Litteratur / 2016 / 0       

Sista brevet från din älskade

Författaren Jojo Moyes, som gett ut böcker som Livet efter dig och Sophies historia, verkar ha som ett tema i sina böcker att de ska ha två parallellhandlingar - en i nutid och en i dåtid - och detta gäller även för denna bok, Sista brevet från din älskade. I London 1960 vaknar Jennifer upp på sjukhuset utan minne från en tragisk bilolycka. Hon vet inte vem hennes man är, vem hon själv är - hon är en främling i sitt eget liv. En dag hittar hon ett kärleksbrev undertecknat B som ber henne lämna sin man. 2003 hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. I ett försök att återuppliva sin haltande karriär försöker hon lösa mysteriet med brevet. Vad hände egentligen - fick de två älskade ett lyckligt slut? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans.
 
Personligen tyckte jag att historien om Jennifer var mest spännande. Efter vistelsen på sjukhuset åker hon hem med sin man, till ett hus hon inte känner igen, och förväntas fortsätta med sitt liv som hon inte har något som helst minne av alls. Hon försöker vara den Jennifer som de i hennes omgivning förväntar sig att hon är men hon trivs inte alls. Samtidigt försöker hon klura ut vem den mystiska B är, som vill att hon ska lämna sin man. Handlingen som utspelar sig i nutiden, med Ellie, som huvudperson känns däremot som utfyllnad, det var inte alls intressant.
 
Allt som allt en rätt okej bok, i riktig Jojo Moyes-stil, men precis som med de böcker jag läst sedan tidigare av henne så är den del av historien som utspelar sig i dåtiden mest intressant.  
 
Läs gärna mina andra recensioner av Jojo Moyes böcker
Livet efter dig 
Sophies historia

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

Namn
Kom ihåg mig?
E-post

URL

Kommentar

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It