Mode & stil / 2014 / 0       

Long Live Fashion

Jag och syrran har det senaste året rensat i våra garderober i flera omgånger. Vi fick ihop flera kassar med kläder som vi inte längre kunde eller ville ha och funderade på vad vi skulle göra med dem. En del av kläderna ska vi sälja men vi hade ändå mycket annat som vi ville bli av med. Då fick vi höra att H&M har en klädinsamling, Long Live Fashion.
 
"Varje år hamnar tonvis av textilier i hushållssoporna. Men så mycket som 95% av dessa textilier och kläder skulle kunna användas igen. Därför samlar vi nu in kläder och hemtextil i våra butiker. Alla kläder och hemtextilier är välkomna, oavsett märke, kvalitet och skick. Har du något använt, slitet eller hopplöst omodernt, släng det inte eller göm det längst in i garderoben. Ta med det till oss och hjälp till att minska mängden mode som går förlorat. Ta med dina använda eller defekta kläder och hemtextilier till din H&M-butik. För varje påse du lämnar in får du en rabattkupong som du kan använda vid ditt nästa köp. Dina textilier skickas tillsammans med våra ordinarie leveranser till närmaste återvinningsanläggning. Kläderna handsorteras och bedöms. Målet är att inget går till spillo. Plagg som är för slitna eller för trasiga för att användas återvinns och blir till råmaterial och nya produkter."
 
För varje plastpåse med kläder får man en rabattkupong som ger 50 kr rabatt vid köp över 300 kr. H&M är den butik jag köper kläder i mest så det är lätt för mig att komma upp till 300 kr (jag har hittills fått tre sådana kuponger) så det kändes riktigt bra att lämna i kläder och samtidigt få en belöning för det. Jag har också ett H&M klubbkort för att tjäna i ytterligare rabatter.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It