Skönhet & smink / 2016 / 0       

Sleek Makeup på H&M

Ni som har besökt en H&M butik den senaste tiden (med det menar jag i vintras och tidig vår, tiden går så fort nu...) har kanske lagt märke till att H&M nu har börjat sälja sminkprodukter från Sleek Makeup. De produkter jag såg här i Västerås (på Erikslund shoppingcentrum) var de populära ögonskuggepaletterna, läppglans, rouge samt highlighter- och counteringpaletter. Sleek Makeup är ett brittiskt budgetmärke och det här var första gången jag såg deras produkter i verkligheten. Det är roligt att H&M nu börjar sälja produkter från märken som ananrs kan vara lite svåra att få tag på, för ett år sedan såg jag ju till exempel sminkborstar från märket Real Techniques.
 
Har ni testat något från Sleek Makeup?
Film & TV / 2016 / 0       

Gympaläraren

I den nya serien Gympaläraren fokuserar Kalle Zackari Wahlström, som gav oss tv-programmet Träna med Kalle, nu på att få fler elever att delta på idrottslektionera i skolan. Han återvänder till sin gamla högstadieskola och uppmuntrar elever att förändra sin inställning till idrott. Ungdomar rör på sig mindre samtidigt som Sverige idag är ett av de länder i Europa som satsar minst på schemalagd fysisk aktivitet i skolan. Genom iakttagelser och intervjuer med elever framgår det att många skolkar från idrotten, ser det som tråkigt och jobbigt samt att det behövs göras mycket för att förändra situationen. Det blir en utmaning som visar sig bli det svåraste Kalle någonsin gjort.

Jag tycker att det är bra att ett sådant här program görs och att diskussioner om idrott och hälsa för barn förs. Det verkar som att det är mer okej att skolka från idrottslektionerna än från till exempel svenska- eller -naturvetenskapslektionerna, det räknas inte som samma sak. Jag själv tyckte inte om idrotten i skolan, av samma anledning som de modiga ungdomarna i programmet - man ska prestera på ett annat sätt än i de andra ämnena, det blir väldigt personligt, jobbigt och passar kanske inte alla. Jag skolkade aldrig, det hade aldrig fallit mig in, men jag presterade bara precis så mycket som behövdes för att bli godkänd. Skolidrotten för mig handlade först och främst mycket om lek - spökboll, palla äpplen - vi lekte mycket. Men det handlar lika mycket om att bli betygsatt efter hur bra man var. För att bli godkänd skulle man göra si och så många situps på en minut, kunna hoppa så högt och springa så fort. Det handlar också om hur mycket man kunde låta sig bli pressad innan man bryter ihop för att springa till omklädningsrummet och gråta.
 Jag trodde att man behövde vara bäst för att få högt betyg, och jag vågade inte satsa för då fanns en risk att misslyckas och skämma ut sig, så jag nöjde mig med "bara" godkänt som betyg. Nu vet jag att man inte betygsätter elever endast utifrån prestation.
 
Efter att jag sett några avsnitt av programmet kan jag lätt säga att jag är glad över att jag inte går i högstadiet idag. När jag gick i nionde klass fanns det knappt mobiltelefoner med kamera, vi hade inga surfplattor, Instagram och Facebook fanns inte. På ett sätt är jag glad över att det var så, för jag skulle som sagt inte vilja gå i högstadiet idag. Det verkar lite som att ungdomar nu för tiden växer upp fortare. Och att gå på idrottslektionerna när man känner sig osäker är kanske inte en grej som lockar särskilt mycket. Som Kalle i programmet också visar så kan det vara svårt att uppmuntra elever att delta i på idrotten och göra sitt bästa utan att samtidigt råka visa dem uppmärksamhet de kanske inte är beredda att ta emot och skrämma iväg dem. Men man växer ju upp, eller hur? Hade jag gått i högstadiet idag hade jag försökt satsat på höga betyg eftersom jag idag tycker om träning. Men det är skillnad på att träna på fritiden, för att må bra och bli stark, och på att delta i skolidrotten för att bli betygsatt.

Gympaläraren hade premiär den 8 mars och sänds kl. 20:00 på tisdagar men avsnitten går också att se på SVT Play.

Mat & recept / 2016 / 0       

Citronkaka med vit choklad

Idag bakade jag en citronkaka, det är ju ändå påskafton. Receptet har jag delat med mig av tidigare, HÄR, men i år ville jag göra lite annorlunda så jag hällde ner lite hackad vit choklad i kakan innan den skjutsades in i ugnen. Den här kakan är verkligen helt perfekt, lagom syrlig och kladdig! Jag har inte bakat så mycket med citron tidigare men i den här kakan blir det jättegott, prova det ni också!
Ytliga saker / 2016 / 0       

Inredning för våren hos Lagerhaus

I helgen var det vårdagsjämningen och vi har haft några riktiga vårdagar den senaste veckan, äntligen! I torsdaga använde jag min vårjacka för första gången i i år, så nu går det verkligen åt rätt håll. Solen skiner och sprider värme, dags att ta fram solglasögonen, träd och blommor börjar växa igen och det blir bara bättre och bättre. Lagerhaus har just nu massor av fina produkter i vårens alla färger. Jag gillar pastellfärger och våren är verkligen pastellfärgernas årstid. Pastellfärgerna, tillsammans med guld som kan representera det härliga solljuset, gör att de här produkterna från Lagerhaus blir perfekta för våren.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2016 / 0       

Att bestämma själv

Det är rätt ofta nu för tiden som jag funderar på om jag verkligen valt rätt område att söka yrke inom. Jag är 90-talist, vilket enligt Aftonbladets serie om generationer, visar att vi blivit uppfostrade med idéen om att vi kan bli vad vi vill när vi blir stora för att sedan upptäcka att det inte alls går. "Det handlar alltså inte längre om att hitta sitt drömjobb. Utan om att hitta ett jobb, över huvudtaget." När äldre generationer säger att vi är kräsna och bortskämda har de nog glömt att de var de som uppfostrade oss och att det var de som skapade världen vi nu lever i. Omständigheterna har förändrats - det går inte att jämföra möjligheterna för en 25-åring idag med en 25-åring från 60-talet. Det är tuffare nu, men vi kämpar på.
 
Jag visste redan när jag skulle välja till gymnasiet att jag tyckte om humanistiska ämnena mer än naturvetenskapliga. Då var det också ett rätt så självklart val för mig när jag sedan skulle välja högskoleutbildning att det blev ett program inom kommunikation och språk. Sedan har det stått rätt så stilla. Jag tog min examen sommaren 2012, det är i år fyra år sedan, men jag har faktiskt aldrig jobbat inom den branschen jag är utbildad inom.
 
Visst, det är svårt att få jobb, särskilt svårt för ungdomar, men när jag ser att mina bekanta från skolan får jobb hit och dit, medans jag själv står kvar utan, så börjar jag funderar vad det är för fel på mig, eller kanske snarare vad det är för fel på den branschen jag söker jobb inom. Företagen vill ha folk som kan allt - nu. Jag är utbildad kommunikatör, visserligen utan arbetslivserfarenhet, men jag är färdigppacketerad för ett företag att använda. Nu verkar också fler och fler företag söka efter en enmansorkester som ska sköta lite av allt, istället för en kommunikatör som ska jobba mest med... kommunikation. 
 
Jag har blivit tvungen att leta inom andra branscher och inom andra geografiska områden efter ett jobb, för ett jobb måste man ha. Jag har gått från den ena sexmånaders-anställningen till den andra, pendlat till en annan stad (vilket gjorde att jag riktigt deppad - "Är det så här livet ska se ut framöver? Gå upp kl. 05:00, pendla 15 h/veckan, inte ha någon fritid, aldrig få leva?"), och jag kommer ingenstans. Jag kan ju alltid börja om- utbilda mig till sjuksköterska eller lärare, som det tydligen råder brist på, men det är inte det jag vill. Jag vill inte jobba inom vård eller utbildning, jag kommer må dåligt och inte göra ett bra jobb. Så jag fortsätter kämpa, för ingen annan ska få bestämma vad jag ska jobba med, det är ju jag som ska jobba.
 
Så nu det senaste året, efter att fler och fler har frågat om jag inte funderat på att starta eget företag, har jag funderat på allvar vad jag vill göra. Jo, jag vill starta eget företag. Jag vill arbeta hemifrån, bestämma mina egen tid, vilka jag har kontakt med och styra själv. Det vill jag göra, det lockar mycket mer än att vara anställd. Så jag har bestämt mig. Jag ska starta ett eget företag, jag vågar. Men frågan är om det är dags nu eller senare?
 
Jag har läst igenom Driva eget, särskilt Frilansskolan har varit intressant, och läst nästan varenda artikel på Verksamt.se. Jag inspireras av bloggare som Jonna Jinton, Underbara Clara, Lugnochfin - samtliga kvinnor som skapat eget företag av det de tidigare gjort - vare sig det handlar om att blogga, fota, skriva, föreläsa m.m.
 
De har skapat företag om det de tycker om att göra och det vill jag också.
Skönhet & smink / 2016 / 0       

Tre nya skönhetsprodukter

L'Oréal Paris La Palette Nude - Rose  /  Burt's Bees Moisturizing Lip Balm - Wild Cherry  /  Isadora Velvet Touch Compact Powder - Sheer Transparent

När jag köper smink brukar jag samla ihop en lista över produkter som har tagit slut eller som jag vill köpa för att sedan köpa flera saker tillsammans istället för att köpa dem en och en. Den här ögonskuggepaletten såg jag reklam för och jag föll för den direkt. Ganska neutrala färger, lite grått, brunt och rosa - perfekt för våren. Mitt vanliga läppbalsam från Burt's Bees tar snart slut och nu kände jag för en annan variant, så nu blev det med körsbärsdoft istället. Till slut såg jag att mitt lager med puder började ta slut hemma, så det blev ett nytt sådant också. 

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Litteratur / 2016 / 1       

Några nya böcker


Ett av mina nyårslöften för 2016 är att läsa mer, minst en bok i månaden, så jag har köpt några nya böcker. Trots att jag gillar att läsa gamla klassiker så tycker jag också om att läsa nya böcker som utspelar sig förr i tiden. Jag är speciellt peppad på att läsa Arvet efter dig, som är en fortsättning av en av mina topp-tio-favorit-böcker, Livet efter dig. Nu när jag har lite nya böcker blir det förhoppningsvis lite lättare att läsa oftare.

Liv efter liv
Systrarna Tides sista sommar
Arvet efter dig
Fågelburen
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Film & TV / 2016 / 0       

Tre filmer som inte levde upp till mina förväntningar

I ett försök att se fler nya filmer gav jag mig själv som nyårslöfte att se minst 2 nya filmer varje månad. Hittills har jag lyckats så det verkar vara en bra metod. Jag tycker jag har ganska bra koll på nya filmer och har under de kommande månaderna sett bland annat dessa tre filmer, som jag inte tyckte levde upp till mina förväntningar. Har ni sett någon av dem, vad tyckte ni?

Into the Woods
Baserad på en musikal som hade premiär på Broadway 1987 där vi får följa Rödluvan, Askungen, Jack med bönstjälken samt Rapunzel i en slags blandsaga där ett barnalöst par som får i uppgift att hitta en kappa röd som blod, en ko vit som mjölk, hår gult som majs samt en sko ren som guld. Lyckas de hitta alla saker blir de lovade ett barn av häxan, som spelas bra av Meryl Streep. Men det är ändå något som gjorde att ajg inte tyckte att filmen lämnade några bestående men, men jag tror inte att musikaler är min grej, det känns lite för onaturligt att karaktärerna helt plösigt utbrister i sång.

Suffragette
Äntligen en film om hur kvinnor har kämpat för sina rättigheter, något som ju fortfarande pågår. Vi fick ta del av den förenkalde versionen i den andra säsongen av den svenska tv-serien Fröken Frimans krig, men den här filmen har mer tyngd och visar vilka modiga offer kampen faktiskt krävde. Tvätterskan Maud är huvudpersonen som dras in suffragettrörelsen genom en kollega och får ett slags politiskt uppvakande. Kvinnorna vill slippas representeras av sina fäder, män och bröder, få rätt till utbildning och samma arbetsvillkor som män. Demonstrationer varvas med hungerstrejkar och resten är historia. Trots bra skådespelarinsatser av bland annat Carey Mulligan, Meryl Streep och Helena Bonham Carter, och insikten om att filmens tema är viktigt, så tycker jag varken att filmen var bra eller dålig. 

The Age of Adeline
En film med lite magi-inslag. Adeline, spelad av Blake Lively, föddes i början av 1900-talet men efter att ha träffats av blixten efter en bilkrasch åldras hon inte en dag. Hon är för evigt 29 år gammal och när filmen börjar, i nutiden, har hon precis köpt ett nytt fejk-ID och förberett för att byta både utseende och stad för att undvika att bli gripen av FBI igen. Hon är nu över hundra år och håller kontakt med sin dotter, som till utseendet skulle kunna vara Adelines mamma. Men på en nyårsfest blir hon kär i Ellis och intrigerna tätnar när hon träffas Ellis föräldrar för att fira deras 40-åriga bröllopsdag. Det visar sig att Ellis far var mannen hon en gång för flera decennier tidigare övergav och krossade hjärtat på. Detta möte leder till ett beslut som förändar hennes liv, ett beslut som jag är lite överrasskad över att hon inte gjort tidigare, istället för att ständigt fly. En rätt okej film med ett förutsägbart slut vilket gjorde filmupplevelsen lite tråkig.

Mode & stil / 2016 / 0       

Ett par nya skor

Jag har nyligen köpt ett par nya vårskor. Jag har verkligen börjat gilla den stilen på skor, de ser ut lite som herrskor och har ett så kallat brougemönster. I somras köpte jag ett par nästan likadana fast svarta från H&M men tyvärr gav de mig sådana skoskav att jag är lite rädd för att använda dem igen. Det verkar vara ett problem för mig, jag har svårt att hitta nya skor som inte ger skoskav eller blåsor - det är som att huden på hälarna är extra tunn och repas upp lätt. Vilket är väldigt tråkigt eftersom jag vill ha snygga skor på mig, och de här skorna vill jag gå barfota i så då kommer nog skoskaven fram extralätt. Jag får väl ta att gå in i dem lite då och då hemma för att vänja fötterna så borde det till slut fungera. På bilden syns också påslakanet min syster köpte åt mig på Primark i Skottland, visst är det snyggt?
 
Kanske har några av mina läsare också lätt att få skoskav, har ni några tips hur man undviker dem?
Övrigt / 2016 / 0       

#jagsmygerinteBetter Bloggers, som är ett nätverk för bloggare, lanserade i december kampanjen #jagsmygerinte, vilket jag numera deltar i. Konsumentverket släppte i vintras en vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier och i januari granskade SVT smygreklam på bloggar och sociala medier, under hashtaggen #doldreklam. Det händer med andra ord ganska mycket i bloggbranschen just nu.
 
Enlig marknadsföringslagen ska läsare snabbt kunna identifiera om det handlar om marknadsföring - samarbete, sponsrade inlägg eller liknande -  och eftersom jag vill utvecklas och faktiskt börja tjäna pengar på min blogg har jag gått in och ändrat lite i mina gamla inlägg för att förtydliga detta.Jag har, hittills, inte tjänat en enda krona på bloggen, men jag har fått gratis utskick och då vill jag vara tydlig med det. Jag använder också affiliatelänkar (vilket jag markerar med texten "Detta inlägg innehåller annonslänkar"), vilket betyder att om mina läsar klickar på de länkar och köper något, får jag en slant.
 
För det är viktigt för mig att vara tydlig. Jag, som har bloggat i snart åtta år och som läser många bloggar, märker snabbt när det handlar om reklam på bloggar, men detta är ju inte lika tydligt för alla. Man kan ljuga hur mycket man vill på sin blogg, men om man bryter mot lagen tappar man läsararnas förtroende och vad är då meningen med att blogga? Genom att göra som man ska från början skapar man ett förtroende och visar att man är professionell med sin blogg. Jag tycker att vi bloggare är smarta som insett att vi kan göra samarbeten med företag, det går att utveckla sin hobby ännu mer, men det är samtidigt viktigt att vara tydlig från början. Därför uppmanar jag alla som bloggar eller är aktiv i andra sociala medier, för sina läsares skull men främst för sin egen skull, att vara extra tydliga med när det är marknadsföring och reklam. Det innebär ju att man menar allvar med sin blogg och vill väl.
Ytliga saker / 2016 / 0       

Samsung Galaxy Core Prime - recension

I september tappade jag min mobil i golvet när jag var på gymmet så skärmen fick en stor spricka. Jag kunde inte använda telefonen mer, knapplåset gick inte ens att få upp, men det var ändå dags att köpa en ny eftersom jag hade haft den i fyra år. Jag köpte till slut, efter lite efterforskningar, en Samsung Galaxy Core Prime. Vilken mobil som helst hade ju blivit en förbättring jämfört med den gamla mobilen, men jag är riktigt nöjd med denna. 
 
 
Den har, förutom den vanliga kameran, en frontkamera, högt intern minne och mycket annat som moderna mobiler har. Den är perfekt storlek (dvs mindre än Samsungs telefoner i S-serien), är snygg, lätt och rymmer mycket mycket. Jag gillar särskilt anteckningsfunktionen, något jag saknade i den gamla mobilen. När jag får ett mejl plingar mobilen och jag har också en kalender kopplad till Gmail, som jag också kommer åt via datorn. Antalet förinstallerade appar som jag inte använder är få, något som är mycket positivt. Eftersom min gamla telefon också var en Android kändes det smidigt att fortsätta använda Google Play för att ladda ner appar, det var aldrig på kartan att jag skulle köpa en iPhone (som jag dessutom tycker är riktigt fula!). Självklart går det också att ringa med mobilen, en funktion som ofta tycks glömmas bort när man pratar om mobiltelefoner. Den enda nackdelen jag kan komma på är att batteritiden är mycket kortare jämfört med min gamla mobil, men eftersom den faktiskt har fler funktioner som bland annat kräver uppkoppling så är det förståligt. Nu letar jag efter ett skal eller en ram till denna, för jag har faktiskt tappat den i marken vilket resulterat i några märken, och jag vill inte att den ska råka ut för samma öde som den gamla mobilen.
 
Skönhet & smink / 2016 / 0       

Vinterfavoriter 2015


1. Lancôme Hypnôse EdP
Av någon anledning använder jag alltid denna parfym varje vinter och höst. Det är mer en vinterhalvårparfym än en sommarhalvårsparfym. Jag skulle beskriva den som en sval, kall och feminim parfym med inslag av vanilj och den känns tidslös. Det var den första riktiga parfymen jag köpte så jag kommer alltid tycka om den.

2. Regal Slimline-klockor med brunt och vitt läderarmband
Jag fyndade dessa klockor i julas och det är jag glad över. De är mycket snyggare (och större) än mina gamla och är lite mer den stil jag vill ha.
 
3. Garnier Cleansing Micellar Water
Jag fick prova denna make-up-remover från min syster och jag gillade den så mycket att jag köpte en egen flaska. Den fungerar riktigt bra, det blir lätt att ta bort sminket och man behöver inte mycket alls så den här stora flaskan räcker länge.
 
4. Maybelline Baby Lips Lip Balm - Mint Fresh
Jag tycker verkligen om den första Baby Lips som jag provade, så jag köpte denna som nu också blivit en stor favorit. Den doftar mint och ger en svalkande känsla på läpparna.
 
5. Maybelline Facefinity All Day Flawless 3-in-1 Foundation - 40 Light Ivory
En riktig favorit och relativt ny sådan. Jag köpte den ganska nyligen, och även om jag inte har använt den så mycket, så är det det ändå den bästa foundation jag provat.
 
6. Dextro Energy - Tropical
När jag jobbade i Eskilstuna i hösas och vintras pendlade jag 15 timmar i veckan. Det blev krångling med mattider, jag kunde helt plötsligt bli panikhungrig på tåget, och jag köpte då Dextro Energy att ha i väskan för tillfällen då jag verkligen behövde energi. Just denna med tropisk smak är riktigt god, godare än den med svartvinbärssmak.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2016 / 0       

Pågen Skorpor Brioche


I samarbete med Smartson har jag fått prova Pågens nya skorpor med smak av brioche. Brioche är, enligt Wikipedia, ett franskt frukostbröd som är luftigt med en kraftig smörsmak. Pågens nya skorpor har en tydlig vaniljsmak och jag upplever dem som lite sötare än vanliga skorpor. Inget man äter till nyponsoppan, med andra ord, snarare till eftermiddagkaffet. Jag tycker det är lite konstigt att skorpor ska ha smak av bröd, men eftersom jag inte smakat brioche så vet jag inte hur väl de lyckats med det. Jag kommer personlien inte prova dessa igen eftersom jag tycker att de hade en konstig eftersmak

"Njut av stunden. Bara så där. Med en skorpa i all sin enkelhet. Den gör det extra lätt att njuta av dagen. Den ger mening till kaffepausen. När du behöver något snabbt och gott. God att ha där. God som den är."

Källa: Pågen

Litteratur / 2016 / 0       

Av en annan värld


Den här boken, Av en annan värld, var den sista jag läste när jag pendlade till jobbet i Eskilstuna, i december. I den får man följa Leah som 2011 får en fråga från kriggravskommissionen om hon ville skriva en artikel om en okänd soldat från första världskriget. Soldaten hade två brev på sig från prästgården i Cold Ash Halt och Leah börjar sökandet efter hans identitet. Boken utspelar sig också 1911, då två personer anländer till prästgården, en ung tjänsteflicka med ett gåtfullt förflutet och en ledande ockult expert som lockats dit av berättelser om övernaturliga väsen. Prästfrun Hester bor tillsammans med  sin man på prästgården och det är hon som berättar om de händelser som får mörka konsekvenser när de två främlingarna anlänt. 

Jag tycker att den här boken började bra, mysteriet presenterades snabbt, men det är ändå historien som utspelar sig 1911 som är mest spännande. Så har det varit i många böcker jag läst, och ibland tycker jag till och med att man kunde ha skippat nutid-delen, men så långt går det aldrig i denna bok, det fungerar i alla fall. För det är det den gör - fungerar. Det saknas något som gör den bättre.
 

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Hälsa & träning / 2016 / 0       

Mitt drömhemmagym

Igår gick mitt gymkort ut och jag kommer inte förnya det... i alla fall inte nu till våren och sommaren men kanske till hösten. Det går lite i vågor, det här med träning. Ibland får jag sådan lust att vara hälsosam och åka till gymmet flera gånger i veckan. En sådan period var faktiskt för ganska exakt för ett år sedan, det var riktigt roligt att träna, men jag hade ju då också tid att träna. I april förra året skulle jag precis förnya gymkortet men då fick jag blindtarmsinflammation och opererades så det blev inget med det. Ibland tycker jag däremot att det räcker med hemmaträning. Jag har hantlar och en skivstång, kettlebell, träningboll och annat man kan behöva, det enda jag tycker saknas är en träningsbänk. Kollaget nedan föreställer saker som skulle finnas i mitt drömhemmagym.

1. Träningshandskar och boxningssäck  /  2. Hopprep
3. Träningsboll  /  4. Kettlebell  / 5. Träningsarmband
6. Träningsbänk  /  7. Skivstång och hantlar
8. Träningsmatta  /  9. Foamroller

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It