Film & TV / 2015 / 1       

TV-tips i mellandagarna

Fröken Frimans krig
25 dec, 27 dec samt 29 dec kl. 21:00 i SVT1 
Dramakomedin Fröken Frimans krig är tillbaka med en andra säsong som består av tre avsnitt. Den första säsongen finns att se på SVT Play för er som vill fräscha upp minnet innan ni ger er på den nya säsongen. Huvudpersonen i Fröken Frimans krig är Dagmar Friman som i förra säsongen var med och startade Svenska Hem, ett livsmedelkooperativ av och för kvinnor. Nu fortsätter klass- och kvinnokampen och i säsong två står kvinnors rösträtt i fokus.
 
Downton Abbey - julspecial
26 dec kl. 21:00 i SVT1
Under hösten sände SVT den sjätte och sista säsongen av Downton Abbey och nu är det dags för det traditionsenliga julspecialavsnittet som också innebär slutet för serien. Serien skildrar kärlek, intriger, liv och död på det edwardianska lantgodset Downton Abbey. Familjen Crawley och deras tjänstefolk förbereder sig för att välkomna år 1926 med en oförglömlig nyårsfest. Här finns en trailer att se.
 
Verklighetens Downton Abbey

27 dec kl. 17.05, 2 jan kl. 17:00 samt 9 jan kl.17:00 i SVT1
För er som inte fått nog av Downton Abbey kommer nu en serie som tar oss tillbaka till tiden då serien utspelades. Hur såg livet egentligen ut för de unga amerikanska kvinnor som hamnade bland den engelska överklassen, utan anor eller adliga titlar? De unga arvtagerskorna var ofta välbeställda, men hur klarade de sig i en miljö som inte accepterade annat än gamla pengar? Möt de kvinnor med en helt annan bakgrund, som förändrade och öppnade den brittiska överklassens slutna värld.
 
Happy Valley
28 dec kl. 22:45, 29 dec kl. 22.40, 30 dec kl. 22.40, 1 jan kl. 22.40, 2 jan kl. 22.30, 3 jan kl. 22.55 i SVT2
I den brittiska serien Happy Valley, som är en av de mest omtalade tv-serierna i Storbritannien, får vi i sex avsnitt följa polisinspektören Catherine som leder ett team av kollegor på landsbygden i Yorkshire. När en kidnappning går överstyr och förvandlas till en brutal serie brott inser Catherine att hon är inblandad i något långt mer omfattande än hon anat.
Sandra
2016 /

Åh, har inte sett den nya säsongen av Fröken Frimans krig än men måste ta tag i det snart!

Svar: Hej och tack för din kommentar! Jag själv läser din blogg och inspireras mycket av den, lycka till med lilla bebisen ;) Jag har inte heller sett nya Fröken Frimans krig än men ska försöka ta mig tid att göra det snart.
Caroline

Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It