Mat & recept / 2015 / 0       

Två maträtter med quinoa

I två månader nu har jag försökt äta mindre gluten eftersom jag har kommit fram till att min mage mår bäst av det. Jag är inte glutenintolerant, däremot överkänslig mot det. Det går riktigt bra tycker jag, jag äter helt enkelt andra saker istället för de jag brukade äta som innehåller gluten. Jag försöker tänka så att om jag äter frukost som innehåller gluten så blir det en glutenfri lunch, mellanmål och middag, eller tvärtom. Det är inte så svårt att utesluta gluten. 
 
En sak som jag provat, som är glutenfri, är quinoa, som faktiskt är en ört. Den finns i olika färger (vit, röd, svart) och kan användas precis som ris eller couscous. Den ska sköljas innan den kokas eftersom quinoa innehåller bitterämnen. När den är kokt ser det ut som att fröna fått svansar, vilket är helt normalt. Jag vet inte om jag tycker att de smakar något speciellt, lite "nötigt" kanske, och konsistensen var lite annorlunda, men helt okej. Jag funderar nu på att använda quinoa mer i matlagningen, jag har sett att man bland annat kan göra gröt med lite quinoa i.

Quinoa- och broccolibiffar med oliver, gurka, tomat, kidneybönor och creme fraiche blandad med chilisås (Recept på biffarna finns här)
 
Ungsstekt lax, räkor, creme fraiche-sås med citronsaft och dill, tomater och cosmopolitansallad
 
Har ni provat quinoa, vad tycker ni om det?
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It