Film & TV / 2015 / 0       

Sista säsongen av Downton Abbey på SVT


Den sjätte och sista säsongen av Downton Abbey började visas i hemlandet 20 september och nu på lördag, nästan en månad senare (mycket tidigare än jag trodde!) får även vi i Sverige chansen att se serien. På lördag kl. 21:30 börjar nämligen SVT1 visa sista säsongen som även kommer visas på SVTPlay.
 
Enligt SVT har året hunnit bli 1925 när vi återvänder till Downton Abbey. Robert Crawley och hans äldsta dotter, Lady Mary, som har tagit över driften efter att svärsonen Branson åkt till USA, behöver komma på nya sätt att hålla godset flytande. Robert inser att han och godset måste anpassa sig till den nya tiden och det pratas om nedskärningar och göra sig av med personal. Som vanligt blir det också en hel del romantik. Butlern Mr Carson och hushållerskan Mrs Hughes planerar att gifta sig men kommer att stöta på en del hinder på vägen. 
 
Romans blir det också för Lady Mary som kommer börja träffa racerföraren Henry Talbot men lyckan verkar inte vara länge. Och det är inte bara kärlekslivet som sätter mörka moln på Marys himmel för ännu en skandal hotar när något från hennes förflutna kommer upp till ytan. Violet Crawley kommer att fortsätta med sina fantastiska repliker och att vi kommer att få se godset invaderas av moderna prylar som kylskåp och en hårfön.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It