Mat & recept / 2015 / 0       

Quorn Korv

Min syster fick chansen att prova quornkorv gratis via Smartson och då bestämde vi oss för att laga det tillsammans. Quornprodukter är gjort av svampproteinet Mykoprotein istället för kött, vilket gör det perfekt för vegetarianer, har färre kalorier, lägre fetthalt och minder kolesterol. Quorn har liknande utseende och konsistens som kött så det är enkelt att ersätta vanliga köttprodukter med quorn.
 
Jag har tidigare lagat quornbitar istället för kyckling med en asiatiskinspirerad sås och då märkte vi tydligt att quorn likt en svamp suger åt sig smaker (vilket inte är så konstigt efersom det består av just svamp). Men när vi stekte quornkorv så smakade det bara... svamp. Lite tråkigt och svampig konsistens, men helt okej ändå. Lite annorlunda jämfört med vanlig korv, men inget vi kommer prova igen. 
 
Har ni provat quorn?
 
Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It