50 g smör
1/2 dl sirap 1/2 dl florsocker 2 dl vispgrädde 1 påse kokosflingor (200 g) Mörk choklad
|
Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. För att inte all smet ska fastna på fingrarna bör man skölja händerna i kallt vatten mellan varven. Ställ in i frysen ca 30 min. Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Receptet kom från denna blogg.
|
250 g nougat
100 g flagad mandel
150 g mörk choklad |
Finhacka nougat och mörk choklad och smält i vattenbad. Blanda
i flagad mandel. Häll upp i en avlång form med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i små bitar. Förvara svalt. Receptet kommer från ICA.
|
¼ dl hallon
½ msk socker
1/8 dl smör
75 g mörk choklad
75 g mjölk- eller ljus choklad
Kakao |
Lägg hallonen och socker i en kastrull och låt koka tillsammans så att vätskan
försvinner något. Smält smör tillsammans med grädde i en annan kastrull. Tillsätt hallonen. Hacka choklad i minder bitar och lägg ner i den varma grädden. Rör om till en jämn smet. Ställ tryffelsmeten i frysen till den blir lite stel och kall. Rulla tryfflarna till kulor. Häll kakao på ett fat och rulla tryfflarna i den, förvara i frysen. Receptet kommer från tidningen ELLE Mat & Vin
|
½ dl vispgrädde 100 g vit choklad 1 msk smör 2 pepparkakor |
Låt grädden koka upp och dra sedan bort den från plattan. Bryt sönder chokladen
och strö ner i grädden. Rör om tills den smälter. Klicka därefter ned smör och blanda till en jämn smet. Häll ner smeten i en djup tallrik och låt svalna (detta tog väldigt lång tid, lättast är nog att stoppa in den i frysen och kolla lite då och då hur konsistenser är, man ska kunna rulla smeten till bollar utan att den fastnar på händerna. alltså, hellre lite för stel (då är det bara att låta den smälta lite), än för kladdig). Forma sedan smeten till små bollar och rulla dem i krossade pepparkakor. Lägg tryfflarna i knäckformar och förvara i frysen. Receptet kommer från Underbara Clara
|