Ytliga saker / 2015 / 0       

Förvara med stil

H&M har kommit ut med massor av nya förvaringsmöjligheter. Inspireras av en mängd olika stilar och hitta din egen look - allt för att hålla ordning med stil. Mina favoriter är den guldiga korgen, den vita påsen med volanger och den vita förvaringslådan.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Mina träningsskor

Jag har fyra par träningsskor som jag använder för olika slags träning. 
 
Utomhusskor
Adidas Assertion Stability W samt Reebok ET Reeawaken W (Easytone)
Adidasskorna joggar jag i och jag knyter en så kallad låssnörning för att undvika skoskav på hälen. De är kanske inte de snyggaste skorna men de funkar helt okej att springa i. Reebokskorna använder jag inte så ofta, de känns ganska hårda och stela. De har små bulor på undersulan som ska ktivera muskler när man använder dem, men det har jag inte känt av något.

Inomhusskor
Nike Free 5.0 '14 samt Nike W Flex TR4
Dessa köpte jag först när jag började träna på gym, för ca ett år sedan. Innan dess använde jag faktiskt mina utomhusskor inomhus tills jag kom på att det vore bättre med ett par skor specifik för inomhusträning. Jag varierar mellan dessa två beroende på vilka färger det är på de övriga kläderna jag har på mig när jag tränar, men jag föredrar nog de vita skorna för de är riktigt lätta. 
Mat & recept / 2015 / 0       

LOKA Likes Candy


LOKA har lanserat en ny serie drycker under namnet LOKA Likes Candy. Det finns tre smaker; Hallon- och lakritsskalle, Rosa svampar och Persika. Jag har inte smakat någon av den och tror inte att jag kommer göra det heller. Jag gillar rosa svampar bäst av de godis som dryckerna är inspirerade av, men jag tror inte att det blir bra när en dryck ska smaka som godis. LOKA Likes Candy är helt utan socker och sötningsmedel, det är väl positivt, men lockar itne mig särskilt mycket.

Har ni smakat någon av dessa drycker?
Film & TV / 2015 / 0       

The Butler


Eugene Allen, en man som växte upp på ett bomullsfält, jobbade mellan åren 1952-1986 för inte mindre än åtta presidenter. Karriären i Vita Huset resulterade i att han serverade kaffe till Eisenhower, Reagan och alla däremellan och såg sitt land genomgå enorma sociala förändringar under tiden. "Du ser ingenting, du hör ingenting". Men de ledorden bevittnade han många av de stora och dramatiska historiska händelserna i världs- och segregationspolitiken. För många inom politiken var han inte "bara" en butler, utan en sann vän och förtrogen.

Det är Forest Whitaker som spelar huvudrollen som Eugene Allen och han gör det väldigt bra. Hans fru spelas av Oprah Winfrey och tillsammans spelar de ett par som uppfostrar sina barn i en tid då det fanns många skillnader mellan svarta och vita. Det märks att unga vid den tiden börjar protestera och skapa uppmärksamhet mot orättvisorna och många av de äldre ställer sig i skymundan för att undvika bråk. Filmen är baserad på en verklig person och verkliga händelser och precis som vid många andra sådana filmer så har verkligheten skrivits om lite för filmen. Men i det här fallet fungerar det (till skillnad från filmen Hitchcock där jag bara inte tror på allt som hände i filmen), för även om allt kanske inte hände för just denna familj i verkligheten så skedde det förmodligen för många andra.
Litteratur / 2015 / 0       

Än finns det hopp - recension

Jag läser väldigt sällan böcker av svenska författare eller böcker som utspelar sig i Sverige, eller jag skulle snarare säga att jag aldrig gör det. Det har bara blivit så av någon anledning. Men jag köpte Än finns det hopp på bokrean i mars för den verkade spännande. Visst, den utspelar sig i Sverige, men det som lockade var mer att den också utspelade sig på 50-talet och på ett sjukhus. Nu i efterhand kan jag säga att jag fick lite vibbar av tv-serierna Mad Men och Breathless, som utspelar sig vid ungefär samma tid, när jag läste boken. Än finns det hopp är den första boken i en romanserie och jag tänker läsa de resterande delarna så småningom.

Bland de första sidorna i boken finns en förteckning över karaktärerna och hur förhållandena mellan dem ser ut. Det borde man se lite som ett varningstecken över att det kan (och är) svårt att hålla reda på alla personer. Jag blandar lätt ihop dem och särskilt om man inte läser så mycket av boken vid ett tillfälle. Men vi får i alla fall följa ödet hos bland annat den ensamstående mamman vars son plötsligt får polio, den unga sjuksköterskan som flyttat från Stockholm och en läkarfru som gärna vill imponera. De stora temana i boken är klass- och könskonflikter i en sjukhusmiljö. Ibland tycker jag att det känns precis som när jag ser filmer som utspelar sig förr i tiden, att det blir lite för perfekt. Författaren har gjort sin research, det krävs ju verkligen när man skriver en sådan här bok, men vissa detaljer känns överflödiga och nästan för tidsenliga. Men om man kan bortse från detta så är boken ganska lättläst.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Recension: Isadora Build-up Extra Volume Waterproof Mascara

"Dramatiskt tjockare och fylligare fransar! Snabbtorkande formulering som kan appliceras i flera lager. Speciell XL-applikator med separerade, kilformade borstfibrer med reservoareffekt ger ögonblicklig volym och separation vid applicering. 100% vattenfast formulering för ett perfekt långvarigt resultat. Oparfymerad och kan även rekommenderas för känsliga ögon och kontaktlins-användare."
 
Jag böjer alltid mina ögonfransar med en ögonfranstång innan jag lägger på mascara men efter några timmar så brukar den effekten avta. Jag har läst att vattenfasta mascaror ska hålla fransarna böjda längre så när jag behövde en ny mascara köpte jag i slutet av april denna från Isadora. Jag har provat flera av deras mascaror, favoriten sedan tidigare är deras Big Bold som verkligen ger längre fransar. Jag har nu hunnit testa den här vattenfasta mascaran i några månader och vet inte riktigt vad jag tycker om den.
 
Jag gillar att det är en borste av strån och inte av plast som många andra mascaror har. Jag får längre ögonfransar, det märkte jag direkt, men som många andra mascaror så var den alldeles för kladdig när jag öppnade den. Man får vara försiktig när man använder den och ta god tid på sig, annars klibbar fransarna ihop. Den håller inte heller fransarna böjda så länge och är definitivt inte vattenfast - jag tar enkelt bort den med min vanliga makeup-remover för känsliga ögon som ska ta bort vattenlösligt smink. Men den är väl rätt okej i alla fall, den gör sitt jobb, nämligen att ge svärta och längre fransar.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Mode & stil / 2015 / 0       

Nya smycken

Jag följde med syrran till Erikslund Shoppingcenter en dag förra veckan, hon skulle titta på en sak på Ginatricot och när vi var där inne fick jag se att de hade 50% på en del smycken. Jag var inte på jakt efter något speciellt men jag hittade ändå detta halsband och många olika örhängen. Jag behövde visserligen nya pärlörhängen och som tur var fanns det såna i tre olika storlekar. Annars tycker jag om att köpa örhängen i flerpack så här, känns mycket mer prisvärt än att köpa de var för sig.
Tankar / 2015 / 0       

Midsommar och alkohol

Jaha, nu är midsommar över och det vänder. Jag skulle inte säga att vi firar midsommar något speciellt i vår familj, visst, vi "firar" att det är sommar och äter god mat, men det är väl allt. Midsommar är ju en högtid som man kan förknippa med, förutom sill och dans runt midsommarstången, snaps och alkohol. Jag själv dricker inte alkohol och det är för att jag tycker att det är äckligt, och varför ska man dricka något som är äckligt? Många dricker för att det blir roligare då, man slappnar av och får kul. Men jag tror att många som jag, introverta och som inte gillar smaken av alkohol, väljer att avstå. Jag gick på en enda klassfest under gymnasiet och då drack alla utom jag. Jag förknippar inte alkohol med något roligt. Sista året på gymnasiet följde jag med på studentkryssningen, som många andra studenter, och jag överraskades då av att alla var så öppna med alkohol på båten. Jag tänker ofta på varför man väljer att dricka alkohol, det är ju så äckligt! Jag kan dricka vanliga cider som innehåller alkohol, men jag tycker inte om det.
 
Om jag vill fira något (och det måste vara i form av en dryck) blir det alkoholfri päroncider, för det tycker jag faktiskt om.
Övrigt / 2015 / 0       

En bra dag

Förra måndagen var en bra dag. Det kändes som att jag hade kontroll igen. Det känns dumt att säga att jag kände mig stressad innan, jag som är hemma hela tiden, men jag hade många saker inplanerade och det kändes för mycket. På måndagen gick jag upp tidigt, gjorde mig i ordning och cyklade iväg till bussen. Jag lyssnade på musik samtidigt, på låtar från filmen God Help the Girl (här finns en spellista med låtarna). Det var varmt ute, jag hade på mig min ljusa kappa, en blommig blus och tog med mig solglasögonen (som jag höll på att glömma på bussen när jag kommit ner till stan). Väl på stan träffade jag min jobbcoach, sen gick jag till Konsum och köpte en glass. När jag sedan cyklade hem från bussen kom jag på att jag kände mig lycklig, just då, detta verkligen var en bra dag, en bra start på den nya veckan. 
Ytliga saker / 2015 / 0       

En ny bil

Förra våren köpte vi en ny bil och nu i år var det dags igen. Vi har sedan tidigare flera bilar men de börjar ge upp, så det behövdes verkligen. Precis som förra gången blev det en Audi, men nu blev det en A4 istället för en A6, en lite mindre. Den är grå (syns inte riktigt på bilderna, det är svårt att få till färgen) och jag har bara kört den en gång. Jag tycker att den är lite annorlunda att köra jämfört med de andra bilarna, den är tungstyrd och man måste ge lite mer på gasen men det käns jättebra att vi nu har en ny bil.
Mat & recept / 2015 / 0       

Friggs Supermat

Friggs har släppt en mängd produkter som de benämner som "Supermat". Jag har fått möjligheten att prova deras Vetegräs, som består av vete som klipps, torkas och pulveriserats. Vetegräs är rikt på fiber, järn (bra för oss som är blodgivare!) och protein. Det är ett bra komplement för alla som tränas och det har blivit populärt de senaste åren som ingrediens i drycker och hälsomat. Jag har hällt ner ca 1 tsk vetegräs i smoothie och hälls lite över yoghurt och tycker inte att det smakar något speciellt, men det luktar gräs, riktigt mycket gräs. Jag vet inte om jag märkt någon skillnad i hur jag mår, men det är kul att prova något nytt. Vetegräs finns att köpa på bland annat Ica och Citygross för ca 50 kr.
 
Supermat
Vad är Supermat?
Supermat är olika sorters alger, gräsarter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär. Det är mat från naturen med hög koncentration av näringsämnen såsom vitaminer, mineraler och fettsyror.
 
Varför Supermat?
Kompletterar du din kost med supermat får du i dig extra mycket naturliga vitaminer, mineraler, och spårämnen. Du behöver inte göra några stora förändringar i din livsstil, bara lägga till!

Hur kommer man igång med Supermat?
Börja med en smoothie till frukost, mellanmål eller efter träningen. Att komplettera sin kost med superbär, -frön, -gräs eller alger går både snabbt och enkelt och är en smart investering i dig själv! Läs mer om produkterna på Friggs hemsida.

En stor del av Friggs produkter är dessutom ekologiska och hållbara för miljö och människa.  

 

Källa: Friggs - Supermat
Film & TV / 2015 / 0       

Seriestart på SVT - Indian Summers

Nu på lördag börjar SVT1 visa en ny serie om maktkamp och förbjuden kärlek. Serien utspelar sig 1932 i slutet av det brittiska imperiets kolonisering av Indien. Vid Himalayas sluttningar, i Simla, finns ett litet område som kallas Lilla England där en brittisk grupp lever kvar. Men det är ett samhälle på fall, där de unga indierna vill göra revolution och bli fria från sina kolonisatörer. Man får följa två familjer: En indisk och en brittisk.De två familjerna dras samman och isär beroende på de konflikter som utspelar sig i regionen, den – ofta – förbjudna kärleken och motsättningar i de två familjernas kulturer.
 
Seriestart lördag 20 juni kl. 21:00 i SVT1 och SVTPlay.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

En joggingtur

Jag vill springa Blodomloppet i sommar, jag satsar på det, men för att kunna göra det måste jag komma igång med löpningen. Men varje gång jag har joggat har jag insett att jag verkligen inte är någon joggingperson, det är tråkig, jobbigt och det tar emot. Ju fler gånger man springer, desto lättare blir det, visst. Det allra längsta jag har sprungit är 5 km, och det är vad jag planerar att springa på Blodomloppet i slutet av augusti. Jag har inte anmält mig till det än, så jag hinner ju fortfarande dra mig ur, men nu har jag bestämt mig.

I lördags gav jag mig ut och sprang, för tredje gången i år. Jag hade tänkt att springa 2,5 km, men när hälften hade gått tyckte jag att det gick så bra att jag ändrade mig och ville springa längre. Solen sken, det var 25 grader och det enda ljud jag hörde var mina steg och fågelkvitter. Men efter ett tag stannade jag och började gå istället. Det blev i alla fall 3,1 km jogging på ca 27 min, något jag är stolt över, det blev inte 5 km som jag hade tänkt, men det är bättre än ingenting.

Nu känner jag mig lite mer positiv inför löpning, faktiskt. Kroppen orkar så mycket mer än vad man tror, och det var flera gånger då jag verkligen övervägde att stanna men kroppen fortsatte automatiskt. Jag ska nu försöka ge mig ut och springa två gånger i veckan, oftare går nog inte eftersom jag tränar annat tre gånger i veckan.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

En somrig sminkning

Jag gillar sådana här sminkningar, de är perfekta för sommaren. Naturliga sminkningar med en fin färg på läpparna och skimriga kinder. Jag tycker om när det ser naturligt ut - visst, jag har smink på mig, men det ska se ut som att jag inte har det. Jag ser smink som något som ska framhäva utseendet och dölja skavanker. Med en bra bassminkning, lätt ifyllda ögonbryn och en fin färg på läpparna kommer man långt. Här har jag använt mig av produkterna jag köpte i slutet av april och några av de jag tipsade om för våren i slutet av mars.
 
Produkter jag använt mig av
L'Oréal Paris Lumi Magique Concealer - 1 Light
Isadora Velvet Touch Compact Powder - 10 Sheer Transparant
ELF Healthy Glow Bronzing Powder - Luminance 
Max Factor Cream Puff Blush - 15 Seductive Pink
KICKS Eyebrow Definer - Brown
Isadora Build-up Mascara Extra Volume 100% Waterproof - Black
Isadora Inliner kajal - Blonde
Max Factor Colour Elixir Lipstick - Bewitching Coral + Isadora Jelly Kiss - Coral Punch

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Vackra saker / 2015 / 1       

Sommar i trädgården

Nu är det verkligen sommar, det märks om inte annat i trädgården. Vi har tur som bor så fint som vi gör, med skogen runt husknuten - fågelkvitter, harar som skuttar över gräsmattan och den speciella skogslukten. Just nu blommar nog allt som kan blomma i trädgården, förutom vallmo som är lite sena. Det är riktigt färgglatt.
Mode & stil / 2015 / 0       

Första dagen utan jacka!

Förra veckan blev det äntligen sommar! Jag hade ett möte på stan på onsdagen och solen sken då så det blev första dagen i år utan jacka. Allt jag hade på mig kommer från H&M - skorna och väskan köpte jag förra våren och linnet (som jag älskar men jag önskar att det vore lite längre...) fyndade jag på rean i höstas. Kavajen är flera år gammal och jag har flera likadana i grått, svart och mörkblått, jag gillar modellen. Till sist jeansleggins, som jag borde slänga och köpa nya, för de sjunger på sista versen. Aldrig riktiga jeans, det ska vara jeansleggins, mycket skönare.
Övrigt / 2015 / 0       

Bilder från mobilen 2015 #4

1. Provat en prickig blus på H&M men den fick stanna kvar i butiken.
2. Ätit god lunch på Coffeehouse by George och smakat deras chailatte som var jättegod

3. Sett actionkomedin SPY på bio, rekommenderas starkt!
4. Handlat nyttig mat för nu i juni är det slut med godis och dags att äta mindre gluten

5. Gått till bussen i spöregn, jag måste nog köpa ett par gummistövlar för den där regnpölen var inte att leka med...
6. Klappat en katt som nog var mer intresserad av att spana på en fågel i ett träd
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Gratis träning under fyra veckor

Jag och syrran har börjat träna gratis via 24 Fit Club på något som heter 24 Fit Camp. Det anordnas i flera städer i landet och vi hade tur, för här i Västerås tränar man i det området där vi bor. Under fyra veckor tränar vi och en gäng andra tjejer tabata (högintensiv intervallträning) tre gånger i veckan. Vi har genomgått livsstilsanalyser och kroppsanalyser och lär oss mycket om mat och träning. Läs mer om detta på 24 Fit Camp:s hemsida.
 
Jag tror att det är något sånt här som jag behöver för att få lite rutin på min träning. Det där med att röra på mig på något sätt varje dag, som var ett av mina mål nu i juni, har inte det inte gått så bra med. Men jag ska kombinera denna träning med joggingturer, för i sommar vill jag springa Blodomloppet, så nu är det dags att börja jogga.
Tankar / 2015 / 0       

Lycka är...

...Att öppna en ny Ben&Jerry's glass
...Att klappa en katt som är varm från att ha legat i solen och känna hur den kurrar
...Att känna den friska lukten i en skog efter att det regnat
...Att veckohandla kl. 09:00 en torsdagsförmiddag, när det är som minst folk i affären
...Att känna solen bränna mot armen när man sitter ute på altanen
Mat & recept / 2015 / 0       

Två laktosfria drycker

Jag har länge misstänkt att laktos kan vara en av anledningarna till mina magproblem, men jag har genomgått flera tester och de visar inget. Jag har inte provat att äta helt laktosfri kost än, det känns som ett ganska stort steg för mig som gillar smoothies, yoghurt och kvarg, men jag har nu provat två laktosfria alternativ till mjölk. Sojadrycken har en tydlig sojasmak som jag först tyckte ganska mycket om men när jag sedan smakade hasselnöt- och risdrycken så blev sojadrycken äcklig. Den senare smakade faktiskt lite choklad och hade en lite mer brun nyans än vanlig mjölk. Tidigade har jag även provat havredryck men av alla de tre tyckte jag mest om hasselnöt- och risdrycken som jag absolut vill köpa flera gånger (om det inte var så dyrt, det vill säga...).
 
Har ni provat några laktosfria drycker?
Film & TV / 2015 / 0       

Testament of Youth

Baserad på en verklig händelse utspelar sig den brittiska filmen Testament of Youth före, under och efter första världskriget. Vera är en ung kvinna som förväntas gifta sig men själv vill hon studera på universitetet i Oxford och skriva. När hon till slut får faderns välsignelse och anländer i Oxford får hon veta att hon som kvinna måste jobba dubbelt så mycket som män. Hon förälskar sig i sin brors vän, Roland, och plötsligt bryter kriget ut. Vera vägrar sitta och vänta och anmäler sig sjuksköterska  Frankrike. När kriget är över, och de män hon älskade mest av allt är alla döda, återvänder hon till Oxford, hon är förändrad och beslutar sig för att arbeta för en värld utan krig.
 
Det är svenska Alicia Vikander som spelar huvudrollen och det var nog en av enledningar till att jag ville se den. Hon är duktig, både i skådespeleriet men också på den brittiska dialekten, men det tog ett tag innan jag tyckte att filmen tog fart. Det jag verkligen gillade med filmen var hur den var filmad - det känns som att man är där med karaktärerna. Det är annars ganska lätt när man gör filmer idag som utspelar sig i andra årtionden, att göra det så perfekt och fint som möjligt (jag tänker bland annat på Downton Abbey) men det blir nästan lite tråkigt då. Men den här filmen var allt annat än tråkig. Den skildrar många ungas öden under kriget: unga män vill kämpa för sitt land, kvinnor som skilj åt från sin älskade, att inse att krig är allvar och att överleva när allt är över men allt har förändrats.
Vackra saker / 2015 / 0       

Tre bra låtar

Många av er har säkert redan hört flera låtar av den australienska sångerskan Sia som med sitt sjätte album slog igenom världen över. Förra sommaren spelades t.ex. låten "Chandelier" flitigt på radio och jag tyckte först inte om den så mycket men först nu, när jag har hört fler av hennes låtar så gillar jag den väldigt mycket. Det kan också ha lite med hur vackra videosarna är.
 
 
 
Mode & stil / 2015 / 0       

Badkläder från H&M

Vi är inne i juni månad men om man tittar på termometern så kan man tro att vi är fast i april. Det är kanske lite tidigt att börja titta på badkläder nu, men om man är ute i god tid så är nog chansen större att man hittar något man gillar. Jag själv är ingen sån person som egentligen gillar att ligga på stranden och sola eller bada ute, jag föredrar skugga och att bada i badhus, visst låter det tråkigt men det är sant. En sak som jag gillar är dock de här badkläderna från H&M. Jag gillar bikinis med hög midja och H&M har börjat tagit in lite sådana.
Litteratur / 2015 / 0       

Tips på bra studentlitteratur

Nu i sommar är det tre år sedan jag tog examen från Målardalens högskola efter att ha pluggat på Kandidatprogrammet i språk och humaniora med inriktning kommunikation i tre år. Det känns som att det är länge än tre år sedan jag fick min examen för det har hänt så mycket sen dess, men det kanske man ska se som en positiv sak. Efter min examen gick jag en kurs i webbdesign och sen var det slut med utbildning för min del. Nu koncentrerar jag mig istället på att hitta ett jobb.
 
Under mitt första år som student köpte jag faktiskt all min kurslitteratur själv, men jag insåg senare hur dyrt det skulle bli. Mitt sista år lånade jag istället all kurslitteratur på biblioteket. Jag har kvar alla böcker jag köpte men funderar på att sälja en del som jag inte vill ha länge på Blocket eller Tradera. Men de fem böcker på bilden ovan är sådana som jag vill behålla för jag känner att jag kan ha användning av dem även när jag börjar jobba. Och jag skulle även kunna tipsa er som ska utbilda er inom kommunikation, språk och media att läsa dessa.
 
Effektiv visuell kommunikation, Bo Bergström
Boken ger en insikt i hur man bland annat formar ett budskap i nyheter och reklam, hur man planerar strategiskt, när fram till läsare, väljer typografi, utnyttjar bilder och skapar grafisk form. En bra bok att ha som handlar mycket om media i olika former.
 
Den visuella texten, Anders Björkvall
Denna använde jag mycket när jag skrev mitt examensarbete som handlar om layoutmönster i tidningsannonser. Här presenteras en modell för analys av visuella texter (innefattar både bild och text) och ger många exempel från reklam, läroböcker och olika vardagstexter.
 
Skrivboken, Siv Strömquist
En bra bok att använda sig av när man pluggar på universitet eller högskola. Vänder sig till alla som skriver, oavsett vad man skriver, alla som vill skriva och bli bättre.
 
Svenska skrivregler, Språkrådet
En jättebra bok att ha även i arbetslivet. Innehåller Språkrådets rekommendationer för hur man skriver och utformar texter. Det handlar om grammatik men även hur man skriver till exempel minnesanteckningar och rapporter.
 
Språkriktighetsboken, Svenska språknämnden
Ett slags uppslagsverk om språkfrågor med bra beskrivningar och förklaringar om till exempel när man ska använda de eller dem, före eller innan samt större än mig eller större än jag. En riktigt bra bok att bläddra i när man är osäker på språkfrågor.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Hälsa & träning / 2015 / 0       

Träningskläder hos New Yorker


Visste ni att klädbutiken New Yorker har börjat sälja träningskläder och träningsassecoarer? New Yorker är en butik jag inte besöker så ofta men jag tycker att de har fina och relativt billiga kläder. Jag har kollat in sortimentet en snabbis men jag hann inte riktigt bläddra bland plagen och titta så noga. Men är man på jakt efte billiga träningskläder så kan man ju bege sig till New Yorker. Jag tycker den gråa tröjan och de rosa skorna ser fina ut, vad tycker ni?
Mat & recept / 2015 / 1       

Dagens tips - Bananpannkakor

Så här på nationaldagen har jag ett tips som jag vill dela med mig till er. Jag försöker variera min frukost, inte äta samma sak hela tiden, och en sak jag då tycker om är bananpannkakor. Som namnet avslöjar så är det pannkakor som innehåller banan. Jag är lite kinkig när det gäller bananer - så fort de får små bruna fläckar ("fräknar" kallar jag dem) så är de för mogna, så jag äter hellre omogna bananer, men de får inte heller vara för gröna. Men det som är så bra med bananpannkakor är att de inte smakar så mycket banan, så detta är perfekt för er som kanske inte egentligen gillar banan. Jag äter mina pannkakor med lite keso, jordgubbar och banan. Detta är perfekt som frukost för er som tränar eftersom de är mättande och ger energi. Dessutom är de socker- och glutenfria och lätta att göra - de har också bara två ingredienser.
 
1 portion (ca tre st.) bananpannkakor
2 ägg
1 banan
Ev. valfri smaksättning, t.ex. kanel eller vaniljsocker
 
Mosa bananen med en gaffel. Knäck äggen i en skål, häll över bananen (och ev. smaksättning) och vispa med en gaffel. Häll lite smör i en stekpanna och stek som vanliga pannkakor.
Skönhet & smink / 2015 / 0       

Vårfavoriter 2015

1. Maybelline Baby Lips - Hydrate
Jag har verkligen älskat detta läppbalsam, det har en speciell doft som jag först tyckte var lite konstig men som jag nu gillar, och den återfuktar läpparna bra.
 
2. Loreal Paris Studio Secrets Professional Blue Eyes Internifier (säljs ej längre)
En ljusrosa skimrande ögonskugga som jag använder som highlighter på kindbenen. Ger ett fint skimmer utan att vara för glittrig.
 
3. Lactacyd Duschcreme utan parfym
Duschkräm för känslig hud, perfekt för mig eftersom jag fortfarande har lite eksem runt halsen, så jag vågar itne riktigt använda parfymerad duschkräm än.
 
4. Rougeborste från Yves Rocher
Jag tycker alltid att rouge är det allra svåraste att lägga på när jag sminkar mig, men nu tycker jag att det är lättare, det beror nog på denna borste som är perfekt.
 
5. Isadora Build-Up Waterproof Mascara
Denna mascara är precis lagom "blöt", som gör det lätt att använda den, den gör verkligen ögonfransarna längre.
 
6. Isadora Inliner kajal - Blonde
Jag använder denna ögonpenna varje gång jag sminkar mig, den ljusar verkligen upp ögonen.

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.
Film & TV / 2015 / 0       

SPY - Recension

Melissa McCarthy spelar den försynta CIA-analytikern Susan Cooper, en osynlig kontorsråtta som aldrig får det erkännandet hon förtjänar. Men när hennes partner (Jude Law) försvinner spårlöst och en annan topp-agent (Jason Statham) hamnar i svårigheter så erbjuder hon sig att jobba undercover och infiltrerar en grupp vapensmugglare med uppdrag att förhindra en internationell katastrof…
 
Egentligen brukar jag inte se såna här filmer, actionkomedier, men när jag och min familj fick chansen att gå på gratis förhandsvisning av den via Aftonbladet så tog vi den. Och jag kan säga, nu i efterhand, att jag tyckte att den var bra, nästan över förväntningar. Riktigt rolig och lagom parodi på Bond-filmerna. Jag har läst några recensioner av filmen och många jämför den med Kingsman - The Secret Service, och visst, det är samma tema, men man kan säga att där Kingsman är som Bond-filmerna fast med mer våld så är SPY som Bond-filmerna fast med mer komedi. Helt okej och riktigt underhållande. Och jag förstår varför filmen har 15-års gräns, man kan ju tro att en komedi ska var barntillåten, men även om den är en komedi så är det också lite blodigt våld i den.
Övrigt / 2015 / 0       

En lista om tid

Vad är ditt förhållande till tid?
Ganska okej, skulle jag säga. Men jag blir lite ledsen när jag får höra historier från när jag var liten och jag kommer på att jag inte längre minns dem, men det är väl så det är att växa upp. Just nu känns det dock som att någon har tryckt på en paus-knapp, jag väntar på att massor av saker ska hända så jag kan få fortsätta med livet.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Morgonen/tidig förmiddag. Efter lunch vill jag bara sitta still och inte göra något alls, jag är som mest effektiv på förmiddagen. Av den anledningen tycker jag inte om när t.ex. möten hålls på eftermiddagen för då går jag bara runt hemma och väntar.

Vilken är det bästa veckodagen?
Jag gillar fredagskvällar för då vet man att helgen är på gång men jag skulle säga att lördagar är min favoritdag. På helgen får man göra vad man vill men jag gillar inte söndagen som ofta fylls av ångest över att det snart är en ny vecka.

När går tiden som snabbast?
Riktigt svår fråga. När jag gör något roligt, vilket klyschig svar, men tiden går ju faktiskt fortare när man har roligt, när man läser en bra bok eller ser en film eller något sådant.

När går tiden som långsammast?
När man värmer morgonte i mikron, de 1,5 minuterna går väldigt långsamt. Annars är det en svår fråga att svara på. När man väntar på något?

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Max en halvtimme brukar det ta, och då sminkar jag mig inte så mycket, ganska naturligt. Men jag antar att jag gör det långsamt, jag vill vara noga. Jag brukar se till att ha gott om tid på mig, jag vill inte skynda mig.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Någon gång mellan 1940-1960, kan inte svara mer specifikt än så. Men just dessa år, när det inte fanns tv, internet, mobiltelefoner, lockar mig. Livet var inte så ytligt då (kan jag tänka mig) och det skulle vara riktigt intressant att få leva i en annan epok.

Äter du fort eller sakta?
För fort, tyvärr.

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Jag vet inte riktigt. Jag gillar när jag är effektiv, får mycket gjort på kort tid, men jag kan inte komma på något speciellt som jag gillar mest att lägga ner tid på.

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Städa. Det är en punkt som alltid står på min att-göra-lista. Det behöver man ju verkligen göra regelbundet för att det ska vara rent och snyggt, men det är inte roligt alls. Fast när jag väl börjar så går det fort, men jag skulle hellre lägga den tiden på annat.

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Jag brukar se till att gå upp någon gång mellan sju och nio, längre än så står jag inte ut, halva dan försvinner ju annars. På kvällen försöker jag gå och lägga mig senast elva..

Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Att blogga, faktiskt. Men det finns så mycket annat man kan göra vid datorn, och jag försöker att inte sitta där allt för länge. Om man kunde blogga på ett annat sätt än vid datorn skulle jag göra det.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Åt frukost. Bananpannkakor med jordgubbar och kvarg.

Vad gör du om tre timmar?
Pratar med en jobbcoach om hur jag kan utnyttja mitt nätverk för att söka efter jobb.

Var ser du dig själv om tio år?
Jag gillar inte alls sådana här frågor, för jag vet aldrig vad jag ska svara. Om tio år är jag 34 år, jag har förhoppningsvis ett jobb jag gillar, ett hus, en man och kanske barn. Så där svarar väl de allra flesta på den frågan, men något bättre svar än så kommer jag inte på.

Listan kommer från Lisen.

Mode & stil / 2015 / 0       

Färger för sommaren

Kläder och accessoarer från H&M.
 
Jag brukar tänka att man ska klä sig efter säsong, och då menar jag inte att ta fram vinterjackan när snön kommer och ta fram tygskorna när det blir vår, utan jag menar färger. Nu är vi inne i juni månad, det är officiellt sommar även om vädret inte riktigt hänger med. Sommar betyder ljusa färger - vitt, turkos, rosa, beige - lätta tyger och somriga accessoarer. När jag ska välja kläder att ha på mig på sommaren försöker jag alltid att få det att bli färgglatt. Det blir mycket roligare, fräschare och somrigare, helt enkelt.
Ytliga saker / 2015 / 0       

Nya Lagerhaus.com

Lagerhaus har uppdaterat sin webbshop. Nu kan man ta del av nya funktioner och inspiration, läsa om deras designer och framför allt - shoppa prylar för hemmet var man än är, 24 timmar om dygnet. Några av de nya funktionerna är att man kan kontrollera om varan man söker finns i lager i en butik nära, att skapa en bevakning så man får ett mejl när varan man söker finns i lager igen samt leverans även till Norge, Finland och Danmark. Nu är det dessutom enklare att shoppa med mobil eller surfplatta eftersom den nya hemsidan är responsiv och anpassar sig till den enhet du använder.
 
Kika in den nya hemsidan på Lagerhaus.com!

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar.

 

Bloglovin Boktipset RSS Tumblr We Heart It