Litteratur / 2013 / 0       

Fyra böcker som jag vill läsa i sommar

Pappa långben - Jean Webster
Boken handlar om barnhemsflickan Judy Abbott som en dag får möjligheten att åka till college och studera tack vare att en okänd man har beslutat att betala för detta. Mannen vill hemlighålla sin identitet och Judy, som endast sett mannens skugga vid ett tillfälle, ger honom namnet Pappa Långben, på grund av hans långsmala gestalt. Genom Judys brev till sin okända välgörare får man i boken följa hennes tankar och mognaden från flicka till kvinna.
 
Sofies värld - Jostein Gaarder
När Sofie hämtar posten hittar hon för en gångs skull ett brev till sig själv. Utan frimärke, utan poststämpel och utan avsändare. "VEM ÄR DU?" Det står bara det. Sofie får det ena tjocka brevet efter det andra, och de visar sig innehålla en grundkurs i filosofi. Breven fyller henne med förundran över världen och hennes egen existens - och att hon överhuvudtaget finns till. Men genom den här ensidiga och märkliga brevväxlingen dyker också det ena mysteriet efter det andra upp.
 
1001 dagar - Peter Furtado
De flesta av oss vet exakt var vi var när Kennedy eller Palme mördades, när Estonia sjönk, under Live Aid-galan, när Berlinmuren föll, Nelson Mandela blev fri eller Barack Obama blev president. De här avgörande ögonblicken när hela världen tycks byta riktning. Början eller slutet på en era. Framgångarna och motgångarna i mänsklighetens historia. 1001 dagar som förändrade världen handlar om händelserna som gjort oss till de vi är.Från tidernas begynnelse fram till i dag. Lika levande och fascinerande som när det hände i verkligheten.  
Den hemliga historien - Donna Tartt
Boken utspelar sig på en internatskola i norra USA. En ung man, involveras i en grupp på fem elever som för en tillvaro som är avskild från det övriga livet på skolan. Tillsammans med en gammal professor studerar de latin och antik grekisk kultur. Relationerna i gruppen blir med tiden mycket invecklade och komplicerade. En kväll händer något fruktansvärt oåterkalleligt. Konsekvenserna av denna händelse dirigerar sedan framtiden för gruppens medlemmar och utsätter dem för stora känslomässiga och moraliska prövningar.
 
Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It