Mat & recept / 2013 / 0       

Chocolate chip cookies

Om ni inte vet vad ni ska äta till eftermiddagsfikat då rekommenderar er att baka dessa kakor. De är smaksatta med både mörk och vit choklad
och är så där lagom knapriga och har en seg mitten. Perfekta!
 
110 gram smör
1,25 dl farinsocker
1,25 dl strösocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Någon dl hackad mörk och vit choklad
(eller russin eller nötter)
Sätt på ugnen på 175 °C. Vispa smör, farinsocker och strösocker poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna, en i taget, och vispa samman. Klicka ut i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 8-14 minuter (jag lät de stå inne i tio minuter, det blev perfekt. Kortare tid för kletiga, längre tid för knapriga. Receptet ger ca 10 stora kakor.
 
Receptet hittade jag på denna blogg.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It