Mat & recept / 2014 / 2       

Sesampanerad lax med citron- och gurksallad

Det här receptet på lax med citron och gurksallad har jag lagat många gånger. Det kommer från Hälsokokboken och är väldigt lätt att göra. Receptet nedan är för 4 portioner.
 
Sesampanerad lax
Fyra laxfiléer
Salt och svartpeppar
1 dl sesamfrön
 
Sätt ugnen på 175 C. Salta och peppra laxfiléerna. Häll sesamfrön på en tallrik och vänd laxfiléerna däri. Stek laxen i torr panna i några minuter, lägg över bitarna i en smord ugnsform och ställ sedan in i ugnen i ca 10 minuter.  
Citron- och gurksallad
1 gurka
2 dl creme fraiche
Rivet skal av 1 citron
Några droppar citronjuice
Salt och svartpeppar
Dela gurkan på längden och ta ut kärnhuset. Skär den i 1 cm stora tärningar. Vispa creme fraiche hårt och blanda i citronskal, citronjuice och gurka. Smaka av med salt och peppar. 


Clara
2014 /

Åh va gott, måste nästan prova den där laxen! :D

Paulina Suonvieri
2014 /

Detta låter helt fantastiskt! Och gillar att du kör nyttigare alternativ! :)


Kanske detta är en "kitchen story" du vill att fler läsare ska få se? Eller något annat recept du har? :) Jag har en ny ide på min blogg som heter "läsarrecept" som innebär precis det du nog kan gissa- att ni delar med er av era kökskreativiteter i syfte att vi ska hitta nya inspirerande recept och bloggar. Ber om ursäkt om du ej gillar sådana här kommentarer, men tycker du har en riktig kökstalang som är värd att dela med sig av till andra :)


//hundredkitchenstories.blogg.se

Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It