Mat & recept / 2016 / 0       

En riktigt god frukost

Jag brukar försöka varierat till frukost, aldrig samma sak två dagar i rad. En sak som jag äter minst en gång i veckan är bananpannkakor. Det är enkelt att göra och mättar länge. Jag har delat med mig av receptet tidigare, men det känns konstigt att säga att det finns ett recept eftersom bananpannkakor har bara har två olika ingredienser - en banan och två ägg. Och, visst, jag kan hålla med om att det kanske låter som en omelett med banan i, men det smakar varken omelett eller banan utan... pannkakor. Sedan kan man lägga i lite vad man vill i smeten för att smaksätta den, vaniljpulver, kanel, chiafrön m.m, jag brukar hälla ner en näve havregryn för att få det lite matigare. När jag jobbade brukade jag alltid göra bananpannkakor till frukost på lördagar, då det fanns tid och energi att faktiskt laga frukost. Nu gör jag det oftare och jag toppar mina pannkakor med en klick kvarg eller vaniljyoghurt samt frysta bär och frukter som jordgubbar, mango och hallon. 
 
Har ni provat att göra bananpannkakor?
Mode & stil / 2016 / 0       

Lite nya, mjuka, kläder

I tisdags åkte jag ner till stan för ett möte och efter det passade jag på att gå en liten runda på stan för att köpa lite nya kläder. Jag gick igenom kläderna i min garderob för några veckor sedan och har nu insett att jag knappt har några kläder kvar... vilket betyder att jag "måste" köpa nya kläder, något jag sett fram emot länge. Men just i tisdags var jag inte på något speciellt shoppinghumör, så jag besökte bara två butiker, H&M och New Yorker, men jag tog god tid på mig och hittade till slut dessa plagg. Två par lite finare mjukisbyxor, en mjuk kavaj samt två tröjor.
 
Visst, fyra av plaggen är gråa vilket kanske blir lite tråkigt, men jag försöker få lite mer ordning på min garderob. Jag vill nu ha kläder som jag faktiskt tycker om, i mjuka material och fina, ljusa, färger. Just dessa fynd kan nog mer räknas som hemmakläder, de är ganska vardagliga, och det var kanske inte meningen med shoppingen i tisdags, men jag älskar plaggen i alla fall. Fem nya plagg från två olika affärer är inte dumt, det!
Litteratur / 2016 / 0       

Sista brevet från din älskade

Författaren Jojo Moyes, som gett ut böcker som Livet efter dig och Sophies historia, verkar ha som ett tema i sina böcker att de ska ha två parallellhandlingar - en i nutid och en i dåtid - och detta gäller även för denna bok, Sista brevet från din älskade. I London 1960 vaknar Jennifer upp på sjukhuset utan minne från en tragisk bilolycka. Hon vet inte vem hennes man är, vem hon själv är - hon är en främling i sitt eget liv. En dag hittar hon ett kärleksbrev undertecknat B som ber henne lämna sin man. 2003 hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. I ett försök att återuppliva sin haltande karriär försöker hon lösa mysteriet med brevet. Vad hände egentligen - fick de två älskade ett lyckligt slut? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans.
 
Personligen tyckte jag att historien om Jennifer var mest spännande. Efter vistelsen på sjukhuset åker hon hem med sin man, till ett hus hon inte känner igen, och förväntas fortsätta med sitt liv som hon inte har något som helst minne av alls. Hon försöker vara den Jennifer som de i hennes omgivning förväntar sig att hon är men hon trivs inte alls. Samtidigt försöker hon klura ut vem den mystiska B är, som vill att hon ska lämna sin man. Handlingen som utspelar sig i nutiden, med Ellie, som huvudperson känns däremot som utfyllnad, det var inte alls intressant.
 
Allt som allt en rätt okej bok, i riktig Jojo Moyes-stil, men precis som med de böcker jag läst sedan tidigare av henne så är den del av historien som utspelar sig i dåtiden mest intressant.  
 
Läs gärna mina andra recensioner av Jojo Moyes böcker
Livet efter dig 
Sophies historia

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Hälsa & träning / 2016 / 0       

Månader utan träning

Jag har inte tränat på riktigt sedan slutet av november. Jag försökte träna efter jobbet några veckor men det blev jobbigt att ta med träningsväskan på bussen till jobbet i Eskilstuna och efter träningen kom jag hem så sent. I mellandagarna tog jag en promenad runt Eskilstuna city efter jobbet en dag, men annars blev det ingen slags tränings alls i december. Det kommer förmodligen inte bli det i januari heller, jag känner mig inte alls sugen på att träna. Det är inte långt till gymmet, men det är väldigt kallt och krångligt med snön, så jag låter helt enkelt bli. Men i februari ska jag försöka komma igång igen. För nu, när jag inte jobbar längre, saknar jag träningen. Känslan av att bli starkare och starkare och att faktiskt göra saker om dagarna. Lite nya träningskläder kan kanske få igång motivationen, men jag tror jag nöjer mig med de jag redan har. Kläderna i kollaget ovan kommer från H&M, Ginatricot och Cubus, affärer som jag tycker har bra och prisvärda träningskläder. 
Övrigt / 2016 / 0       

Bilder från mobilen 2016 #1


1. En av de sista böckerna jag läste under 2015, perfekt läsning på tåget till jobbet. Min recension hittar ni HÄR.
2. Lagom till november bestämde sig mina chiliplantor att det var dags att skördas. Smakar som vanlig chili men lite mesigare.
 

3. Känslan när man lyfter tyngre och tyngre på gymmet är fantastisk. Den minsta skivstången väger 5 kg och den största 10 kg. 
4. Halsduken jag köpte förra julen har använts flitigt, älskar den jättemycket.
 
5. När jag gått till bussen på morgonen går jag förbi denna gran av ljusslingor som jag gillar.
6. Förrätten på nyårsafton serverades på ärvt porslin och bestod av en slags toast skagen, mycket gott.
Tankar / 2016 / 0       

Tankar för 2016

Jag älskar att planera och göra listor och då är det inte så konstigt att jag även gör en lista över mina tankar för det nya året. Jag gjorde det även förra året, men jag måste erkänna att jag faktiskt glömde bort den listan. Denna gång har jag faktiskt skrivit ut listan och satt upp den på anslagstavlan ovanför mitt skrivbord. På så sätt påminns jag varje dag om vad mina mål är. När man ska sätta mål, oavsett inom vilka områden, finns det en metod man kan utgå från, SMART heter den, som förklaras bra på Better Bloggers hemsida. Det handlar om att inte bestämma för allmänna mål, för hur vet man då att de är uppfyllda? Jag har försökt utgå från denna metod när jag skrivit min lista över hur jag vill att 2016 ska se ut för mig.
  
HÄLSA & TRÄNING
Vara lagom aktiv genom hela året istället för under korta perioder
Variera träningen mer och träna sådant jag tycker är roligt och har lust för
 
KLÄDER & SKÖNHET
Sluta med Balsammetoden
Använd fler av mina kläder oftare
 
JOBB & BLOGG
Tjäna minst 1 kr på bloggen
Ha minst 700 unika besökare i genomsnitt varje månad (2015 var den siffran 617)
Fundera mer på hur jag vill jobba - som anställd, frilans eller starta eget företag
 
FRITID & NÖJE
Se minst två filmer varje månad
Läsa minst en bok varje månad
Ytliga saker / 2016 / 0       

Tre nya sedlar

När jag handlar brukar jag betala med kontanter så lite som möjligt. Dock brukar jag se till att alltid ha lite kontanter i pånboken för tillfällen då det inte går att betala på annat sätt. I oktober släpptes fyra nya sedlar, 20-, 50-, 200- och 1000-kronorssedlar. Jag har lyckats få tag på tre av dem. 3 oktober 2016 introduceras också nya 100- samt 500-sedlar och 1-, 2- och 5-kronor. Jag tycker de nya sedlarna faktiskt ser lite tråkiga ut, nästan lite för moderna, men det är roligt med lite nytt. På Riksbankens hemsida går det all läsa mer om de nya sedlarna samt om när de gamla blir ogiltliga. 
Film & TV / 2016 / 0       

Sherlock - The Abominable Bride



Äntligen sänds specialavsnittet av den brittiska serien Sherlock i svensk tv! Det 90-minuter långa julavsnittet sändes i hemlandet på nyårsdagen och jag, som inte riktigt kunde vänta tills den sändes i Sverige, såg det då, och jag blev inte besviken. Skådespelarna, kameraarbetet och bakgrundsmusiken tillsammans gör detta till ett riktigt bra avsnitt. Det här speciella avsnittet tar oss tillbaka till 1895, då den riktiga historien om Sherlock Holmes och Dr Watson utspelar sig. Just den här tv-serien har ju blivit känd för att den utspelar sig i nutid så det blir verkligen annorlunda att se hur det egentligen ska vara. I avsnittet, som fått titeln The Abominable Bride (ungefär Den förskräckliga bruden på svenska), utreder privatdetektiven och hans kollega ett fall med en mystisk spökbrud som verkar begå mord från den andra sidan. Det som börjar som en spökhistoria förvandlas till något helt annat och efter ungefär en timme kommer det som verkligen får alla Sherlock-fans att tappa hakan. Riktigt, riktigt spännande!
 
23 januari kl. 21:00 i SVT1 och SVT Play, missa inte det!
Skönhet & smink / 2016 / 0       

Mina favoritprodukter från The Body Shop-julkalendern

Jag och syrran köpte i december, precis som förra året, en julkalender från The Body Shop tillsammans. Varje dag öppnade vi en lucka där det kunde finnas allt från duschkrämer och sminkprodukter till accessoarer.  Nästa år kommer jag inte köpa en sådan här julkalender. Ja, jag vet att jag sa så förra gången också, men nu menar jag det verkligen. Vi fick till exempel två fullstora produkter, som faktiskt kan vara ganska dyra, men även billigare (och tråkigare) saker som nagelfil, en förpackning med bomullsrondeller samt skrubbhandskar. Ska man bli glad över det? Vi betalade 800 kr för den här kalendern och sammanlagt känns det inte som att det är värt det, just på grund av de tråkigare produkterna vi fick. Men nu vill jag visa vilka produkter jag faktiskt tyckte om och som jag blev gladast över att få.

Super Volume Mascara
Japanese Cherry Blossom Shower Gel 
Fuji Green Tea Shower Gel
Fuji Green Tea Body Sorbet
Vitamin E Moisture Cream
Peppermint Cooling Foot Lotion
Vitamin E Nourishing Night Cream
Strawberry Shower Gel
Fuji Green Tea Body Scrub
Born Lippy Pot Lip Balm - Strawberry
 
Kolla gärna in vilka produkter som ingick i förra årets julkalender, läs mitt inlägg om dem HÄR.
Mode & stil / 2016 / 0       

Helgens projekt

Redan i början av december tänkte jag att jag skulle gå igenom min garderob (igen). Jag vill snart ge mig ut och titta igenom reorna i klädaffärerna, men jag har lärt mig från tidigare år att jag ska leta efter sånt som jag behöver, istället för att bara köpa sånt som är fint men som ändå bara kommer hänga i garderoben istället för att bli använt. I alla fall, nu i helgen gick jag igenom alla kläder i min garderob och lade dem i olika högar beroende på vad jag ska göra med dem. Kläder som jag inte använt på flera år eller som jag helt enkelt inte vill ha längre ska jag skänka bort eller sälja, kläder som jag absolut vill behålla åkte tillbaka in i garderoben, kläder jag behövde fundera mer på provade jag för att bestämma mig och till slut en hög med kläder som ska sys om eller lagas innan de åker tillbaka in i garderoben.
 
Nu vet jag mer vilka kläder jag har - man glömmer lätt bort det om man inte använder alla kläder regelbundet. Jag vet också vilka kläder jag saknar eller behöver köpa, med andra ord - vilka kläder jag ska hålla utkik när jag går till klädaffärerna. Det ska bli kläder som är lite mer den stil jag vill ha, som jag förmodligen känner mig mer bekväm i. Är ni duktiga på att använda alla era kläder eller är ni som jag som regelbundet måste gå igenom kläderna i garderoben för att komma ihåg vad jag redan har?
Mat & recept / 2016 / 0       

Godis från Skottland

Min syster åkte till Skottland två gånger under hösten och vintern och med sig hem fick hon bland annat lite typiskt skotskt godis. Det här är (eller var...) två godistyper från märket Lees (Lees of Scotland) som är startade sin produktion 1931. Den första, Macaroon beskrivs som "fondant centre covered in chocolate flavoured coating and covered with roasted coconut and breadcrumbs.". Alltså en medelmjuk sak täckt i choklad, kokosflingor och brödsmulor. Den andra, Scottish Tablet, är en specialitet, ungefär som fudge, som består av socker (mycket socker!), kondenserad mjölk och smör. Ingen av de var särskilt goda, de var alldeles för söta. Men Macaroon var snäppet mindre äckligt eftersom det smakade kokos, vilket jag gillar.
Vackra saker / 2016 / 0       

Adele - LIVE i London


Samma dag som Adele släppte sitt nya album, fyra år efter det senaste, visades även en konsert med henne på den brittiska tv-kanalen BBC. Hon träffar programledaren Graham Norton där hon sjunger, berättar, skrattar och bjuder på sig själv. Detta blev hennes första tv-uppträdande sedan hon framförde låten Skyfall på Oscarsgalan 2013. I detta en timmes långa program sjunger hon både gamla låtar samt några låtar från det nya albumet och hon lurar också några fans genom att utklädd söka rollen som sig själv i en audition.
 
Adele - LIVE i London sänds ikväll kl. 22:00 i SVT1, missa inte det!
 
Källa: BBC Music
Litteratur / 2016 / 0       

Agatha Christie - 125 år

Jag erkänner, jag är en sån där person som väljer böcker utifrån omslaget, så gör väl ganska många? De senaste gångerna jag har varit på biblioteket för att välja några böcker att låna har jag tyckt det varit svårt eftersom de flesta böckerna står med ryggarna utåt, inte med omslaget utåt som i bokhandeln. När jag besökte en bokhandel strax före jul, för att köpa målarböcker för mindfulness, såg jag några böcker av Agatha Christie med urfina omslag formgivna av Sara R. Adeco.
 
Det visade sig att Agatha Christie, deckardrottningen, skulle ha fyllt 125 år den 15 september 2015, och att bokförlaget Bookmark Förlag i samband med detta gav ut nio av hennes böcker i nyöversättning och med nya fina omslag. Jag har läst endast ett av hennes verk, Sparkling Cyanide (Cyankalium och champagne på svenska), en av de mindre kända romanerna, men jag tittar mer än gärna på serier som Poirot och Miss Marple när de går på tv.
 
Källa: My News Desk - Agatha Christie 125 år: Jubileet når sin kulmen!

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2016 / 3       

En tid för lite planerande

Jag gillar när det blir en ny månad. Dags att vända blad i almanackan, skriva in nya möten och saker jag ska göra. Jag ska försöka ha som en rutin att vid varje månadsslut sätta mig ner, lyssna på bra musik, tända ett doftljus och titta i almanackan för att få en överblick över vad som ska ske under den nya månaden och bestämma vad jag ska blogga om. Jag är ingen spontan människa, jag gillar struktur och planering - jag vill veta vad som ska ske men jag vet samtidigt att det inte går att planera allt. Men den här stunden då jag tar fram almanackan och blickar framåt ska vara en stund då jag får bestämma lite över min egen tid.
Hälsa & träning / 2016 / 0       

Mitt träningsår 2015 och träningsmål för 2016

Jag är en person som uppskattar listor och statistik så då känns det ganska naturligt för mig att utvärdera mitt träningsår via träningsappen Endomondo som jag använder mig av när jag tränar. Under 2015 tränade jag i totalt 86 h, 50 min och 28 sek. Det är nästan tio timmar mer än 2014. Jag ägnade mest tid åt styrketräning, lite mer än 50 timmar totalt, och circuit training (cirkelträning), ca 14 timmar. Det känns verkligen som att jag detta år har tyckt att träning, och speciellt styrketräning, har blivit roligt. Jag och syrran tränade också ett slags fit camp utomhus i somras som också var roligt men jag föredrar nog att träna ensam.


Nästa bild föreställer antal kilometer jag tränat. Här är det ganska jämt fördelat mellan jogging, cykling samt promenader. 51,42 km jogging, 42,24 km cykling samt 41,43 km promenader. I början av året gick jag mycket till och från gymmet. Under sommaren satsade jag mycket på joggingen eftersom jag ville springa Blodomloppet i augusti, vilket jag också gjorde. I oktober fick jag ett jobb i Eskilstuna vilket gjorde att jag inte fick så mycket tid för träning, det tid jag lyckades samla ihop satsade jag på styrketräning istället.


 
När jag blickar tillbaka till januari förra året, när jag skrev en lista över mina träningsmål för 2015, kan jag direkt se att jag inte uppfyllt särskilt många av målen. Jag sprang ett lopp, Blodomloppet, men lyckades inte springa 5 km på under 45 min eller springa minst 20 min på joggingbandet på gymmet. Jag gjorde inte 10 armhävningar på tå men jag utvecklade tekniken i knäböj samt tog 8 kg i bicepscurl. Till slut har jag inte lärt mig att kunna stå på händer mot en vägg eller göra en perfekt downward facing dog i yoga. Men jag är ganska nöjd i alla fall. Jag har insett att jag kan våga mycket mer med träningen, man ska inte vara rädd för att ta i och testa tyngre vikter, prova nya övningar och utmana sig själv. Jag orkar mer än vad jag tror, och känslan efter att man gjort något man är stolt över är riktigt skön. Så nu under 2016 vill jag kunna göra följande:
 
Allmänt
Variera träningen mer och träna på de sätten jag tycker om
Få mer självdisciplin, inte förstöra för mig själv och ge upp, det kommer en ny dag imorgon
Genomföra 30 Days of Yoga med Yoga with Adriene under en månad
 
Kondition
Springa 5,0 km på mindre än 42 minuter (mitt rekord är 46:27 min)
Jogga mer än 5,5 km utan att stanna (mitt rekord är 5,0 km)
 
Styrka
Marklyft 25 kg (mitt rekord är 15 kg)
Benpress 50 kg (mitt rekord är 35 kg)
Bänkpress 15 kg (mitt rekord är 9 kg)
Militärpress 10 kg (mitt rekord är 7 kg)

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It