Övrigt / 2015 / 0       

Första advent

Jag berättade förra veckan att jag kände att jag ville prioritera andra saker än bloggen och nu har jag bestämt mig för att inte uppdatera bloggen lika ofta som jag gjort tidigare. Det blir för mycket att få upp ett inlägg om dagen, tiden räcker inte till, så nu blir det varannan dag och ibland mer sällan än så. Men det får bli så, det är ju min blogg, jag bestämmer, och jag vill inte känna mig stressad över den.
 
Idag är det första advent och vi i familjen firar som vi gör varje år: glögg, pepparkakor, lussebullar, tänder första ljuset och laddar för en ny vecka. Jag passade också på att tända mitt nya ljus från Yankee Candle, Christmas Eve, som jag gått och smygluktat på sedan jag köpte det för några veckor sedan. Nu har jag dock blivit förkyld igen (jag blev det också i mitten av oktober, när jag började på nya jobbet), så mitt luktsinne kanske inte fungerar helt hundra, men nu när vi snart är inne i december är det okej att börja tända doftljus som för tankarna till jul.
 
Hur firar ni första advent?

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Vackra saker / 2015 / 0       

Höstbilder från skogen

I mitten av oktober åkte jag ut tillsammans med min familj till Engsö på en höstpromenad. Jag tog då med mig kameran för jag ville fota lite höstbilder, men jag blev besviken eftersom hösten inte riktigt verkade ha kommit till Engsö än. I början av november gjorde jag ett nytt försök, denna gång i en skog nära där jag bor. Nu var det istället för sent - de orangeröda bladen som jag ville fota hade fallit ner från träden och allt såg bara så brunt och grått ut. Det var kallt men solen sken, så några bilder blev det i alla fall. Det gäller nog att vara snabb när man vill fånga naturens förvandling till andra årstider eftersom det faktiskt går ganska fort. Detta ska jag komma ihåg till våren, då jag också tänker ge mig ut och fota i skogen.
Mat & recept / 2015 / 0       

Skånemejeriets yoghurtkvarg LC+

Tillhör du dem som vill äta nyttigt, men ändå vill att det ska smaka bra? Då kan Skånemejeriets nya yoghurtkvarg LC+ vara något för dig! Den innehåller mindre socker och mer protein och finns i fyra spännande smaker - Tahiti-vanilj, Citron, Jordgubb & lime samt Ananas & kokos. Produkterna är laktosfria, baserade på svensk råvara och finns även som drickkvarg (men då i andra smaker).
 
I samarbete med Smartson har jag fått prova Tahiti-vanilj som jag verkligen gillar. Yoghurtkvarg är, som namnet avslöjar, en blandning av yoghurt och kvarg. Jag tycker om kvarg, men jag älskar det inte, det är nästan lite väl syrligt. Men yoghurtkvarg är mycker lenare och den känns mjukare. Jag var dock lite misstänksam när jag läste innehållsförteckningen - produkten har mindre socker och innehåller istället sötningsmedlet aspartam, som jag av erfarenhet inte tycker om. Det ger till exempel i Lindahls mejeriprodukter en konstig eftersmak, och jag har därför föredragit naturell kvarg som inte har sötningsmedel i. Skånemejeriets yoghurtkvarg har inte alls den där konstiga eftersmaken, den smakar sött av vaniljen och är väldigt lätt att äta.
Jag kommer absolut prova den här igen!
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Höstfavoriter 2015

Nu när första snön har kommit så kan vi verkligen säga att hösten är över. Jag tycker hösten gick fort, men det var väl bra eftersom jag förknippar höst med tråkiga saker som regn, blåst och kyla. Dock var det en ganska mild höst, men nu har vi istället vintern att se fram emot. Nu vill jag i alla fall visa några produkter som jag gillar särskilt mycket under hösten.
 
1. Pepsodent White Now tandkräm
Kan man verkligen älska en tandkräm? Jag gör i alla fall det! Den här tandkrämer är blå och ska skapa en "optisk effekt som gör att tänderna ser vitare ut". Just det tror jag inte att jag har märkt någon effekt av, men det har varit spännande att borsta tänderna (!) och den har smakat gott.
 
2. The Body Shop Super Volume Mascara
Jag och min syster köpte tillsammans förra året en julkalender från The Body Shop, fullproppad med spännande produkter. En av dem var denna lilla mascara, som jag inte provat tidigare. Jag har använt andra mascaror under året, så det har varit först nu i höstas som jag provat denna och jag gillar den. Den var inte kladdig som nya mascaror brukar vara, så den var lätt att använda. Den gav kanske inte de längsta fransarna, men den fungerar bra som vardagsmascara. 
 
3. Maybelline Baby Lips Hydrate
När det blir kallare ute får många torra läppar, inklusive mig. Jag har detta läppbalsam stående på skrivbordet på jobbet och använder det flera gånger om dagen. Den luktar jättegott och återfuktar läpparna bra. Effekten försvinner ganska fort, men då är det bara att lägga på mer.
 
4. Samsung Galaxy Core Prime
Jag var tvungen att köpa en ny mobil efter att jag tappat min gamla i golvet så att skärmen sprack. Jag gillar verkligen min nya mobil, men jag tror inte att jag har utforskat den så mycket som jag kanske borde ha gjort, den har inte riktigt blivit "min" än. Men det är en klar förbättring jämfört med min gamla, som jag hade i fyra år (!).
 
5. Formula 10.0.6 Picture Perfect Day Daily Moisturizer with SPF 15
Under hösten började jag använde hudvårdsprodukter från Formula 10.0.6. En av produkterna som jag älskar var denna dagkräm. Den doftar gott av apelsin,har lagom tjock konsistens och sjunker snabbt in i huden. Den lämnar inte ansiktet superglansigt som mina tidigare dagkrämer har gjort.
 
6. Formula 10.0.6 One Smooth Operator Pore Clearing Face Scrub
Även denna skrubbkräm för ansiktet har jag älskat. Den fungerar verkligen eftersom det är många skrubbkorn i krämen och exfolioerar verkligen huden från orenheter och gör den fräsch och len.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Övrigt / 2015 / 0       

Ett litet uppehåll

Som ni säkert har märkt tar jag en liten paus med bloggen. Jag har sedan jag började på mitt nya jobb fått prioritera andra saker än bloggen, och hittills har det gått ganska bra. Jag har fått ut ett blogginlägg om dagen, vilket alltid varit mitt mål, men nu fungerar det inte längre. Jag vet inte om det blir ett uppehåll på en eller flera veckor, eller om jag ska minska antalet inlägg till varannan dag. Det finns vissa inlägg som jag måste publicera nu innan december, så det kommer i alla fall inte bli helt tyst.
 
Men jag måste ta tid att göra sådant som jag lagt åt sidan på grund av bloggen, saker jag prioriterat bort. Jag måste få leva lite utan att tänka på bloggen. Det här har fått mig att inse att många som har sin blogg som största inkomstkälla, som kanske inte har ett vanligt jobb, inte kan göra så. Så jag passar på att ta en bloggpaus för att ladda batterierna medans jag fortfarande kan göra det utan att så mycket händer. 
Tankar / 2015 / 0       

Som små uttråkade barn

En sak jag har lagt märke till nu när jag åker buss varje dag till och från jobbet är hur många människor som blickar ner till sina mobiltelefoner när de sitter på bussen. När man tänker efter ser det lite lustigt ut. Som små uttråkade barn som inte vet vad de ska göra medans de väntar på att bussen ska ta dem dit de vill. Istället för att titta ut genom fönstret och tänka på saker som behöver tänkas på så surfar man, skriver sms eller lyssnar på musik via mobilen. Jag, däremot, försöker ta tillvara tiden på bussen på annat sätt än att hålla på med mobilen. Det är oftast på bussen jag kommer på bra förslag till blogginlägg, saker jag måste skriva upp på att göra-listan eller passar på att lyssna på bra musik.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Fem tips för nybörjare på gymmet

Första gången man sätter sin fot i ett gym är det läskigt, riktigt läskigt. Ett gäng svettiga människor som tar i och lyfter tunga vikter. Någon stönar när han går ner i en knäböj, någon värmer upp med lite militärpress, någon stretchar vaderna. De är alla där för att bli starkare och hälsosammare och hålla sig friska. Jag har tränat på gym nu i snart ett år men trots detta käner jag mig ibland obekväm på gymmet. Man känner sig uttittad, är rädd för att göra fel eller se dum ut. Men om man istället tittar sig omkring så upptäcker man att de flesta är upptagna med sin egen grej och när man inser det är det lättare att själv bli det också. Du är där för att träna och du har lika stor rätt att vara där som de andra. Här kommer fem tips för er som är nyfikna på att börja träna på gym, några saker som jag tipsar er att tänka på för att bli med självsäkra på gymmet.
 
1. Inspireras av andra 
Börja läs träningsbloggar för att hitta motivation och inspiration. Några av mina favoriter är Fitspooration, Ida Warg och Linn Löwes. Prova övningar som de tipsar om eller varför inte starta en egen blogg för att dokumentera din träning och inspirera andra? Titta på Youtube-kanaler som handlar om träning, jag gillar XHIT Daily, POP Sugar Fitness och Blogilates.
 
2. Bestäm vad du ska träna innan du tränar
Åk aldrig iväg till gymmet utan att ha bestämt i förväg vad du ska träna, då kommer det förmodligen inte gå så bra. Det är i alla fall min erfarenhet. Jag bestämmer alltid vilka muskelgrupper jag ska träna innan och har en lista med övningar i mobilen som jag följer. Runt 10 olika övningar per träningspass tycker jag är lagom. Sedan skriver jag alltid upp hur många repetitioner och set jag gör och vilka vikter jag använder. Då är det lättare nästa gång man tränar att ta lite tyngre för att uvecklas och bli starkare. Några sidor jag rekommenderar för att lära sig nya övningar är Styrkelabbet samt Fitnesskolan.
 
3. Hitta en bra träningsrutin och fortsätt hålla den även när det går trögt
Det jag tycker har varit svårt med träningen är att bestämma hur jag skulle lägga upp träningen - hur ofta jag vill träna samt vilka muskelgrupper jag vill träna på vilka dagar.Jag har provat att både dela upp det i över- och underkroppspass samt 3-split, det beror på hur många gånger i veckan man är villig att träna. Jag får alltid träningsvärk, oavsett hur ofta jag tränar och hur hårt det blir, så det känns ibland som att jag hellre vill vila kroppen, men man kan ju träna lätt istället. Det handlar om att hitta en slags rutin, då blir träningen lättare.
 
4. Testa dig fram och gör träningen rolig
I början kan det vara svårt att känna sig motiverad när man tränar, det är lätt att hoppa över träningspassen. Se istället den perioden som en testa på-period. Prova den där träningsmaskinen som ser lite läskig ut, testa om du klarar 5 kg i bicepscurl (bara för skojs skull), prova att ställa in sitsen till benpressen så du kan det till nästa gång. Titta dig omkring - kanske hittar du träningskompisar eller nya favoritövningar? Man måste ju anstränga sig lite för att bli starkare och utvecklas. Fortsätt kämpa även om det går trögt, för till slut kommer det bli roligt. För mig blev det roligt att träna först efter sex månader. Tycker man att det går lättare på morgonen än kvällen, åk iväg på morgonen då. Gör de övningar du älskar istället för att tvinga dig igenom de som är svåra, som du inte klarar av eller som helt enkelt är tråkiga. 
 
5. Ha mål med träningen och utvärdera för att bli bättre
Jag har en träningsbok där jag inför varje ny månad skriver ner olika mål, både inom träning och mat. Nu i oktober ska jag till exempel komma igång med att träna efter jobbet samt undvika godis. Om jag uppfyller dessa mål får jag en belöning som jag bestämt i förväg. För att se om jag uppnått målen gör jag en utvärdering i slutet av månaden - hur har det gått, vad har varit bra och dåligt. Jag tycker om att ta en månad i taget och ha bestämda mål, både allmäna (t.ex. drick mer vatten och ät mer protein eller träna två gånger i veckan) och specifika (t.ex. ät inget godis alls, ta 15 kg i marklyft). Sen är jag en sån person som gillar att skriva listor och dokumentera saker, så det passar helt enkelt mig perfekt. För att hitta inspiration till träningsmål, kolla gärna på SVTs serie Träna med Kalle.
 
Har ni några andra tips för nybörjare på gymmet, förutom de jag tagit upp? 
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Formula 10.0.6 hudvårdsserie - recension


I maj köpte jag hudvårdsprodukter från serien Formula 10.0.6 och nu har jag hunnit prova dem i några månader, så nu vill jag berätta hur jag upplevt dem. 
 
SO TOTALLY CLEAN DEEP PORE CLEANSER ORIGINAL FORMULA
En rengöring som lätt tar bort smuts, fett och orenheter för en ren och fräsch hy. Jag gjorde misstaget att använda den som make up-remover första gången jag provade den, och det kommer jag aldrig göra igen. Den består till största delen av alkohol, som ska torka ut finnar och orenheter, och är med andra ord ett big no-no för känslig hud. Jag har under hösten fått lite problem med finnar på pannan och efter jag har tagit bort sminket och rengjort huden har jag använt denna som ansiktsvatten och det tycker jag har hjälpt. Men jag blundar när jag gör det, för lukten är så stark att jag får tårar i ögonen av den. Detta är inget jag kommer köpa igen.
 
BEST FACE FORWARD DAILY FOAMING CLEANSER
En mild, skummande rengöringsgel som tar bort smuts, fett och orenheter för en hy med ett fräscht utseende.  Innehåller passionsfrukt och grönt te. Efter jag använd make up-remover smörjer jag in denna genomskinliga gel i ansiktet, tillsätter lite vatten, masserar till ett skum och sköljer sedan bort det. Den luktar jättegott och huden känns verkligen ren efteråt, men jag tycker att det är en onödigt stor förpackning, särskilt eftersom man inte behöver mycket alls vid varje användning.
 
PORES BE PURE SKIN-CLARIFYING MUD MASK
En mask som hjälper till att eliminera orenheter och öppnar upp tilltäppta porer. Luktar jordgubbe och har en ljusrosa färg. Ansiktsmasker är svåra att ge ett omdöme om, jag har använt denna en gång i veckan och vet inte om den egentligen har gjort något alls. Den är lite svår att lägga på jämt i ansiktet och torkar innan man ska skölja av den.
 
ONE SMOOTH OPERATOR PORE CLEARING FACE SCRUB
En rengörande skrubbkräm som exfolierar milt, drar ut orenheter från huden och lämnar huden fräsch, len och klar. Innehåller zink och havre. Detta var den första produkten från Formula 10.0.6 som jag provade, jag älskar ansiktsskrubbar och tror att jag kommer köpa denna igen när denna är slut. Innehåller små skrubbkorn som verkligen river i ansiktet. Jag använder den ca 2 ggr/vecka, det känns lagom eftersom huden blir lite röd efteråt, och därför använder jag den alltid på kvällen. Men om man är noggrann och smörjen in med ansiktskräm efteråt så vaknar man upp dagen efter med len hud.
 
PICTURE PERFECT DAY DAILY MOISTURIZER WITH SPF 15
En lätt fuktgivande gel med guava som förädlar porerna och främjar ren hud och C-vitamin som återfuktar och jämnar ut. Detta är nog min favorit av alla produkter. Den doftar jättegott (apelsin?) och har en bra konsistens. Jag har haft problem med att mina tidigare dagkrämer gjort min ansikte jätteblank några timmar efter jag använde dem. Nu har jag istället varit sparsam med krämen och jag upplever inte alls samma problem med dena kräm. 
 
 
SAMMANFATTNING
Jag tror på idéen om att man bör använda produkter från samma serie, i alla fall om man vill märka någon skillnad jämfört med tidigare, det är väl det som är meningen med dem. Formula 10.0.6 är billiga (99kr/st) och är lätt att få tag på till exempel KICKS eller Åhlens. Det enda jag saknar i serien är en ögonkräm och eventuellt ett serum. Man ska egentligen inte använda sin vanliga dagkräm på ögonen, det är den för fet för, men det har jag ändå gjort nu när jag använder dessa produkter. 
 
En sak jag märkt nu när jag har börjat ett nytt jobb är att jag inte har tid att använda någon av dessa produkter på morgonen. Så jag satsar på rengöring och återfuktning på kvällarna istället och låter huden få återhämta sig under natten. Om jag ska välja ut tre av de fem produkterna som jag skulle rekommendera så blir det cleansern, skrubben och ansiktskrämen. De andra är inte nödvändiga, men det har ändå varit intressanta att prova.
 
Har ni provat produkter från Formula 10.0.6?

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mat & recept / 2015 / 0       

Kallpressad kokosolja från Kung Markatta

I somras köpte jag en burk kallpressad kokosolja från Kung Markatta efter att jag varit nyfiken på det ett tag. Jag tycker om kokos och tänkte att det skulle vara spännande att prova något nytt. Kokosolja är inte flytande i rumstemperatur, den har en ganska fast men samtidigt fluffig konsistens och smälter först vid 25 grader. Den kallpressas direkt efter skörd på ekologiska kokosnötter och har en mild doft och smak av kokos.
 
Jag har använt den istället för margarin när jag stekt bananpannkakor och kyckling, och det har fungerat bra. Kung Markatta tipsar även om att man kan blanda ner den i smoothie, men det rekommendear jag inte. Eftersom smoothie är kallt så blir det bara klumpar av kokosoljan, inte gott. Jag har också lagt ner ca en matsked i havregrynsgröten på morgonen och det har blivit riktigt gott. 
 
Kokosolja innehåller en stor mändg mättat fett, som vi har fått lära oss kan vara farligt. Men "de mättade fetterna som finns i Kung Markattas kokosolja är Laurinsyra och Kaprylsyra som är lättsmälta och förbränns snabbt. De tas upp direkt av kroppen och omvandlas till energi. Ytterst lite av dessa fetter går till kroppens fettceller." Sedan ska man ju inte äta för mycket av något, så jag tycker att det känns helt okej att använda det vid till exempel matlagning eftersom jag använder så lite varje gång. 
 
Källa: Kung Markatta - Kokosolja.
Ytliga saker / 2015 / 0       

Första skörden av chili

Nu i veckan skördade jag de första chilifrukterna från mina plantor, som jag planterade från frön i april. Det har gått så otroligt fort nu de senaste veckorna. En kväll när jag satt i köket och åt kvällsmat så tittade jag på plantorna som står i köksfönstret. Då var de helt plötsligt röda, kvällen innan hade de varit gröna. Så nu i veckan skördade jag tre chilifrukter som var mogna. Även paprikorna börjar få färg. Bilderna fick jag be min syster ta. Det är ju mörkt när jag åker hemifrån på morgonen till jobbet och mörkt när jag kommer hem, vilket betyder att det blir väldigt dåligt ljus att fota. Syrran, som varit hemma ofta, fick istället fota dem.
 
Övrigt / 2015 / 0       

En fredag

I fredags kväll, efter middagen, tände jag mitt nya ljus från Yankee Candle, satte på mig mina nya mjuka tofflor och mysiga sockor och satte mig sedan i sängen och läste ikapp några tidningar jag fått de senaste veckorna. Och vanligtsvis brukar jag ha köpt lite godis till helgen, men eftersom jag nu i november ska försöka undvika det så blev det inget. Och det kändes förvånansvärt bra. Man behöver inte godis för att få fredagskänsla.
Mode & stil / 2015 / 0       

Retrofrisyrer

Jag gillar vintagestilen, second hand-kläder och retrosminkningar, men jag tillämpar inte det själv. Jag skulle vilja, men det krävs lite förberedelse. Sedan vill jag kunna gå omkring i nutida kläder också, och då känns det lite konstigt om man helt plötsligt dyker upp i vintagekläder. Jag har några second hand-kläder i min garderob, men jag använder dem inte, trots att jag vill. Något jag också vill prova är retrofrisyrer. Just nu gör jag i princip inget med mitt hår. Jag gör en fläta efter jag tvättat det och låter det självtorka. Sedan tar jag ut flätan några dagar senare och då är håret lockigt. Men jag vill prova att fixa olika frisyrer för att hitta några som passar mitt hår. Här är två frisyrer som jag ska försöka prova.
 
Vackra saker / 2015 / 0       

Adeles nya singel


Den brittiska sångerskan Adele släppte 23 oktober singeln Hello från sitt tredje album som kommer ut 20 november. Detta är första låten Adele släppt sedan Skyfall 2012. Den beskrivs som en powerballad och handlar om nostalgi och återblickar till ett förhållande som tagit slut. Videon är den första musikvideon att filmas i IMAX-format och ger en retrokänsla eftersom den också är filmad med ett sepiafilter.
 
Första gången jag lyssnade på den och såg videon blev jag inte särskilt imponerad men ju fler gånger jag lyssnat på den desto mer gillar jag den. Musiken och låten har gett mig lite inspiration till att börja skriva skönlitterärt igen. Tittar man på kommentarerna för videon på Youtube så finns den en kommentar som verkligen står ut och som jag tror de flesta kan hålla med om: And that's how you make a comeback. 
Film & TV / 2015 / 0       

Special-avsnitt av Sherlock

För några veckor sedan släpptes en trailer för julspecial-avsnittet av den brittiska serien Sherlock. Serien, som i tidigare säsonger har utspelat sig i nutid, kommer nu i detta speciella avsnittet mellan säsong tre och fyra utspela sig 1895 då den riktiga historien om Sherlock Holmes utspelar sig. Förutom trailern har vi inte fått så mycket mer information, förutom att tittarna kommer att få träffa de vanliga karaktärerna och att det kommer sändas 1 januari 2016. En bra start på det nya året, med andra ord!
Litteratur / 2015 / 0       

Jamies supermat

Nu i höst har Jamie Oliver släppt två nya kokböcker på svenska. Den första har fokus på mat för hela familjen och den andra på hälsosam mat. Jag fick 20% på ett köp när jag blev medlem i Akademibokhandelns nya kundklubb så jag passade på att använda det när jag köpte Jamies supermat. Här berättar han personligt om sin omställning till en hälsosam livsstil och delar med sig av fler än 90 recept som kan användas för att komma igång med nya vanor.
 
"Det här är den perfekta vardagskokboken med Jamies otroliga känsla för grymt god mat. För en sak kan du vara säker på, när Jamie Oliver lagar hälsosamt kommer han inte att kompromissa med smakerna eller kvaliteten. Inga pekpinnar och tråkiga listor, ät och njut men låt Jamie lära dig hur - och bli friskare, lyckligare och lev längre!"

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Tankar / 2015 / 0       

När jag blir stor

När jag satt på bussen hem från jobbet i fredags kom jag att tänka på uttrycket "när jag blir stor". Jag använder det ganska ofta, jag är 25 år, och ser tydligen inte mig själv som stor än. Men vad menar man egentligen när man säger så? När jag blir stor ska jag skaffa katt eftersom jag älskar dem. När jag blir stor ska jag börja klä mig i vintagekläder eftersom jag gillar den stilen. När jag blir stor ska jag bli författare. Men blir man någonsin stor? Ju mer jag funderar på det här desto mer övertygad blir jag om att man kanske menar något annat.
 
Oftast handlar det om saker man vill göra, platser man vill besöka, saker man vill uppleva. Det är ju det här som är livet, och det kan man aldrig bli för stor eller liten för. Till slut ger kroppen och själen upp men lever man så lever man, oavsett ålder. Det man kanske egentligen menar är när man har tid, när man är lycklig, när man orkar, när ens drömmar gått i uppfyllelse. Att göra upp planer för framtiden, planer som man väldigt gärna vill ska gå i uppfyllelse, men som man kanske nog borde satsa mer på för att de ska hända. Alla har rätt att drömma och fantisera, det är väl det som är livet, som gör att vi fortsätter trots att det ibland tar emot. Som ett ljus i mörkret. En flytväst som hjälper en att driva från öppet hav tillbaka till land igen.
 
"När jag blir stor" handlar om händelser och saker jag inte är redo för, inte riktigt än. Jag vill att de ska inträffa men nu är inte den rätta stunden. Det är små och stora drömmar, mål med livet, eller rent av saker jag kan ta på rent fysiskt men det är något som hör till framtiden, inte nuet. Just dessa tankar får mig att tänka på ett citat från karaktären Dumbledore från böckerna om Harry Potter. "In dreams, we enter a world that is entierly our own." Det är först när vi drömmer och fantiserar, när vi släpper fram tankarna som vi vanligtvis kanske försöker dölja, som vi kan inse vad vi vill med våra liv. "Att bli stor" handlar kanske om att på något sätt bli medveten om vad man vill och hoppas på. Detta kan ske oavsett om man nyss fyllt fem eller femtio år.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Godisfri november och dags att börja gymma igen

November... En ny månad, en riktig höstmånad. Under november ska jag undvika att äta godis. Jag har gjort det flera gånger tidigare, och lyckats förvånansvärt bra (kanske för bra). Ända tills jag börjar fundera på hur länge jag ska hålla på och då blir det snarare en tävling om hur länge jag kan stå ut, och det kan inte vara så hälsosamt det heller. Man måste få njuta av mat, och om jag nu råkar älska choklad, så borde jag få unna mig det ibland. Men det är just det där att ibland sker oftare än vad det ska. Så i november ska jag inte röra godis av något slag alls. Det är lättare än vad man tror att bli av med sitt godissug. Det försvinner när man slutar äta godis, helt enkelt. Jag tror att man vänjer kroppen vid socker om man äter det regelbundet, så genom att bara sluta äta det så borde suget försvinna.

Jag ska försöka komma igång med träningen på gymmet igen och hoppas att det kommer motivera mig att stå emot godissuget. Nu har det gått tre veckor sedan jag började på nya jobbet och jag har inte tränat en enda gång sedan dess. Det har varit en stor omställning att börja jobba igen och träning har inte varit min prioritet. Men nu vill jag börja igen. Jag åker hemifrån kl. 06:30 på morgonen och kommer hem igen kl. 18:30 och det känns som att det kommer bli svårt att få in träning i min vardag. Men jag får helt enkelt prioritera det framför andra saker. Och sedan finns ju hela helgen att göra vad jag vill på, då ska man ju passa på att träna.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It