Gård
I en 2 500 kubikmeter stor lada utanför Mariefred finns möbler, udda inredningsprylar, både gamla och nya, böcker och tidningar, kläder och mycket mer. Eleganta, antika ting blandas med poppig 60-talsretro och flärdfull vintage. Här finns något för alla.
 
7. Norrköping
Myrorna, Gamla Rådstugugatan 18
En riktigt stor Myrorna-butik i två våningar med något dyr. Jag såg t.ex. ett glas från IKEA som kostar 5 kr, men som Myrorna säljer för 10 kr. Dålig stil! Här finns förutom husgeråd, glas och porslin även kläder, möbler och böcker, som på många andra Myrorna-butiker.
8. Stockholm
Old touch, Upplandsgatan 43
En 30 år gammal butik med en stor blandning av gamla kläder, textilier, skor, väskor, smycken och kuriosa. Det äldsta i butiken är daterat från 1890-talet och det yngsta från 1970-talet. När jag gick in här första gången tyckte jag att det var som ett museum, allt är så gammalt och det är proppfullt med saker.
Litteratur / 2014 / 0       

ELLE Mat & Vin Vardagslyx - ny tidning

Mattidningen ELLE Mat & Vin har gjort en specialtidning, Vardagslyx, med enbart recept på snabb och lättlagad vardagsmat som dessutom är hälsosam och jättegod. Ingen rätt tar mer än 30 minuter att laga, perfekt för er som inte har så mycket tid att laga mat. Här finns recept för kött, fisk kyckling, vegetariskt mm. Dessutom finns shoppingtips, budgettips och inköpslistor.
 
Som prenumerant av ELLE Mat & Vin har jag fått möjlighet att läsa det första numret av Vardagslyx helt gratis. Jag gillar layouten, det är färgglad och ljus. Det finns en bra blandning av recept, både varmrätter, efterrätter, frukost, kött m.m. Jag märkte dock snabbt att vissa av recepten är återanvända från ELLE Mat & Vin, där blev jag lite besviken eftersom jag trodde att alla recept skulle vara helt nya. Men annars är jag positiv till en tidning med fokus på mat man kan laga på vardagen. Vardagslyx kostar ca 55 kr.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Sommarfavoriter 2014

1. Isadora Eye Shadow Palatte - Matte Chocolates
Jag har använt en ljusbrun skugga från denna palett till mina ögonbryn istället för en ögonbrynspenna, det blir lite bättre och inte lika skarpt.

2. The Body Shop Body Butter - Sweet Lemon
Nu i sommar, när man har gått i sandaler och svettats, har jag varit noga med att smörja mina fötter med denna, som doftar fräscht av citron.

3. Burt's Bees Rejuvenating Lip Balm with Acai Berry
Jag använder denna jämt, jag har en badrumsskåpet, en på jobbet och en i handväskan. Den doftat gott och återfuktar läpparna jättebra.

4. Vita ros-örhängen från H&M
Jag har nog använt dessa nästan varje dag sedan jag köpte dem. Eftersom de är vita så passar de till alla slags kläder, oavsett färg.

5. Maybelline Fit Me Concealer  - 15 Fair
Även om denna är lite för mörk för mig så täcker den mörka ringar under ögonen riktigt bra, jag bara önskar att de gjorde en nyans ljusare.

6. Cool Wave, gammal parfym från H&M
Denna är gammal men doftar fortfarande fräscht, lite citronigt. Den har legat i en låda länge men nu har jag återupptäckt den och gillar den verkligen.
 
I somras har puder varit ett måste för mig. Även om man inte har orkat sminka sig mycket när det varit så varmt så har detta verkligen varit ett måste.
 
Efter jag tagit bort sminket från ansiktet använder jag denna för att ta bort överflödigt fett och smuts. Rengör huden bra och gör den len efteråt.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 33 - 36

Vecka 33           Vecka 34
Måndag 11/8
Styrka överkropp med 2 kg hantlar - 28:11 min
Torsdag 15/8
Styrka helkropp med 1,8 kg hantlar - 27:34 min
 
Måndag 18/8
3,9 km jogging - 32:59 min
 
 
Vecka 35   Vecka 36
Måndag 25/8
12,6 km cykling utomhus - 50:12 min
Tisdag 26/8
Soma Move, Gymmix Västerås - 45:00 min
 
 
 
 
 
Måndag 1/9
Body Pump, Apalby Friskcenter - 60:00 min
Onsdag 3/9
Yoga, Apalby Friskcenter - 45:00 min
Fredag 5/9
Träning i gym, Apalby Friskcenter - 45:45 min
Lördag 6/9
Box, Friskis & Svettis - 1:11:02 min
 
Träningen flyter på ganska bra. Jag har inte cyklat så ofta som jag velat men jag har bara inte haft lust, jag har åkt buss till tåget istället. Och nu åker jag inte tåg längre till jobbet, utan tar bussen istället, och då blir det lite kortare att cykla (9,6 km istället för 12,6 km). Jag har inte varit ute och sprungit på länge heller, så deadlinen att kunna springa 5,0 km innan sista augusti gick ju inte så bra. Men jag kämpar på och tror att jag kommer i mål innan hösten är här på riktigt.
 
Syrran och jag har provat att träna gratis på olika gym och jag har bestämt mig - jag ska köpa ett gymkort. Jag gör nu upp planer för hur mitt behov av träning ser ut, hur ofta vill jag träna, vad vill jag träna och hur mycket får det kosta? Jag är sugen på att träna i maskiner och använda höga vikter men känner samtidigt som att jag borde utnyttja det vi har här hemma (skivstång och hantlar) bättre. Jag känner mig lite kluven men vill verkligen träna på gym också. Fast det ena behöver ju inte utesluta det andra, eller hur?
Övrigt / 2014 / 0       

Bilder från mobilen 2014 #6


1. Morgontåget från Västerås ersattes med buss och tåget hem samma dag blev försenat en timme. Det är väl så här det är att pendla till jobbet.
2. En morgon täcktes hela stan av röken från Västmanlandsbranden. Vi bor ca 4,5 mil från området där det brann och det var lite otäckt.
 
3. Jag hade tre dagar semester och firade med att köpa lite godis och några bra tidningar.
4. Har varit hos läkaren och tagit itu med mina magproblem, väntar nu en remiss till en dietist. Vilket betyder att jag kan behöva vänta i flera månader...
 
5. Åhlens har just nu rabatt på träningskläder och jag hittade ett par mönstrade tajts samt en långärmad tröja.
6. En dag när jag kom hem från jobbet så såg jag denna dubbelregnbåge, riktigt imponerande.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

20% rabatt på träningskläder från Åhlens

Åhlens har till och med 9/9 20% rabatt på sina träningskläder för klubbmedlemmar. Detta passar mig bra eftersom jag var på jakt efter en långärmad träningströja att ha nu när det börjat blivit lite kallare ute. Jag köpte även ett par mönstrade tajts (jag har tidigare bara svarta) som med 20% rabatt bara kostade 199 kr. Det blir verkligen roligare att träna när man har fina kläder på sig. Det ska vara bekvämt och färglatt. Under sommaren blir det mycket rosa och turkost, men nu under hösten går det över till mer mörkrätt, lila, grått och svart. Precis som med vanliga klädmodet så varierar det beroende på årstid.
Tankar / 2014 / 0       

Höstpepp istället för höstdepp

Nu är det september och officiellt höst. Våren och sommaren har gått oerhört fort, för fort. Det känns inte som att jag hann njuta särskilt mycket eftersom jag har jobbat hela sommaren, så jag tycker inte om att det börjar bli kallare redan nu. Men istället för att bli deprimerad och börja hata hösten och vintern innan den faktiskt har kommit på riktigt så har jag knåpat ihop en liten lista över saker jag vill göra under hösten, en liten pepp-lista.
 
Sätta på mig gummistövlarna och gå ut i skogen och plocka svamp
Ta långa bubbelbad med tända ljus och en bra bok
Baka äppelpaj med hemmagjord vaniljsås
Gå på höstmarknader och köpa lite mat man annars inte köper så ofta
Köpa en regnjacka och nya höstskor
Sätta på mig halsduk, vantar och jacka, ta med kameran och ge mig ut på långa promenader i skogen
Få ordning på min mage (jag väntar nu på att få träffa en dietist) genom rätt mat och träning
Dricka varm choklad och många koppar te
Köpa doftljus och tänd dem varje kväll
Se på fler filmer och läs fler böcker
Ytliga saker / 2014 / 0       

Höstnyheter på Lagerhaus

 
 
Lagerhaus höstkollektion har fått namnet Fall Forever. Här finns massor av inredningsprylar som skapar en ombonad känsla i i den industriella basen. Mjuka kuddar att lägga i soffan, mönstrade plädar att krypa ner under vid kalla höstdagar, ljus som ger mysiga sken och badrumsprodukter som gör bubbelbadsupplevelsen avslappnande. Nu är man redo för hösten.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Film & TV / 2014 / 0       

Recension av Harry Potter-filmerna

För nästan tre veckor sedan åkte jag och syrran till Harry Potter Exhibition i Norrköping. Vi förberedde oss inför resan genom att se om alla åtta Harry Potter-filmer. Vi har ju sett dem flera gånger och de går på tv då och då, men det var särskilt roligt att faktiskt alla filmer i rad så här. Nu förstod man verkligen hur allt hänger ihop och man ser detaljerna på andra sätt än om man bara plockade ut en film från serien och tittade på bara den.
 
Den första filmen i serien gjordes 2001 och den sista 2011. Många i min generation, 90-talisterna, har vuxit upp med Harry Potter. Skådespelarna har vuxit upp framför kameran och filmats i fler år än vad de inte filmats. Filmerna är baserade på J. K. Rowling sju böcker men det finns åtta filmer, eftersom den sista blev tvungen att delas upp i två delar eftersom den blev så lång. De första två filmerna tycke jag är rena barnfilmer, här får man följa Harry Potter när han får veta att han egentligen är en berömd trollkarl, när han börjar på skolan Hogwarts och återigen möter mannen som försökte döda honom när han var liten. I den tredje filmen blir det lite läskigare, då rymmer en farlig fånge från trollkarlsfängelset och alla tror att han är ute efter Harry Potter. Tonen i de följande filmerna blir mörkare då de mörka krafterna i trollkarlsvärlden växer. Till slut börjar tar Harry Potter och hans två kompisar upp jakten på Voldemort, den farligaste trollkarlen någonsin, för att döda honom innan han dödar Harry.
 
Det är svårt att skriva en recension om en sådan här filmserie som innehåller så mycket: magi, kärlek, spänning, underhållning och vänskap. Men jag kan i alla fall säga att jag verkligen gillar den. Eller mina favoriter är filmerna 5 - 8, just eftersom de första filmerna är lite barnsliga. Det finns egentligen inget liknande. Författaren till böckerna som filmerna är baserade på, hon har verkligen hittat på allt. Det handlar om en helt ny värld, med nya varelser, nya prylar och händelser. Det är riktigt imponerande. Och för er som inte gillar att läsa så tycker jag att ni hellre ska se filmerna, det är lättare och går fortare.
Mode & stil / 2014 / 0       

Nya glasögon

 
Jag fick ett par nya glasögon i födelsedagspresent. Tidigare hade jag bara glasögonen hemma (jag har annars linser) eftersom jag inte tyckte om dem, men nu när jag har ett par finare glasögon så kommer jag absolut använde med ute mer. Dessa heter Victoria och kommer från Specsavers, de kostade 995 kr. De är brunmönstrade med ljusa detaljer på bågarna mot öronen. Nu har jag använde dem i ca tre veckor med det känns som jag alltid haft dem.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It