Mat & recept / 2015 / 0       

Två frukostar med blåbär


Banan- och quinoagröt med ägg i, banan samt blåbär med mjölk.


Naturell yoghurt med sesam-, pumpa och chiafrön, blåbär samt torkade tranbär.
Ytliga saker / 2015 / 0       

Vad man kan göra med lite färg

Jag fick en gratis färgburk från Nordsjö Idé & Design och bestämde mig för att måla fotoramarna som sitter på väggen ovanför min säng. Ramarna kommer från IKEA och eftersom de var omålade från början så smälte de nästan in i väggen, som har en beigemönstrad tapet. Nu, när jag målat ramarna vita istället så syns de lite bättre. Jag passade även på att måla en låda som jag gjorde i slöjden när jag gick i mellanstadiet. Istället för att måla hela lådan så lämnade jag knoppen och toppen av lådan utan färg. Lite roligare än en helvit låda, tycker jag. 

Övrigt / 2015 / 0       

Bilder från mobilen 2015 #7

1. Jag tappade min telefon i golvet så skärmen sprack och jag kunde inte få upp knapplåset. Efter fyra år så hade den väl gjort sitt.
2. Den allra första bilden jag tog med kameran i nya mobilen togs på gymmet. 
 

3. Haft nya skorna på mig och fått stora skoskav på hälarna som nu måste läka ihop innan jag har på mig skorna igen.
4. Lämnat blod för tredje gången, fick ett presentkort som tack-gåva. Det var jag och en kvinna till som var där, jättekonstigt, annars brukar det vara fullt.
 
5. Provat massor av kläder på H&M, just denna fick hänga kvar, jag köpte en ljusare tröja istället.
6. Gymmat tillsammans med syrran tre gånger i veckan nu i september, riktigt roligt.
Mode & stil / 2015 / 0       

Lite nya höstkläder

Rutig skjorta  /  Grå t-shirt  /  Ljusgrå tröja (finns inte på hemsidan än)
Stentvättade jeans  /  Ljusa jeans  /  Mörkblå jeaggins
 
I onsdags åkte jag och syrran ner till stan, och när vi ändå var där passade jag på att gå in till H&M för att titta på en skjorta som jag sett på hemsidan som verkade fin. Det visade sig att det är ganska svårt att gå in till H&M och titta på bara ett klädesplagg, för i slutändan (efter en timme), köpte jag tre tröjor och tre par byxor. Jag som bara skulle titta på en skjorta! Men jag hade faktiskt upptäckt tidigare i veckan att jag behövde lite nya höstkläder, så det var väl okej, men det sved lite i plånboken. Jag vill försöka använda lite snyggare färger, lite mer de som jag har bloggat om tidigare. De är lite mjukare färger, pastelligare. Jag vill undvika klyschen när det gäller höstkläder: mörkblått, vinrött, mossgrönt och senapsgult. Nu vill jag få lite mer stil.
 
Byxor var något jag verkligen behövde, för jag går runt i gamla slitna jeansleggins där resåren i midjan i princip har släppt. De första byxorna har hög midja, något jag älskar - jag brukar dra upp vanliga byxor för jag vill ha dem i midjan, men det resulterar i att de blir korta i benen. De här har hög midja och är samtidigt långa i benen = perfekt! De ljusare byxorna har normalhög midja, men funkar helt okej ändå. Till sist blev det ett par vanliga, jättemjuka jeaggins (lika stretchiga som leggins men har fickor som jeans). De tre topparna är riktigt sköna, de kan man både ha som myskläder hemma och när man går ut. Den till höger är min favorit, jag funderar nästan på att köpa den i andra färger också, men det får nog dröja lite, för nu måste jag spara lite pengar.
Vackra saker / 2015 / 0       

Nytt album från Lana Del Rey

För en vecka sedan släppte Lana Del Rey sitt fjärde album, Honeymoon. SvD:s recensent kallar det "ett helt fulländat popalbum". Även om jag inte skulle kalla Lana Del Reys musik för 100% pop så jag håller med om att det är bra, kanske hennes bästa. Det är retroinspirerat och har inslag av jazz, R&B och hip-hop, en typisk blandning för Lana Del Rey. Som tidigare känns musiken mäktig, cool och tidslös. Jag har lyssnat på albumet på Spotify och mina favorilåtar är Honeymoon, Terrence Loves You, Salvatore, The Blackest Day samt 24 (som många tycker skulle vara en perfekt Bond-låt). Här finns ett klipp med några av låtarna från albumet.
Film & TV / 2015 / 0       

Filmrecension - Laggies

Överutbildade och arbetslösa 28-åringen Megan är mitt i en livskris. På väg in i vuxenlivet utan jobb och motivation står Megan och stampar i livet, medans hennes vänner lyckas med det mesta i vuxenvärlden. När hennes ungdomskärlek friar får hon panik och flyr. Hon gömmer sig hos sin 16-åriga kompis Annika som bor med sin ensamstående pappa Craig. Dessa tre personers liv flätas samman på de mest otänkbara sätt.
 
Det är inte ofta man får se Keira Knightley, som är brittisk, spela en amerikan, men här tycker jag att hon lyckades. Hennes karaktär, den förvirrade Megan, är riktigt intressant - jag skulle i alla fall ha mer kul tillsammans med henne än med hennes vänner som har lite för vuxet sinne. Medan Megan försöker bli vuxen och klura ut vad hon egentligen vill med sitt liv verkar hennes vänner, som har hunnit med några fler steg än henne, ta livet på lite för stort allvar. Det är spännande att se hur både Megan och hennes yngre kompis Annika försöker hitta sig själva och lär sig av varandra, trots att de tillhör olika generationer. Det de kommer fram till, utan att avslöja för mycket om filmens slut, är att man aldrig känner sig 100% säker på vem man är, men man får göra det bästa av situationen och leva vidare. Det är väl kanske det som är livet - att leva med lite ovisshet.
Litteratur / 2015 / 0       

Läser just nu - Steglitsan av Donna Tartt

En ung pojke i New York, Theo Decker, överlever mirakulöst en olycka som tar hans mammas liv. Ensam och sviken av sin pappa flyttar han in hos en väns familj, inom sig kämpar han med att finna en mening i sitt nya liv. Under åren som följer blir han uppslukad av en av de få saker som påminner honom om hans mamma: en liten, mystiskt fascinerande målning. En målning som till slut drar in Theo i konstens kriminella baksida. Steglitsan är en oförglömlig odyssé genom dagens Amerika och ett drama med nästan outhärdlig skärpa och intensitet. Det är en berättelse skriven av en mästare om förlust och besatthet, överlevnad och identitet och konstens intensiva dragningskraft. 
 
Steglitsan är den tredje boken av författaren som debuterade med romanen Den hemliga historien 1992. Detta är en riktig tegelsten på 781 sidor och jag har hunnit läsa en tredjedel ungefär och jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om den. Den var lite långsam i början, men nu känner jag att det har börjat spårat ur, men det kan ju vända eftersom jag har mycket av boken kvar att läsa.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2015 / 0       

Att vara ung och arbetslös

Att vara ung och arbetslös idag är inte lätt. Man hör många äldre som berättar om hur de började arbeta direkt efter högstadiet, men detta är omöjligt idag. Nu för tiden ska man inte bara ha en grundskoleutbildning och en komplett gymnasieutbildning utan helst också en flerårig högskoleutbildning samt några års arbetslivserfarenhet - allt medans man fortfarande är relativt ung. Är det teknikens utveckling vi ska skylla på när kraven på de som söker jobb blir fler och fler? Vi ska till exempel kunna arbeta självständigt men samtidigt samarbeta med andra, kunna vara planerande men samtidigt flexibel och kunna lite om mycket men också kunna mycket om lite Vad hände med att kunna vara en hårt arbetande person, är det ute nu för tiden? Vi ska vara bäst på våra jobb men samtidigt kunna klara av att ha ett stabilt privatliv och en bra hälsa. För vi vill ju leva också, eller hur?
 
Arbetsmarknaden skriker efter kunnig personal, men de flesta påbörjar inte sin karriär som proffs på sitt yrke - alla är ju nybörjare någon gång. Kanske är det så att konkurrensen mellan företag har blivit hårdare, man måste vara bättre för att lyckas, och därför behövs erfaren personal, men man har glömt bort fördelarna med att anställa de som inte har hunnit få så mycket erfarenhet. Ett nytt tänkande, en frisk fläkt på arbetsplatsen - att vara ung innebär att vara formbar inför de situationer och uppgifter som en nytt jobb innebär. Man har inte, som de som kanske har haft samma jobb i många år har, fastnat i gamla rutiner och tycker att de gamla arbetssätten är bäst. Man kan istället formas av arbetsgivare till så som de vill ha en.
 
Jag är 24 år och jag har, hittills, aldrig haft ett "riktigt" jobb, dvs ett tillsvidarejobb på heltid. Efter gymnasiet påbörjade jag en 3-årig högskoleutbildning, "som man ska göra", och började efter min examen söka jobb. Som utbildad inom kommunikation märkte jag snabbt att man helst skulle vara nyexaminerad men samtidigt ha flera års erfarenhet för att få jobb - en ekvation som inte går ihop. Jag har haft flera arbeten sedan min examen, men de har varit tidsbegränsade, det längsta har varit sex månader. Och sedan är jag tillbaka på ruta ett igen - precis som många andra i min ålder. Detta gör att det blir svårt för oss att få rätt till a-kassa, att kunna skaffa eget boende, att starta familj. Att leva utan ett jobb är att leva med en slags osäkerhet, det går inte att slappna av och njuta och det tycker inte jag är så mycket till ett liv.
 
Varför, varför, har det blivit så här? Är vi fler unga idag som slåss om samma jobb? Finns det mindre antal yrken idag (fast jag tror snarare tvärtom, men i så fall skulle väl inte så många vara arbetslösa, eller hur)? Har arbetsmarknaden blivit för kräsen? Eller har vi unga arbetslösa blivit för kräsna, som vill börja jobba med det som vi faktiskt vill jobba med?
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Träning i nya utegymmet

I början av september köpte jag och syrran ett gymkort men några dagar innan det passade vi på att träna i ett nytt utegym som ligger i skogen där vi brukar jogga. Eftersom det ligger i anslutning till joggingspåret så är det väldigt litet, men med lite fantasi kan man få en bra genomkörare av hela kroppen. Vi märkte dock fort att redskapen man kunde använda var tunga: vilken normaltränad person orkar till exempel svinga sig i armgången eller göra pullups utan hjälpmedel? Är man vältränad går det kanske bra, men det fanns inga alterantiv för dessa övningar för oss som ännu inte kan det. Jag vill dock kunna göra detta någon gång i framtiden, så det är ju bra att ha som mål för träningen.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Beauty Around the World med Feelunique.com

Feelunique.com, hemsidan där man kan köpa smink- och skönhetsprodukter, har just nu en kampanj med flera bloggare över hela världen. De visar vilka som är sina favoritprodukter bland de man kan köpa på Feelunique. Sverige representeras av duktiga Helen Torsgården och andra nordiska länder som Norge och Finland finns också representerade. Storbritannien representeras av Fleur De Force, hon har även en Youtube-kanal som jag redan tittar på. För att se resten av bloggarna och vilka skönhetsfavoriter de tipsar om, klicka er in på feelunique.com!

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2015 / 0       

Lipton Green Tea - Strawberry Cupcake

Strawberry Cupcake är en utsökt blandning av fina gröna teblad, äkta jordgubbar och söt cupcake.
 
Lipton är bara ett märke i mängden som släpper ut nya produkter som ska smaka som olika slags bakverk eller sötsaker (LOKA Likes Old School, Lindahl nötchokladkvarg och Arla Yoggi Rabarberpaj är bara tre exempel). Börjar vi bli så sockerberoende att allt nu måste smaka som bakverk, undrar jag?
 
Detta te från Lipton påminner om två som jag smakat tidigare (Green Tea Lemon Macaron och Black Tea Pear Chocolate) och det luktar riktiga jordgubbar. Då menar jag riktiga, färska jordgubbar. Det är lite konstigt att de kan lukta så eftersom de bara innehåller 2,4% jordgubbar, resten är aromämnen, alltså konsgjorda smakämnen. Precis som med alla teer så tycker jag att de luktar mycket mer än vad de smakar, så är fallet även med detta te. Det smakar lite jordgubbar men i princip inget av muffinssmaken. Jag brukar inte dricka grönt te så mycket, men det här gillade jag. Jag har också märkt att jag inte behöver ha i lika mycket honung i teet för att söta det, teet i sig är nog ganska sött.
 
Vad brukar ni dricka för te?
Ytliga saker / 2015 / 0       

Tre nya saker

Ett lite sent inlägg, men jag vill nu visa två saker som jag fick i födelsedagspresent i början av augusti, och en sak som jag köpte till mig själv i slutet av augusti. Den runda spegeln kommer från H&M och kan hängas upp på väggen i hänget som ser ut som en kedja, men som är stelt, eller hur jag nu ska förklara det. De trekantiga hyllorna kommer från Lagerhaus och när jag flyttar till en egen lägenhet ska de upp på väggen bredvid varandra. Jag vet inte vilket material de är gjorda i men jag gillar det. Till sist köpte jag en fotoram från Indiska, även den ska hängas upp på väggen i framtiden.Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2015 / 0       

Samsung Galaxy Core Prime

 
Nu har jag äntligen köpt en ny mobiltelefon! Jag tappade min gamla i golvet så att skärmen sprack och då kunde jag inte använda den - jag kunde inte ens få upp knapplåset på den. Så det vara bara att ge sig ut på jakt efter en ny. Visst, jag hade kunnat lämna in den på reparation för att byta skärmen, men mobilen var ändå fyra år gammal, så det var dags för en ny. Det blev till slut en Samsung Galaxy Core Prime. Jag köpte den utan abonnemang, eftersom jag använder kontantkort istället, vilket jag har gjort i alla år som jag har haft mobiltelefon. Det blir billigare och säkrare för mig som inte använder mobilen så mycket. Så nu håller jag på att testa den lite, lägger till appar och läser instruktionsboken. Den har, förutom den vanliga kameran, även en frontkamera, så nu blir det lättare att ta selfies. Det plingar också i mobilen när jag får mejl, en smart funktion som inte fanns i min gamla mobil.
Det här var ett riktigt bra köp!

Mobilens bakgrundbild kommer från denna sida.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mode & stil / 2015 / 0       

Sugen på en ny klocka


Nu när hösten har kommit kan det vara en passande tid att köpa en ny klocka. Jag har totalt tre klockor (en guld, en silver och en svart), men använder egentligen bara en av dem, som är ganska tråkig. Jag är lite sugen på att köpa en ny klocka, de här från Daniel Wellington är riktigt snygga, eller hur? Jag är lite trött på klockor med metallarmband (som mina klockor har), såna här med läderarmband passar bättre till den klädstilen som jag vill ha. De är dessutom tidslösa och passar till vilka färger man än har på övriga kläder.
 
Använder ni armbandsur eller håller ni koll på klockan via mobilen istälet?

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Vackra saker / 2015 / 0       

En fotopromenad i hamnen och Lillåudden

För en månad sedan åkte jag och syrran ner till Östra hamnen och gick sedan ner till Lillåudden här i Västerås. Detta är områden vi sällan rör oss i, så vi tog med oss våra kameror och fotade lite. I hamnen satt folk på uteserveringarna och njöt av solen och värmen, vi stannade och tittade på båtarna och gick även förbi restaurangen Kajplats 9, som serverar mat med fokus på färsk fisk och skaldjur. Vi gick över den röda gångbron till Lillåudden, som är ett ganska nybyggt bostadsområde. Det var första gången jag var där och jag fick ett mycket gott intryck av det. Det var många gröna ytor, folk satt och solade och barn lekte i lekparker. Om det inte var så dyrt skulle jag kunna tänka mig att bo på Lillåudden, som ligger bara 10 min från stan.
Film & TV / 2015 / 0       

Sista säsongen av Downton Abbey - start 20/9

Här i Sverige måste vi nog vänta en bra bit in på 2016 innan den sjätte och sista säsongen av Downton kommer visar på tv, men i hemlandet England är det säsongsstart 20 september. Serien, som har 120 miljoner tittare i 250 länder och fått 27 Emmy-nomineringar (fler än någon annan tv-serie!), utspelar sig på det fiktiva godset Downton Abbey där man får följa den aristokratiska familjen Crawley och dess tjänstefolk i början av 1900-talet. Första säsongen börjar med förlisningen av Titanic 1912 och den sjätte säsongen utspelar sig 13 år senare, 1925. Nu kommer vi för en sista gång få ta del av regissören Julian Fellowes dramatiska dialoger som bland annat innehåller utpressning, ett olöst mord samt äktenskapliga och kvinnliga rättigheter .
 
Lorden i huset tvingas ta några svåra beslut eftersom de svåra tiderna inte längre tillåter dem att driva godset på samma sätt som förr. En av döttrarna, Edith, som i förra säsongen födde en dotter i hemlighet, har ärvt sin döda älskares tidningsredaktion i London. Butlern Carson och hushållerskan Mrs Hughes bestämde sig i förra säsongen för att gifta sig. Nu funderar de båda på riktigt vad det kommer innebära att lämna tjänstelivet och leva till-
sammans. Tjänsteflickan Anna fängslades i förra säsongen för mordet på Mr Green och hennes man, Bates, försöker allt han kan för att få sin hustru fri. 

Är ni lika pepp på den nya säsongen som jag?


 
Litteratur / 2015 / 0       

Böcker att se fram emot i höst

Hösten är väl en perfekt tid att sätta sig i soffan under en filt, dricka en god kopp te eller varm choklad och börja läsa massor av nya böcker? Jag själv är ganska dålig på att ta mig tid att läsa men jag ska bli bättre på det. Här kommer några exempel på nya och kommande böcker som jag vill läsa.


Tillbaka till Black Hall - Eve Chase
En ödesdiger sommar. En lycklig familj som förändras för alltid. Sent 1960-tal, familjen Alton tillbringar somrarna i Cornwall, på sitt vackra men förfallna gods Black Rabbit Hall. De idylliska sommardagarna följer händelselösa på varandra – tills tragedin en dag drabbar familjen och allt förändras. Många år senare söker Lorna och hennes fästman efter ett slott att fira sitt bröllop på, och hamnar på Black Rabbit Hall, ovetande om att Lornas egen historia är sammanflätad med godsets. Tillbaka till Black Rabbit Hall är en roman för alla som älskar Downton Abbey och Kate Morton.

Arvet efter dig - Jojo Moyes
Lou tampas med skuldkänslor över att hon inte lyckades förmå Will att fortsätta leva, samtidigt som hon själv ställs inför en hel rad nya utmaningar. Hon lovade Will att våga mer och att leva sitt liv fullt ut. Men hur? Och om man lärt sig att kärleken ibland lämnar en med outsäglig sorg och saknad, vågar man då bli kär igen? Jojo Moyes uppföljare till succéromanen Livet efter dig är fylld av stora känslor, humor, svåra val och en stor dos igenkänning.

Vakna - Anna Hope
London 1920. En tragisk hemlighet knyter samman tre kvinnor: Hettie, vars bror drabbats av granatchock; Evelyn, som fortfarande sörjer sin älskade; och Ada, som aldrig fått något officiellt brev om sin sons död, och fortfarande hoppas att han ska komma hem. Samtidigt som mysteriet som förenar dem börjar nystas upp, påbörjas Den okände soldatens resa från ett franskt fält till hemlandet. Det brittiska folkets sinnesstämning börjar äntligen bli mottaglig för att det finns en framtid, även efter det stora kriget. Men kan dessa tre kvinnor någonsin släppa taget om det förflutna? 

Text- och bildkälla: Printz Publishing

Öppnad i händelse av min död - Liane Moriarty
Cecilia Fitzpatrick är en framgångsrik affärskvinna, en mycket älskad fru och mamma och omtyckt av många. Hennes äktenskap med John-Paul är lyckligt, de har tre döttrar och bor i Sydney i Australien. En dag när hon är uppe på vinden ramlar en kartong ner från en hylla. Ur kartongen faller ett förslutet kuvert. Brevet är till Cecilia från John-Paul, men får öppnas endast då han är död. John-Paul ber henne slänga det utan att läsa. Men Cecilia blir inte lugnad utan ännu mer förbryllad. Varför fanns brevet på vinden, i en obetydlig kartong? Ska hon trots allt öppna brevet och läsa? Plötsligt har hennes liv tagit en helt ny vändning på grund av ett brev från hennes man, ett brev som innehåller något hon aldrig skulle kunna föreställa sig.
 
Elizabeth är försvunnen - Emma Healey
”Elizabeth är försvunnen” står det på lappen skriven med 80-åriga Mauds egen handstil. Men hon kan för allt i världen inte komma ihåg vad hennes anteckning betyder. För på senare tid har Maud blivit glömsk. Ibland känner hon inte ens igen sin dotter Helen. Men trots sin förvirring är Maud helt säker på att någonting har hänt med väninnan, och hon är fast besluten att ta reda på vad. Kan jakten på Elizabeth hjälpa henne att finna sanningen bakom det mysterium som förföljt henne i hela livet: försvinnandet av Mauds storasyster, Sukey, strax efter andra världskrigets slut? 

Alma Whittakers betydelsefulla upptäckter - Elizabeth Gilbert
Likt en kvinnlig Charles Darwin söker sig Alma Whittaker till vetenskapens värld, men mannen hon älskar drar i motsatt rikting: mot det andliga, gudomliga och magiska. Tillsammans söker de livets mening. Den unga Alma Whittaker är ve... tgirig och lättlärd, hon trivs bättre bland växter och djur än med andra barn. Alma blir så småningom en klartänkt vetenskapsman och hennes man Ambrose en utopisk konstnär. Men världen är föränderlig och Alma får flera av sina föreställningar satta i gungning. 

Text- och bildkälla: Albert Bonniers förlag, Forum bokförlag, Massolit Förlag
Tankar / 2015 / 0       

Sju år


Idag är det exakt sju år sedan jag startade min första blogg och imorgon är det sju år sedan jag skrev mitt första blogginglägg. Jag kommer ärligt talat inte riktigt ihåg vad jag tänkte när jag började blogga. Jag vet att jag läste många andra bloggar och tyckte "Det där kan jag också göra" och så gjorde jag det. I början skrev jag mycket om saker jag gjorde, om hur det gick i skolan, om böcker jag läste och filmer jag sett. När jag senare blev intresserad av träning och hälsa kändes det naturligt att börja blogga om det också. Nu planerar jag bloggandet mer, skriver mer om det jag tycker om och gör, på djupet. Jag har fortfarande lite svårt att veta hur privat och personlig jag vill vara, men nu känns det som att bloggen är en del av min vardag - jag minns knappt vad mina intressen var innan jag började blogga.
 
Nu, sju år senare älskar jag att blogga. Jag har insett att jag lärt mig massor från bloggandet, inte bara om bloggande, men även om foto, webbdesign, hur man ska bete sig på internet och många andra saker som jag kan få användning av när jag börjar jobba inom kommunikationsbranschen. Bloggbranschen har utvecklats mycket de senaste åren och jag identifierar mig numera som bloggare och skribent, för det är ju det jag gör. Jag har också insett att jag vill utveckla bloggen, satsa på den ännu mer, för jag gillar ju verkligen det, så varför inte? 
Hälsa & träning / 2015 / 0       

I min gymväska

Som belöning för att jag och min syster sprang Blodomloppet sista augusti så köpte vi varsitt gymkort den första september. Jag fick in en bra gymrutin i våras och skulle precis förnya mitt gymkort när jag fick blindtarmsinflammation och sen ville jag vänta med att förnya gymkortet eftersom det blev sommar och jag ville träna ute mer. Men nu är vi inne i september, vilket betyder kallare väder och då tycker jag att det känns lite mer okej att träna på gym igen. Så nu har jag tränat på gym i två veckor och jag vill visa hur innehållet i min gym-väska kan ser ut.


På gymmet har jag oftast ett linne, träningsbh och tajts på mig, de här på bilden är mina favoriter och kommer från Stadium, respektive H&M. Väskan kommer också från H&M och är egentligen en yoga-väska, men den passar bra för övrig träning också. Den är precis lagom stor och rymmer allt man kan tänkas behöva ha med till gymmet.


Tidtagarur (CASIO), (ny!) mobil (Samsung Galaxy Core Prime) och hörlurar (H&M), skor (Nike Free 5.0 '14), vattenflaska (Stadium), löpararmband (Stadium) samt hänglås (Clas Ohlson)

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Maybelline Baby Lips - Cherry Me


Ge dina läppar färgglad och underbar lyx! Maybelline Baby Lips läppbalsam är härligt mjukgörande och återfuktar dina läppar ända upp till 8 timmar! Berikad med den asiatiska växten Centella Asiatica, honung, aloe, vitamin-E och sheasmör blir dina läppar fantastiskt mjuka samtidigt som de vårdas och får fräschare känsla. Med sex gudomliga smaker i både transparenta och färgade varianter, lämnar de en vacker naturlig effekt, och i de sockersöta förpackningarna kan du enkelt hitta en eller flera favoriter - Baby Lips är ett måste i allas väskor! 

När Maybelline släppte sin serie med nya läppbalsam, Baby Lips, var jag lite skeptisk. De såg ut som vanliga lypsyl, hur har de kunnat blivit så populära? Men nu, när jag själv äger två av dem, så börjar jag tycka att de är ganska bra. Jag har sedan tidigare den ofärgade Hydrate, och när jag fyllde år fick även denna variant, Cherry Me, som är röd. Det ska vara den mest pigmenterade av alla produkter i serien, men den blir inte alls så röd som i tuben, och den blir lite mer mörkrosa än röd. Det går att bygga upp färgen, om man vill ha mer, eller så nöjer man sig med ett tunt lager. Resultatet blir ganska glansigt, och som alltid med glansiga läpprodukter, så är hållbarheten inte den bästa. Efter några timmar har det mesta av färgen och glansen försvunnit, men läpparna känns ändå återfuktade. Ett plus är att det doftar gott av körsbär!
 
Jag har sedan tidigare ett rödfärgat läppbalsam, ACO Soft Red Lip Balm, som jag tycker påminner om detta från Maybelline, men det från ACO är inte lika glansigt, ger mer färg och doftar vanilj istället för körsbär. Dock gillar jag båda och kan inte bestämma mig för vilken som är bäst.
 
Har ni provat någon av Baby Lips-produkterna?

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2015 / 0       

Blåbärspaj gjord på egenplockade blåbär

I början av augusti gick jag och syrran ut i en skog nära där vi bor och plockade blåbär. Vi var ute i 1,5 timme och plockade totalt 1 kg bär. Några veckor senare gjorde vi en paj på hälften av bären. Vi har gjort smulpaj med blåbär förut men denna gång ville vi göra en riktig paj, dvs. med pajdeg. Och här ser ni resultatet! Riktigt fint, om jag får säga det själv. Det ser imponerande ut med det tradionella mönstret av deg, men det var ju väldigt enkelt att göra. Prova själv så får ni se! Vi äter Ekströms Vaniljsås gjord på äkta vanilj till våra pajer, vare sig det handlar om blåbär, rabarber eller äpplepaj.
Receptet på pajdegen kommer från Desirée Nilssons blogg.
 
Pajdeg
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 ägg
½ msk kallt vatten
1 ägg till pensling av degen
 
Blåbärsfyllning
¾ liter färska blåbär
¾ dl strösocker
½ msk potatismjöl
 
 
 
 
Nyp ihop smör, vetemjöl och florsocker i en bunke. Tillsätt sedan ägget och vattnet och arbeta samman degen. Plasta in degen och låt vila i kylskåp i 30 min. Dela upp degen i två delar, låt den ena vara lite större än den andra. Strö lite mjöl på ett bakbord och kavla ut den större degbiten så att den blir kila stor som pajformen, jag tog en vanlig springform. Lägg försiktigt pajbottnen i formen och tryck till ordentligt i botten och på kanterna. Skär av eventuellt kanterna om de sticker över pajformens kanter.
 
Sätt ugnen på 180 °C. Börja med blåbärsfyllningen. Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl i en bunke, låt stå i några minuter. Häll över blåbären i pajformen, men försök att inte ta med vätskan som bildats i bunken. 
 
Kavla ut den lite mindre delen av pajdegen och skär i strimlor. Lägg dem i ett mönster ovanpå bären och nyp ihop kanterna väl. Pensla degstrimlorna med ägg (och försök att inte nudda blåbären med penseln, eftersom de färgar av sig och vill man inte ha blåbärsfläckar på pajdegen rekommenderar jag er att vara försiktiga). Ställ in pajen i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills den fått fin färg.
Ytliga saker / 2015 / 0       

Paprika- och chiliplantor

I april planterade jag paprika, chilipeppar och vitlök och sedan dess har de stått i köksfönstrena där de fått mycket sol och gott om vatten. Nu den senaste veckan har det hänt saker på allvar. Jag har planterat paprikor förut så nu känner jag mig mer exalterad över att det börjat växa chili än paprikor, men det är ju roligt att det fungerar igen. Jag har inte hjälpt plantorna på något sätt med pollinering (och de har stått inomhus sedan jag planterade dem), så de här plantorna har skött allt själv. Vitlöken som jag planterade har jag dock tagit bort, den torkade ut. Nästa vår ska jag försöka plantera något annat också, det är ju riktigt roligt att ta hand om något från första början och se hur det utvecklas till riktiga grönsaker.
Övrigt / 2015 / 1       

Bilder från mobilen 2015 #6


1. På min födelsedag fikade vi på Taxinge slott - jag åt en chokladtårtbit, en chokladmarängbit samt en brownie med hallonmousse (ja, jag älskar choklad!).
2. Min favoritklädsel har garanterat varit denna blommig kjol från Monki samt den korta jeansjackan.


3. Bakade för första gången en riktig blåbärspaj (dvs inte en smulpaj), gjord på blåbär vi plockat i skogen, som blev riktigt god.
4. Jag och syrran åkte tillsammans med pappa till Eskilstuna Veterandag på Ekeby och när vi fikade hade vi denna fina utsikt.

5. Jag vill unna mig ett par nya löparskor, men de är så dyra. Dessa hittade jag på XXL Sport men jag har inte bestämt mig vilka det blir än.
6. Som en perfekt avslutning på sommaren åkte jag och syrran till Parken Zoo i Eskilstuna, här sitter vi och tittar på kartan över zoot och på flamingos.
Mode & stil / 2015 / 0       

En dagens outfit

Förra vecka var det riktigt skitväder - regn, grått och det har börjat blivit kallt på morgonen. Lite tråkigt, men då får jag ju användning av min nya mysiga tröja. Det känns som jag har bott i de här kläderna den senaste veckan, precis som det blev ett tag med den blommiga kjolen jag visade sist.
 
Grå cardigan (Monki), randigt linne (H&M), silverklocka (Ur&Penn), blåa byxor (H&M) och vita tygskor (Skopunkten)
Vackra saker / 2015 / 0       

Två bloggar om bloggandet

Jag har lite funderingar om min blogg - jag tänker på hur jag vill utveckla den och komma vidare - det är något jag vill satsa mer på. Fram tills ett halvår sedan tyckte jag att bloggen var en hobby men numera identifierar jag mig faktiskt som bloggare och skribent. Jag har hittat två nya bloggar som handlar om just bloggandet och som jag rekommenderar till alla som bloggar. De handlar om struktur och planering kring bloggandet, att mer och mer se bloggen som ett yrke och att utveckla sina mål och drömmar genom bloggen. Själva bloggbranschen är jätespännande och har utvecklas mycket. 
 
Better Bloggers
"Drivs av Linda Hörnfeldt som själv bloggar på lalinda.se. Better Bloggers är Sveriges första yrkesnätverk för bloggare. Visionen är att hjälpa och utbilda bloggare att bygga sina varumärken och sin digitala närvaro och stödja dem i sina roller som publicister. Better Bloggers vill även skapa yrkesmässiga standards för bloggbranschen och bli den självklara destinationen för företag som vill jobba med bloggare och online influencers."
 
Enkla knep

"Drivs av Johanna, ett organiseringsfreak som har en stor passion för prydlig design. Enkla knep drivs även som ett företag, en samlingsplats för utveckling av dina mål och drömmar för din hemsida eller blogg. Börja redan idag med att organisera dom. På bloggen kan man läsa om motivation och struktur kring bloggandet, olika sociala medier samt internetetik."

Film & TV / 2015 / 0       

Några av mina favoritserier


Jag har bloggat mycket om film och serier men egentligen tittar jag inte på så mycket just nu. Det finns så mycket som jag vill se, men jag håller mig till mina gamla favoriter. Ett gemensamt tema som jag har märkt bland serier jag gillar är att de inte utspelar sig i nutid och att de flesta av dem är brittiska serier. De där britterna är bra på att göra trovärdig, spännande serier, det är de verkligen. Ett tips för er som vill börja titta på nya serier, gå in på de brittiska kanalerna BBC och ITV på Youtube och kolla på trailers för nya serier.
Litteratur / 2015 / 1       

Barnmorskan i Hope River

I depressionens Virginia tar Patience Murphy jobbet som ingen annan vill ha. I hennes tuffa vardag som barnmorska delar hon i ena stunden föräldrars sorg över ett förlorat barn för att i nästa stund dela lyckan inför ett nytt liv. Sitt eget känsloliv förvarar Patience dock bakom ett hårt pansar, som även döljer en mörk hemlighet. När den svarta flickan Bitsy dyker upp tvingas Patience omvärdera mycket, och deras oväntade vänskap blir en tändande gnista. Med inställningen att alla är lika mycket värda hjälper Patience utsatta i samhället och får på grund av sin vänskap med Becky uppmärksamhet
av de mer konservativa medborgarna.
 
Barnmorskan i Hope River är en verklighetstrogen och spännande historia som innehåller fakta inte bara om hur det var att vara barnmorska på den tiden utan också om fattigdom, segregering och verklig vänskap. Att läsa den här boken var lite som att se en film - att få följa en enda person i både privatlivet och yrkeslivet gör det väldigt personligt. Det märks att författaren själv är barnmorska, födslarna i boken beskrivs noggrannt och verklighetstroget, men ibland känns det som att de upprepar varandra, trots att alla fallen är unika. Boken blir aldrig tråkig och en uppföljare, som jag tänker köpa, finns ute i bokhandlarna i mitten av september

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2015 / 0       

En höstpepp-lista

Nu är vi inne i september vilket betyder att det officiellt är höst. Jag gjorde förra hösten en höstpepp-lista och vill göra en nu i år också, för nu har jag kommit på ännu fler saker. Hösten betyder för många blåst, regn, mörker och allmänt en jobbig tid, men hösten för också med sig många bra saker. Genom att göra eller uppskatta något av de av dessa saker varje dag kommer förmodligen hösten inte kännas lika lång och tråkig.
 
Personligen kan jag lägga till en punkt på listan: köpa en ny mobil. Jag råkade nämligen tappa min mobil i golvet i morse när jag var på gymmet, och det är väl typiskt att skärmen spräcktes nu när jag har haft mobilen sedan sommaren 2011 (fyra år!) och tappat den många gånger utan att något hänt, men det var väl ändå dags för en ny.
 
Stickade tröjor, mysiga sockor, snygga kängor och varma kappor
Ta långa bubbelbad och tända många doftljus
Se en film på bio eller börja titta på en ny tv-serie
Ta en fotopromenad en tidig morgon och fota dimman och alla höstfärger
Gå långa promenader i skogen, sparka torra löv och plocka rönnbär, svamp eller kastanjer
Dricka te eller varm choklad och läsa en bra bok
En ny start på jobbet eller skolan - nya möjligheter och mål
Baka olika slags pajer: blåbär, äpple... Listan kan göras lång
Sticka eller virka något DIY-projekt (själv ska jag försöka mig på Matildas glasunderlägg)
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Blodomloppet 2015 i Västerås

I måndags sprang jag och min syster Blodomloppet. Det var första gången för oss båda men jag började prata om att delta redan förra sommaren, fast då blev det inget. Men i måndags var det dags, och vi tyckte det var lite förvirrande vid starten eftersom man startar vid olika tider beroende om man ska springa eller gå 5 eller 10 km. Vi tror att de släppte iväg gång- och motionslöpningsklassen för 5 km samtidigt (vilket de egentligen inte skulle göra), så tempot drogs ner rejält för oss som ville springa.
 
Vi kom i alla fall i mål efter fem kilometer på 44:45 min. Jämfört med många andra så tog det ganska lång tid, men vårt mål under kvällen var att faktiskt ta oss runt - att springa hela sträckan - oavsett vilken tid vi fick, och det gjorde vi också. Själva loppet gick över förväntan, tycker jag som har försökt att ge mig ut och springa regelbundet nu under sommaren, men syrran tyckte det gick lite jobbigare. Jag fick också kramp i ena fotens tår (det är väl typiskt att det alltid ska ske när jag tränar?) under nästan en kilometer, men jag ville verkligen inte stanna och som tur var så gick det över till slut.
 
Jag kände faktiskt att jag skulle kunna ha sprungit längre, så nästa träningsmål för mig blir kanske att försöka springa 6-7 km? När vi kom i mål fick vi en medajl och jag, som är blodgivare, gick till blodcentralens tält och hämtade ut min blodgivargåva. Sedan cyklade vi hem och åt upp resterna av lördagens sushi. Nu, dagarna efter, har jag lite träningsvärk högt upp i framsida lår, men annars märker jag inte av löpningen alls.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Sommarfavoriter 2015

1. Maybelline Fit Me Foundation - 110 Porcelain
När det blir varmare, som det blir under sommaren, gör många ett uppehåll med foundation, men jag har av någon anledning börjat använda mer istället. Kanske beror det på att det inte har varit så där riktigt varmt, men min concealer har också börjat ta slut och då har jag använt denna istället. Nyansen är perfekt för mig, som är en riktig blekfis, men jag tycker nog att den är lite för gul, så jag letar efter en ny, eftersom denna också snart är slut.
 
2. Real Techniques Foundation Brush
Jag köpte denna borste i maj och har nu under sommaren använt den till highlighter och bronzer (se nedan). Denna borste var ganska dyr, men det är kvalitet, det märks när man håller i den - det är också den snyggaste sminkborsten jag äger. Egentligen är det till för foundation, men jag tycker den även passar bra att lägga highlighter eller bronzer på kindbenen.
 
3. E.L.F. Healthy Glow Bronzing Powder - Luminance 
Speciellt under sommaren känner jag att jag vill få lite varmare färger i ansiktet. Jag får oftast inte färg när jag vistas i solen, jag blir bränd och får sedan fräknar och då kan man ta hjälp av bronzers för att få en lite mer solkysst hy. Denna är väldigt ljus, det kanske egentligen ska räknas som en highlighter, men den är lite ljusgul/guldig och ger ett fint skimmer på kindbenen.
 
4. NIVEA Daily Essentails Refreshing Wash Gel
Jag gillar denna mer och mer och har använt den i flera år nu, men nu vill jag att den ska ta slut eftersom jag vill börja använda min nya hudvårdsserie från Formula 10.0.6. Denna ansiktstvätt luktar typiskt Nivea och gör rent ansiktet från fett, orenheter och smuts. Jätteskön att använda på sommaren.
 
5. Vita rosörhängen från H&M (liknande här)
Det känns som att jag varierar mellan två par örhängen just nu - dessa rosörhängen och vanliga pärlörhängen. Jag har ju många fler, men det har bara blivit så att jag föredragit dessa som är av det enklare slaget. Eftersom de är vita så passar de till vilka kläder man än väljer att ha på sig.
 
6. CLEAN EdP - Rain
CLEAN har snabbt blivit ett av mina favoritmärken när det gäller parfym, jag har redan tre olika parfymer från det märket. Nu under sommaren har jag ofta använt denna som doftar melon, påskliljor och mynta. Det är en lagom stark och ganska naturlig parfym.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It