Film & TV / 2015 / 1       

Kingsman: The Secret Service

Igår gick jag och familjen på bio. Tack vare Rix FM fick vi gå på förhandsvisningen av Kingsman: The Secret Service, en actionkomedi med bland annat Colin Firth, Michael Caine, Samuel L. Jackson och Taron Egerton i rollerna. Filmen har svenskpremiär den 30 januari.
 
Kingsman är en topphemlig organisation som använder en klassisk herrmodebutik i London som täckmantel. När en agent dör måste han ersättas och en ung men smart kriminell kille sätts i träning. I utbildningen ingår att hoppa från ett flygplan, skydda en hund och såklart samarbete. Samtidigt börjar ett galet geni skapa makt över världen genom att dela ut gratis SIM-kort som ger användarna gratis samtal och internet. Under denna generösa handling döljer sig en plan att ta över världen.
 
Det är en actionkomedi som helt klart består av mer action än komedi. Vid vissa scener skrattar man, medans andra kan bestå av långdragna slagsmål. Och om man säger att filmen inte innehåller våld så ljuger man. Det går inte att göra en actionfilm utan våld. Det blir lite överdrivet mot slutet men scenerna är ändå rätt så coola med bland annat slow motion. Fast man undrar ju hur mycket skådespelarna gjort och hur mycket som faktiskt är datagjort. Filmen är baserad på en serietidning och det märks faktiskt. Regissören har tidigare gjort Kick-Ass, och Kingsman går i samma stil (och kan väl även jämföras med Kill Bill, fast inte lika blodigt och med Men in Black fast utan utomjordningar). Genom filmen märker man ständigt kopplingar till gamla spionfilmer. Kingsman driver med spiongenren och det är det som gör det så bra och underhållande men det blir aldrig så mycket parodi som Austin Powers är, vilket är mycket. Colin Firth i en av huvudrollerna, ja, vad ska man säga. En otippad roll, men han passar överraskande som torr men stilig kostymman med ett skyddande paraply och gör sig väldigt bra i actionscenerna. Fast för mig kommer han alltid vara Bridget Jones kärlek och den stammande nyblivna kungen i The King's Speech.
Bara brittiskt
2015 /

Jag får nog pallra mig iväg och se den här trots allt. Bra recension - inte bara "åh, haha, rolig" enligt dig alltså.

Svar: Precis! Det är en actionkomedi med ganska mycket överdrivet våld, men jag gillar den eftersom den var så cool.
Caroline

Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It