Mode & stil / 2014 / 0       

Sju saker jag vill ha från H&M

Skor  Tröja  /  Strumpor
Bälte  Bh  Väska  Hörlurar
 
Jag har hittat sju produkter från H&M som jag verkligen vill ha. Jag har letat efter såna här bruna skor i en evighet och jag har kollat efter dem i flera butiker, både här i stan och i Eskilstuna, men de finns bara inte. Det rosa bältet skulle pigga upp en outfit, strumpor kan man aldrig ha för många av och jag är också på jakt efter en ny lite större väska och denna bruna är riktigt fin (och dessutom billig!). Den flerfärgade bh:n påminner om några som jag köpte förra våren som jag är riktigt nöjd med. Hittills har jag inte sett någon av de här sakerna i butik så jag funderar faktiskt på att beställa dem på hemsidan istället.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Gör träningen roligare med en träningsapp

Nu för tiden finns det appar om allt möjligt. Jag vill träna regelbundet och laddade därför hem appen Endomondo till min mobil. När jag går ut på promenader sätter jag på mobilens GPS och då riter Endomondo upp den sträckan jag gick. När jag kommit hem igen kan jag logga in på Endomondo på datorn och titta på kartan samt se i vilket tempo jag gick. Man kan välja massor av olika sporter och måste inte välja sporter där man tar sig någonstans, man kan till exempel välja styrketräning eller yoga också. Kollaget ovan föreställer min träning i februari.
 
Alla träningar jag gör sparas i en kalender där jag kan gå tillbaka och titta på dem. Det skapas statistik över hur många timmar jag tränar, personbästa samt hur många kalorier jag gör av med. För alla som tränar och vill göra träningen lite roligare så tipsar jag er att använda Endomondo som kan laddas ner gratis. För mig som skriver i en träningsdagbok så är Endomondo ett jättebra komplement för att följa upp träningen och se hur jag har utvecklats.
Film & TV / 2014 / 0       

The Crimson Field

Nu har SVT börjat visa andra säsongen av Bletchley Circle, en spännande brittisk dramaserie, men idag vill jag tipsa om en annan serie som precis haft premiär i hemlandet Storbritannien. Så här beskriver BBC serien: "In an army hospital the staff heal the bodies and souls of men wounded in the trenches." Det är inte mycket att gå efter med andra ord men efter att ha sett första avsnittet kommer jag ge serien en chans. Man får följa personalen och patienterna på ett militärsjukhus i Frankrike under första världskriget. Den påminner lite om en annan brittisk serie (de där britterna är bra på dramaserier!) Land Girls, då kvinnor som inte är vana att arbeta blir tvingade att jobba och ta i.
Tankar / 2014 / 0       

Att använda min tid effektivt

Nu har jag jobbat drygt en vecka på det nya jobbet och jag har kommit in i nya rutiner. Jag måste gå upp tidigare på morgonen och pendla till Eskilstuna och sen pendla hem, så jag hinner inte göra så mycket på kvällarna heller. Jag hinner speciellt inte sitta vid datorn lika länge som jag gjorde innan  jag började jobba. Så för att spendera min tid vid datorn så effektivt som möjligt så har jag återigen rensat bland de bloggar och Youtube-kanaler som jag prenumererar på via Bloglovin och på Youtube. Nu läser jag endast de bloggar jag är särskilt intresserad av och lägger ingen tid på att bläddra förbi bloggar jag egentligen inte gillar. Förhoppningsvis kommer jag också få tid över till annat efter jobbet.
Mat & recept / 2014 / 0       

Krasse

För nästan en månad sedan planterade jag och syrran krasse. Flora hade en kampanj där man kunde beställa hem frön och jord och sedan plantera dem i ett rengjort smör-paket. Ungefär 1 1/2 vecka efter vi planterade dem så såg det ut så här. Vi har sedan klippt lite krasse och lagt på frukostmackan eller som sallad till middagar. Det är roligt att plantera själv och sköta om det. Just krasse är kanske lite mesigt, det smakar ju egentligen inget men det var roligt för stunden i alla fall.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Smink för våren

Jag brukar inte sminka mig så där jättemycket till vardags men skulle nu vilja tipsa på produkter som passar till våren. Våren är en tid för ljus och sol, för fräscha färger och friska dofter. Jag brukar satsa på rosiga kinder, skimrande kindben, pastelliga nagellack och korallrosa läppstift till våren.


E.L.F. Essentials Brightening Eye Color Ögonskugga - Brownstone
E.L.F. Healthy Glow Bronzing Powder - Luminance (finns inte att köpa längre)
Loreal Studio Secrets Professional Blue Eyes Intensifier - 222 (finns inte att köpa längre)
E.L.F.  Mineral Eyeshadow - Mysterious (finns inte att köpa längre)
E.L.F. Baked Blush - Passion Pink
 
CLEAN Rain EdP
CLEAN Fresh Laundry EdP
 
Ginatricot nagellack - Lilac Me (finns inte att köpa längre)
Ginatricot nagellack - Have A Mint (finns inte att köpa längre)
E.L.F. nagellack - Flirty Fuscia (finns inte att köpa längre)
Mavala nagellack - Moon Grey (finns inte att köpa längre)
KICKS nagellack - Greek Mosaik (finns inte att köpa längre)
 
Isadora Jelly Kiss läppstift - Coral Punsch
Yves Rocher läppstift, nyans Rose Napoli (finns inte att köpa längre)
E.L.F. Mineral MoisturizingLip Tint, nyans Rose (finns inte att köpa längre)

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2014 / 0       

Bilder från mobilen 2014 #2

1. Efter vi köpte vår nya bil åkte vi ner till hamnen och då såg himlen ut så här.
2. Jag deklarerade för första gången och kommer få tillbaka nästan 9 000 kr.
 
3. Var på jobbintervju i Eskilstuna och där bygger de om Fristadstorget.
4. Första dagen på nya jobbet fick jag en bukett med fina tulpaner som välkomstpresent.
 
5. Klappar grannens utekatt, Kajsa, tillsammans med syrran.
6. Körsbärsträden utanför Mälardalens Högskola blommar fint.
Mode & stil / 2014 / 0       

Tre nya plagg

Samma dag som jag skrev på anställningsavtalet för mitt nya jobb så åkte jag och syrran ner till stan för att fira lite. Jag hade inte planerat att köpa något men detta är vad jag kom hem med: En mönstrad kimono från Kate Hudson kollektion för Lindex, en hallonröd lite kortare stickad tröja från H&M och en persikorosa bygel-bh i spets från Kappahl. Jag är riktigt nöjd med alla plagg och jag har redan haft på mig den röda tröjan flera gånger och funderar på att köpa en till fast i en grå färg.
Litteratur / 2014 / 0       

Sagan om Narnia

Böckerna ligger i fel ordning på bilden - den som ligger överst är den sista boken och den som ligger underst är den första i serien. Jag borde ha lagt dem i omvänd ordning.
Bara så ni inte tror något annat.
 
Jag har börjat läsa C. S. Lewis serie om Narnia. Än så länge är jag bara på bok två av sju men de är ganska lätta att läsa eftersom de egentligen är barnböcker. Jag läste de när jag var liten men sedan dess har de bara står i bokhyllan och samlat damm. Jag tror inte ens att jag läste klart alla sju böcker så nu är det verkligen dags. 
Vackra saker / 2014 / 2       

Lana Del Rays kraftfulla röst

I höstas lyssnade jag mycket på Lana Del Ray. Sedan dess har jag faktiskt inte lyssnat på musik så mycket men när jag hörde att Lana Del Ray har spelat in en låt för filmen Maleficent så blev jag nyfiken på hur den kunde låta. Och mycket riktigt, den är ju jättemäktig. Först nu inser jag vilken röst hon har, lite konstigt. Hennes låttexter är också riktigt bra, det är verkligen poesi och tillsammans med hennes mörka röst och fantastiska musikvideos är de jättebra. Jämför till exempel Lanas version av Once Upon A Time med originallåten från Disneyfilmen Törnrosa från 1959. Hon behöver inga störande trummor, elgitarrer eller liknande som många moderna artister måste ha. Hon klarar sig med endast sig röst för att skapa en stämning.
 
Här är mina favoritlåter av Lana Del Ray:
 
Video Games
Born To Die
National Anthem
Summertime Sadness
Ride
Young and Beautiful
Once Upon A Time
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Träning vecka 13 - 16

 
Vecka 13          Vecka 14
 
 
Måndag 31/4
Tabata 8 olika övningar med kroppsvikt- 04:00 min
Tisdag 1/4
Styrka med hantlar - 32:00 min
Vecka 15   Vecka 16
Tisdag 8/4
Cykling utomhus 12,84 km - 57:43 min            
Onsdag 9/4
Styrka med skivstång - 33:00 min
Fredag 11/4
Promenad 2,81 km - 30:46
 
 
 
 
Vecka 13 tappade jag helt plötsligt träningslusten. Jag ville verkligen träna men just det där med att resa sig upp och faktiskt göra det gick trögt. Jag blev dessutom förkyld i slutet av vecka 15 så det har blivit en paus i träningen. Det var också dags att ta en titt på vilka mål jag har med träningen för att känna mig mer motiverad. Jag har funderingar på att anmäla mig till Blodomloppet som äger rum i slutet av sommaren. Det är ett lopp där man kan gå eller springa 5 eller 10 km, jag kommer satsa på att springa 5 km. Genom att träna upp min kondition med joggingturer och promenader samt stärka kroppen med löpteknik och styrketräning för löpare hoppas jag att träningen blir lite roligare.
 
Jag försöker bli av med godissuget som de senaste tre veckorna har varit för mycket. Tillsammans med min syster försöker vi nu i april att satsa på att vara hälsosamma och aktiva. Det har gått så där men jag fortsätter att kämpa. Det är främst mitt godissug som måste bort. Jag ville tidigare inte skapa förbud men det funkar inte heller med att äta lite då och då. I somras lyckades jag hålla tre månader utan godis och jag kände mig riktigt bra efter det. Men när jag väl smakade en liten godisbit så var jag fast igen. Så det är nog dags för att satsa på det igen.
 
I mitten av april började jag på ett nytt jobb. Det innebär pendling på totalt 2 timmar varje dag, så jag har inte haft tid för träning på vardagarna. Jag ska därför försöka ännu mer att ha en fast träningsdag, till exempel gå en powerwalk eller ge mig ut på en joggingtur på söndagar. Jag vill träna regelbundet och om jag inte har tid på vardagarna så får det bli på helgerna. Jag vill också vardagsmotionera mer genom att till exempel cykla ner till centralstationen på morgonen där jag sedan åker buss till jobbet i Eskilstuna. På så sätt sparar jag busspengar och får lite motion samtidigt.
Mat & recept / 2014 / 0       

Bakat till påsken

Förra påsken bakade jag en citronkaka till fika. Jag har alltid trott att bakverk med citron blir surt och äckligt - det måste smaka som diskmedel! - men denna kaka blev jättegod och saftig. Nu i påsk ville jag göra något liknande men inte just denna kaka. Det blev ett recept på citronrutor (fast jag delade dem aldrig i rutor) från ELLE Mat och Vin från 2010 och vanliga chokladbollar. Vi är inga fan av påskmat så det fick bli påskfika istället.
 
100 g smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kokt kallt kaffe

Chokladbollar

Rör ihop allt till en smet. Rulla till små bollar som sedan rullas i kokosflingor, strösocker, hackad vit choklad, sesamfrön eller annat gott. Receptet ger ca 15 chokladbollar.  
 
 
 
Bottenlager
120 g smör
3 1/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker 
Fyllning
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 - 4 msk saft från citronjuice
Citronrutor

Blanda ihop smör, mjöl, bakpulver och socker med en gaffel och tryck ut i en ungssäker form ca 20 x 20 cm i diameter. Baka i ugnen på 180 grader i 20 min, ta sedan ut ur ugnen. Blanda samman ägg med socker, mjöl, bakpulver och citronjuice och häll över bottenlagret. Grädda i ugnen i ytterligare 20 min. Låt svalna och skär i rutor. Receptet ger ca 20 bitar. 
 
Tankar / 2014 / 0       

Äntligen!

Lagom till påsken lyckades jag få ett nytt jobb. Det ligger inte i staden där jag bor, vilken innebär att jag kommer pendla varje dag. Jag kommer gå upp senast kl. 05.00 varje vardagsmorgon, göra iordning matlådor, åka buss till Eskilstuna, jobba hela dagarna och komma hem igen efter 17:30. Jag kommer bli trött, det är jag säker på, men jag kommer ha ett jobb. Jobbet sträcker sig fram till 31/12, men det kan förlängas efter det. Jag kommer arbeta - som man ska göra i min ålder - jag kommer tjäna pengar, träffa nya människor och känna att jag gör något om dagarna. Jag kommer återigen få struktur på vardagen. Äntligen!
Film & TV / 2014 / 0       

The Spectacular Now

Sutter är en kille i övre tonåren som befinner sig i en livskris. Har har blivit dumpad av sin flickvän, han dricker i smyg, festar och lyckas samtidigt behålla sitt jobb där han extraknäcker. Han träffar Aimee, en tjej från skolan, och börjar raskt ge sig in i dejtingträsket för att läka såren på bästa sätt han vet. Till skillnad från Sutter är Aimee en bokmal, drömmer om att jobba för NASA, vill studera på collage och hon är en orörd jungfru och är med om allting för första gången. De är olika men de passar bra ihop. Tillsammans hjälper de varandra att stå upp för sig själva när vuxenvärlden sviker, hitta källan till Sutters Peter Pan-komplex och lära sig släppa garden.
 
Den här filmen liknar många andra jag har sett, bland annat The Perks of Being a Wallflower och The Art of Getting By. De handlar alla om en kille som inte riktigt vet vad han vill i livet, och om tjejen han möter och blir kär i. Filmen har beskrivits som en "ganska snäll tolkning av vad ungdomar går igenom" och det kanske stämmer. Det handlar om kärlek, att hitta sin plats i världen och att leva. Jag gillade verkligen den här filmen och det beror nog till stor del på skådespelarna. Miles Teller och Shailene Woodley som spelar Sutter och Aimee är riktigt duktiga och jag tror mer på deras förhållande än på karaktärerna i de ovan nämnda filmerna.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Vår nya bil

Vi har köpt en ny bil! Vi har sedan tidigare flera bilar, men två av dem har börjat ge upp så vi kommer göra oss av med en, som den här nya kommer ersätta. Detta är en blågrå (blålila i vissa ljus) Audi A6 kombi som hade gått knappt 5 000 mil när vi köpte den begagnat. Det känns lite konstigt att nu se denna bil på vår uppfart, den är så ny, ren och fin och vi kan knappt förstå att den är vår. Jag har kört med den nya bilen en gång hittills och det var förvånansvärt lätt. Jag trodde det skulle kännas jättekonstigt jämfört med de gamla bilarna men man vänjer sig snabbt.
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Nya produkter från Lush

Jag har köpt lite nya saker från Lush som jag är sugen på att använda. Så här beskriver Lush produkterna:
 
The Comforter bubbelbit, 75 kr
Det är inte för inte den kallas för The Comforter, vi har tagit i från tårna med denna för att göra den så tröstande och betryggande som möjligt. Målet var att göra ett bad som ger samma känsla av trygghet som en snuttefilt eller ett gosedjur ger.
 
Lavendel har en lugnande, sövande effekt. Men medan lavendeln gör dig lugn ger de andra örterna en känsla av friskhetoch skärpa så att badet inte blir alltför sövande. Man känner sig balanserad och redo för vad som helst, vare sig manär sugen på att gömma sig under duntäcket eller storma Bastiljen.
 
Använd den som handkräm, som läppbalsam, på flygigt hår, för att pigga upp dina tatueringar, på torra knän och armbågar eller för att tämja dina ögonbryn. Ekologisk jojobaolja, rosenvax och kandelillavax rörs ihop och bildar denna fantastiska salva!
 
Ta ett mjukt och skönt bad när världen känns kall och hård. Låt rosorna svepa in dig i en tröstefilt och citronerna lätta ditt sinne. Vi på Lush älskar att göra affärer med familjeföretag. Vi köper den rosorna som finns i den här bubbelbiten från en familj i Turkiet som har odlat rosor och destillerat rosoljor i över tre generationer.
 
Rose Queen är en av våra vackraste badbomber. Badvattnet blir ljust rosa fyllt med blad från tigerlilja, äppleblom och riddarsporre. Doften är lätt blommig ros, innehållande ros aboslut och geranium. Längtar du till sommaren? Ta ett bad med Rose Queen.
 
Den ser ut som en morot men doftar som en uppfriskande tropisk fruktjuice. Denna gigantiska morot är vår limited edition påsktvål, gjord på återfuktande morotsfröolja i den oranga delen och mjukgörande rättvisemärkt kakaosmör i den vita delen inuti. 
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Fina träningskläder från H&M

Nu är det vår och man kan äntligen ge sig ut på promenader och joggingturer utan att frysa allt för mycket. Det är lite synd att vädret har varit som det har varit den senaste veckan med regn och lite kallare temperatur, men det blir förhoppningsvis bättre snart. När jag går ut på promenader så brukar jag knyta fast hemnyckeln i en tofs och dra tofsen över min handled, för varken mina träningsbyxor eller toppar har fickor där jag kan lägga den (vilket är riktigt dåligt).
 
Samtliga av mina träningsbyxor är dessutom svarta vilket känns lite tråkigt nu när det har blivit vår, så jag hittade dessa byxor från H&M som dessutom har en liten nyckelficka. Jag är även sugen på att köpa mer färgglada träningskläder, till exempel denna lila långärmade tröja eller det blåa linnet. Den gråa bh:n har jag faktisk redan köpt för jag gillade den så mycket.
Övrigt / 2014 / 0       

Var kommer alla besökare från?


Jag har ingen aning om vad som hände nu i helgen men bloggen fick ett nytt rekord i besöksstatistiken. Som ni kan se så brukar bloggen ha runt 15 besökare varje dag (rekordet var 25) men nu i helgen så var det på lördagen 42 och i söndags 74 (!). Det är jätteroligt att så många har hittat hit men jag vill ju verkligen veta varför så många helt plötsligt besökt bloggen.
 
Övrigt / 2014 / 0       

En lista

Jag heter Caroline Anna.
Jag är för tillfället glad eftersom jag har fått ett nytt jobb.
Jag är bra på att ställa mig vid diskbänken och diska, även om jag gör det ganska sällan.
Jag tycker inte om kyla, jag klär mig ofta för varmt för att undvika att frysa.
Jag är dålig på att ställa in i diskmaskinen.
Jag läser just nu andra delen i Narnia-serien.
Jag gillar när solen skiner och det är mer än 15 grader ute.
Jag sjunger aldrig.
Jag älskar våren och sommaren.
Jag är inte speciellt bra på korrekturläsa inläggen innan jag publicerar dem på bloggen.
Jag föredrar katter över alla andra djur som finns på jorden. ibland skulle jag till och med vilja vara en katt.
Jag tycker om sovmorgonar på helgen.
Jag är beroende av choklad.
Jag har på mig ett par jeansleggins, en vit blus och en hallonröd glesstickad tröja.
Jag dricker te med jordgubbssmak varje morgon.
Jag lyssnar på Lana Del Ray och speciellt låten Once Upon A Dream från filmen Malificent. 
Jag blir arg på vädret ibland, på våren ska solen skina, det ska inte regna var tionde minut.
Jag är rädd för att bli gammal fort och inte hinna göra de saker jag vill göra medans jag är ung.
Jag önskar att framtiden ser ljus ut för min familj och mina bekanta.
Jag är pinsamt dålig på PhotoShop, jag föredrar faktiskt Pixlr och gamla hederliga Paint.
Jag är uppväxt i ett rött tegelhus som var perfekt att växa upp i.
 
Listan hittade jag hos Emelie.
Mode & stil / 2014 / 0       

Kate Hudson för Lindex

Ungefär i samma veva som Miranda Kerr blev frontfigur för H&M så har den amerikanska skådespelaren Kate Hudson blivit ansiktet utåt från Lindex. Här finns plagg och accessoarer som är perfekta för att ge liv åt din vardagslook med en uppdaterad boho-trend. Enfärgat blandas med mönstrat, livliga tunikor blandas med figurnära toppar. En perfekt blandning av skönt vardagschic uppblandat med struktur. Jag själv har faktiskt köpt ett plagg från kollektionen, en mönstrad kimono, perfekt för lite kyligare sommarkvällar.
 
Se alla produkter i kollektionen på Lindex.com.
Mat & recept / 2014 / 1       

Gräddig ost från Wästgöta Kloster

Via Smartson har jag fått möjligheten att prova en ny ost från Wästgöta Kloster. De har kommit ut med Munkens Blå, vilket har en mogen karaktär med inslag av nöt, och Munkens Grädd, vilket har en gräddig och fyllig arom. Ostarna är kantfria, lätthyvlade och ligger i en smart återförslutningsbar förpackning.
 
Jag har alltså provat Munkens Grädd som beskrivs som "en grynpipig läckerhet med en smula syrlighet och saftighet som får smaklökarna att jubla". Den har en fetthalt på 38% vilket är lite högre än de flesta andra ostar och det märks, man blir fettig om fingrarna när man tar i osten. Själva smaken blev jag lite besviken på. Den smakar "ostig" och grädde men sedan finns det en konstig eftersmak. Nja, jag skulle inte vilja köpa denna, jag gillar hellre Arlas Herrgårdsost (den i grön förpackning).
Övrigt / 2014 / 0       

En tjej med talang

Aftonbladet skrev om den här videon för några veckor sedan. Det är en finsk tjej som pratar så som hon tycker att andra språk låter som. Hon pratar till exempel inte svenska (fast vissa ord lyckas hon få till utan att hon är medveten om det), meningen är att försöka låta som en svensk. De språk hon "pratar" är finska, svenska, estniska, franska, italienska, portugisiska, brittisk engelska, japanska, spanska, amerikansk engelska, hindi och arabiska, Riktigt imponerande!
 
Hon har även gjort en andra video med fler språk, den finns att se här.
Film & TV / 2014 / 0       

Fem filmer som snart har biopremiär

 
 
 
 
Litteratur / 2014 / 0       

Nick Hornby - Juliet, Naked

Musikern Tucker Crowe har inte gett ut en skiva eller gått med på att bli intervjuad på mer än 20 år. Duncan i en liten småstad i England ägnar all möjlig tid åt en hemsida tillägnad idolen medans Duncans flickvän Annie börjar undra om detta är allt som relationen har att erbjuda. Annie längtar efter barn men när Duncan efter femton år erkänner att han varit otrogen bryter de upp. Då händer det oväntade - Tucker Crowe släpper en ny version av ett av sina mest kända album. Duncan tycker att det är ett mästerverk och Annie kontrar då med att skriva en kritisk recension på hemsidan. Till sin förvåning får hon ett svar - av Tucker Crowe själv. De börjar mejlväxla och snart börjar Annie ana vad som egentligen ligger bakom Tuckers långa tystnad.
 
Den brittiska författaren Nck Hornby är känd för romaner som Om en pojke, High Fidelity, Fever Pitch och Fallhöjd. Alla har gjort succé men i det här fallet blir jag besviken. Den är inte bra men inte dålig heller. Den känns bara lite mesig, när jag läste klart boken hade jag en tanke i huvudet - var det allt? Baksidetexten låter ju lockande, eller hur? Vad var det som gjorde att musikern helt plötsligt drog sig tillbaka, det är ju ett mysterium. Men jag blev inte särskilt imponerad. Språket känns inte heller så speciellt, det var faktiskt lite svårt att hänga med, men jag antar att det är Nock Horbys speciellt stil.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2014 / 1       

Love Bomb - Valio Vanilj jordgubb med smak av ros

Lagom till alla hjärtans dag släppte Valio en tillfällig smak, Ros, som de kallade Love Bomb. På deras Facebook-sida delade de ut gratis yoghurt och jag lyckades få en förpackning. Så här beskriver Valio yoghurten om har en fetthalt på 2%: "Valio Vanilj jordgubb med smak av ros är en unik smak som Valio är ensamma om på den svenska marknaden. Yoghurten som är krämig och god har en härlig jordgubbsmak med en touch av ros. Rosen rundar av yoghurten på ett subtilt sätt, så att den kittlar på tungan."
 
Ros är ju en lite annorlunda yoghurtsmak och helt ärligt så smakar den faktiskt mest jordgubb. Jag kan förstå varför Valio marknadsför den som en yoghurt med smak av ros, det klingar ju lite mer med alla hjärtans dag än vad jordgubbar gör, men om den smakar mest jordgubbar då kan man lika gärna köpa en vanlig jordgubbsyoggi (som dessutom redan finns på markanden). Tittar man i innehållsdeklarationen så står det att den innehåller mer jordgubbar än ros (det står bara "arom" och efter lite forskning på Valios Facebook.sida så är ros en av dessa aromer). Nej, det här var inget speciellt, jag gillar vanliga jordgubbsyoghurtar mer.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Smarta lösningar för ett enklare liv

De här bilderna har säkert cirkulerat runt på Internet i flera år men när jag läste om dem i en kvällstidning då kände jag att jag genast måste blogga om dem. På denna sida kan man få tips på smarta och billiga lösningar till allt möjligt som gör livet lite enklare - det kan handla om hur man häller vatten i en hink som är för stor för att stå i handfatet, hur man lägger in nya nycklar i en nyckelring utan att bryta av naglarna, hur man kan inreda städskåpet så att alla flaskor med rengöringsmedel inte attackerar en när man öppnar dörren, hur man kan underlätta pannkaksstekningen genom att hälla smeten i en rengjord ketchupflaska eller hur man får upp en knyt som sitter riktigt hårt.
 
Gå in och kika, här finns riktigt smarta lösningar!
Skönhet & smink / 2014 / 0       

Tomma produkter #4

Neutrogena Visibly Clear Blackhead Eliminating Daily Scrub
Jag har jättemånga såna här små prover av denna ansiktsskrubb och jag börjar tro att de aldrig kommer ta slut. Det gör egentligen inget speciellt för huden men jag vill använda upp dem i alla fall.
 
Lush Butterball Badbomb
Denna tomma påse representerar en badbomb från Lush. Den doftade gott av vanilj och kakaosmör och väldigt återfuktande men jag kommer inte köpa den igen, den var nästan för återfuktande, för fet.
 
Garnier Fructis Nordic Hair Care Pure Volume Balsam
Jag gör slut på balsam ganska ofta eftersom jag kör med Balsammetoden. Detta fungerar riktigt bra, gör rent håret, gör så det luktar gott och lätt att kamma ut.

Isadora Kabukiborste
Denna borste gick sönder när jag rengjorde den och det var nog på tiden. Jag använder den som puderborste men meningen är att den ska användas tillsammans med mineralpuder. Den är mjuk och tät och jag har redan köpt en ny.
 
Isadora Second Nail nagellack - 606 Beige
Ett ljusbeige nagellack som man kan använda som underlack för att skydda naglarna och göra så nagellacket sitter bättre. Riktigt fin färg, går att använda bara den, men min flaska var gammal och nagellacket har blivit segt.
 
Nivea Aqua Sensation Refreshing Day Care dagkräm
En riktigt bra dagkräm som doftar frisk och sjunker snabbt in i huden. Jag har redan köpt en ny eftersom jag gillar denna så bra. Det är egentligen den enda ansiktskrämer som jag har använt.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Gratis träning på World Class

I februari lyckades jag och min syster träna gratis på World Class i tio dagar via en kampanj som de hade här i Västerås. Vi hade tidigare tränat på Actic och ville nu jämföra med detta gym. Under dessa tio dagar hann vi träna fyra gånger. Vi provade träningsmaskinerna, gick och sprang på springband (allra första gången!), körde med fria vikter och skivstänger samt tränade i en crossfit-cage. Just här i Västerås var det väldigt fräscht och modernt, jag vet inte om det är så i andra städer, men det är ganska nytt och har bara funnits här i några år.
 
Vi kände oss inte längre som nybörjade i gymmet så vi provade nya maskiner och redskap. Jag gillade särskilt de fria vikterna och att jobba i crossfit-cagen. Där kunde man träna bland annat i TRX-band (också första gången vi gjorde detta!), med kablar och annat roligt. Jag gillade verkligen World Class men jag tycker att det är lite dyrt. Det är ett av de dyraste gymmen i stan, med ett pris på 399 kr/mån i 12 månader. De motiverar det höga priset med att de har mycket mer än bara ett gym - här finns också kiropraktor, massör, barnpassning och relax-avdelning. Just dessa saker är jag inte så intresserad av så det blir mycket pengar för bara ett gym.
Vackra saker / 2014 / 0       

Tre tips

Film & TV / 2014 / 0       

Fyra intressanta dokumentärer på SVT Play

Jag gillar att titta på dokumentärer, särskilt på SVT Play. Här nedan tipsar jag om fyra bra dokumentärer som alla handlar om hälsa på olika sätt. Klicka på bilderna för att se dokumentärerna på SVT Play.
 
Ditte serverar sina barn Coca Cola till frukost och dricker själv tre liter om dagen. Vad gör vi med dem som informationen inte biter på? Är det dags för tuffare åtgärder som i USA?
 
Alfred var bara 12 veckor när det visade sig att han har flera farliga kemikalier i blodet - miljögifter som han måste ha fått via sin mamma. Miljöminister Lena Ek förfasas över resultatet av blodtestet. Men hur agerade hon själv när hon hade möjlighet att påverka EU:s nya kemikalielag?
 
Apparna som mäter dig. Med telefonens appar kan vi mäta och kolla vår hälsa, kost och träning. Digital teknik håller på att förändra medicinen i grunden. Här möter vi läkare som är mer benägna att skriva ut appar än läkemedel till sina patienter. Telefonen kan nu bli ett verktyg både för att diagnostisera depression och spåra influensa. Och vi kan själva samla in de fakta som ger oss nya kunskaper om vår hälsa.
 
 Hur ska man träna smartast? Vi går till botten med myterna om träning - ska man stretcha, och måste man äta efter gympasset? Vi besöker Sveriges mest avancerade center för träningsforskning. Vi undersöker hur folk tränade förr i tiden. Och så tar vi reda på hur mycket svenskarna ljuger om sitt eget sportande.
Övrigt / 2014 / 0       

Min blogg på Bloggspaning

När man bloggar via blogg.se kan man välja att synas på Bloggspaning om man vill. Här kommer alla nya inlägg upp och på så sätt kan man få fler läsare och också hitta nya bloggar att läsa. För några dagar sedan gick jag in där och då hittade jag ett av mina inlägg! Jag hoppas att fler nu hittat till min blogg för det skulle vara roligt att ha fler läsare.
Mode & stil / 2014 / 0       

Miranda Kerr för H&M

På tv kan man nu se reklam för Miranda Kerrs samarbete med H&M för vår- och sommarkollektionen. Här ovan är ett urval av kläderna. De är färgglada, feminima och somriga. Jag tycker den vita toppen, de grå byxorna och glasögonen var fina, vilka är dina favoriter?
 
Till och med nu på söndag kan man få 10% rabatt på hela sortimentet genom att ange koden 1440.
Tankar / 2014 / 0       

Framkallat foton

För ungefär två veckor sedan åkte jag ner till stan och framkallade foton, det blev 124 totalt. Det är bilder från januari förra året till mars i år. Det är alltså bilder från ett helt år. Mycket har hänt på ett år. Nu håller jag på att sätta in alla foton i ett fotoalbum från Åhlens. Jag har redan tre fulla album sedan tidigare och det är roligt att bläddra i dem och kolla på gamla bilder.
 
Brukar ni framkalla bilder och sätta in i fotoalbum eller sparar ni bilderna i datorn istället?
Mat & recept / 2014 / 0       

En lunch ute i solen

För ungefär tre veckor sedan så åt jag och syrran lunch ute på altanen i solen, en tradition på våren för oss. Denna gång blev det pizza, kebab och varsin glass men tidigare år har det blivit bland annat nudlar. När det äntligen blivit så varmt att man kan sitta ute i solen utan en jacka, då har vi som tradition att äta lunch ute på altanen. Vi har inte ens tagit fram utemöblerna än, så vi satt bara på altangolvet. Jag provade en av GB:s nya glassar men jag blev riktigt besviken på den, den var för stor och bestod i princip bara av chokladgass, riktigt tråkigt.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Tisdagens träning

I tisdags tränade jag lite hemma med hantlar. Jag tog med mig ett papper där jag har ritat upp övningar och valde till slut ut 10 olika övningar. Mitt mål var att träna igenom hela kroppen, inte bara armarna, vilket är lätt gjort när man jobbar med hantlar. Klicka på länkarna nedan för att se hur man utför övningarna. Redan dagen efter fick jag träningsvärk, mest från bänkpressen och Tricep extension, då vet jag att det funkade.
 
Tidigare när jag tränat har jag försökt göra så många olika övningar som möjligt och dagen efter har jag fått så mycket träningsvärk att jag knappt kunnat gå. Inför tisdagens träning så ville jag istället fokusera på rätt teknik och att göra flera kvalitativa repetitioner istället för att satsa på kvantitet. Jag kände mig riktigt nöjd efter denna träning trots att det bara tog 30 minuter. Men hellre flera korta träningspass än få långa. 
 
10 reps med hantelstänger (1 kg var)
10 reps med gröna hantlar (2 kg var)
Woodchopper (10 på varje sida, totalt 40 reps)
Lunge (10 på varje sida, totalt 40 reps)
Donkey kicks (10 på varje sida, totalt 40 reps)
Skönhet & smink / 2014 / 0       

35 år med The Body Shop - 35 priser i 35 dagar

The Body Shop fyller 35 år och det firar de med att lansera en ny portal som kommer fyllas med makeupguider, filmer, intervjuer, blogginlägg och artiklar. Ambitionen är att portalen ska bli en samlingsplats för alla nyheter och sociala kanaler som rör deras värld av skönhet. Från och med idag och 35 dagar fram kommer det finnas tävlingar där man kan vinna fina priser. Gå in på Beauty With Heart för att läsa med om tävlingarna och delta.
 
"Vi tror att sann skönhet kommer från hjärtat och att skönhet är så mycket mer än bara ett vackert ansikte. Det handlar även om att må bra och göra gott. För oss handlar det om Beauty With Heart."

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Litteratur / 2014 / 0       

"Extroverta människor äger baren, introverta människor äger tanken"

För några veckor sedan så sa min syster så här till mig: "Jag har lånat en bok på biblioteket som jag tycker att du borde läsa och som jag tror att du kommer tycka om". Så, efter min syster hade läst ut den så fick jag läsa den. Introvert - Den tysta revolutionen, av Linus Jonkman, handlar om det som många blandar ihop med blyghet, social ångest, arrogans - nämligen introversion. För att sammanfatta boken med en mening: Introverta människor behöver ensamhet medans extroverta människor behöver sällskap. Många känner sig oftast mer introvert eller mer extrovert men man kan också vara mittemellan, beroende på situation.
 
När jag gick i grundskolan, från första till nionde klass, så tyckte jag att det var något fel på mig. Jag var "blyg", hade få kompisar, pratade aldrig frivilligt på skoltid och tyckte om att läsa eller sitta för mig själv. På utvecklingssamtal fick jag kommentarer om att jag var tvungen att prata mer för att kunna höja betygen. Hur kan man egentligen tvinga (hota?) en introvert person att bli mer extrovert?! Det är som att säga åt någon att byta personlighet totalt! Jag har alltid tyckt att betygskalan i skolan är till de extrovertas fördel och att det är svårare för introverta att få bättre betyg (och att klara av skolan rent allmänt), det tycker jag fortfarande. Jag tror att jag blev lite mindre introvert när jag började plugga på högskolan men jag känner mig fortfarande mer introvert än extrovert.
 
Jonkman menar att det är "den moderna normen är att gilla sociala och aktiva barn. Vi betraktar tillbakadragna och försiktiga barn som problem". Just på grund av att fler är extroverta och att de syns och hörs mer så tycker man att de som är introverta är lite konstiga och annorlunda. Det är lättare att passa in i samhället som extrovert. Nu för tiden ska man stolt visa vem (och vad) man är, man ska synas, höras och helt bli ihågkommen. Många introverta låtsas i olika situationer att vara mer utåtriktade, det är jobbigt, men de antränger sig för att vara någon de inte alls är. "Den tysta revolutionen handlar inte om hur andra människor ser dig, det handlar om hur du ser på dig själv. En extrovert människa behöver inte komma ut, för det beteendet är redan ett ideal." För när såg du en platsannons där man efterfrågar en introvert människa sist?

Jag gillade verkligen den här boken. Det är som att författaren beskriver mig, och jag tror att fler än man tror skulle känna igen sig i det. Jonkman förmedlar att det är helt normalt att vara mer inåtriktad, han reder ut missförstånd och fördomar och gör det enkelt för extroverta att tolka introverta. Med personliga anekdoter och dråplig humor är boken också väldigt lätt att läsa och riktigt underhållande. Även om du inte är 100% introvert så skulle jag rekommendera alla att läsa den eftersom man oftast har vissa egenskaper av båda personlighetstyperna.
 


Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Ytliga saker / 2014 / 0       

Paprikor på gång

Nu när det har blivit vår igen så tror jag att mina paprikaplantor börjar förstå att de ska växa till sig. Under vintern så vattnade jag dem med bara vatten men nu har jag börjat med näring igen och då har de helt plötsligt börjat blomma igen. För några veckor sedan började det dyka upp små paprikaknoppar (de små gröna kluttarna) och nu är det totalt nio (!) paprikor på gång. Jag har bara pollinerat två av dem, resten sköter plantorna själva, vad roligt! De står alla i köksfönstret (åtta krukor) och får mycket sol. I höstas så skördade jag de första paprikorna och totalt blev det tre stycken. I år hoppas jag alltså på att få fler.
Hälsa & träning / 2014 / 0       

Active April

I mars försökte jag ta tag i träningen och vara jätteduktig, så jag skapade en utmaning för mig själv. Målen var att röra på mig på något sätt varje dag, vare sig det var en lugn promenad, ett yogapass eller en svettig joggingtur eller styrkepass. Maten och matvanorna skulle också förbättras: äta långsammare, dricka mer vatten, undvika socker och äta grönsaker/frukt till varje måltid. Jag avbröt utmaningen efter nästan två veckor för jag insåg att det inte skulle fungera, jag hade ställt alldeles för hög krav på mig själv. Man kan inte vara duktig hela tiden, det går inte att att vara 100% hälsosam. Ibland måste man få unna sig saker och känna sig lat. Jag känner nu att 80/20-tänket faktiskt är en bra utgångspunkt, vilket innebär att man 80% av tiden äter nyttig mat och 20% av tiden äter saker man unnar sig, t.e.x godis. Då får både kroppen och själen energi i form av nyttig mat men även mat som man gillar särskilt mycket.
 
Nu i april har jag tillsammans med min syster skapat en ny utmaning för oss själva, Active April. Nu vill jag istället koncentrera mig på att hitta en balans. Jag vill ta reda på vad som fungerar för mig och komma fram till en balans mellan träning och mat. Det finns inga förbud, regler eller skuldkänslor, jag ska helt enkelt bara leva. Inga krav på att vara så duktig eller hälsosam som möjligt (för ibland känner man faktiskt för att proppa i sig en hel chokladkaka och sedan lägga sig under täcket under resten av dagen och då ska det vara helt okej).
Hur många gånger i veckan känns lagom att träna, vad är realistiskt? Hur ska jag äta för att undvika problem med magen (IBS/magkatarr)? Vad tycker jag egentligen om för mat och hur ofta ska jag egentligen få äta choklad (min svaghet)? Var hittar jag motivation och inspiration till att träna och vara hälsosam? Vad behövs göras för att få allt detta att kännas som en vana istället för ett kortsiktigt projekt?
 
Vad känns lagom?
 
Hitta en balans
Känna efter vad som känns bra, dåligt och lagom, hitta en balans
Inga krav eller för höga förväntningar, bara en chans att
komma på vad som passar och fungerar för mig.
Inte övertänka
Inte planera för mycket, vara mer spontan när det gäller träning och mat.
Laga mat, experimentera och upptäck nya smaker. Vara öppen för träning (även när jag inte är så jättesugen på att träna).
Träna regelbundet
Hitta en rutin som känns bra, vara aktiv och hälsosam.
Gå morgonpromenader ofta och träna minst 2 ggr
/vecka. Gå en powerwalk med syrran varje söndag. Det ska ej vara besvärligt att träna, det ska komma naturligt.
Äta regelbundet och varierat
Inga förbud men äta med sunt förnuft, vill kunna få unna mig ibland.
Äta alla dagens måltider långsammare, tugga noga och njuta. Inte fastna i gamla mönster där jag äta samma sak hela tiden.
 
 

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It