100 g smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker2 msk kokt kallt kaffe
|
Rör ihop allt till en smet. Rulla till små bollar som sedan rullas i kokosflingor, strösocker, hackad vit choklad, sesamfrön eller annat gott. Receptet ger ca 15 chokladbollar.
|
Bottenlager
120 g smör
3 1/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
|
Fyllning
2 ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
3 - 4 msk saft från citronjuice
|
Blanda ihop smör, mjöl, bakpulver och socker med en gaffel och tryck ut i en ungssäker form ca 20 x 20 cm i diameter. Baka i ugnen på 180 grader i 20 min, ta sedan ut ur ugnen. Blanda samman ägg med socker, mjöl, bakpulver och citronjuice och häll över bottenlagret. Grädda i ugnen i ytterligare 20 min. Låt svalna och skär i rutor. Receptet ger ca 20 bitar.
|