Mat & recept / 2015 / 0       

Pasta med kyckling och dragonsås

Just dragon är en krydda som vi knappt använde i matlagningen innan vi upptäckte denna maträtt. Receptet kommer från ELLE Mat & Vin och räcker till ca fyra personer. Jag själv är inte så förtjust i sparris och brukar därför även servera broccoli till. I originalreceptet står det att man kan servera detta med potatis men vi föredrar pasta.
 
4 kycklingbröst
Salt och peppar
Smör att steka i
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
Kycklingfond eller buljongtärning efter smak
Torkad dragon
Sparris
Skär kycklingbrösten i mindre bitar, stek i smöret och salta och peppra. Hacka den gula löken och stek den samt pressa ner vitlöksklyftan. Häll över creme fraiche, kycklingfond/buljong-
tärning samt krydda med dragon, låt puttra i några minuter. Dela sparrisarna i mindre bitar,
lägg ner dem i stekpannan. Kontrollera att kycklingen är färdig och att sparrisarna mjuknat lite. Servera med pasta eller potatis samt en grönsallad.
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It