Hälsa & träning / 2015 / 0       

En ny månad

Imorgon är det första juni. Jag älskar att första juni, som då är den första dagen i en ny månad, börjar på en måndag. Det är ju perfekt för nya projekt, ny månad med start på måndag. I juni ska jag försöka skärpa mig lite mer - bättre mat och mer träning. Mer specifikt ska jag sluta äta uppenbart socker (godis, glass, läsk, fikabröd m.m), dricka mer vatten och äta mindre gluten. Träningsmässigt ska jag försöka röra på mig på något sätt varje dag, det handlar både om styrketräning, jogging, yoga och promenader. Allt för att försöka få lite struktur på livet, ta bort dåliga ovanor, få ordning på mina magproblem och känna mig bättre om mig själv. Går det bra kommer jag fortsätta men en månad känns som en bra början.
Mat & recept / 2015 / 0       

Fyra luncher


Två skivor av Lingongrova med cosmopolitansallad, rökt skinka, ägg, avokado samt tomat, keso och gurka.


Räk- och saffranspasta (recept) med tomat och avokado.
 

Makaroner med quornbitar och sås gjord av creme fraische, tomatpure, chilisås och lite kryddor (ett litet experiment) med tomat och pumpakärnor.
 
Hamburgare med ost, rostad lök, bacon, sallad och dressing med ungsrostade morötter, champinjoner och tomat.
Film & TV / 2015 / 0       

Tre nya brittiska tv-serier





Skönhet & smink / 2015 / 0       

En sminkborste och en parfym

H&M har ju börjat sälja sminkborstar från märket Real Techniques och jag behövde en borste för highlighter och bronzer, så jag köpte denna som egentligen är till för att applicera foundation. Real Tecniques skapades 2011 av två brittiska kvinnor som har en Youtube-kanal, Pixiwoo. CLEAN är ett parfymmärke som jag verkligen gillar, de har både stora och små flaskor, prefekt om man vill prova en ny parfym. Jag har sedan tidigare två sådana här mindre flaskor från CLEAN, denna gång blev det doften Air, som luktar fräscht, lite citronaktigt.


Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2015 / 0       

Att författa

Om ni klickar på Om mig i menyn högst upp så kan ni läsa att min högsta dröm är att ge ut en bok, att bli författare. Jag har så länge jag kommer ihåg tyckt om att skriva. Det kan handla om små berättelser, att skriva dagbok och att leka med ord. Att skapa ett personligt språk, att få ut lite av mig själv ner på ett papper. Jag tycker om att skriva och har aldrig haft svårt för stavning eller grammatik, snarare tvärtom (eventuella stavfel på bloggen beror på slarv, jag är kanske lite dålig på att läsa igenom inläggen innan jag publicerar dem). Men betyder det att jag är bra på det? Jag har bloggat i sju år, har skrivit mycket i mitt arbete och i skolan, jag har med andra ord erfarenhet av att skriva (fast vilka har inte det i dagens samhälle?), men gör det mig verkligen duktig? Tycker jag om att skriva för att det går så lätt för mig eller går det så lätt för mig för att jag tycker om det?
Är det verkligen något att satsa på?
Mode & stil / 2015 / 0       

Nu blir det snart köpstopp!

I torsdags hade H&M VIP-morgon då klubbmedlemmar kunde få 20% på hela sortimentet. Jag och min syster har gått på det flera gånger men det var nu ett tag sedan. Denna gång gick det riktigt bra för oss, vi provade massor av plagg och jag bestämde mig för att köpa detta: En grå lite längre pennkjol, en vit blus med knyt, en mörkblå knälång kjol, ett par mönstrade byxor och ett par grå mjuka byxor (liknande här). Det känns som att jag har köpt så mycket de senaste veckorna så nu är det snart dags för köpstopp.
 
Vackra saker / 2015 / 0       

Stadsmissionen i Västerås

Jag har varit sugen på att leta efter vintageklänningar och sist jag var på stan gick jag in till Myrorna men jag blev lite besviken. Och när jag sedan tänkte efter så finns det inte så många second hand-butiker i centrum, så när jag och syrran skulle åka hem från öppningen av H&M Home i fredags svängde vi in till Stadsmissionen som ligger på Erikslund. De har en stor lokal i två våningar med möbler, kläder, porslin, böcker och andra prylar. På övervåningen finns kläder, en stor blandning av toppar, nederdelar och klänningar. Vi fastnade vid just klädstången med klänningar, vi hittade faktiskt tre klänningar (både gamla och nya) var som vi provade. De kostade mellan 45-50 kr/st, väldigt okej pris, tycker jag. En del satt bra men vi funderade på när vi egentligen skulle bära dem, så vi hängde tillbaka dem. Allt som allt tycker jag om Stadsmissionen och kommer absolut åka hit fler gånger.
Övrigt / 2015 / 0       

En artikel i tidningen

I gårdagens tidning dök det upp en halvsidelång artikel i tidningen med en bild på mig. Vid öppnandet av nya H&M Home i fredags pratade jag med en journalist på Västmanlands Läns Tidning (VLT) och blev fotograferad. Det var första gången något sånt hände mig så det var väldigt roligt.
Ytliga saker / 2015 / 0       

H&M Home har öppnat i Västerås!

Igår öppnade H&M Home i Erikslund Shoppingcenter här i Västerås. Det var på tiden, tycker jag, eftersom den allra första H&M utiken startade här i stan. Jag går ofta in på hemsidan och hittar mycket fint så nu var det extra roligt att faktiskt få se sakerna i verkligheten. Att kunna klämma och känna på produkter innan man köper dem tycker jag är jätteviktigt och det är en av anledningar till att jag köper väldigt lite saker via nätet. Precis när de första kunderna skulle få gå in i den nya butiken fick hela byggnaden utrymmas på grund av en brand men efter en halvtimme fick vi komma in i värmen igen. Det blev en dramatisk invigning och jag blev även intervjuad av en journalist på lokaltidningen om invigningen. Min syster följde med mig och det är hon som har fotat bilderna nedan, förutom den sista bilden som jag tog.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Formula 10.0.6 hudvårdsserie

Mina ansiktsvårdsprodukter från Lumene börjar ta slut och jag gillade de inte särskilt mycket så nu har jag köpt nya. Denna gång blev det produkter från märket Formula 10.0.6 som innehåller naturliga ingredienser och som är särskilt utvecklad för ung hud. Märket lanserades av en kemist i USA 1933 och har ett antal produkter, allt från rengöring och återfuktande krämer till masker och specialvård. Här i Sverige går de att köpa på bland annat Kicks och Åhlens för 99 kr/st och jag valde att prova dem på grund av det låga priset och för att de doftar så gott. När jag har börjat använda dem kommer jag skriva en recension om dem.
 
So Totally Clean Deep Pore Cleanser Original Formula
En rengöring som lätt tar bort smuts, fett och orenheter för en ren och fräsch hy.
 
One Smooth Operator Pore Clearing Face Scrub
En rengörande skrubbkräm som exfolierar milt, drar ut orenheter från huden och lämnar huden fräsch, len och klar. Innehåller zink och havre.
 
Picture Perfect Day Daily Moisturizer with SPF 15
En lätt fuktgivande gel med Guava som förädlar porerna och främjar ren hud. C-vitamin återfuktar och jämnar ut. Innehåller guava och Vitamin C.
 
Pores Be Pure Skin-Clarifying Mud Mask
En mask som hjälper till att eliminera orenheter och öppnar upp tilltäppta porer. Innehåller jordgubbe.
 
Best Face Forward Daily Foaming Cleanser
En mild, skummande rengöringsgel som tar bort smuts, fett och orenheter för en hy med ett fräscht utseende.  Innehåller passionsfrukt och grönt te.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2015 / 0       

Två glassar från Magnum

Jag gillar Ben & Jerry's-glass, precis som många andra gör, men egentligen tycker jag att det är alldeles för dyrt. Sist jag och syrran var inne på Willys så hittade vi istället de här glassarna från Magnum som är ungefär 15 kronor billigare än Ben & Jerry's-glass. Triple Chocolate består av mjölkchokladglass och en mörk chokladsås med bitar av vit choklad. Detta var min favorit. Hazelnut & Chocolate består av hasselnötschoklad med en choklad- och hasselnötssås toppad med mörka chokladbitar. Denna smakade nästan kaffe, vilket jag hatar, så jag gillade den andra bättre.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Tips på bra träningsbloggar

Jag läser flera olika träningsbloggar för att få inspiration till träning, mat och hälsa, det känns ganska naturligt eftersom jag är intresserad av sådant. Vissa bloggare har mer tid för träning än andra, men de här som jag vill tipsa om tycker jag är lätta att relatera till. De skriver om sin vardag, som inte bara handlar om träning utan även om shopping och mat.
Klicka på bilderna för att komma till bloggarna.
 
Vilka träningbloggar läser ni, har ni några att tipsa om?

Övrigt / 2015 / 0       

Bilder från mobilen 2015 #3

 
1. Jag har börjat lösa dagens sudoku i morgontidningen och njutit av god choklad. 
2. En vecka efter jag kom hem från sjukhuset åkte jag, pappa och syrran ner till hamnen och tog en glass i solen.
 
3. Jag och syrran har fikat på Espresso House och provat en ny smak på Frapino - citron och jordgubb, jättegod.
4.Jag har gått promenader och invigt några av mina nya träningskläder, tänk att man har kunnat gå ute i t-shirt!
 
5. En dag när hela familjen åkte till Eskilstuna så passade vi på att äta lunch på Wild Western Burgers, jättegott!
6. Ärren på magen från blindtarmsoperationen läker på för fullt. Men det under naveln gillar jag inte, det är lite kringelkrokigt, men det kommer försvinna.
Mode & stil / 2015 / 0       

Två snygga byxmodeller

Jag är verkligen ingen byxtjej. Jag har slapparbyxor på mig när jag är hemma, dvs byxor som jag aldrig skulle gå ut bland folk i, men annars brukar det mest bli tajts eller jeansleggins. Men jag förstår ju att man måste ha byxor i garderoben, det hör ju till. Jag har hittat två byxmodeller som jag gillar från H&M. Den första kallar jag för "fladderbyxor" för de fladdrar lätt i vind. De är oftast mönstrade och ganska tunna, perfekta för sommaren. Den andra modellen kallas för joggers. De är som vanliga mjukbyxor fast i lite mer dressad stil. Man skulle kanske till och med kunna gå till jobbet med dessa om man stylar de på rätt sätt med snygga toppar och accessoarer.
Vackra saker / 2015 / 0       

Time

För att göra en lång historia kort, jag hörde den här låten som bakgrundsmusik i en trailer för filmen Inception och jag älskar den! Det är den tyska filmmusikkompositören Hans Zimmer (som också spelar piano i låten) som gjort låten, som heter Time, och han är tydligen lite av en kändis inom filmmusikvärden. Han har också gjort musik till bland annat Pirates of the Caribbean, Rain Man, Gladiator, Pearl Harbor, Batman Begins. Jag får ärligt talat rysningar när jag lyssnar på den här låten (speciellt vid 1:50, 2:53 och 3:22) och jag har gjort det så många gånger sen jag hörde den för första gången. Lyssna gärna på den och kommentera om ni håller med mig!
Film & TV / 2015 / 0       

Säsongsstart av Barnmorskan i East End i SVT

Med start 25 maj börjar SVT sända en ny säsong av Barnmorskan i East End. Serien, som börjades sända 2012 i Sverige, handlar om den unga barnmorskan Lee som i slutet av 50-talet anländer till Londons East End för att påbörja sin karriär. I sitt jobb för hon möta många spännande personer och levnadsöden och vi för följa henens utveckling, såväl på det professionella som det privata planet. Den nya sändningen i SVT utspelar sig runt årsskiftet 1958/1959 och de boende på klostret där Jenny arbetar och boende i närheten måste evakueras när en odetonerad bomb hittas.
 
Sändningar i SVT1
Måndag 25 maj kl. 18:45: Helgspecial Del 1
Tisdag 25 maj kl. 18:45: Helgspecial Del 2
Onsdag 27 maj kl. 21:00: Säsongsstart
Litteratur / 2015 / 0       

Läser just nu

Jag har nu börjat läsa boken som jag fyndade för 20 kr slutrean på ICA Maxi. Eller, börjat läsa är nog fel uttryck - jag har redan läst nästan hälften. Än så länge känns det inte som att man kommit in i handlingen så bra, karaktärerna presenteras men det har inte hänt något speciellt i boken. Men jag gillar den hittills. Det är lite som en film, språket är bra och man ser allt framför sig. Att den utspelar sig på 40-talet är ju inte så dåligt heller, jag gillar den tidsepoken.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Maybelline Color Sensational Vivid Lipsticks


Hösten 2013 köpte jag ett nytt läppstift, det lila på bilden. Hot Plum heter nyansen och det stämmer verkligen, det är en djup plommonlila färg. Ett tag senare köpte min syster också ett läppstift i samma serie, det korallrosa, som heter Shocking Coral. Båda läppstiften är starkt pigmenterade, även om man torkar bort läppstiftet från läpparna på papper så sitter mycket kvar. Det har en god (vanilj?)doft och gör att läpparna känns återfuktade. Jag gillar verkligen de här läppstiften och jag har svårt att bestämma mig för vilken färg som passar mig bäst. Jag är ganska blek, har brunt hår och blåa ögon - i vissa ljus passar det lila bäst och i andra det korallrosa.
 
Maybelline Color Sensation Vivid Lipstick finns att köpa på bland annat Kicks och Åhlens från 119 kr/st.
Hälsa & träning / 2015 / 1       

Hälsosamma vanor med ICA

 
ICA satsar på hälsa! ICA Gott liv är en ny serie produkter för alla tillfällen med mer av sånt du rekommenderas att äta mer av - den goda smaken får du på köpet. Inspiration till en hälsosam livsstil och en sund mathållning är ledorden. ICA vill att vi ska må bättre och satsningen heter Var med och må bra. Målet är att alla, utifrån sin egen förmåga och situation, ska kunna leva ett hälsosammare och godare liv. Här nedan listan några av de satsningar som ICA har för ett hälsosammare liv.
 
ICAs hemsida finns fakta och inspiration om mat och dryck, träning, kropp och själ.
Ladda ner appen ICA Hälsorabatt så får du mer rabatt ju mer du rör på dig.

40 kr rabatt/person som anmäler sig till Blodomloppet och har ICA-kort/är blodgivare

20% rabatt/startplats för CykelVasan som äger rum i sommar

Rabatter på Svenska Spahotell

Rabatt på Må-bra-aktiviteter i samarbete emd Wellnet

Mat & recept / 2015 / 0       

Chokladbollens dag

Idag är det chokladbollens dag och varför inte fira den genom att baka chokladbollar. Det är enkelt och slutresultatet blir väldigt gott! Jag älskar chokladbollar och föredrar när de är rullade i kokosflingor men man kan ju välja strössel eller pärlsocker istället.
 
100 g smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kokt kallt kaffe
Rör ihop allt till en smet. Rulla till små bollar som sedan rullas i kokosflingor, pärlsocker, strössel, hackad vit choklad, sesamfrön eller annat gott. Receptet ger ca 15 chokladbollar.  
Ytliga saker / 2015 / 0       

Chiliplantor på gång

För snart en månad sedan planterade jag paprikor och chiliplantor från frön. Det har gått lite trögt, jag trodde nästan att fröna var för gamla, men till slut kom det upp små plantor. Nu har jag satt i planteringsetiketterna så jag vet vilka krukor som har chili och vilka som har paprika. Jag har också planterat några vitlöksklyftor men där har det inte hänt något än. Fortsättning följer...
Mode & stil / 2015 / 0       

Studenttider


Kläder och accessoarer från Ginatricot och H&M
 
Nu är vi inne i maj månad vilket betyder skolavslutnings- och studenttider! I år är det sex år sen jag tog studenten men det känns som att det är mycket längre. När jag skulle ta studenten ville jag bra spola fram tiden så att själva utspringet från skolan och åkturen på flaket var över. Jag såg inte fram emot det alls och längtade till ledigheten efter. Om jag fick uppleva min student igen skulle jag ha gjort andra val. Jag skulle till exempel inte ha åkt flaket, men jag gjorde det då eftersom alla gjorde det, det var tradition. Jag skulle ha bestämt mer själv och inte bara gjort vad alla andra gjorde. Jag skulle ha gått till second hand-butiker och letat efter studentklänningen, inte köpt den på en modekedja. Men det är väl så att jag nu har växt upp och mognat lite. Då tyckte jag att det så allvarligt men om jag hade tagit studenten nu skulle jag ha varit lite mer lugn, lite mer mig själv faktiskt.
 
Så mitt tips till alla som tar studenten i sommar är att göra det så som du vill -  det är du som bestämmer! Vill du inte gå på klassfester för att det blir jobbigt om du inte dricker alkohol, då gör inte det! Vill du inte åka med på flaket efter utspringet på grund av att det kommer bli så många människor och uppmärksamhet som du inte gillar, så gör inte det!
Stå emot grupptrycket och var dig själv!
 
När man går in i klädbutiker så märks det jättemycket att det är skolavslutnings- och studenttider. Det är mycket vita plagg, jag gillar egentligen inte det, det passar inte mig som är så blek men det är en somrig färg. Om jag skulle välja kläder från kollaget ovan till min student skulle det bli klänningen med trekvartsärmar och de vita tygskorna. Ett rosa läppstift och håret lite halvt uppsatt. Då hade jag känt mig bekväm.
Övrigt / 2015 / 0       

Internationell matmässa i Västerås

I onsdags åkte jag och syrran (som har fotat alla bilder) ner till Stora torget här i Västerås för här pågår nämligen den Internationella matmässan, en festival med ett 30-tal utställare från 16 olika länder. Mässan håller på till och med lördag. Den var strålande sol och mycket folk när vi besökte mässan där man kunde uppleva smaker och produkter från världens alla hörn. Vi såg produkter som korv, engelsk fudge, olika sorters ostar, pasta, sötsaker och mycket annat. Vi hörde många olika sorters språk talas, bland annat franska och vi fick ett smakprov på ost och sylt av en engelskatalande försäljare. Det är riktigt roligt att något sånt här arrangeras i stan och jag hoppas att de kommer tillbaka fler gånger.
 
 
Övrigt / 2015 / 0       

Ska det vara så svårt?

När jag och min syster åker och handlar på ICA Maxi så lyckas vi aldrig parkera perfekt, att det ska vara så svårt! Är det fler som har samma problem? När man har kört in i rutan, öppnar dörren och konstaterat "perfekt, vi står innanför parkeringsrutan", stänger av motorn, låser och går därifrån, vänder sig om och får se att det inte alls var en perfekt parkering.
Litteratur / 2015 / 0       

Lycka är...

...När man får fyra intressanta tidningar i brevlådan på samma dag!
Film & TV / 2015 / 0       

Filmrecension: Pride

Sommaren 1984, när Margaret Thatcher är vid makten, pågår en gruvstrejk i Storbritannien. I London får gayaktivisten mark nog av rättvisorna och bildar tillsammans med vänner organisationen Lesbians and Gays Supports the Miners och börjar samla in pengar till nödställda i en liten by i Wales. De blir inbjudna till byn men väl på plats uppstår en inte helt oväntad kulturkrock. Att familjer som strejkar från sina arbetat i gruvorna ska ta emot stöd från en liten grupp i London som dessutom råkar vara gay! Men till slut inser alla inblandade att det är bättre att vara medmänsklig och fokusera på det som förenar.
 
Britterna är bra på att göra såna här filmer - såna som är precis lagom roliga, lagom spännande och som har bra budskap. Den här filmen är inget undantag. Den handlar om att försonas över olikheter, att hjälpa varandra trots att man kanske har olika åsikter. Filmen har många kända skådespelare som gör ett bra jobb och trots att det är ganska många karaktärer att hålla reda på så knyts de ihop på ett bra sätt. Filmen är baserad på verkliga personer och händelser och det är en av anledningar till att den är så bra.
Vackra saker / 2015 / 0       

Vår i trädgården

I vår trädgård har vi många buskar, träd och blommor som har knoppar eller som precis har börjat blomma. Det är så roligt att se, det är så typiska vårtecken, när blad på träd börjar dyka upp först längst upp i träden för att sedan leta sig neråt. Till slut blommar hela träden. Jag har ingen aning om vad växterna på bilderna heter men jag vet att vi bland annat har krokuser, vallmo, lavendel och syren som blir så vackra när de blommar.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Måndagens träning

I måndags tyckte jag att det var dags att träna på riktigt för första gången sedan jag opererades. Jag har gått ut på promenader och sprungit i skogen sen dess men nu var det dags för styrketräning. Det blev fokus på rumpa, ben och rygg. Till min hjälp hade jag en kettlebell, en skivstång, en träpinne, en pilatesboll, en hantel och ett hopprep. Det känns ändå skönt att ha lite träningsredskap hemma, för träning behöver ju inte alltid betyda att man åker iväg till gymmet. Redan på kvällen i måndags började jag känna mig stel i framsida lår, rumpa och vader och dagen efter kom träningsvärken. Jag hade nästan glömt bort hur det kändes men det gick över efter några dagar.
 
Uppvärmning
5 min hopprep
 
Träning
10 reps av följande övningar:
Kettlebell High Pull - 8 kg
Marklyft - 5 kg
Envadspress med hantel - 2 kg
Latsdrag med gummiband
Sidoutfall med hantel - 2 kg
Kettlebells Swings - 8 kg
Ryggresningar på pilatesboll
Baksida lårcurl på pilatesboll
Knäböj med träpinne
Knäböj med vikter under hälarna
Övrigt / 2015 / 0       

Konstiga revben

En dag i februari när jag var på gymmet och gjorde militärpress så tyckte jag att det såg konstigt ut när jag fick se min spegelbild. Det var som en knöl vid revbenen. Så när jag kom hem tog jag dessa bilder. Visst ser det ut som att jag har färre revben på vänster sida (på bilden, höger i verkligheten)? Jag googlade lite och kom in på Linda Bloms blogg, hon har liknande problem fast ännu värre, se hennes bilder här. Jag har ju inga andra problem förutom att det ser konstigt ut, så det är nog inget farligt egentligen. Linda har nu fått diagnosen skolios och fått förklarat för sig att man kan vara sned i kroppen så att en sida står ut lite mer. Så kan det mycket väl vara men jag blev lite rädd första gången jag såg det, det ser ju verkligen ut som att jag har färre revben på ena sidan, konstigt.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

KICKS Flawless Cover Concealer

Den här concealer köpte jag för några år sedan och nu går den inte att få tag i eftersom den försvunnit från sortimentet. Men det kanske är lika bra det, för jag gillade den inte särskilt mycket. Jag har den ljusaste färgen, Porcelain, och den passar den mig bra. Men det jag inte gillar med den är att den knappt täcker något alls. Det är som att den blir genomskinlig när man lägger den i ansiktet. Så det där med "flawless cover" stämmer verkligen inte. Som ni kan se i förpackningen så finns det ju lite kvar, men det går inte att få ut - när man drar ut själva applikationsdelen så fastnar mycket produkt som inte går att få ut. Så det gör inget att den här inte längre går att köpa för jag skulle inte rekommendera den i alla fall.
Mat & recept / 2015 / 0       

Kärleksmums

Helgen efter påsk bakade jag kärleksmums som jag har varit sugen på väldigt länge. En luftig chokladkaka med en glasyr med en hint av kaffe. Det är lite knepigt att baka den, eller egentligen är det kanske inte så svårt, men det tar lång tid. Receptet jag använde mig av kommer från Sju sorters kakor.
 
150 g margarin/smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (ju större långpanna, desto lägre blir kanan. Jag skulle nog ha tagit en större långpanna för kakan blev väldigt hög). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter, kakan ska vara helt genomgräddad.
 
75 g margarin/smör
1-2 msk kallt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl florsocker
Låt kakan svalna (jag ställde den i kylskåpet så det skulle gå fortare - kakan måste vara sval, annars smälter glasyren som man ska lägga på kakan). Smält matfettet till glasyren. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning. Bred glasyren på kakan. Strö över riven kokos eller färgglatt strössel. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It